26.9.18

Στη Θεσσαλονίκη το πανελλήνιο συνέδριο για τον καρκίνο του πνεύμονα


Απευθύνεται στους επιστήμονες υγείας αλλά είναι ανοιχτό και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τα νέα δεδομένα.

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Καρκίνος του Πνεύμονα: Από τη διάγνωση στη θεραπεία», (Lung cancer: From Diagnosis To Treatment) πραγματοποιείται στις 28-29 και 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς») με διεθνή συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών με μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία.
Το συνέδριο οργανώνεται από τον «Ελληνικό Ογκολογικό Ινστιτούτο Υποστήριξης Ασθενών» και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ και του Δικτύου Βαλκάνιων Ογκολόγων (ΒΙΝΟ).
Στόχος του, είναι η διαρκής ενημέρωση των ιατρών πάνω στα νεότερα δεδομένα που αφορούν στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα και κυρίως στα νέα φάρμακα. Απευθύνεται στους επιστήμονες υγείας αλλά είναι ανοιχτό και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τα νέα δεδομένα.
Όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος του συνεδρίου, Ογκολόγος Παθολόγος και συνεργάτης του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Δρ. Σοφία Μπάκα, «τις εργασίες του συνεδρίου τιμούν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες όπως ο γνωστός Θωρακοχειρουργός Δρ. Ν. Zama, ο οποίος θα μιλήσει για την πολιτική των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα για την επόμενη πενταετία.
Επίσης, ο καθηγητής από την Αυστραλία και εκ των ιδρυτών μεγάλων ερευνητικών ογκολογικών εταιρειών N. Van Zandwijk ο οποίος θα μιλήσει για τα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του μεσοθηλιώματος, ο καθ. Παθολογοανατομίας M. Papotti από την Ιταλία, ο οποίος θα μιλήσει για τους νέους δείκτες που χρησιμοποιούνται πλέον για την ανεύρεση της σωστής θεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Η καθηγήτρια M. Gottfried από το Ισραήλ, η οποία θα μιλήσει για τα νέα φάρμακα στην Ογκολογία με ιδιαίτερη έμφαση στην νέα ένδειξη του συνδυασμού ανοσοθεραπείας και χημειοθεραπείας, οι καθηγητές M. Neuberger, R. Pirker και C. Manegold από την Αυστρία και τη Γερμανία, εξαίρετοι Ογκολόγοι διαφόρων ειδικοτήτων εξειδικευμένοι στον καρκίνο του πνεύμονα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα καθώς και άλλοι επιστήμονες υψηλού κύρους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου