12.10.18

Ο καιρός την Παρασκευή (12 Οκτ.)

Με νεφώσεις και ψιλόβροχο σε κάποιες περιοχές ξεκίνησε η Παρασκευή. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε Σποράδες, Εύβοια, την Ανατ. Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και την Κρήτη.
Από το μεσημέρι οι μετεωρολόγοι περιμένουν σποραδικές καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στο Βόρειο Αιγαίο και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.
Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρώς αυξημένες.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 12 έως 24 β., με εξαίρεση τη Δυτ. Μακεδονία όπου θα είναι 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα δυτικά από 16 έως 27β, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 24β, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24β, στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 24β, με εξαίρεση τη Ρόδο όπου τοπικά θα φτάνει και τους 27 β, και στη Κρήτη από 19 έως 23 β.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως στο Κεντρικό Αιγαίο θα φτάνουν πρόσκαιρα και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους, με πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά το μεσημέρι και απόγευμα, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 21 β.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 24 β.
Ο χάρτης πρόγνωσης δείχνει τι θα επικρατήσει τις επόμενες ώρες της ημέρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου