14.11.18

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ !!! Πάτρα: Θέση πάρκινγκ βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή 0.30 ευρώ!



Κλειστές θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας, με τιμή πρώτης προσφοράς το κωμικό ποσό των 3 ευρώ, βγαίνουν αυτή την εβδομάδα σε πλειστηριασμό από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων.
Σε μια άλλη περίπτωση, πλειστηριάζονται – ή καλύτερα ξεπουλιούνται- με τιμή πρώτης προσφοράς, το ποσό των 0 ευρώ, το ποσοστό συνιδιοκτησίας σε θέσεις στάθμευσης πολυκατοικίας.
Πρόκειται για μερικά παραδείγματα, από τα πολλά ευτράπελα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που δείχνουν με χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση που διαμορφώνεται με την πλήρη απελευθέρωση του συστήματος.
Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για υπόγειους χώρους στάθμευσης εμβαδού 10 τ.μ. ο καθένας, όπου απαιτείται ως εγγυοδοσία για συμμετοχή στον πλειστηριασμό, ποσοστό 30% της τιμής πρώτης προσφοράς, δηλαδή ποσό 90 λεπτών.
Στην άλλη περίπτωση του πλειστηριασμού με μηδενική προσφορά, δεν ορίζεται και ποσό εγγυοδοσίας, όμως αυτό που πλειστηριάζεται είναι το 50% της συνιδιοκτησίας της θέσης στάθμευσης, οπότε θα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί ενδιαφερόμενος πλειοδότης.
Στο μεταξύ, πάνω από 3500 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέχρι τα τέλη του χρόνου, με τις τράπεζες να «καίγονται» προκειμένου να ξεφορτωθούν από το χαρτοφυλάκιό τους, όσο το δυνατόν πιο πολλά «κόκκινα» δάνεια, με όλους τους διαθέσιμους τρόπους


  Εφημερίδα Πελοπόννησος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου