26.9.18

Το νερό τουαλέτας πιο καθαρό από τα παγάκια

 Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα 12χρονης μαθήτριας στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Η εργασία της έγινε στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής στην τάξη της 1ης Γυμνασίου που φοιτεί.

Όταν έπρεπε να διαλέξει ένα θέμα για την υποχρεωτική εργασία στο μάθημα, η νεαρή μαθήτρια αναρωτήθηκε πόσο καθαρά να είναι τα παγάκια που χρησιμοποιούνται στα καταστήματα φαστ φουντ. Η υπόθεση της εργασίας της ήταν ότι τα παγάκια των εστιατορίων φαστ φουντ θα περιλαμβάνουν περισσότερα βακτήρια από το νερό της τουαλέτας!

Η μαθήτρια διάλεξε πέντε εστιατόρια φαστ φουντ. Σε κάθε ένα από αυτά, πήγαινε στις τουαλέτες του καταστήματος, πατούσε μία φορά το καζανάκι και φορώντας αποστειρωμένα γάντια έπαιρνε δείγμα του νερού μέσα από την τουαλέτα. Επίσης, από κάθε ένα από τα καταστήματα έπαιρνε δείγμα από τα παγάκια που προορίζονταν για τα ποτά των πελατών.

Τα δείγματα που μάζεψε τα εξέτασε για την περιεκτικότητά τους σε βακτήρια σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου της πόλης, με τη βοήθεια ενός καθηγητή. Το συμπέρασμα: στο 70% των περιπτώσεων, ο πάγος του εστιατορίου είχε περισσότερα βακτήρια από το νερό τουαλέτας του εστιατορίου.

 Η εργασία της μαθήτριας κέρδισε βραβείο στο σχολείο της και τώρα η 12χρονη ελπίζει να κερδίσει ένα ακόμη βραβείο στην έκθεση ερευνών της Κομητείας.

perierga

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου