9.11.18

ΠΑΤΡΑ: Με το μωρό στη φυλακή

Μία νεαρή γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε διακεκριμένες κλοπές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.
 Είναι μητέρα ενός αγοριού 9 ετών, την επιμέλεια του οποίου έχουν οι γονείς της και ενός βρέφους 8 μηνών, το οποίο έχει μαζί της στη φυλακή και είχε φέρει στο δικαστήριο. 
Η κατηγορούμενη με δάκρυα στα μάτια, παρακάλεσε να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. 
Όμως το δικαστήριο δεν της αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, αλλά ούτε και αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με αποτέλεσμα φεύγοντας, να πάρει το μωρό της, για να επιστρέψει στη φυλακή.
Η κατηγορούμενη συμμετείχε σε σπείρα «μαϊμού» ενοικιαστών, που έμπαιναν σε σπίτια, τα οποία υποτίθεται ότι ήθελαν να νοικιάσουν και είχαν κατακλέψει πλήθος ιδιοκτητών σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Για την υπόθεση αυτή, είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα στις 28 Ιουλίου, δύο άνδρες και μια γυναίκα ενώ είχαν ακόμα ταυτοποιηθεί δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, ως μέλη της ίδιας σπείρας. Μια από τις γυναίκες, ήταν η κατηγορούμενη, η οποία συνελήφθη πριν από τέσσερις μήνες, προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.
Η κατηγορούμενη, μαζί με μια ακόμα γυναίκα, παρίσταναν τις φοιτήτριες που αναζητούσαν σπίτι για να ενοικιάσουν. Ενώ η μια απασχολούσε τους ιδιοκτήτες, η δεύτερη μαζί με τα άλλα μέλη της σπείρας, «ξάφριζαν» ό,τι έβρισκαν από τα σπίτια των ιδιοκτητών.
Ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που κατέθεσε στο δικαστήριο, είπε ότι η ομάδα είχε διαπράξει συνολικά 27 κλοπές μεταξύ Ιουλίου 2016 και Ιουλίου 2017, σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Αργολίδα, Αττική, Φθιώτιδα, Λάρισα, Κατερίνη, Ιωάννινα, και Ηράκλειο Κρήτης, με λεία μεγάλης αξίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου