29.9.18

Αποκάλυψη από "Παραπολιτικα":Τα έκανε… λίμπα στο Μαξίμου ο Καμμένος - Εγώ δεν θα γίνω Κουβέλης

Έναν άγριο καβγά που συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου αποκαλύπτουν σήμερα τα "Παραπολιτικά".
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι σχέσεις των δύο συνιστωσών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφθασαν στα όρια της απόλυτης ρήξης και μάλιστα σε ηγετικό επίπεδο, το πρωινό της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου.
Το κλίμα έντασης και ενισχυόμενης καχυποψίας από τον Πάνο Καμμένο, που περιέγραψαν τα «Π» στην προηγούμενη έκδοσή τους, με χειρισμούς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που, τουλάχιστον για την ηγεσία των ΑΝΕΛ, είχαν στόχο την «αποστασία» βουλευτών του κόμματος, προκειμένου να υπερψηφισθεί στις αρχές του νέου έτους η
Συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα να διατηρηθεί στην εξουσία η κυβέρνηση, πυροδοτήθηκε από σειρά δηλώσεων τόσο του Νίκου Κοτζιά όσο και του ∆ημήτρη Τζανακόπουλου.
Οι δηλώσεις αυτές είχαν απαντήσεις σε οξύ ύφος από τον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα η σοβούσα δυσαρέσκεια να πάρει διαστάσεις «κόκκινου συναγερμού».
Στην κορύφωση των εξελίξεων, ένας απολύτως εξοργισμένος με
τα «υπόγεια του Μαξίμου» και όχι μόνον πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο «κλωτσώντας καρέκλες», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και προβαίνοντας σε προσωπικές επιθέσεις, στα όρια του προπηλακισμού, προς κύριους παράγοντες του επικοινωνιακού επιτελείου στο Μαξίμου, όπως ο κ. Καρτερός και ο κ. Τζανακόπουλος.
Η τελική ρήξη απεφεύχθη, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ υπήρξαν στη συνέχεια και διαρροές από το κυβερνητικό επιτελείο περί «εκεχειρίας» και «συμβιβασμού».

Οι απίστευτοι διάλογοι

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Κοτζιά-Καμμένου είχαν διαταραχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και πλέον οι δύο υπουργοί δεν έκρυβαν ούτε προς τους δημοσιογράφους το χάος στις απόψεις τους χειρισμούς και την κουλτούρα που τους χώριζε παρά το ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας πρέπει να έχουν αρμονική συνεργασία και συναντίληψη.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ανοιχτής σύγκρουσης την επόμενη ημέρα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου πριν αρχίσει η πρώτη σύσκεψη επικοινωνιακού χαρακτήρα στο Μαξίμου πρωινός καφές που συνήθως πραγματοποιείται στις 10.15 ο πρωθυπουργός δέχθηκε τις διαμαρτυρίες του κ. Κοτζιά για τη στάση των ΑΝΕΛ και του κ. Καμμένου.
Σε ύφος όπως πληροφορούμεθα μέχρι εδώ ο κ. Τσίπρας θέλοντας να ηρεμήσει τα πνεύματα επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας ο κ. Καμμένος χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες του είπε: "Έρχομαι από εκεί".
Πράγματι περίπου στις 12.00 πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου και αμέσως επετέθη φραστικά και σε πλήρη ένταση προς τον κ. Θ. Καρτερό που συνάντησε στον διάδρομο.
Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες με αφορμή τη δημοσκόπηση στο Documentο και τη συνάντηση Καρτερού με Βαξεβάνη άρχισε να του φωνάζει:
"Εγώ δεν θα γίνω Κουβέλης. Είμαι παλιός πολιτικός πιο παλιός από όλους σας. Δεν περνάνε αυτά τα παιχνίδια. Ολοι εσείς είστε μαθητευόμενοι μάγοι". (σ.σ η αναφορά στον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ προφανώς σχετίζεται με το ότι ενώ βρισκόταν σε κυβέρνηση συνασπισμού υπήρξαν μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών του κόμματος).
Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος σε πλήρη εκνευρισμό ξέσπασε την έντασή του σε καρέκλες και τραπέζια. Με τον θόρυβο πλησίασε αρχικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος που έχει τη βάση του στο ισόγειο του Μαξίμου και ο κ. Καμμένος του επετέθη φραστικά: “Ξέρω πώς παίζεις. Δεν τους μαζεύεις (σ.σ εννοεί τους δημοσιογράφους). Πάτε να με διαλύσετε”.
 
lykavitos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου