20.10.18

Ψηφοφορία Βουλη Σκοπίων ! Συγχαρητήρια από τον Τσίπρα...Τα "πήραν" λέει ο Καμμένος

Τσίρκο η ...παιδική χαρά !

Με δυο πολιτικές ξαναεμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση μετά την υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια που ανοίγει το δρόμο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Των συγχαρητηρίων που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε προηγηθεί ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο twitter που ουσιαστικά υιοθετούσε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης των Σκοπίων για απόπειρα εξαγοράς βουλευτών με χρήματα και εκβιασμούς σε βάρος άλλων μελών του κοινοβουλίου. Τέσσερις μέρες μετά τις δηλώσεις - προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα ανεχθεί από κανέναν διγλωσσία και προσωπική στρατηγική έχει ήδη να διαχειρισθεί τη διαφοροποίηση του κυβερνητικού του εταίρου, Πάνου Καμμένου, ο οποίος ουσιαστικά δημιουργεί διπλωματικό ζήτημα υιοθετώντας καταγγελίες της αντιπολίτευσης, τις οποίες είχε ήδη διαψεύσει η κυβέρνηση των Σκοπίων. Μετά την κυβερνητική κρίση που οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά, ένα νέο μέτωπο ανοίγει. Στην ανάρτηση Καμμένου μάλιστα απάντησε σε έντονο και αυστηρό ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων που του καταλόγισε διασπορά fake news.
Ο Πάνος Καμμένος άναψε φωτιές αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις που έκανε ενώπιον δημοσιογράφων, ο γενικός γραμματέας του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού VMRO-DPMNE ο οποίος μίλησε για προτάσεις 2 εκατομμυρίων, σε βουλευτές του κόμματος του ώστε να... παραχωρήσουν την ψήφο τους.
«Ποιος θα φανταζόταν ότι στην ευρώπη των αξιών και της Δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές θα προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δίνοντας ουσιαστικά συνέχεια στην συζήτηση που άνοιξε στο υπουργικό συμβούλιο και οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά.
Σκληρή απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο των Σκοπίων
Λίγο αργότερα, ωστόσο, στην ανάρτηση του Πάνου Καμμένου απάντησε σε αυστηρό και έντονο ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μίλε Μποσνιακόφσκι. Στην απάντησή του, επικρίνει τον Έλληνα υπουργό ότι διέδωσε fake news τα οποία είχαν ήδη διαψευσθεί από την κυβέρνηση των Σκοπίων και τον καλούσε για το καλό της δημοκρατίας και της διπλωματίας να εργασθούν για τη φιλία των δύο λαών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου