16.9.18

Λίγη ντροπή, κύριε υπουργέ !

«Κύριε Συνολάκη!!!!
Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω από το σπίτι σας στη Μανούσου Κούνδουρου 19 από τα Φυτα και τις κρεββατινες σας γιατί κινδυνεύετε από ηλεκτροπληξία σε περίπτωση βροχής η από φωτιά σε περίπτωση ζέστης.
Σε μια τέτοια περίπτωση δεν ξέρω αν θα προλάβετε να εκκενώσετε το σπίτι σας σε 30-55 λεπτά».
Ποιος έκανε αυτή ήταν ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook; 
Ποιος στοχοποιεί έναν διακεκριμένο καθηγητή επειδή δεν ανήκει στο δικό του πολιτικό ή… μορφωτικό επίπεδο; Ποιος λέει στους ομοϊδεάτες του «εκεί μένει ο καθηγητής και η οικογένειά του»; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν κάποιος ημίτρελος «επισκεφτεί» τον Συνολάκη επειδή έμαθε τη διεύθυνση με κάθε επισημότητα; Ποιος προσβάλλει έναν άνθρωπο που έχει στη ζωή του (όπως και πολλοί επιστήμονες) λάβει εύσημα από αυτούς που ξέρουν να τον αξιολογούν κι όχι από τυχαίους, άσχετους και κυρίως εμπαθείς; Μα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος κανείς παρά μόνο ο Παύλος Πολάκης. Αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δήμαρχος για χρόνια (έστω και με διπλά βιβλία όπως ο ίδιος είχε πει), στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλητής του πρωθυπουργού και συνοδοιπόρος του στις καλοκαιρινές διακοπές. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. 
Ενας υπουργός της κυβέρνησης, επειδή διαφωνεί με το πόρισμα του καθηγητή Κώστα Συνολάκη για το Μάτι, βγάζει φόρα παρτίδα τη διεύθυνση της κατοικίας του και του κουνά και το δάκτυλο. Προφανώς, για να έχει και φωτογραφίες έξω από το σπίτι του καθηγητή, κάποιος πήγε εκεί, κάποιος έστειλε εκεί κάποιον για να τραβήξει φωτογραφίες. Για να παρακολουθήσει τον Συνολάκη; Να τον δει να κάνει παρέα με τον Μητσοτάκη; Να τον φωτογραφίσει με τον Αδωνη άραγε; Ντροπή. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να γραφτεί για έναν… επιστήμονα όπως ο Παύλος Πολάκης. Γιατρός γαρ, θεωρητικά τον ανθρώπινο πόνο τον γνωρίζει, έχει αγωνιστεί για να σώσει ζωές. Όταν, όμως, η πολιτική τύφλωση οδηγεί σε τέτοιες ενέργειες, όταν η ψευτομαγκιά καλύπτει τον ανθρωπισμό, τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη, την κοινωνική μόρφωση, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. 99 άνθρωπο έχασαν τη ζωή τους. Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, μικρά παιδιά χάθηκαν στις φλόγες, το Μάτι ακόμη και σήμερα είναι κρανίου τόπος. 
Κι ένας υπουργός τι κάνει; 
Στοχοποιεί έναν επιστήμονα ο οποίος με άλλους επτά ακόμη κάθισαν όλο το καλοκαίρι κι έβγαλαν ένα πόρισμα. 
«Το Μάτι θα μπορούσε να έχει εκκενωθεί, θα μπορούσαν να έχουν σωθεί ζωές», λένε αυτοί οι επιστήμονες. Και η κυβέρνηση τι κάνει; Αντί να πάρει το πόρισμα, να το στείλει στον εισαγγελέα, να ερευνήσει τις ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων, να πάρει μέτρα για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες, απαξιώνει τον Συνολάκη. Δεν σας αρέσει το πόρισμα; Με γεια σας με χαρά σας. Θέλετε να υιοθετήσετε το πόρισμα του γερμανού καθηγητή Γκόλνταμερ; Μπράβο σας. Θα σας κρίνει η Ιστορία και ο ελληνικός λαός. Αλλά να βγαίνει ένας υπουργός και να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο είναι αν μη τι άλλο ασέβεια στους νεκρούς. Να τον χαίρεται ο πρωθυπουργός. 
 
 Βασ. Κανέλλης
in.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου