8.11.18

Βροχή στην Αττική μετά 37 μέρες

Μέτριας έντασης βροχόπτωση σημειώθηκε μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 8/11/2018  στην Αττική. 
Ο  χάρτης δείχνει την κατανομή της βροχής, όπως καταγράφηκε από τους σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr

Σημειώνεται ότι σε αρκετές περιοχές της Αττικής δεν είχε βρέξει τις τελευταίες 37 ημέρες.

Μία μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου είχε βρέξει σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν σε Φιλιατρά (55 χιλιοστά), Κέρκυρα (38 χιλιοστά), Κυπαρισσία (29 χιλιοστά), Λευκάδα (18 χιλιοστά), Ζαχάρω Ηλείας και Κοπανάκι Μεσσηνίας (17 χιλιοστά), Πύλο και Ζαγορά Πηλίου (14 χιλιοστά).
Και την Παρασκευή βροχές ;
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Νότιες Κυκλάδες, Κρήτη και πιθανόν τα Δωδεκάνησα. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα υπάρχουν και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά, ενώ τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 6 έως 16 β. στη Βόρ. Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 11 έως 18 β. στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 23 β. στη Δυτική Ελλάδα, 16 έως 19 β. στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 21 β. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου