3.2.18

Όργια με 400… καλεσμένους σε σουίτες ακολασίας πεντάστερου ξενοδοχείουστην Κρήτη

Πανέτοιμοι για πέντε αξέχαστα μερόνυχτα ατελείωτων οργίων και ροζ πάρτι με κοκτέιλ και ιδιαίτερο dress code είναι οι 400 swingers, οι οποίοι δεν βλέπουν την ώρα να πάνε στην Κρήτη.
Τα 200 ζευγάρια θα καταλύσουν από τις 28 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου σε πεντάστερο ξενοδοχείο, όπου θα επιδοθούν σε όργια, όχι μόνο στις σουίτες, αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους, όπου θα κυκλοφορούν γυμνοί και θα ανταλλάσσουν ερωτικούς συντρόφους.
Η εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα θα αποτελέσει το τέλειο μέρος για τους 400… καλεσμένους. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso δεν θα λείψουν και τα πικάντικα πάρτι, με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά, άλλους ρόλους και άλλο dress code.
Βέβαια όσοι θελήσουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς οι τιμές για την κράτηση είναι ιδιαίτερα «τσουχτερές». Συγκεκριμένα, οι τιμές ξεκινούν από 1.149 ευρώ το άτομο για ένα superior room και φτάνουν τα 2.224 ευρώ για μία junior suite με μπαλκόνι και τζακούζι.

Η απάντηση Μίκη Θεοδωράκη μετά την επίθεση στο σπίτι του

Απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης στις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο.
«Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος», δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης μετά την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου. 
Ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα και στον κόσμο: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση και την ορμητικότητά τους».

Κέρδισε 1.000.000 δολάρια και πέθανε 3 εβδομάδες μετά

Η χαρά κι ο οραματισμός ενός καλύτερου μέλλοντος, έδωσαν τη θέση τους στην απελπισία και τελικά στο οριστικό τέλος για τον νικητή του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Tα παιχνίδια της τύχης μερικές φορές είναι ικανά να συνθέσουν τραγικές ιστορίες, που περισσότερο πλησιάζουν τα σενάρια κινηματογραφικών ταινιών, παρά γεγονότα της πραγματικής ζωής.

Μία τέτοια δραματική υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες, όταν αποκαλύφθηκε η τραγική ιστορία του νικητή ενός χριστουγεννιάτικου λαχείου στις ΗΠΑ.

Ο Νεοϋορκέζος Donald Savastano πήδηξε στα σύννεφα όταν έμαθε πως είναι ο υπερυχερός μίας κλήρωσης λαχείου στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, κερδίζοντας το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Στις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκε με σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη, δηλώνοντας πως είχε έρθει η ώρα να κοιτάξει το μέλλον του, όμως η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την γνωστοποίηση της νίκης του, διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο στα πνευμόνια και τον εγκέφαλο, ενώ πέθανε σε τοπικό νσοσοκομείο μόλις 3 εβδομάδες μετά.

Ο Savastano ήταν ένας από τους εκατομμύρια Αμερικανούς που παραμένουν ανασφάλιστοι κι άρα μακριά από κάθε διαγνωστική ή προληπτική εξέταση, γεγονός που συνέβαλε στην ταχύτατη επιδείνωση της κατάστασής του, καθώς παρά τις ενοχλήσεις που ένιωθε, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να επισκεφθεί τους γιατρούς για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Τελικά, ο 51χρονος άντρας κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ το χρηματικό ποσό που κέρδισε θα το λάβουν οι στενότεροι συγγενείς του.

gazzetta

Τι αλλάζει σε μισθούς και καταστήματα του Σκλαβενίτη

Στην επόμενη ημέρα εισέρχεται η «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ», με την επιχείρηση να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση της θέσης και της ανταγωνιστικότητάς της.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε εξέλιξη βρίσκεται το στρατηγικό σχέδιο της Σκλαβενίτης μετά την πρόσφατη συγχώνευση των εταιρειών «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ» στην αρχή του τρέχοντος έτους, με στόχο την πιο εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.
Το πλάνο της επιχείρησης περιλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη κι επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και συγκεκριμένα προβλέπει:
Εξορθολογισμό του δικτύου καταστημάτων της Σκλαβενίτης.
Την υιοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογικού συστήματος που βασίζεται σε ένα πιο δίκαιο και ισορροπημένο πλαίσιο αμοιβών.
Την απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εμπορική ενδυνάμωση του δικτύου των καταστημάτων.
Σημειώνεται ότι η Σκλαβενίτης έχει ήδη ξεκινήσει τον εξορθολογισμό του δικτύου της στα γεωγραφικά σημεία που σήμερα έχουν υψηλή συγκέντρωση καταστημάτων σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, έχοντας ως στόχο τη διακοπή λειτουργίας 40 καταστημάτων, ώστε έως το τέλος του 2018 ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων να ανέρχεται σε 410. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 22 καταστήματα που προβλέπονται στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση στις θέσεις εργασίας, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν από άλλα γειτονικά καταστήματα της επιχείρησης.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η επιχείρηση, έχοντας ως προτεραιότητα την προάσπιση των θέσεων εργασίας των 21.000 εργαζομένων της, σε συνεργασία με τα πιο αντιπροσωπευτικά σωματεία εργαζομένων της, προχώρησαν στην από κοινού υπογραφή και υιοθέτηση μίας νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η νέα σύμβαση αφορά στη θέσπιση ενός πιο δίκαιου και ισορροπημένου πλαισίου αμοιβών και μεταξύ άλλων προβλέπει την εξασφάλιση των ήδη καταβαλλομένων αποδοχών του 80% περίπου των εργαζομένων, νέες αυξήσεις για χαμηλόμισθους εργαζομένους, που αντιστοιχούν περίπου στο 15% των εργαζομένων και μειώσεις με παράλληλη εφαρμογή προγράμματος επιβράβευσης (bonus) για τον εξορθολογισμό των αμοιβών περίπου χιλίων υψηλόβαθμων στελεχών της Επιχείρησης που αντιστοιχούν στο 5% των εργαζομένων. Ακόμη, η σύμβαση προβλέπει την καθιέρωση ενιαίας πολιτικής εκπτώσεων για όλους τους εργαζομένους, τόσο για τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης όσο και για είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης.
Η Σκλαβενίτης εντός του 2017 επανέφερε σε ομαλή λειτουργία 315 καταστήματα, τα οποία προστέθηκαν στο δίκτυό της την 1-3-2017, ανακαινίζοντας πλήρως τα 120 εξ αυτών και προχώρησε σε 1.700 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Το επενδυτικό της πλάνο το 2018 προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση 100 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα με στόχο την εμπορική ενδυνάμωση του δικτύου της.

Ο καιρός της νέας εβδομάδας

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (εθνικό μετεωρολογικό κέντρο) παρουσιάζει τη γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που ισχύει από την Κυριακή έως και 
την Πέμπτη.
  
Κυριαρχούν οι χιονοπτώσεις από  Ήπειρο, Δυτ. Μακεδονία και τη Δυτ. Στερεά. 
Θα συνοδεύονται από πτώση της θερμοκρασίας όλη σχεδόν την εβδομάδα και όλη τη χώρα. 
Στο νομό Μεσσηνίας πάντως η εβδομάδα ξεκινάει με άστατο καιρό, αλλά τις άλλες μέρες θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. 

Κυριακή 04-02-2018: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα  δυτικά,
 τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.  Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα δυτικά και τα βόρεια σταδιακά οι ανεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Σε πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. 

Δευτέρα 05-02-2018: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις
 πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη θα αυξηθούν  και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.  Άνεμοι: στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα νότια. 

Τρίτη 06-02-2018: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά. Από το
 απόγευμα σταδιακά θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα νότια και τα δυτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Τετάρτη 07-02-2018: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και
 σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια με βαθμιαία εξασθένηση.  Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. 

Πέμπτη 08-02-2018: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές.
 Άνεμοι:από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η Ανοσοθεραπεία έχει αλλάξει την αντιμετώπιση του καρκίνου

Βελτιώνει επιβίωση και ποιότητα ζωής
Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου για να μας θυμίσει τις προόδους που έχουν συντελεστεί στην αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών καρκίνου αλλά και στις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες. 
Η ανοσοθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει παράγοντες, των οποίων ο πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού για την καταπολέμηση του καρκίνου, έρχεται να αλλάξει τα θεραπευτικά δεδομένα, βελτιώνοντας περαιτέρω την επιβίωση αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών. 
Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μπουκοβίνα πρόεδρος ΔΣ της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), διευθυντή Ογκολογικής Μονάδας της «Βιοκλινικής» Θεσ/νίκης, «o καρκίνος παραμένει από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως και αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την ιατρική κοινότητα. H χειρουργική αντιμετώπιση, η ακτινοθεραπεία και οι κυτταροτοξικές ή στοχεύουσες θεραπείες αποτελούν τις βασικές θεραπευτικές επιλογές στην αντιμετώπιση του καρκίνου τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά η μακροχρόνια επιβίωση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, παραμένουν μη επιτεύξιμοι στόχοι για πολλούς ασθενείς με προχωρημένη νόσο, σύμφωνα με μελέτες. Για την αντιμετώπιση αυτής της ανεκπλήρωτης ιατρικής ανάγκης, έρχεται να συμβάλει η ανοσο-ογκολογία, η οποία περιλαμβάνει παράγοντες, των οποίων ο πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού για την καταπολέμηση του καρκίνου».
Η καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας, της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο ΓΝΑ «Λαϊκό», Έλενα Γκόγκα αναφέρει το παράδειγμα του μελανώματος και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στους ασθενείς με εξαιρέσιμο μελάνωμα υψηλού κινδύνου, οι οποίοι μπορεί να λάβουν επικουρική θεραπεία. Οι εν λόγω ασθενείς, παρά τη χειρουργική παρέμβαση και την πιθανή επικουρική θεραπεία, παρουσιάζουν υποτροπή και εξέλιξη σε μεταστατική νόσο.
«Σε διάστημα πέντε ετών, η πλειοψηφία των ασθενών με νόσο Σταδίου IIIb και IIIc (68% και 89%, αντίστοιχα) εμφανίζουν υποτροπή και αποτελούν μια ακάλυπτη ανάγκη. Ωστόσο, πολύ πρόσφατα ανακοινώθηκαν δεδομένα που αναδεικνύουν τη συνεισφορά της Ανοσοθεραπείας και σε αυτήν την κατηγορία των ασθενών. Δεδομένα που ανακοινώθηκαν στο ESMO, δείχνουν πως ο αναστολέας του PD-1 βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση χωρίς υποτροπή της νόσου, επιδεικνύοντας ανώτερα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ανοχής, σε σύγκριση με ένα δραστικό φάρμακο ελέγχου, στο πλαίσιο της επικουρικής θεραπείας για το μελάνωμα», εξηγεί η κ. Γκόγκα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το μεταστατικό μελάνωμα αποτελεί την πιο θανατηφόρο μορφή της νόσου και παρουσιάζεται όταν ο καρκίνος εξαπλωθεί πέραν της επιφάνειας του δέρματος σε άλλα όργανα. Η επίπτωση του μελανώματος αυξάνεται σταθερά τα τελευταία 30 έτη. Το μελάνωμα είναι κυρίως ιάσιμο όταν αντιμετωπιστεί στα πρώιμα στάδια. Ωστόσο, ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα Σταδίου IV ιστορικά έχουν ποσοστό πενταετούς επιβίωσης 15% έως 20% και δεκαετούς επιβίωσης περίπου 10% έως 15%. Με την εισαγωγή της ανοσοθεραπείας, τα δεδομένα αυτά αλλάζουν. Η πενταετής επιβίωση διαμορφώνεται στο 35-40% με τη μονοθεραπεία anti-PD1 παραγόντων, ενώ συνδυάζοντας ανοσοθεραπευτικούς παράγοντες, σημειώνονται ποσοστά τριετούς επιβίωσης κοντά στο 60%. 
Ο καθηγητής Παθολογίας - Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνώνκαι διευθυντής της Γ' Παθολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», Κωνσταντίνος Συρίγος συμπληρώνει ότι «είναι σημαντικό πως η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία της έρευνας στον καρκίνο του πνεύμονα με τις περισσότερες από τις νεότερες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των ανοσοθεραπειών, να είναι διαθέσιμες και στην Ελλάδα σε εξειδικευμένα ογκολογικά κέντρα. Ειδικότερα, με την εισαγωγή της ανοσοθεραπείας έχουν σημειωθεί σημαντικές βελτιώσεις τόσο στην επιβίωση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα - με τα ποσοστά να ανέρχονται στο 16-18% στην τριετία - όσο και στην ποιότητα ζωής τους, με διαχειρίσιμο προφίλ ασφάλειας».
Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως με μεγάλο ποσοστό των ασθενών να διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, αφού η νόσος δεν δίνει συνήθως πρώιμα συμπτώματα. Στην Ελλάδα έχει υπολογισθεί ότι 6.500 άτομα χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από αυτή τη μορφή καρκίνου, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο κάπνισμα. 
Άλλο ένα παράδειμα καρκίνου που η ανοσοθεραπεία άλλαξε τα δεδομένα είναι αυτός του νεφρού. Σύμφωνα με τον καθηγητή Θεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», Αριστοτέλη Μπάμια «ο καρκίνος του νεφρού είναι ο 12ος πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως και εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες, συνήθως στην έκτη και έβδομη δεκαετία της ζωής. Παρόλο που οι εξελίξεις στις στοχεύουσες θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του νεφρού από το 2006 έως σήμερα ήταν ραγδαίες, υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Από τον Απρίλιο του 2016 η μοντέρνα ανοσοθεραπεία έχει εμπλουτίσει τη θεραπευτική φαρέτρα στη μάχη των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο νεφρού». 
Στοιχεία κλινικής μελέτης δείχνουν ότι η ανοσοθεραπεία εκτός από μακροχρόνιο όφελος στη συνολική επιβίωση έναντι της καθιερωμένης θεραπείας, πρόσφερε στους ασθενείς και καλύτερης ποιότητας επιβίωση η οποία βελτιωνόταν κατά τη διάρκεια της θεραπείας. 
«Τα δεδομένα αυτά», επισημαίνει ο κ. Μπάμιας, καταδεικνύουν δικαίως την ανοσοθεραπεία στις κατευθυντήριες οδηγίες, ως θεραπεία εκλογής επί αποτυχίας προηγούμενης θεραπείας στο νεφροκυτταρικό καρκίνωμα. Σε αντίθεση με τον καρκίνο του νεφρού, τα τελευταία 15 χρόνια χαρακτηρίσθηκαν από πενιχρά αποτελέσματα στην προσπάθεια ανεύρεσης νέων φαρμάκων για τον καρκίνο του ουροθηλίου».
Το ουροθηλιακό καρκίνωμα είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου της ουροδόχου κύστης και είναι ο πέμπτος πιο συχνός τύπος καρκίνου που διαγιγνώσκεται στην Ευρώπη. 
Σύμφωνα με αποτελέσματα μελετών, ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών με μεταστατικό καρκίνο ουροθηλίου μπορεί να ωφεληθεί σήμερα από την ανοσοθεραπεία. «Η ανοσοθεραπεία, η οποία βοηθάει σημαντικά ασθενείς με πρώιμο ουροθηλιακό καρκίνο, με τη μοντέρνα της μορφή πλέον, προσφέρει μια αποτελεσματική θεραπεία και σε πιο προχωρημένα στάδια της νόσου, η οποία μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν από ένδεια θεραπευτικών επιλογών», καταλήγει ο κ. Μπάμιας. 
Ελπιδοφόρα όμως είναι και τα δεδομένα στους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, όπου σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας - Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Β' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του ΓΠΝ «Αττικόν», Αμάντα Ψυρρή, «για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, μία νέα κατηγορία φαρμάκων, οι ανοσοθεραπευτικοί παράγοντες, προστίθενται στη θεραπευτική φαρέτρα της ογκολογίας, καθιστώντας το μέλλον της θεραπείας του προχωρημένου καρκίνου κεφαλής και τραχήλου πιο ελπιδοφόρο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η θεραπεία με anti-PD1 παράγοντα αυξάνει την ολική επιβίωση ασθενών με προχωρημένο καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, σταθεροποιώντας τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής των ασθενών, συμπεριλαμβανομένων της καθημερινής δραστηριότητας και της κοινωνικής επάρκειας».
Οι τύποι του καρκίνου που είναι γνωστοί ως καρκίνοι της κεφαλής και του τραχήλου συνήθως εξορμώνται από πλακώδη κύτταρα που επικαλύπτουν το βλεννογόνο στην περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου, όπως η εσωτερική επιφάνεια της στοματικής κοιλότητας και του φάρυγγα. Ο καρκίνος της κεφαλής και του τραχήλου αποτελεί τον 7ο συχνότερο καρκίνο παγκοσμίως, με έναν εκτιμώμενο αριθμό 600.000 νέων περιπτώσεων ανά έτος και 223.000-300.000 θανάτων ανά έτος. 
Η παγκόσμια επίπτωση του καρκινώματος της κεφαλής και του τραχήλου εκ πλακωδών κυττάρων (SCCHN) αναμένεται να αυξηθεί κατά 17% μέχρι και το 2022. Το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης αναφέρεται ως χαμηλότερο από 4% για τη μεταστατική νόσο Σταδίου IV. 
Τέλος, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στην Αιματολογική Κλινική του ΓΝΑ «Λαϊκό», αναφερόμενος στη θεραπεία του λεμφώματος Hodgkin υπενθυμίζει την χορήγηση των αναστολέων PD1 σε αυτούς τους ασθενείς που έχουν αστοχήσει τόσο η αυτόλογη μεταμόσχευση όσο και η ανοσοθεραπεία έναντι του CD30. «Τα ποσοστά ελέγχου της νόσου είναι περίπου 70% με τη μέση διάρκεια των υφέσεων να ξεπερνά τους 12-18 μήνες και με συνολική επιβίωση περίπου 90% στους 18 μήνες έναντι περίπου 60% με τις συμβατικές θεραπείες. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό ότι πολλοί ασθενείς, στους οποίους το φορτίο της νόσου δεν ελαττώνεται σε ικανό βαθμό, παρουσιάζουν σημαντικό κλινικό όφελος με παρατεταμένη σταθεροποίηση της νόσου και ποιοτική επιβίωση», εξηγεί. 
Και προσθέτει ότι «διεξάγονται κλινικές μελέτες για την αξιολόγηση του θεραπευτικού οφέλους των ανοσοθεραπειών και σε πρωιμότερες γραμμές θεραπείας και ιδίως σε νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με λέμφωμα Hodgkin».
Το λέμφωμα Hodgkin αποτελεί μια από τις συχνότερες αιματολογικές κακοήθειες με σχετικά χαμηλή, ουδόλως όμως αμελητέα θνητότητα. Περίπου 20-30% των ασθενών υποτροπιάζουν μετά από τη χημειοθεραπεία πρώτης γραμμής με ή χωρίς ακτινοθεραπεία, οπότε ο θεραπευτικός αλγόριθμος περιλαμβάνει χημειοθεραπεία διάσωσης και ακολούθως μεγαθεραπεία με αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων. Δυστυχώς μόνο οι μισοί περίπου από αυτούς τους ασθενείς ιώνται, με τους υπόλοιπους μισούς να απαιτούν περαιτέρω θεραπεία με γενικώς πτωχά αποτελέσματα. 
«Ακριβώς στο σημείο αυτό, η εισαγωγή της ανοσοθεραπείας έναντι των μορίων CD30 και PD-1 έχει δώσει νέα ελπίδα στους ασθενείς με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό λέμφωμα Hodgkin μετά την αυτόλογη μεταμόσχευση», καταλήγει ο κ. Βασιλακόπουλος.


in.gr

Αγελάδα το ‘σκασε στο δρόμο για το σφαγείο και έγινε ηρωίδα!

Κρύβεται εδώ και ένα μήνα σε δάσος της χώρας – Πολιτικό κόμμα ξεκίνησε εκστρατεία για χρηματοδότησης για την ελευθερία της – «Χαμός» στο Twitter – Στήριξη και από τη βασιλική οικογένεια

Στον δρόμο για το σφαγείο, μια αγελάδα λιμουζίν το έβαλε στα πόδια και κρύβεται εδώ και πάνω από έναν μήνα σε ένα δάσος στην Ολλανδία, πυροδοτώντας ένα κύμα συμπαράστασης από πολλούς Ολλανδούς που αποφάσισαν να την σώσουν.
Η ιστορία της Ερμιέν, μιας κοκκινωπής αγελάδας που κρύβεται για να σώσει τη ζωή της, άγγιξε όλη τη χώρα: στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί εκφράζουν τη συμπαράστασή τους ενώ ένα πολιτικό κόμμα έφτασε στο σημείο να ξεκινήσει εκστρατεία χρηματοδότησης για να εξαγοράσει την ελευθερία της.
Χιλιάδες Ολλανδοί πρόσφεραν τον οβολό τους ώστε να μπορέσει η Ερμιέν να πάρει “σύνταξη” και να ζήσει σε ένα καταφύγιο για γερασμένα βοοειδή αντί να καταλήξει… μπριζόλες.
“Μάλλον πανικοβλήθηκε στο φορτηγό προς το σφαγείο. Από τότε, δεν καταφέραμε να την πιάσουμε”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κτηνίατρος Έντο Χαμέρσμα.
Η Ερμιέν, που είναι 3,5 ετών, το έσκασε μαζί με μια άλλη αγελάδα, σε μια περιοχή της ανατολικής Ολλανδίας. Η φίλη της όμως πιάστηκε πολύ γρήγορα κι έτσι έμεινε μόνη. Τα βράδια βγαίνει από την κρυψώνα της και πηγαίνει σε κοντινά βουστάσια ψάχνοντας για τροφή.
Στο Twitter οι χρήστες έφτιαξαν ευφάνταστα hashtagόπως #JesuisHermien (σ.σ. “Είμαι Ερμιέν”, που παραπέμπει στο γνωστό σύνθημα #JeSuisCharlie) ή #MeKoe (“Εγώ, αγελάδα”, κατά παράφραση του κινήματος κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo).
Η βασιλική οικογένεια εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στην ηρωική αγελάδα: “Πρέπει να σώσουμε την αγελάδα Ερμιέν” και “Ας την αγοράσουμε όλοι μαζί για να την προσφέρουμε την ελευθερία της” έγραψε στο Twitter ο Πίτερ φαν Φολενχόφεν, γαμπρός της πρώην βασίλισσας Βεατρίκης.
Χάρη στο κίνημα αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν περίπου 50.000 ευρώ, αρκετά για να αγοραστεί η αγελάδα από τον ιδιοκτήτη της και να συνεχίσει να βόσκει ελεύθερη στα λιβάδια, σύμφωνα με την εφημερίδα AD.
Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει πρώτα κάποιος να την πιάσει.
“Δεν μπορώ να την προσεγγίσω για να της ρίξω αναισθητικό. Είναι πολύ στρεσαρισμένη και φοβισμένη, μπορεί να τρομοκρατηθεί και να διασχίσει τον αυτοκινητόδρομο”, προειδοποίησε ο κτηνίατρος που στο παρελθόν είχε σώσει άλλες δύο αγελαδίτσες στον ίδιο οδικό άξονα. “Πρέπει να την αφήσουμε ήσυχη, να περιμένουμε να φτιάξει ο καιρός και να βγουν τα κοπάδια για βοσκή. Τότε θα πλησιάσει μόνη της τους δικούς της”, εξήγησε.

Η βοηθός έκλεψε την Κάιτη Γκρέυ;

Δηλητηρίασαν και «έγδυσαν» την Καίτη Γκρέυ.
Στα δίχτυα μεγάλης σπείρας;
Η μεγάλη φωνή του Ελληνικού τραγουδιού καταγγέλλει ότι είναι πιθανό να έπεσε στα δίχτυα σπείρας που κλέβει σπίτια και πως μία πρόσφατη αδιαθεσία της ίσως να προήλθε και από δηλητήριο που της έριξαν!
Όπως έγινε γνωστό: Η Καίτη Γκρέυ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει, έκαναν το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, «φύλο και φτερό» όσο εκείνη ήταν στο νοσοκομείο, ενώ πολύ φοβάται ότι τη δηλητηρίασαν κιόλας. Βασική ύποπτος στο μυαλό της δεν είναι άλλη από την γεωργιανής καταγωγής οικιακή βοηθός της.
«Η αδιαθεσία μπορεί να προήλθε από «κάτι», ίσως και δηλητήριο που μου έριξαν στο νερό για να μη βρίσκομαι σπίτι μου και να μπορέσουν να με κλέψουν ανενόχλητοι. Ένας φίλος γιατρός, που μένει κοντά μου, έρχεται κάθε βράδυ και μου παίρνει την πίεση. Πριν από μερικές μέρες ήρθε και είδε ότι δεν ήμουν καλά. Αμέσως πήρε έναν φίλο του και του είπε «στείλε ασθενοφόρο γιατί η Καίτη δεν είναι καλά». Νόμιζε ότι είχα πάθει εγκεφαλικό. Πράγματι, πήγα στο νοσοκομείο όπου παρέμεινα τέσσερις μέρες, χωρίς όμως να βρουν κάτι οι γιατροί…. Εγώ πιστεύω πως μου έριξαν κάποια ουσία στο νερό για να στείλουν στο νοσοκομείο και να με κλέψουν με την ησυχία τους», εξομολογείται σε συνέντευξή της στην Espresso.
Η Καίτη Γκρέυ έχει κάνει επίσημη καταγγελία κατά της οικιακής βοηθού και της φίλης της και τα ονόματα είναι στη διάθεση της αστυνομίας. Τα μέλη της σπείρας πήραν από το σπίτι της 4.500 ευρώ, ένα γούνινο παλτό αξίας 10.000 ευρώ, πολλά ρούχα από την πλούσια γκαρνταρόμπα της, οικιακές συσκευές όπως μίξερ, τηγάνια, κατσαρόλες, ακόμη και πιεσόμετρα!

ΦΩΤΟ - Επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη NASA αυτό που έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2.500 χρόνια!

Μήπως αυτό είναι απόδειξη ότι η NASA κρύβει πολλά από τον κόσμο;...

Η NASA επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί έχουν υποψιαστεί ότι στο φεγγάρι μας υπάρχουν... τεχνητές δομές.
Στη φωτογραφία που ελήφθη από τη NASA AMES RESEARCH.CENTER μπορούμε να δούμε δύο πιθανές δομές. Στη φωτογραφία φαίνεται καθαρά ένα γεωμετρικό σχήμα με τετράγωνη βάση το οποίο προφανώς αντιστοιχεί σε κάποιο είδους κτιρίου...
Στα δεξιά της φωτογραφίας θα δείτε ένα τριγωνικό αντικείμενο που θα μπορούσε να μοιάζει με μία γέφυρα ή ένα είδος αψίδας.
Μήπως αυτό είναι απόδειξη ότι η NASA κρύβει πολλά από τον κόσμο;
Τι έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2500 χρόνια περίπου:
Ο Πυθαγόρας μάς πληροφορεί σχετικά με τη σελήνη ότι κατοικείται από Θεϊκά όντα όμοια με τους κατοίκους της γης.
Υπάρχουν όλα όσα βλέπουμε στη γη με τη μοναδική διαφορά ότι οι σεληνιακές μέρες είναι 15 φορές μεγαλύτερες από τις δικές μας, σύμφωνα με το periergaa.
Ο Ορφέας λέει για την σελήνη που έχει βουνά, πολιτείες και σπίτια.
Πως έχει στερεό έδαφος όπως η γη και θεϊκούς κατοίκους. Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος. Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επιμένει στο θέμα των κατοίκων της σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη.
Ο Σωκράτης τη χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς». Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για το δάσκαλο του. Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.
Κατά την ελληνική μυθολογία η Σελήνη είναι η κόρη του Τιτάνα Υπερίωνα και της Τιτανίδας Θείας. Είναι αδελφή της Ηούς(Αυγής) και του Ήλιου ο οποίος τη φωτίζει πάντα φανερώνοντας την αδελφική του αγάπη. Αναπαρίσταται συνήθως, είτε να ιππεύει στο πλάι έναν ίππο, είτε να οδηγεί ένα άρμα από ένα ζευγάρι δυνατών αλόγων (ή ταύρων). Η Σελήνια σφαίρα της ή η ημισέληνος της αναπαρίσταται συνήθως, είτε ως στέμμα στο κεφάλι της, είτε ως μια ανυψωμένη πτυχή της λαμπερής της κάπας. Αρκετοί μύθοι τη θέλουν να οδηγεί ένα κοπάδι από ταύρους και για αυτό και παρομοιάζουν την ημισέληνό της με τα κέρατα του ταύρου.

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ - Οι κώνωπες και τ’ ανθρωπάκια

Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου


             Σε πίσω καιρούς το χρονογράφημα, αυλακωμένο από τις σχισματιές του χρόνου και γραμμένο στον απόηχο της θλιμμένης νότας του κότσυφα.
              Προορισμός μου το χωριό, θαμμένο στο βουνό, στις πέτρες και το σαρκοφάγο βάτο. Το σχολείο ερείπιο, οι τοίχοι σωριασμένοι, τα κουφώματα ροκανισμένα από τους μπελέχαρους ποντικούς.  Κοιμόμουν στρωματσάδα στο χολ, πλενόμουν στο λασπόνερο της γούρνας, όρθιο με κρατούσε την ώρα του μαθήματος η μπουκιά από το πρόσφορο του παπα – Βαγγέλη. Η υγιεινή μου τριτοκοσμική, η αφόδευσή μου στα χαλάσματα, ορδές οι κώνωπες από το χαμούρι της τσοπαναριάς, ορμούσαν πάνω μου να μου πιουν το αίμα.
              Τ’ ανθρωπάκια του χωριού φτύνανε μαύρη λάσπη όλη μέρα στις σποριές, λουσμένα στον ιδρώτα λούφαζαν στις στρωμνές τους τα βράδια με το μάτι τους γατίσιο και την ψυχή τους άγρια σαν πιράνχας να ονειρεύονται το στέρφο χωράφι τους, πλούσιο και καρπερό. Χαίρονταν στις γιορτές, άνοιγαν τα σπίτια τους διάπλατα στους καλεσμένους, με τους αγίους τις Κυριακές φωτογραφίζονταν να δείξουν πως είναι χορτοφάγα και όχι ανθρωποφάγα.
              Ερχόταν ο πολιτικός και τα ανθρωπάκια του χωριού, τον άκουγαν και χασμουριόνταν. Έτσι είχαν φτιαχτεί κι έτσι έμεναν. Φτιαγμένα δίχως γνώμη, δίχως βούληση, δίχως άρνηση. Φοβόνταν τη βίτσια του εθνικού πολιτικού και στην κάλπη  το έριχναν δαγκωτό.
             Είχα ανοίξει το  βιβλίο της Φυσικής Ιστορίας στα σαπρόφυτα όταν μπήκε στην τάξη. Άπλωσε χέρι, γέλασε και μου ‘πε: << Τσιφτάρα, δάσκαλε, κάποιος μου ‘πε, πως πας κόντρα στην εξουσία! Γιατί; Τι σου λείπει; >>
             << Εκπρόσωπε της πολιτείας >> του απάντησα. << Οι πόλεις απόχτησαν μουσεία εθνικών κειμηλίων και το χωριό  δεν έχει απόπατους. Ούτε και το σχολείο. Οι άνθρωποι βγαίνουν με τους λύχνους τη νύχτα κι αδειάζουν το σωλήνα τους στους δρόμους. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Έχει γεμίσει το χωριό << μουρόφυλλα υγείας >> και κινδυνεύουμε από θανατηφόρο λοιμό >>.
            << Αυτό; >>
            << Έχω κι άλλα… Λουτρό κάνω στο πλυσταριό της παπαδιάς, ξεσκορτσάζομαι με κεραμίδι, η σόμπα μου είναι γερασμένη, το κρύο μού ’χει σκουριάσει τα σπονδύλια. Το νοικοκυριό μου λασπότοπος, η αίθουσα γεμάτη ποντίκαρους, ροκανίζουν θρανία και βιβλία. Οι ποντικίνες τη νύχτα μου επιτίθενται και μου τρώνε τη μύτη. Κάντε κάτι να γίνει σπίτι τούτο το αχούρι… >>
             Γέλασε. << Εντάξει, ό,τι θες! >> Μύρισε ο χρόνος ψέμα, μύρισε και ο τέντζερης του πρόεδρου λαγό στιφάδο! Το ‘κοψε προς τα κει και σαν γάτος άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα.

            ellinikoxronografima.blogspot.gr

Το απίστευτο κόλπο για να ξεπαγώσετε μία μπριζόλα σε… χρόνο μηδέν!

Υπάρχει ένα μαγειρικό κόλπο που σας έχει… ξεφύγει.

Διαβάζοντας παρακάτω θα συνειδητοποιήσετε ποιο είναι το λάθος που (ενδεχομένως) κάνετε μια ζωή και δεν τρώτε τέλεια μαγειρεμένες μπριζόλες!
Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, το να μαγειρεύετε τις μπριζόλες σας αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει είναι λάθος.
Παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση, αναφέρει το spirossoulis.
Πώς θα μαγειρέψετε μια παγωμένη μπριζόλα
1. Ξεκινήστε βγάζοντας την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάζοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Για να είναι οι μπριζόλες σας πιο νόστιμες μαγειρέψτε τις με το που τις βγάλετε από την κατάψυξη.
2. Μόλις το λάδι ζεσταθεί βάλτε την μπριζόλα κατευθείαν μέσα σε αυτό προσθέτοντας τα απαραίτητα μπαχαρικά που θέλετε. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γυρίστε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά.
3. Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλτε την μπριζόλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο όπου θα την ψήσετε πλέον στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τη θέλετε).
Tip Για να μαγειρευτεί τέλεια μια παγωμένη μπριζόλα θα πρέπει να την έχετε τοποθετήσει στην κατάψυξη με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να την τυλίξετε με λαδόκολλα (για να μην σχηματιστούν πάνω της κρύσταλλα νερού) και να την τοποθετήσετε στη συνέχεια μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=uLWsEg1LmaE

Οι τροφές "φάρμακο" για την γρίπη

Τα ενήλικα άτομα υποφέρουν 2-3 φορές από κρυολογήματα ετησίως και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το 5-20 % του πληθυσμού αρρωσταίνουν από τον ιό της γρίπης κυρίως μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου.

Πριν φτάσετε στο σημείο να λάβετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, κατευθυνθείτε προς την κουζίνα σας.

Αισθάνεστε έναν ενοχλητικό κνησμό στο πίσω μέρος του λαιμού σας;
Πονάει το κεφάλι σας; Δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε; Είναι προφανές: η υγεία σας απειλείται. Είναι μια περίοδος που αισθάνεστε άρρωστοι.
Ενώ το συχνό και τακτικό πλύσιμο των χεριών, η συστηματική φυσική δραστηριότητα άσκηση και η ξεκούραση αποτελούν δοκιμασμένες και αποτελεσματικές μεθόδους για να αντικρούσετε την ασθένεια, εντούτοις μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με την κατανάλωση τροφών που βρίσκονται στο ντουλάπι σας.

Σκόρδο
Όχι, δεν είναι η οσμή του σκόρδου που απωθεί τα βακτήρια και τους ιούς που σας κάνουν να αισθάνεστε άρρωστοι. Το μυστικό κρύβεται στην αλισίνη, το κύριο ενεργό συστατικό του σκόρδου το οποίο διαθέτει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως τα άτομα που λάμβαναν συμπληρώματα σκόρδου πέρασαν λιγότερα (τόσο σε αριθμό όσο και σε βαρύτητα συμπτωμάτων) κρυολογήματα σε σχέση με εκείνους που λάμβαναν εικονικά (placebo) συμπληρώματα.
Παρόλα αυτά, τα ενεργά αυτά συστατικά είναι περισσότερο βιοδιαθέσιμα όταν τρώτε σκόρδο τα παρά συμπληρώματα αυτού.

Βοδινό/ Mοσχαρίσιο κρέας
Αποτελεί καλή πηγή ψευδαργύρου, που είναι σημαντικός για την ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία υπερασπίζονται τον οργανισμό σας σε καταστάσεις ιώσεων. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μειώνει την λειτουργία και απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Επιπλέον, λόγω του γεγονότος ότι η το βοδινό κρέας είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, η κατανάλωσή του βοηθά το σώμα σας να χτίσει αντισώματα και να καταπολεμήσει την μόλυνση - φλεγμονή.

Γλυκοπατάτα
Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α η οποία κατέχει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των επιφανειών των βλεννογόνων του σώματος (ουσιαστικά το εσωτερικό στρώμα της ρινικής κοιλότητας, του γαστρεντερικού σωλήνα και του δέρματος).
Ίσως να μην θεωρείτε το δέρμα μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά πραγματικά αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας προστατεύοντας από την είσοδο ιών στο σώμα σας.

Κουρκουμάς
Περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες. Αν το συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή θα σας βοηθήσει να «ανακουφίσετε» το σώμα σας από τις.
Μελέτες έχουν δείξει πως τα άτομα που καταναλώνουν κουρκουμά είναι λιγότερο ευάλωτα σε κρυολογήματα, βήχα και συμφόρηση του αναπνευστικού συστήματος.

Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τα εσπεριδοειδή με τη βιταμίνη C, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο, το σέσκουλο και η ρόκα είναι επίσης πλούσιες πηγές αυτής της βιταμίνης - «μαχητή» κατά του κρυολογήματος.
Σύμφωνα με τους επιμελητές του άρθρου, υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν πως αν λαμβάνετε με σταθερό ρυθμό επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C μπορείτε να μειώσετε τη διάρκεια του κρυολογήματος.
Καταναλώστε πράσινα λαχανικά στην ωμή μορφή τους ή μαγειρεμένα στον ατμό, μιας και το βράσιμο στο νερό καταστρέφει τη βιταμίνη C.
Θυμηθείτε όσο πιο σκούρο είναι το πράσινο λαχανικό, τόσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα του σε θρεπτικά συστατικά.


 logodiatrofis.gr

Πώς μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να μειώσει κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο, δήλωσε η επικεφαλής του ειδικού Κέντρου για τον Καρκίνο στην Αυστραλία. 

Μερικές ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο, στις 4 Φεβρουαρίου, η αρμόδια του κέντρου Έλεν Ζορμπάς συμβουλεύει πώς μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.
Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος για να αποφύγει τον καρκίνο είναι να κόψει το κάπνισμα, να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ και του κόκκινου κρέατος.
Ο καρκίνος είναι η πιο επαχθής ασθένεια στην Αυστραλία, όπως δείχνουν τα ποσοστά πρόωρου θανάτου και η διάρκεια επιβίωσης μετά την προσβολή από τη νόσο.
Το Συμβούλιο Καρκίνου της Αυστραλίας εκτιμά ότι ένας στους δύο Αυστραλούς θα διαγνωσθεί με καρκίνο μέχρι την ηλικία των 85 ετών, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν 134.000 νέες περιπτώσεις μέσα στο 2018.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ πεθαίνουν από καρκίνο, ο αριθμός των θανάτων ανά 100.000 ανθρώπους που αποδίδονται στη νόσο αυτή, μειώθηκε κατά 24%.

Το κάπνισμα ο πιο σημαντικός παράγοντας
Στην Αυστραλία μειώθηκε επίσης και ο αριθμός αυτών που καπνίζουν, ωστόσο το κάπνισμα παραμένει ο πιο σημαντικός παράγοντας εκδήλωσης καρκίνου.
«Στην Αυστραλία, το ποσοστό των ενηλίκων που καπνίζει καθημερινά μειώθηκε σταθερά από 22% το 2001, σε λιγότερο από 15% το 2014-15, ποσοστό χαμηλότερο σε σύγκριση με χώρες όπως ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο» λέει η κα Ζορμπά.
Ωστόσο, το κάπνισμα εξακολουθεί να συμβάλλει άμεσα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 13% σε όλους τους καρκίνους στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του τραχήλου, του εντέρου, του στομάχου, του παγκρέατος και του πνεύμονα, προκαλώντας σχεδόν το 1/4 όλων των θανάτων από καρκίνο.
Ενώ η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τους ανθρώπους, αποτελεί επίσης ζωτικής σημασίας για τη μείωση εμφάνισης καρκίνου. Άλλοι μεγάλοι παράγοντες κινδύνου αποτελούν η κατανάλωση αλκοόλ και η παχυσαρκία που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στην Αυστραλία.
«Η συνολική κατανάλωση οινοπνευματωδών στην Αυστραλία έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που κορυφώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '70. Εξακολουθεί όμως να είναι υψηλή σε σύγκριση με άλλες χώρες του ΟΟΣΑ. Το 2013, το αλκοόλ συνέβαλε στην εκδήλωση σχεδόν 3.500 καρκίνων του μαστού, του οισοφάγου και του ήπατος στην Αυστραλία» λέει η κα Ζορμπά.
Περίπου 1 στους 20 καρκίνους στην Αυστραλία συνδέονται με το υπερβολικό βάρος ή την παχυσαρκία. Ήδη το 28% του ενήλικου πληθυσμού στη χώρα χαρακτηρίζεται παχύσαρκο, ποσοστό το οποίο είναι ελάχιστα συγκρίσιμο με πολλές άλλες χώρες του ΟΟΣΑ.

Κινέζος «ξήλωσε» δρόμο 800 μ. για να ...πουλήσει το μπετόν

Ένας επινοητικός κλέφτης δε δίστασε να αρπάξει έναν ολόκληρο... δρόμο προκειμένου να πουλήσει το μπετόν από το οποίο ήταν στρωμένος για να κερδίσει λίγα χρήματα. Κατάφερε, μέσα σε μια νύχτα, να ξηλώσει τον δρόμο σε μήκος 800 μέτρων, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Οι κάτοικοι του χωριού Σανκέσου, στην επαρχία Τζιανγκσού της ανατολικής Κίνας, έμειναν άφωνοι το πρωί της 24ης Ιανουαρίου, όταν διαπίστωσαν ότι ο δρόμος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Ειδοποίησαν τις αρχές, αν και ορισμένοι νόμισαν ότι απλώς είχαν ξεκινήσει έργα οδοποιίας για τη συντήρηση του οδικού δικτύου.
Η αστυνομία που ερεύνησε την υπόθεση κατέληξε σε ένα άλλο συμπέρασμα: Ένας άνδρας είχε νοικιάσει ένα βαρύ μηχάνημα, με το οποίο έκοψε τον δρόμο σε κομμάτια και τα φόρτωσε σε νταλίκες. Τα πούλησε κατόπιν σε ένα εργοστάσιο πρώτων υλών.
Ο φιλόδοξος κλέφτης έψαχνε έναν τρόπο να κερδίσει μερικά χρήματα. Θεώρησε ότι η κλοπή και πώληση του μπετόν ήταν μια καλή "εμπορική ευκαιρία", δεδομένου ότι στην περιοχή είχε κατασκευαστεί ένας καινούριος δρόμος και επομένως η κίνηση στον "τόπο του εγκλήματος" είχε περιοριστεί πολύ.
"Κανείς δεν περνούσε πια από εδώ. Γιατί να μην πάρω αυτό το μπετόν για να βγάλω μερικά χρήματα;" φέρεται να δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το China News Service.
Συνολικά ο δράστης έκλεψε 500 τόνους μπετόν. Το εργοστάσιο αγόρασε τα κλοπιμαία έναντι 5.000 γουάν (περίπου 640 ευρώ).
Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια στους κινεζικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. "Η φτώχεια ωθεί τη φαντασία" έγραψε ένας χρήστης της πλατφόρμας Weibo ενώ άλλος εμφανίστηκε πιο εκδικητικός: "Η καταλληλότερη ποινή θα ήταν να τον αναγκάσουν να ξαναφτιάξει τον δρόμο", σχολίασε.

Αυτό είναι το πιο απλό tip για να κλείσετε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια μέσω ίντερνετ!

Αράδες επί αράδων έχουν γραφτεί για το πώς να κλείνετε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και το Διαδίκτυο είναι πλημμυρισμένο με ιστοσελίδες και εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Αλλά δεν χρειάζεται τίποτε από αυτά πλέον. Το Business Insider έχει τη λύση!

Υπάρχει ένα απλό μικρό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να εξαπατήσετε το σύστημα και να κλείσετε ένα φτηνότερο εισιτήριο και αυτό είναι η εκκαθάριση των cookies.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν τα καθαρίσει και ψάχνει αεροπορικά εισιτήρια, όχι απλά δεν θα καταφέρει ένα καλό deal, αλλά, αντίθετα, θα καταλήξει να πληρώνει και πολύ περισσότερα. Και αυτό γιατί το ιστορικό αναζητήσεων θα εκμεταλλευτεί τα cookies και θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον του χρήστη, οδηγώντας σε «δυναμική κοστολόγηση».

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα cookies από τον Chrome:
-κάντε κλικ στο menu
-κλικ στο «Ιστορικό»
-κλικ στο «Διαγραφή Δεδομένων Περιήγησης»
-κλικ στον τομέα Cookie και άλλα δεδομένα ιστοτόπου και προσθηκών
-κλικ στο «Διαγραφή Δεδομένων Περιήγησης»

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε από τα cookies από τον Firefox:
-κλικ στο κουμπί menu
-κλικ στο «History»
-κλικ στο «Clear recent history»
-κλικ στο «Λεπτομέρειες»
-κλικ στον τομέα «Cookies»
-κλικ στο «Εκκαθάριση Τώρα»

ΦΩΤΟ - Η σπαζοκεφαλιά που μπήκε στην Β’ δημοτικού και έγινε viral

Μάλλον τα πράγματα στα σχολεία έχουν εξελιχθεί αρκετά… 
Όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά ακόμη και για τους γονείς που πολλές φορές «πονοκεφαλιάζουν», προκειμένου να βρουν απαντήσεις στις ασκήσεις που μπαίνουν στα παιδιά τους.
Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Άντζι Γουόρνερ ενδεχομένως να μην υπάρχει… Η συγκεκριμένα μητέρα μοιράστηκε την σπαζοκεφαλιά που μπήκε στην κόρη της που πάει δευτέρα δημοτικού και ήταν η παρακάτω…
«Υπάρχουν 49 σκυλιά που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό σκυλιών. Υπάρχουν 36 περισσότερα μικρά σκυλιά από οτι μεγάλα σκυλιά. Πόσα μικρά σκυλιά έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον διαγωνισμό».

Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, αμέσως το συγκεκριμένο post άρχισε να γίνεται viral, προκειμένου να βρεθεί απάντηση…
Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό όλων ήταν το 36, αλλά δεν είναι αυτή η σωστή απάντηση, καθώς το ερώτημα έχει μία παγίδα, καθώς αναφέρει «36 μικρά σκυλιά περισσότερα από μεγάλα».

Αφού διάβασε διάφορες απαντήσεις η Άντζι, αποφάσισε να αφήσει λευκή την απάντηση και να μάθει από την δασκάλα το σωστό νούμερο. Όμως ούτε αυτή ήξερε και είπε οτι θα έψαχνε στο αρμόδιο τμήμα για να μάθει…
5 μέρες μετά έμαθε την απάντηση, η οποία ήταν 42.5. Ναι 42.5, δηλαδή υπάρχει ένας σκύλος μισός. Μάλιστα ούτε η δασκάλα δεν ήξερε πως προέκυπτε αυτός ο αριθμός…




 gazzetta.gr

Πρόστιμα στους Ιταλούς αν δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Διαμάχες έχει δημιουργήσει στην Ιταλία ο νόμος για τον παιδικό εμβολιασμό.
Με επιστολή της προς την Ιταλίδα υπουργό υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι ζήτησε από την υπουργό Υγείας της Ιταλίας Μπεατρίτσε Λορεντσίν να μην απομακρυνθούν από τους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως προβλέπει ο νέος νόμος της χώρας.
Η Βιρτζίνια Ράτζι αναφέρει ότι πρόκειται για απόφαση που έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αιώνιας Πόλης και ότι «προέχει η συνέχιση της διδασκαλίας για όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων μέχρι 6 ετών, τα οποία πρέπει να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την σχολική χρονιά».
Ο σχετικός ιταλικός νόμος προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (με δέκα συνολικά εμβόλια), για τα παιδιά και εφήβους μέχρι 16 ετών.
Στους γονείς που δεν συμμορφώνονται, πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την παρουσία στο σχολείο, απαγορεύεται για όσα παιδιά μέχρι 6 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ επιτρέπεται στην συνέχεια, στο δημοτικό και το γυμνάσιο.
«Δεν μπορούμε να αστειευόμαστε με την υγεία των παιδιών μας. Διαβάζω ότι η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης αποφάσισαν να μετατραπούν σε ένα νέο τεχνικό και επιστημονικό όργανο των δημόσιων θεσμών της χώρας μας», έγραψε, ως απάντηση μέσω Facebook, η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

Η Google μας ενημερώνει με ακρίβεια και για τις καθυστερήσεις πτήσεων

Η Google συνεχώς αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις παροχές της και φροντίζει πάντα να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Αυτή τη φορά το κατορθώνει με το να προβλέπει πότε μια πτήση ενδέχεται να έχει καθυστέρηση.
Σίγουρα, αυτό είναι αρμοδιότητα και καθήκον που επιτελείται από την εκάστοτε αεροπορική εταιρία, ωστόσο η κορυφαία μηχανή αναζήτησης δεσμεύεται να ενημερώνει το κοινό για τις πτήσεις με καθυστέρηση πολύ πριν την ανακοίνωση από την ίδια την εταιρία.

Perierga.gr - Η Google προβλέπει με ακρίβεια τις καθυστερήσεις πτήσεωνΗ Google χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει με ακρίβεια πότε θα καθυστερήσουν διάφορες εμπορικές πτήσεις. Τα στοιχεία στα οποία βασίζεται για να προβλέψει μελλοντικές καθυστερήσεις είναι τα ιστορικά δεδομένα της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για προηγούμενες καθυστερήσεις πτήσεων. Οι ιθύνοντες της Google δηλώνουν ότι οι καθυστερήσεις πτήσεων μπορούν να προβλεφθούν με εγκυρότητα σε ποσοστό 80%.
Το Google Flights μαζί με την έγκαιρη ανακοίνωση των καθυστερήσεων των πτήσεων, θα δηλώνει και το λόγο της καθυστέρησης.



perierga.gr

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Οι σκύλοι είναι πιθανότερο να δαγκώσουν τους αγχώδεις και νευρωτικούς ανθρώπους


Αν το είχατε υποπτευθεί ή το φοβόσασταν, είναι αλήθεια. 
Ένας σκύλος είναι πιθανότερο να δαγκώσει έναν άνθρωπο, ιδίως άνδρα, που είναι αγχώδης και νευρωτικός, σύμφωνα με μια νέα μικρή βρετανική επιστημονική έρευνα.
   Η μελέτη δείχνει ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου και στον κίνδυνο δαγκώματος από σκύλο. Όσο πιο συναισθηματικά σταθερός και λιγότερο νευρωτικός είναι ένας άνθρωπος, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος να τον δαγκώσει κάποιος σκύλος.
   Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Κάρι Γουέστγκαρθ του Τμήματος Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας "Journal of Epidemiology and Community Hesalth", μελέτησαν σχεδόν 700 ανθρώπους που ζούσαν σε μια ημιαστική περιοχή.
   Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν για την ψυχολογική κατάστασή τους με βάση τεστ προσωπικότητας και παράλληλα ρωτήθηκαν αν είχαν ποτέ δαγκωθεί από σκύλο και πόσο σοβαρά. Διαπιστώθηκε ότι περίπου ένας στους τέσσερις είχε δαγκωθεί τουλάχιστον μία φορά, ενώ οι άνδρες είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να δαγκωθούν από ό,τι οι γυναίκες.
   Ακόμη, σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι έχουν σκύλο είναι πιθανότερο να δαγκωθούν από ό,τι όσοι δεν έχουν. Αν κάποιος έχει πολλά σκυλιά στο σπίτι του, υπάρχει υπετριπλάσια πιθανότητα να δαγκωθεί, σε σχέση με κάποιον που δεν έχει κανένα σκύλο. Περισσότεροι από τους μισούς (55%) ανέφεραν ότι δαγκώθηκαν από άγνωστο σκύλο.
   Τα πραγματικά δαγκώματα είναι πολύ περισσότερα -σχεδόν τριπλάσια- από τις περιπτώσεις που καταγράφονται επίσημα από τα νοσοκομεία ή την αστυνομία. Ένα στα τρία δαγκώματα (33%) χρειάσθηκε ιατρική φροντίδα, αλλά ένα ελάχιστο ποσοστό (0,6%) οδήγησε σε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Όμως ακόμη και μικρά δαγκώματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο στρες στους ανθρώπους.
   Από την άλλη, οι επιστήμονες δεν είχαν κάτι να πουν για την πιο σπάνια περίπτωση που ένας άνθρωπος δαγκώνει σκύλο και αν αυτό δείχνει κάτι για τη νευρωτική προσωπικότητα του...σκύλου.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΔΩΡΕΑΝ NOMIKH ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, κ.τ.λ. ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ μέσα από τη λειτουργία του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης εργαζομένων και ανέργων παρέχει τη δυνατότητα εξατομικευμένης πληροφόρησης (ή τηλεφωνικής/ ηλεκτρονικής) για θέματα ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε ασφαλισμένους όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, κτλ). 
Ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα διατύπωσης σχετικών ερωτημάτων τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται  εξειδικευμένοι  νομικοί σύμβουλοι  και παρέχουν απαντήσεις.
Ενδεικτικά ερωτήματα που απαντώνται:
·        Θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος
·        Διαδοχική ασφάλιση
·        Πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης
·        Απασχόληση συνταξιούχων
Για περισσότερες πληροφορίες ή διατύπωση ερωτημάτων μπορείτε να απευθύνεστε στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου, Σπάρτης 8, Τρίπολη, τηλ. 2710 243345, fax 2710 226146, email: tripoliinediktio@inegsee.gr, f ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Υπεύθυνος για την Πελοπόννησο: Θανάσης Παπαδολιάς

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου