27.10.18

Αυξήσεις στους υπαλλήλους του έδωσε ο Ευκλείδης

Η διάταξη ψηφίστηκε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Αυξήσεις στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς έδωσε ο ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Με διάταξη που προώθησε το ΥΠΟΙΚ και ψηφίστηκε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δίνεται η προσωπική διαφορά σε όλους τους υπαλλήλους που έχουν διορισθεί ή μεταταχθεί μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 στο υπουργείο Οικονομικών, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στην ΕΛΣΤΑΤ, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η ευνοϊκή ρύθμιση για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους ενεργοποίησε τα ανακλαστικά των συναδέλφων τους στα υπόλοιπα υπουργεία και δημόσιους φορείς, οι οποίοι, στο όνομα της ισότητας, ζητούν να πάρουν και αυτοί την προσωπική διαφορά.
Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ διαπιστώνει σε μελέτης της ότι το 72,8% των μισθωτών αμείβεται με μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ, ενώ μόλις το 10% παίρνει περισσότερα από 1.300 ευρώ και οι περισσότεροι από αυτούς δραστηριοποιούνται στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου