16.9.18

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΩΝ: Καλή εβδομάδα φίλοι και φίλες, κάθε πρωί στις 8 τα λέμε δυνατά και καθαρά στο ραδιοσταθμό Παλμό 90,5. Λαμπρή η εορτή αλλά κυρίως τα παρασκήνια από την εορτή Υψώσεως του τιμίου σταυρού στη Κυπαρισσία. Αλλά άραγε φώτισε τους άρχοντες του τόπου που ήρθαν για βόλτα ή δεν πήραν μυρωδιά ότι ο κόσμος δεν χαιρετά πλέον όπως παλιά τα πολιτικά πρόσωπα; Με ελάχιστες εξαιρέσεις βεβαίως, βεβαίως
@Έμαθαν τώρα να ανταποδίδουν χαιρετισμούς μεταξύ τους! Γιατί η σταύρωση των Τριφύλιων υφίσταται από την πολιτική που εφαρμόστηκε 9 χρόνια τώρα με τον Καλλικράτη. Τώρα με τον Κλεισθένη αναμένουν οι δημότες αλλαγή μίγματος πολιτικής διάθεσης..
@ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Μια δήλωση που θα συζητηθεί αποτέλεσε η φράση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την ανεξαρτησία των θεσμών. Με αφορμή τον πόλεμο που δέχεται από κέντρα ή αποκόμματα κέντρων εξουσίας, ακόμα και από υπόγεια πολιτικά γραφεία, όπως έχει τονιστεί στο περιφερειακό συμβούλιο.
@Ο Πέτρος Τατούλης είπε ξεκάθαρα ότι "«Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να σεβαστούν την αυτονομία και την αυτοτέλεια των αυτοδιοικητικών θεσμών. Είναι λάθος τους να εμπλέκονται στον τρόπο που οι τοπικές κοινωνίες προσπαθούν να βρουν τον δικό τους βηματισμό. Αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον μεγάλο πολιτικό έλλειμμα στο ήδη ελλειμματικό πολιτικό μας σύστημα, και οφείλουμε ως πολίτες που ασχολούμαστε με τα κοινά να το προστατέψουμε».
@Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: Ο Πέτρος Τατούλης σε καιρούς στείρους επανέφερε την Τριφυλία στο προσκήνιο συζητούσαν στο καφέ που παρατέθηκε στο τουριστικό περίπτερο της πόλης. Χέρι χέρι με τους θεσμούς γιατί οι πολίτες θέλουν έργο. Η αλήθεια είναι ότι κοντά του στο τραπέζι διακρίναμε τον σύμβουλό του Γιώργο Μπακούρο, που ήταν παρών σε όλες τις συσκέψεις. 
@Μετά ήρθαν οι ενωτικές δηλώσεις του Άγγελου Χρονά, της Ντίνας Νικολάκου, καθώς διακρίνουν το μέλλον. Εξάλλου χωρίς την περιφέρεια θα ήταν χαοτικό το έλλειμμα στη περιοχή. Έργο του Τατούλη οι άξονες στο Λαγκούβαρδο, το Γαργαλιάνοι-Ρωμανού, τα έργα στην επαρχιακή οδό μέχρι Σπηλιά, ο δρόμος προς Ραυτόπουλο, τα έργα ανακαίνισης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τώρα στο Δικαστικό μέγαρο αλλά και η αποκατάσταση του λιμανιού.
@Αλλά κυρίως η Μεσσηνία ωφελήθηκε από το πακτωλό έργων σε μεγάλες πόλεις του Νομού. Ωφελημένη η Καλαμάτα, τα χωριά στη Μεσσήνη αλλά και η Πύλος. Όσοι αμφιβάλλουν ας ανατρέξουν στους πίνακες απορροφητικότητας των κονδυλίων...
@ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΞΑΝΑ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ-ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εδώ είναι το ζουμί του απόηχου της εορτής. Επαναδιατύπωσε όπως ήταν αναμενόμενο ο νυν Δήμαρχος κ. Κατσίβελας ότι όχι μόνο θα παραμείνει στην θέση του μέχρι τις εκλογές αλλά κυρίως ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Από την άλλη πλευρά πολιτικά παρών-ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα μας- δηλώνει ο Στάθης Ανδρινόπουλος που φαίνεται δικαιωμένος για όσα επισήμανε 5 χρόνια τώρα στη πορεία του Δήμου.
@Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τις υποψηφιότητες από την Ριζοσπαστική κίνηση και την Λαική συσπείρωση του κ. Κουκούμη. Με άλλα λόγια αν μετράμε καλά έχουμε ήδη μάνι μάνι 5 υποψηφιότητες...Που να δείτε τι θα σκάσει τελευταία στιγμή και θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους....
@ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Δηλώσεις έκανε φυσικά ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Ο οποίος θα μάθουμε σύντομα με την σύγκληση του οργάνου στο λιμενικό ταμείο αν θα είναι εκ νέου Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου. Πάντως στόχος του λιμενικού ταμείου είναι μελλοντικά εκτός από λιμάνι που θα λειτουργεί ως μαρίνα να εξεταστούν κι άλλες θαλάσσιες παράλληλες χρήσεις..
@Στοίχημα αποτελεί πάντως το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου στο Μάραθο. Οι φωνές περί εκτροχιασμού του έργου που πλέον δεν έχουν επιχειρήματα λέγεται ότι αποσβολώθηκαν μετά τις αποδείξεις...και ονόματα που ανακοινώθηκαν για την πορεία του έργου στο περιφερειακό συμβούλιο. Τότε γιατί έγινε τόση φασαρία; 
@ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ: Τελικά η απλή αναλογική στους Δήμους, θέλει απλή λογική. "Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα εκτός κι αν θέλουν να τα δημιουργήσουν" μας έλεγε τότε στο γραφείο του ο αείμνηστος Παύλος που κατά την ταπεινή μας γνώμη ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης. Αλλά δυστυχώς έφυγε νωρίς...Ας πρυτανεύσει η απλή λογική....λοιπόν...

                      ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
 
"ΠΟΛΙΤΙΚΑ παρών" δηλώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τριφυλίας κ. Στάθης Ανδρινόπουλος σύμφωνα με το kyparissianews.com όταν ρωτήθηκε από συντάκτη μας.
Η διαρκή έντονη παρουσία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα δρώμενα του Δήμου, αποδεικνύει ότι είναι παρών στις πολιτικές διεργασίες στο Δήμο ότι κι αν αυτό σημαίνει για την συνέχεια. Εξάλλου έχει τονίσει στο Δ.Σ. Τριφυλίας ότι η Τριφυλία είναι πρώτα και πάνω από όλα. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενεργή του παρουσία δεν αποκλείει τίποτα, καθώς η παράταξή του αισθάνεται δικαιωμένη όπως έχει τονίσει για τις προτεραιότητες και το όραμα του Δήμου. Θυμίζουμε ότι ο κ.Ανδρινόπουλος έχει ταχθεί στο Δημοτικό συμβούλιο, υπέρ των αλλαγών στην αυτοδιοίκηση για αντιπροσωπευτική δημοκρατία υπέρ του δημότη και την αντιπαράθεση προτάσεων στα πλαίσια χρηστής διοίκησης στον Δήμο. Γ.ΜΠ.

Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ  ΘΕΟΦΑΝΗ Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Αγαπητοί αναγνώστες. Στο παρόν γράφημα θα κάνω λόγο για κάποιον πολύ σπουδαίο άνθρωπο και φίλο μου, τον ποιητή Θεοφάνη Λ. Παναγιωτόπουλο. Δεν κατάγεται από την Πελοπόννησο, αλλά από μακριά. Είναι νέος, ταλαντούχος, αξιαγάπητος και πολλά υποσχόμενος στο χώρο των γραμμάτων. Νέος στην ηλικία, το επισημαίνω, καθώς η προσωπικότητα και το έργο του προσδίδουν στον συγκεκριμένο συγγραφέα την ωριμότητα και τη σύνεση που επάξια έχει κερδίσει. Γεννήθηκε στο όμορφο Καρπενήσι, στο νομό Ευρυτανίας, το έτος 1993. Από μικρός είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες, και από την εφηβεία του έγραφε ποιήματα. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 2016. Οι γνώσεις του πολύπλευρες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Θεολογικού, Ιστορικού, Φιλοσοφικού, Παιδαγωικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα. Είναι διπλωματούχος ECDL και της Αγγλικής γλώσσας. Γνωρίζει Λατινικά και Εβραϊκά. Είναι κάτοχος πτυχίου Βυζαντινής μουσικής και Αγιογραφίας. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για άνθρωπο με πλούσια μόρφωση. Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι φίλος του. Γιατί ο Θεοφάνης είναι ευχάριστος άνθρωπος. Απλός, προσιτός και μετρημένος. Αγαπά το διάβασμα.                 
Η παρέα του ευχάριστη, ο λόγος του μεστός, εμπλουτισμένος από τις γνώσεις και την καλλιέργεια του. Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα για τον λαμπρό αυτό νέο. Θα αρκεστώ σε αυτά ως προς τον άνθρωπο. Άλλωστε πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Θεοφάνη. Να περάσουμε στα έργα του. Έχει γράψει βιβλία. Πρώτο του βιβλίο, η Ποιητική συλλογή Αειθαλές σκίρτημα, Εκδόσεις Όστρια, 2016, και πολλά ποιήματα σε διαδικτυακές σελίδες, περιοδικά, κάποια έχουν διαβαστεί σε εκπομπές όπως το la vita radio και η Ρωγμή του Λόγου, έχει συμμετάσχει στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο του 2017, αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη κ.α. Δεύτερο βιβλίο του, ο Τελευταίος Ασπασμός, συλλογή διηγημάτων, Εκδόσεις Όστρια, 2017. Έχει γράψει και τρίτο βιβλίο, σε συνεργασία με τη φιλόλογο και συγγραφέα Στέλλα Σουραφή, με τίτλο η Εκπλήρωση του Ανεκπλήρωτου, από τις εκδόσεις, Άνεμος Εκδοτική, 2018. Τα περισσότερα από τα έργα του τα διακρίνουν η καλλιέργεια, τα υψηλά ιδανικά, η γλυκειά μελαγχολία, που δεν είναι απαισιόδοξη, κρύβει μέσα της ελπίδα, ο φιλοσοφημένος λόγος, η ώριμη σκέψη, η αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο. Περιέχουν διδάγματα. Επιπλέον, ο Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος είναι αρθρογράφος στη Λογοτεχνική στήλη της εφημερίδας Ευρυτανικά Νέα.
Αναζητώντας τιμωρία | Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος |
Σ’ έναν κόσμο που διαιρείται αέναα
για σύνορα, θρησκείες και φυλές
σ’ ένα μόνο έμεινα πιστός… στον Έρωτα!
Είναι ο μόνος που αφαιρεί προσθέτοντας…
Τα μαθηματικά σπούδασα κοντά Του.
Κοιτώντας Τον στα μάτια
πότε με επιβράβευε, πότε με τιμωρούσε…
Θαρρώ πως οι τιμωρίες του, ήσαν από μέλι καμωμένες
όσο με μάλωνε τόσο Τον δοξολογούσα
κι όσο με τιμούσε τόσο απομακρυνόμουν…
Σαν αισθανόμουν πως ταίριαζαν τα χνώτα μας
πάλευα να σβήσω τις πράξεις
αγωνιζόμουν να κάμω λάθη
έλιωνα για να μ’ εξορίσει
ως τον πιο ανεπίδεκτο μαθητή Του.
Δεν λογάριασα ποτέ να φύγω… έχοντας την ψευδαίσθηση
πως δάμασα τον Αδάμαστο!
Λογίζομαι απλώς ως μάρτυρας Του…

ΘΕΟΦΑΝΗΣ Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
--

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου