10.12.18

Πτώση θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (μέχρι και την Πέμπτη) περιμένουν οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
Από το βράδυ της Δευτέρας και από τα βόρεια, ο υδράργυρος θα παραμένει περίπου 4-5 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα . Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίαςχιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα σε χαμηλό υψόμετρο, κατά βάση όμως τα φαινόμενα θα είναι ασθενή.
Αναλυτικά η πρόβλεψη για την Τρίτη:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, αναμένονται την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα.
Χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως από τις απογευματινές ώρες, και ιδιαίτερα στη Θράκη. Παγετός θα εκδηλωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.
H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 β, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8β, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 9 β, στην Ήπειρο από 2 έως 10β, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 13 β, στη Νότια Ελλάδα από 7 έως 13 β, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 10β, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13 β, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 9β και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 12 β, αλλά στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 16 με 18 β Κελσίου.
 
*Ο χάρτης δείχνει τι θα επικρατεί γύρω στο μεσημέρι της Τρίτης στη χώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου