9.11.18

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Σύριου που βίασε το τρίχρονο αγοράκι

Οργή, αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκάλεσε η σεξουαλική κακοποίηση ενός τρίχρονου αγοριού από την Συρία, από 20χρονο συμπατριώτη του.
Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό στην περιοχή αλλά και από τα πιο άγρια και σκληρά που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.
Ο 20χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις εισαγγελικές αρχές. Ωστόσο με εντολή εισαγγελέα την Παρασκευή το απόγευμα δημοσιοποιήθηκαν από την Αστυνομία τα στοιχεία του δράστη.
Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία των ανηλίκων και του κοινωνικού συνόλου, όπως αναφέρεται στην απόφαση.
Ο βιασμός του τρίχρονου αγοριού έγινε στο Κέντρο Φιλοξενίας της Αγίας Ελένης, στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Η 20χρονη μητέρα, όταν διαπίστωσε τι έχει συμβεί μετέφερε το παιδί της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου μετά την αρχική εξέταση των γιατρών έγινε και ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.
Η Αστυνομία κινήθηκε άμεσα και το πρωί της Πέμπτης συνέλαβε τον 20χρονο από την Συρία ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη και τις πράξεις του.

 Η ανακοίνωση από την Αστυνομία
 Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 20χρονου αλλοδαπού, ο οποίος χθες, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης ανηλίκου.

Δείτε εδώ τα στοιχεία του και τη φωτογραφία του 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μηνός, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία των ανηλίκων, του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων.
Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, στα τηλέφωνα 26510-65977 και 26510-65991. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου