13.11.18

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Κρύφτηκαν οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για τη νέα καταστροφή της ελαιοκαλλιέργειας

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΜΕΛΟΣ ΟΑΣΠΠ

Κρύφτηκαν οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για τη νέα καταστροφή που για δεύτερη φόρα υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας ,ενώ ήξεραν ο κ.Τατούλης,η κ.Μπούζα, η κ.Αλειφέρη για την παράσταση των συλλόγων Μεσσήνης, Χανδρινού και της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Πελοποννήσου, φρόντισαν να απουσιάσουν αφήνοντας στην θέση τους αστυνομικές δυνάμεις να μας περιμένουν.
Είναι γελασμένοι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
  • Nα εξασφαλιστεί  ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς.
  • Nα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα οι ελαιοπαραγωγοί.
  • Να παρέμβει το κράτος  με κατώτερη εγγυημένη τιμή για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια και ο εκβιασμός των εμποροβιομηχάνων με τα οξέα.
  • Να ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες και οι διαγωνισμοί για την δακοκτονία του χρόνου. 
  • Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου επιστημονικού - τεχνικού προσωπικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου