8.11.18

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας πάει Ισπανία με το Erasmus

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 με θέμα: Creative Paths for Young Social Entrepreneurs μαθητές και καθηγητές του 2ου Γενικό Λύκειο Καλαμάτας επισκέφτηκαν την πόλη Κορούνια στη Γαλικία, επαρχία της Ισπανίας.
Στην κινητικότητα συμμετείχαν ως συνοδοί οι καθηγήτριες Λαμπροπούλου Ιωάννα και Κωνσταντάκη Αλεξάνδρα και οι μαθητές Αγγουρά Ρουμπίνη, Καραβλίδης Παναγιώτης και Νικόλη Μαρία.
Κατά την παραμονή τους στην Κορούνια οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους παρουσίασαν το business και marketing plan της εικονικής κοινωνικής τους
επιχείρησης καθώς και το website της επιχείρησής τους. Επιπλέον επισκέφτηκαν οργανισμούς που παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες όπως το Ronsel Foundation, το Someso School, και το Paideia Foundation και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Pull and Bear.
Παράλληλα μέσα από κοινές δράσεις( παιχνίδια γνωριμίας, ποδηλασία κ.τ.λ.)είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συνομηλίκους τους από τις 5 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα( Τσεχία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αυστρία, Ισπανία) ενώ απόλαυσαν τη ζεστή φιλοξενία που τους πρόσφεραν οι Ισπανοί συμμαθητές τους στα σπίτια τους και γνώρισαν την κουλτούρα τους.
Επόμενος προορισμός του 2ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος είναι η Ιταλία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου