22.11.18

Ο Σώρρας εκμεταλλεύτηκε την απελπισία του ελληνικού λαού ...

Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου έρχεται να ... ξεδιαλύνει το τοπίο μετά την δικαστική απόφαση του 2013 που αποτέλεσε βασικό επιχείρημα του πολιτικού φορέα για την ύπαρξη των 600 δις του Σώρρα 

Ένοχοι όλοι πλην ενός στην υπόθεση Σώρρα - Έντονες αντιδράσεις και φωνές Χιλιάδες εξώδικα από πολίτες που πίστεψαν στον Σώρρα 
 
Βαρύνουσας σημασίας χαρακτηρίζεται η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον Αρτέμη Σώρρα και 8 ακόμα στελέχη του πολιτικού φορέα. 
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους πλην ενός για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα. 
Η απόφαση αυτή έρχεται να ... ξεδιαλύνει το τοπίο μετά την δικαστική απόφαση του 2013 που αποτέλεσε βασικό επιχείρημα του πολιτικού φορέα για την ύπαρξη των 600 δις του Σώρρα, οδηγώντας χιλιάδες πολίτες να προχωρήσουν σε εξώδικα για τις οφειλές τους στην εφορία με αρκετούς να βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή.
Καταπέλτης για την δράση του Σώρρα υπήρξε κατά την αγόρευση του ο εισαγγελέας έδρας κ. Ε. Θεοφανίδης ο οποίος τόνισε ότι ο Σώρρας εκμεταλλεύτηκε την απελπισία του ελληνικού λαού, σε μία από τις χειρότερες περιόδους από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. 
Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για μια ιδιότυπη "σεισάχθεια", για ένα ψευδεπίγραφο μήνυμα με κομβικό πόλο τον πρώτο των κατηγορουμένων, Αρτέμη Σώρρα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι όποιος εκμεταλλεύεται την απελπισία του λαού, μιλάει στην καρδιά του.
Κατά τον εισαγγελέα, δεν αποδείχτηκε ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν. Αποδείχτηκε όμως το εντελώς αβάσιμο των ισχυρισμών - ισχυρισμοί που πέρασαν στο κόσμο. Χαρακτήρισε την όλη κατάσταση και ως απείθεια στο νόμο και στο Σύνταγμα. «Αυτό πρεσβεύει ο συγκεκριμένος πολιτικός φορέας» είπε και τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές κατατείνουν εναντίον της δημόσιας τάξης ως συνισταμένη των έννομων αγαθών, της κοινωνικής ειρήνης.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου