10.2.18

NOVARTIS: ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ… ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟΥΣ … ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ!!!!

Μέχρι το 2011, το τμήμα τιμών Φαρμάκων αποτελούσε ξεχωριστή διεύθυνση του Υπουργείο Ανάπτυξης Οικονομίας και Τουρισμού! 
Αρα, αυτός που θα μπορούσε να κάμει οποιαδήποτεσυνδιαλλαγή και λαμογιά με εταιρίες όπως η Novartis ήταν ο εκάστοτε υπουργός Ανάπτυξης !!!
 ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ:
– Ειδατε ανάμεσα στους κατηγορούμενους κάποιον υπουργό Ανάπτυξης της περιόδου 2007 – 2011;;; Για την περίοδο αυτή λοιπόν, δεν κατηγορείται κανείς υπουργός που θα μπορούσε με την υπογραφή του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρίας ή να υπάρχει λόγος να πάρει μίζα !!! Πάμε παρακάτω: Mε βάσει την υπουργική απόφαση 66084/2011 και τoυς νόμους 3918/2011 και 3984/2011 το τμήμα Τιμών φαρμάκων, μεταφέρεται το 2011, από το υπουργείο Ανάπτυξης στο Υπουργείο Υγείας! Αρα, αυτός που θα έκαμε παιχνίδι με εταιρίες ήταν ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός Υγειας! Συνεπώς, ας δεχτούμε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας θα μπορούσε να «κάνει παιχνίδι» μετά την μεταφορά αρμοδιοτήτων! Όμως, εδώ προκύπτει ένα ΔΕΥΤΕΡΟ τεράστιο ερώτημα: – Για ποιο λόγο, μετά το 2011, κατηγορούνται ΔΥΟ υπουργοί Οικονομικών κι ένας από το Εργασίας, ΑΦΟΥ, πρακτικά και ουσιαστικά, ουδεμία αρμοδιότητα είχαν επί του θέματος;;; Για ποιο λόγο να τους έδινε μίζες η Novartis; Και γιατί δεν κατηγορούνται όλοι οι υπουργοί Υγείας μετά το 2011 αλλά μόνο ο Γεωργιάδης;;; Τι έγινε ρε παιδιά; Σας τρόμαξε τόσο πολύ ο κόσμος που ξεχύθηκε στους δρόμους που τα κάνατε σαλάτα; ΠΡΟΣΕΞΤΕ, δεν υποστηρίζω ότι δεν έπεφταν μίζες! 
Άλλο πράγμα λέω! Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η υπόθεση ήταν γνωστή από πολύ παλιά (γι αυτό σας βάζω και τα δημοσιεύματα των εφημερίδων του Συριζα) αλλά στην βιασύνη τους επάνω δεν έλαβαν υπόψιν την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ένα υπουργείο στο άλλο! Είναι να τραβά τα μαλιά του κανείς, διότι, ενώ πριν το 2011 οι κατηγορούμενοι έπρεπε να ήταν κάποιοι … άλλοι υπουργοί, αυτοί απουσιάζουν από το κατηγορητήριο κι εμφανίζονται ως κατηγορούμενοι κάποιοι που ήταν παντελώς αναρμόδιοι ως υπουργοί!!! Μετά το 2012 όταν άλλαξε ο νόμος πάλι τα ίδια! Εμφανίζονται ως κατηγορούμενοι κάποιοι που θα μπορούσαν να … χρηματιστούν (συνεπώς και να κατηγορηθούν) πριν την αλλαγή του νόμου!!!! Προφανώς λοιπόν, τα συριζόπουλα, χέ@στηκαν πάνω τους από τον κόσμο που κατέβηκε στους δρόμους και τα έχουν κάμει ΣΑ-ΛΑ-ΤΑ !!! Με μια υπόθεση που σαφώς ζέχνει και οι εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ έγραφαν από το 2015 τι συμβαίνει! Και προανήγγειλαν με πρωτοσέλιδα το σκάνδαλο με λεπτομέρειες τόσο για τους κατηγορούμενους όσο και για τους μάρτυρες! Ακούστε λοιπόν ξεφτιλισμένοι στο Γκουβέρνο: Οσες Novartis και να βγουν, όσοι κι αν πάνε φυλακή, μόλις δώσετε το όνομα «Μακεδονία» στον Ζαεφ, πέφτετε από κυβέρνηση… Κατανοητό;;;

ΒΙΝΤΕΟ - Τι βλέπουμε λίγο πριν τον θάνατο: Απίστευτη έρευνα από μαρτυρίες επιζώντων

Μοιάζει τελικά να επιβεβαιώνεται η υπόθεση ότι λίγο πριν τον θάνατο, οι πιο δυνατές μας αναμνήσεις περνούν μπροστά από τα μάτια μας.
Οι επιζώντες που συμμετείχαν στη μελέτη ανέφεραν λεπτομερώς πως “έβλεπαν” διάφορα γεγονότα από τη διάρκεια της ζωής τους (όχι με χρονολογική σειρά και μερικά από αυτά τα έβλεπαν και ταυτόχρονα) καθώς πλησίαζαν στον θάνατο.
Μια επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο Hadassah στην Ιερουσαλήμ ανέλυσε επτά τέτοιες μαρτυρίες και υποστηρίζει ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να ξεκινάει από εκείνα μέρη του εγκεφάλου όπου αποθηκεύονται μνήμες του εαυτού μας, τα οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι από τα τελευταία μέρη του εγκεφάλου που επηρεάζονται από μια πιθανή έλλειψη οξυγόνου και απώλεια αίματος από τον εγκέφαλο.
Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Consciousness and Cognition.
Ένας από τους συμμετέχοντες στην μελέτη, δήλωσε: “Δεν υπάρχει γραμμική εξέλιξη, υπάρχει έλλειψη χρονικών ορίων (...) Ήταν σαν να είσαι εκεί για αιώνες. Δεν ήμουν στο χρόνο/χώρο, οπότε αυτή η ερώτηση είναι αδύνατο να απαντηθεί (...) Ήταν μια στιγμή και χίλια χρόνια... ταυτόχρονα, αλλά και όχι”.
Και συνέχισε: “Όλα έγιναν με την μία, ή κάποιες εμπειρίες μέσα στην επιθανάτια εμπειρία μου ήταν σε εξέλιξη ταυτόχρονα μαζί με άλλες, αν και το ανθρώπινο μυαλό μου τις διαχωρίζει σε διαφορετικά γεγονότα”.
Ένας άλλος δήλωσε: “Μπορούσα να μπω μεμονωμένα σε κάθε άτομο που έβλεπα εκείνη την στιγμή και να αισθανθώ τον πόνο που είχε στην ζωή του... Ήταν σαν να είχα την άδειά του για να δω αυτό το κομμάτι του και να νιώσω ό,τι ένιωθε”.
Στην έρευνα αναφέρεται επίσης: “Το να ξαναβιώνει κανείς τη δική του ζωή, τα γεγονότα που έχει ζήσει, το λεγόμενο LRE (life-review experience, αναθεώρηση των εμπειριών της ζωής του) είναι ένα φαινόμενο με καλά καθορισμένα χαρακτηριστικά. Τα δευτερεύοντα στοιχεία αυτής της εγκεφαλικής διαδικασίας μπορεί να είναι επίσης εμφανή ακόμα και σε υγιείς ανθρώπους”.
“Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια αναπαράσταση των σημαντικών γεγονότων της ζωής του ατόμου ως μια συνέχεια του γνωστικού συστήματος του εγκεφάλου και, ίσως, αυτό να εκφράζεται σε ακραίες συνθήκες ψυχολογικής και φυσιολογικής/βιολογικής πίεσης”.
express.co.uk

Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή έξω από Σούπερ Μάρκετ

Στην περιοχή του Ζωγράφου 

Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή σημειώθηκε στις 17.10 το απόγευμα, έξω από το σούπερ «Βασιλόπουλος», στην οδό Κουσίδου 28 στου Ζωγράφου. 
Δύο κουκουλοφόροι, με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τον υπάλληλο της χρηματαποστολής, ο οποίος μόλις είχε παραλάβει τις εισπράξεις του καταστήματος και κατευθυνόταν προς το θωρακισμένο όχημα, που ήταν σταθμευμένο απέξω, του άρπαξαν το κουτί με άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Διευθυντής Λυκείου έκανε like σε βίντεο πορνό στο Twitter και… πήρε πόδι



Ο λογαριασμός του στο Twitter είναι πλέον ιδιωτικός, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς έγινε το like από τον λογαριασμό του Γκόρντον
Χωρίς δουλειά έμεινε ένας διευθυντής Λυκείου στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ έπειτα από μια αναφορά ότι είχε κάνε like σε ένα βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο στο Twitter.
Ο Τέρι Γκόλντσον, διευθυντής σε ένα σχολείο στην Ανσόνια, μια πόλη περίπου 20.000 κατοίκων, δούλευε στην περιοχή τα τελευταία 30 χρόνια. Το σχολικό συμβούλιο ψήφισε την Πέμπτη υπέρ μιας συμφωνίας «συνταξιοδότησης» ανάμεσα στις αρχές της περιφέρειας και του ιδίου, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Τον Δεκέμβριο ο Γκόλντσον αναγκάστηκε να βγει σε άδεια μετά την κυκλοφορία της είδησης ότι είχε κάνει like σε ένα βίντεο 28 δευτερολέπτων με πορνογραφικό περιεχόμενο στο Twitter.
«Υπήρξε ένα άκρως ακατάλληλο βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο στη ροή στο Twitter σήμερα. Σας παρακαλώ, προσέχετε με τα social media», είχε γράψει μετά το περιστατικό στον λογαριασμό του στο Facebook.
Ο λογαριασμός του στο Twitter είναι πλέον ιδιωτικός, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς έγινε το like από τον λογαριασμό του Γκόλντσον.
Πολλά μέλη της τοπικής κοινότητας έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στον πρώην διευθυντή.

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ευάγγελο Αντώναρο για το σχόλιο κατά του Γεωργιάδη

Την διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ανάρτηση σου στο Facebook κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Το σχόλιο που κ. Αντώναρου κρίθηκε ιδιαίτερα σκληρό και από σήμερα είναι εκτός παράταξης.
Ο κ. Αντώναρος μεταξύ ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

ΒΙΝΤΕΟ - Τα πήρε στο κρανίο ο άνθρωπος !!!Έπιασε τη γυναίκα του «στα πράσα» και...

Ο άνδρας δεν κατάφερε να ελέγξει την οργή του όταν μπήκε στο σπίτι του και έπιασε τη σύζυγό του στα πράσα!

Έτσι μπήκε στο αυτοκίνητό του και... άρχισε να γκρεμίζει το σπίτι του!

Το βίντεο τράβηξε χρήστης του YouTube την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του, αναφέρει η Mirror.

Δείτε το βίντεο:

Η Δικαιοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ, του Κοντονή και του Παπαγγελόπουλου

Ο Κουφοντίνας παίρνει άδεια και πάει στη γυναίκα και τα μελίσσια του και ο 26χρονος ποινικός πεθαίνει μέσα στη φυλακή από απόστημα δοντιού γιατί αρνήθηκαν να τον πάνε σε νοσοκομείο.

Αυτή είναι η Δικαιοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ και των κυρίων Κοντονή και Παπαγγελόπουλου που κουνάνε το δάκτυλο.





πηγή

Κέρδισε 6,1 εκατομμύρια δολάρια, την παράτησε και του έκανε μήνυση!

Εσείς τι θα κάνατε αν κερδίζατε 6.100.000 δολάρια; 
Ένας τύπος απλά εξαφανίστηκε από το σπίτι του!
Μία γυναίκα, λοιπόν, ισχυρίζεται πως ο σύντροφός της έφυγε από το σπίτι λίγες ώρες αφότου έμαθε ότι κέρδισε αυτό το ποσό στο Lotto. Η ίδια κατέφυγε αμέσως στον δικηγόρο της κι όχι μόνο ζητά τα μισά κέρδη, αλλά και 500.000 δολάρια για ψυχική οδύνη.
H Nτενίζ Ρόμπερτσον είχε σχέση με τον υπερτυχερό, Μαουρίς Τιμπόλτ, για σχεδόν δύο χρόνια κι έμεναν μαζί με τη μοναχοκόρη της στο σπίτι της.
«Πάντα έλεγαν πως αν νικήσουν το Lotto θα μοιραστούν τα κέρδη. Μαζί σαν ζευγάρι, άλλωστε πάντα αγόραζαν μαζί τα δελτία», λέει γνωστός τους.
Ο τυχερός που δεν έχει εμφανιστεί, αναφέρει σε φίλους του πως ποτέ δεν είχαν τέτοια συμφωνία, όπως κι ότι σχεδίαζε να χωρίσουν για πάνω από τρεις μήνες.

Έρευνα:Η ασπαραγίνη, σε πολλά τρόφιμα, ευνοεί την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού


Αλλη μία ένδειξη ότι αυτό που τρώμε, μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τον καρκίνο, αποτελεί μια νέα έρευνα επιστημόνων από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες, σύμφωνα με την οποία η ασπαραγίνη, μια ουσία που υπάρχει σε πολλά τρόφιμα (σπαράγγι, πουλερικά, θαλασσινά κ.α.), ευνοεί την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού.
Οι επιστήμονες βρήκαν ότι περιορίζοντας την ποσότητα του αμινοξέος ασπαραγίνη στον οργανισμό πειραματόζωων (ποντικιών) με επιθετικό τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού, κατάφεραν να μειώσουν δραστικά την ικανότητα των όγκων να εξαπλώνονται σε μακρινά μέρη του σώματος, κάνοντας μεταστάσεις.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή μοριακής βιολογίας Γκρεγκ Χάνον του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", ευελπιστούν ότι, βρίσκοντας τρόπους να μειώσουν την ασπαραγίνη στους καρκινοπαθείς, θα μειώσουν τις πιθανότητες μεταστάσεων του καρκίνου πέρα από τους μαστούς.
Η ασπαραγίνη, ως αμινοξύ, αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία πρωτεϊνών από τα κύτταρα. Το ίδιο το σώμα παράγει ασπαραγίνη, ενώ η ποσότητά της αυξάνεται μέσω της διατροφής. Είναι μάλιστα δύσκολο να την αποφύγει κανείς, καθώς είναι πανταχού παρούσα.
Τροφές πλούσιες σε ασπαραγίνη είναι το σπαράγι, τα γαλακτοκομικά, το μοσχάρι, τα αυγά, τα ψάρια και τα θαλασσινά, οι πατάτες, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, η σόγια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως κ.α. Χαμηλά επίπεδα ασπαραγίνης υπάρχουν στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, συνεπώς αυτές είναι οι τροφές που δημιουργούν μικρότερο κίνδυνο να τροφοδοτήσουν την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού.
Αν μελλοντικές έρευνες επιβεβαιώσουν αυτά τα ευρήματα, ανοίγει ο δρόμος για μια νέα θεραπευτική στρατηγική που θα βασίζεται στον περιορισμό της ασπαραγίνης στον οργανισμό των ασθενών, παράλληλα με άλλες θεραπείες.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση: https://www.nature.com/articles/nature25465

Παύλος Δρακόπουλος

ΦΩΤΟ - Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου

«Είτε είσαι λυπημένος, είτε χαρούμενος να γονατίζεις στην Αγία Τράπεζα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος προς το νέο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο κατά την χειροτονία του.
Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών παρουσία πολλών Αρχιερέων, κλήρου και λαού.
Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος κατά τον χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε: «Aύτην την ιεράν στιγμήν καλούμαι να διακονήσω το, ευδοκία Θεού, εμπιστευόμενον ήδη εις εμέ λογικόν ποίμνιον, της Αγίας Ποίμνης του Μόνου Αρχιερέως και Δεσπότου Χριστού και οδηγήσω τούτο εις νομάς σωτηρίους και ούτω αναδειχθώ πρότυπον Ποιμένος και Αρχιερέως, λύχνος καιόμενος ουχί υπό τον μόδιον, αλλ᾿ επί την λυχνίαν της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, μιάς Μητροπόλεως βαθύτατα ιεράς και βαθύτατα ιστορικής, της οποίας ο ιερός κλήρος, η μοναχική πολιτεία και ο λαός αείποτε τυγχάνουν ευλαβή, αδούλωτα, πιστά και ευγενή τέκνα της Εκκλησίας ημών, τα οποία γνωρίζουν άριστα να τηρούν μέχρι κεραίας τας ιεράς παραδόσεις και αξίας και αρχάς της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας και της γλυκυτάτης πατρίδος ημών, της Ελλάδος».
Επεσήμανε επίσης, ότι «την ιεράν ταύτην στιγμήν συνειρμικώς ανασκοπώ τας ενεργείας του Κυρίου μου τας παιδιόθεν και άχρι της σήμερον δαψιλώς παρασχεθείσας εκ των οποίων αντλώ δύναμιν και ελπίδα ότι και εις το μέλλον ο Κύριος, θα φανή εις εμέ αρωγός. Όλως ιδιαιτέρως, αναπολώ την ταπεινήν μου διακονίαν εις τον Ιερόν και πρώτον Άμβωνα της Χώρας, αυτόν του Μητροπολιτικού και πανσέπτου Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, όπου ο Μόνος και Αιώνιος Διδάσκαλος, ο Ιησούς Χριστός, μ᾿αξίωνε καθ᾿ εκάστην Κυριακήν, επί δέκα και πέντε έτη, να εισέρχωμαι εις τα ενδότερα της θείας Διδασκαλίας Του και να εξαγγέλλω το κήρυγμα της Ευαγγελικής αληθείας Του, ιερουργών άμα τε και κηρύττων, ως δεί, κατά τους Ιερούς Κανόνας. Όθεν ευχαριστώ τον Ποιητήν και Ευεργέτην μου πάσας τας ημέρας της ζωής μου.
Ολοψύχως δε, καθικετεύω Αυτόν, ίνα εν τη απείρω αυτού αγαθότητι, δόκιμον αναδείξη με εργάτην Του εν τη ιερά ταύτη διακονία της αρχιερωσύνης εν τω Αμπελώνι Του, ίνα τέλος, εκ δεξιών Αυτού στώμεν μετά του εμπιστευομένου σήμερον Ποιμνίου, του εν τη θεοσώστω Μητροπόλει Μάνης παροικούντος, κατά την ημέραν της δικαίας και αδεκάστου κρίσεως Αυτού»

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια και τον κάλεσε να δείχνει κατανόηση και αγάπη σε όλους τους ανθρώπους, ενώ επεσήμανε ότι «σήμερα θα σε χειροκροτήσουν πολλοί, θα σε ασπαστούν και θα σου ευχηθούν, αλλά θα έρθουν και ώρες δύσκολες, αδιέξοδα από εκεί που δεν τα περιμένεις».
Συμβούλευσε, επίσης, το νέο Μητροπολίτη, να παραμείνει πιστός στην αποστολή του και «να μην γελαστεί από τα πρόσκαιρα πράγματα του κόσμου τούτου γιατί έρχονται και παρέρχονται» τονίζοντας του πως «ορμητήριο, θεμέλιο και αποκούμπι» του θα πρέπει να παραμένει η Αγία Τράπεζα. «Είτε είσαι χαρούμενος, είτε λυπημένος να γονατίζεις στην Αγία Τράπεζα» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε, ότι από τον Κύριο παίρνουμε δύναμη για να μπορούμε να την προσφέρουμε και σε όσους την χρειάζονται.
ecclesia.gr

Κάνουν πως δεν τον ξέρουν… Η ατζέντα του mr Novartis έχει περισσότερους δημοσιογράφους παρά πολιτικούς

Περισσότερες ώρες από το χρόνο του περνούσε ο πρώην Mr Novartis με δημοσιογράφους παρά με πολιτικούς! 
Αυτό φυσικά δεν είναι στοιχείο προς ενοχοποίηση κανενός, αντίθετα αναφέρεται για να τονιστεί ότι το πρόσωπο των ημερών, εκτός όλων των άλλων αγαπούσε ιδιαίτερα τα media και ως ενα βαθμό κι αυτά!
Και ως εκ τούτου είναι μεγάλη η λίστα των δημοσιογράφων που γνωρίζει.
Ο Κώστας Φρουζής, είτε ως αντιπρόεδρος της Novartis, είτε ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ ή ακόμη και ως απλός μάνατζερ, εμφανιζόταν πολύ συχνά στην τηλεόραση και σε εκπομπές μικρών, αλλά και μεγάλων καναλιών. Ενώ έδινε συχνά συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά.
Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν είναι ένα άγνωστο πρόσωπο στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Και όχι μόνο σε συντάκτες υγείας. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis γνωρίζει οικονομικούς συντάκτες, διαπιστευμένους ρεπόρτερ υπουργείων, δημοσιογράφους life style περιοδικών, παρουσιαστές και φυσικά εκδότες και ιδιοκτήτες καναλιών και επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Είναι προφανές όμως και σε μεγάλο βαθμό κατανοητό οι περισσότεροι σήμερα να κάνουν πως δεν τον ξέρουν! Αφού η παραμικρή συσχέτιση θα δημιουργούσε – αδίκως φυσικά, καχυποψία! Και μετά πώς να αποδείξεις ότι δεν είναι ελέφαντας!

Κινηματογραφική ληστεία με λεία 26 εκατ. ευρώ. Οι δράστες ήταν ντυμένοι υδραυλικοί

Δύο ληστές που ήταν ντυμένοι υδραυλικοί και οι τρεις συνεργοί τους άρπαξαν εκατομμύρια ελβετικά φράγκα αφού προηγουμένως κράτησαν όμηρο την κόρη ενός από τους φρουρούς του θωρακισμένου οχήματος που μετέφερε τα χρήματα.

Η 22χρονη όμηρος βρέθηκε από αστυνομικούς περίπου 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στην άκρη ενός δρόμου, στην κοινότητα Τραμουά της Γαλλίας. Σε κατάσταση σοκ, η νεαρή γυναίκα αφηγήθηκε ότι την απήγαγαν περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, από το διαμέρισμά της στη Λιόν, δύο άνδρες που παρίσταναν τους υδραυλικούς.

Οι δράστες την έκλεισαν σε ένα όχημα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, οι συνεργοί τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της, ο οποίος εργάζεται στην Ελβετία για μια εταιρεία που αναλαμβάνει μεταφορές μετρητών, και του ζήτησαν λύτρα. Εκείνη την ώρα ο πατέρας όδευε προς το καντόνι του Βο με ένα θωρακισμένο φορτηγάκι γεμάτο με χρήματα.

Η συνέχεια του "σεναρίου" γράφτηκε από την ελβετική αστυνομία. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το φορτηγάκι βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο Α1 με κατεύθυνση τη Λοζάνη όταν αναγκάστηκε να σταματήσει σε ένα πάρκινγκ, στο ύψος του Σαβορνέ. Στο σημείο εκείνο "περίμεναν πολλοί ένοπλοι άνδρες" που άδειασαν το φορτηγό και διέφυγαν με ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Οι δράστες της ληστείας, τρεις άνδρες κανονικής σωματικής διάπλασης, ντυμένοι στα μαύρα, με κουκούλες και γάντια, μιλούσαν γαλλικά αλλά με έντονη προφορά "ίσως της νότιας Γαλλίας ή της βόρειεας Αφρικής". Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη τους.

Οι ελβετικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πόση ήταν η λεία των συνολικά πέντε δραστών. Μια γαλλική αστυνομική πηγή όμως έκανε λόγο για 20-30 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα

ΦΩΤΟ - ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον θαυματουργό Πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο, προστάτη της πόλης των Φιλιατρών, με Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της ιερής Εικόνας, παρουσία πολιτικών αρχών, φορέων και πλήθος πιστών. 
 
 
Μετά την  Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στους δρόμους της Τριφυλιακής πόλης έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου. 
Δέηση διεξήχθη στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί των ιεραχών, χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου και συνοδεία του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου και του Μητροπολίτη Τριφυλίας και
Ολυμπίας Χρυσοστόμου.

Αμέσως μετά την επιστροφή των προσκυνητών στον Ιερό Ναό έγινε Απόλυσις, ενώ ο Δήμος Τριφυλίας δεξιώθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους στο Δημαρχείο της πόλης, όπου όλοι ευχήθηκαν για τον Άγιο προστάτη της πόλης.
Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, την αξιωματική αντιπολίτευση ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, παρουσία του Περιφεριάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, του Δημάρχου Τριφυλίας Τάκη Κατσίβελα, του προέδρου της Τοπικής κοινότητας Φιλιατρών κ. Καναλουπίτη, των αιρετών, του Αστυνομικού Διευθυντή Μεσσηνίας, εκπροσώπων του Στρατού και της Αεροπορίας με το τιμητικό άγημα που συνόδευσε την ιερή Εικόνα, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά και πλήθος επισήμων και πολιτών. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΛΑΟ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ήταν η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών με αφορμή την Παντριφυλιακή εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, παρουσία των προσκεκλημένων Ιεραρχών που συλλειτούργησαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία φέτος.
Ο κ. Χρυσόστομος εκτός από τις ευχές στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της πόλης και της Τριφυλίας αναφέρθηκε στα ανεξίτηλα σημάδια της οικονομικής κρίσης προτρέποντας να μην υποδουλώσουμε την ψυχή μας, αλλά να αναζητήσουμε αληθινή σωτηρία στον Σωτήρα του κόσμου, τον Κύριο που αποτελεί την μόνη Αλήθεια και το μόνο Φως.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι "δεν μπορούν να υποδουλωθούμε στενάζοντας, ροκανίζοντας την οικονομική μας ανάπτυξη, αγκομαχούμε κάτω από το βάρος της
κρίσης που εμείς δυστυχώς δημιουργήσαμε κι εκείνοι εκμεταλλέυονται" για να προσθέσει ότι "ο Άγιος μας να συμπονημήσει και σήμερα τα πανίσχυρα μέσα διαφυγής από την εσωτερική αποσάθρωση και για να φτάσουμε εκεί που πρέπει, μακριά από όλα εκείνα που δυστυχώς εμείς δημιουργήσαμε". Εξήγησε με θεόπνευστο λόγο ότι "μας λέγει ότι πρωτίστως η κρίση είναι πνευματική, έχει συνέπεια την ηθική εξαθλίωση, πρώτα έφυγαν τα ιδανικά, εξανεμίστηκαν οι αξίες και κατόπιν φτάσαμε στο σημερινό τραγελαφικό οικονομικό και κοινωνικό κατάτημα", συνεχίζοντας ότι "προτιμήσαμε τα απατηλά συνθήματα και την μεγάλη ζωή και χρεοκοπήσαμε πρώτα Ηθικά και μετά Οικονομικά, εμείς όμως οι Έλληνες έχουμε ελπίδα, ξέρεις τι σημαίνει να έχεις Άγιο στον ουρανό να έχεις άγκυρα στους αγγέλους, έτσι κι εμείς περισσότερο μας
ισσσοροπούν οι υπερφυσικές άγκυρες της τρικυμίας του εθνικού μας και προσωπικού μας βίου, το βλέπουν οι ξένοι και ντροπιασμένοι κρύβουν τα μάτια τους αναρωτιούνται διαρκώς ποιο είναι εκείνο που βοηθά τους Έλληνες να ξεγλιστρούν" για να απαντήσει ότι "είναι το Χριστός Ανέστη, το Παναγιά μας σώσε μας και το Άγιε Χαράλαμπε βοήθα μας" αναφερόμενος στον προστάτη άγιο της πόλης την εποχή της Κατοχής, προτρέποντας με προσευχή στο Άγιο μας να "διώξουμε και πάλι τα Γερμανικά σύννεφα που ως οικονομική δυναστεία νεφελώνουν πάλι τους Ελληνικούς ορίζοντες και θολώνουν ποικιλοτρόπως τα πολιτισμικά μας ύδατα" καταλήγοντας "έχετε θάρρος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών".
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Γέροντας Παΐσιος: Η προφητεία του για τις χώρες του Βορρά

Διαβάστε την προφητεία του Αγίου γέροντα Παϊσίου για τις χώρες του Βορρά και το μέλλον που θα έχουν.

Ένα πρωινό πριν αρκετά χρόνια , καθώς καθόταν ο γέροντας στο προαύλιο του κελιού με πέντε –έξι επισκέπτες – προσκυνητές , είπε ξαφνικά : «Αλίμονο στα κράτη του Βορρά ». Ένας από τους παρευρισκόμενους ρώτησε με περιέργεια : «Θα πέσει φτώχεια εκεί γέροντα ;» , επειδή μιλούσαν για την οικονομική κατάσταση στον κόσμο . «Φωτιά θα πέσει απ΄ τον ουρανό», απάντησε ο γέροντας
.
Επειδή ακόμα ήταν η εποχή του ψυχρού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Σ.Σ.Δ , ρώτησε ένας άλλος : «Θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος; Θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ τους Πολωνούς , τους Τσεχοσλοβάκους και τους Λευκορώσους και τους Γερμανούς οι Ρώσοι ; » .
Ο γέροντας κούνησε το κεφάλι του και είπε : «Όλοι θα παρατήσουν τους Ρώσους και θα πάνε με τους Εβραίους της Αμερικής . Οι Ρώσοι θα τους κάψουν »

Παϊσίου Μοναχού Προφητείες & Διδαχές , Σελ: 443

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 11:00  το πρωί στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8,  3ος όροφος).
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν στην Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τροποποίηση στη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών και στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΦΟΔΣΑ.
Επιπλέον  θα συζητηθεί το θέμα της προετοιμασίας και διοργάνωσης του δεύτερου μαραθωνίου καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις.
Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, κ. Γιώργος Κοντορίνης, προκειμένου να παρουσιάσει τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Δικτύου, με δεδομένη την ολοκλήρωση της θητείας της σημερινής Συντονιστικής Επιτροπής.

ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ - Κραυγή τρόμου

Του Παν. Αντωνόπουλου

    Ο εφοπλιστής Λεόντειος σαν άφηνε τα γραφεία της εταιρείας του στον Πειραιά, ερχόταν στην πολυτελή έπαυλή του στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου για ξεκούραση και ανάκτηση δυνάμεων.  Τον υποδεχόταν εδώ το υπηρετικό  του προσωπικό κι αφού τον φρόντιζε τις τρεις πρώτες μέρες ανελλιπώς, την τέταρτη τον οδηγούσε στη μεγάλη βιβλιοθήκη του με τους χρυσόδετους και σπάνιους τόμους της για να διαβάσει. Σαν απόμενε μόνος του ο εφοπλιστής, κατέβαζε από τα ράφια όλα τα κυνηγητικά βιβλία και άρχιζε να τα διαβάζει μονορούφι. Και τούτο γιατί διαβάζοντας τέτοια βιβλία αποκτούσε γνώσεις που του χρησίμευαν στις κυνηγετικές του εξορμήσεις. Έτσι γινόταν μέρα με τη μέρα καλύτερος κυνηγός και τα θύματά του αυξάνονταν. 
    Επειδή του άρεσε  να βλέπει κακοποιημένα ζώα, είχε φτιάξει δίπλα από τη βιβλιοθήκη του ένα μουσείο με ταριχευμένα! Τα είχε κλείσει προσεχτικά σε ράφια, ασφαλισμένα με γυάλινα τζάμια που η ταυτότητά τους γινόταν γνωστή από τη μικρή κόκκινη ετικέτα που κρεμόταν απ’ το λαιμό του ζώου κι έγραφε το όνομά του. Έτσι ο επισκέπτης, που, φυσικά έπρεπε να είχε γερά νεύρα από ατσάλι, έβλεπε ελάφια με βγαλμένα μάτια, αλεπούδες με κομμένες ουρές, λαγούς να τους λείπουν τ’  αυτιά, πουλιά με σπασμένα ράμφη, σκιουράκια ακέφαλα και χελωνάκια με λιωμένα τα όστρακά τους! Ακόμη σε μια γωνιά της αίθουσας προς τα  ανατολικά, κρέμονταν από τα τσιγκέλια δυο αγριογούρουνα με ανοιχτές τις κοιλιές τους, αφήνοντας να φαίνονται τα σπλάχνα τους με όλη εκείνη την αποτρόπαια εικόνα που αφήνει ένα ξεκοιλιασμένο ζώο.  Στη νότια πλευρά, πάνω σε ειδικά ξύλινους πάγκους, βρίσκονταν εκτεθειμένα δώδεκα κεφάλια ζαρκαδιών, πνιγμένα στα ξερά κόκκινα αίματα, άλλες τόσες ουρές τσακαλιών κι άλλη μια δωδεκάδα πόδια κουναβιών σε πλήρη παραμόρφωση! Σκορπισμένα τώρα εδώ κι εκεί, ανάμεσα στα διάφορα εκθέματα, υπήρχαν κι άλλα μικρότερα ταριχευμένα ζώα που η αναφορά τους και μόνο θα ‘κανε κουραστική την αφήγησή μας.
    Δυο φορές ο εφοπλιστής Λεόντειος είχε κινδυνέψει να χάσει τη ζωή του εξαιτίας αυτής της καταστροφικής μανίας που έτρεφε για τη φύση και για τα δημιουργήματά της αλλά και τις δυο φορές γλίτωσε! Τη μια στον Ταύγετο, όταν κυνηγώντας ένα αγριόγιδο, το στρίμωξε σ’ ένα γκρεμό και το πλησίασε στα πενήντα μέτρα. Σηκώνοντας τότε το όπλο του να το τουφεκίσει, το αγριόγιδο γλίστρησε και γκρεμοτσακίστηκε κάτω στο βάραθρο. Όλη όμως αυτή η εικόνα της πτώσης του, του έφερε μια μικρή ζάλη και χωρίς και ο ίδιος να το καταλάβει, του ‘φυγε το όπλο από τα χέρια και κύλησε στην απότομη πλαγιά του γκρεμού, φτάνοντας κάτω διαλυμένο. Αμέσως έγινε τόσο βλάσφημος που ξεστόμιζε ασυστόλως ακατονόμαστες ύβρεις  ώσπου έχασε την ισορροπία του για να πέσει και αυτός στο κενό και να συρθεί ανάμεσα στα κοφτερά βράχια. Για καλή του όμως τύχη τον σταμάτησε ο κορμός ενός ελάτου και γλίτωσε με λίγους μώλωπες στο δεξί του χέρι και ανεπαίσθητες εκδορές στο πρόσωπο.
    Την άλλη φορά ο κίνδυνος τον βρήκε στο Μαίναλο. Κυνηγούσε έναν κάπρο, και σαν τον λάβωσε ύστερα από πέντε πυροβολισμούς, το πληγωμένο ζώο πρόλαβε και κρύφτηκε στα χαμόκλαδα που βρίσκονταν πίσω από μια μεγάλη στέρνα με νερό. Για να το βρει ο εφοπλιστής ανέβηκε στο χείλος της στέρνας. Τότε το ζώο όρμησε πάνω του και τον πέταξε μέσα! Κι εκεί που πανικόβλητος κοιτούσε το νερό να βάφεται κόκκινο από την πληγή στο πόδι του, ένας περαστικός βοσκός τον είδε, τον έβγαλε έξω και τον γλίτωσε!
    Ο εφοπλιστής όμως  ήταν σκληρό καρύδι και δεν το ‘βαζε κάτω. Σκληρόψυχος κι εγωιστής, συνέχιζε το βιολί του να εχθρεύεται τη φύση με όλη την κακία και την αχαριστία του. Το ‘βλεπαν πολλοί αυτό και περισσότερο ο φύλακας του δάσους, ένα λυγερόκορμο γεροντάκι που προστάτευε από το πρωί μέχρι το βράδυ την ομορφιά του. Τον τελευταίο καιρό τούτος ο φύλακας είχε παρατηρήσει ένα ιδιαίτερο κακό που γινόταν στο δάσος. Έβλεπε πως όταν ο εφοπλιστής σκότωνε ένα ζώο αμέσως ξεραινόταν κι ένα δέντρο! Στην αρχή δεν έδωσε και πολλή σημασία γιατί νόμισε πως κάποια αρρώστια ρίχνει κάτω νεκρά τα έρημα τα δέντρα. Σαν πέρασε όμως καιρός και είδε πως τα δέντρα έπεφταν κάτω το ένα μετά το άλλο, συμπέρανε πως ένας θάνατος ζώου, έφερνε νομοτελειακά κι ένα θάνατο δέντρου!
    Αυτό τον ανησύχησε και θεώρησε υπεύθυνο για την καταστροφή του δάσους, τον εφοπλιστή. Έτσι κίνησε ένα πρωί και πήγε να τον βρει. Τον δέχτηκε εκείνος στην αίθουσα των ταριχευμένων ζώων του και θωρώντας τον με καχυποψία μέσα από τη φανταχτερή κυνηγετική στολή του, τον ρώτησε ψυχρά, τι ήθελε. Αμέσως ο φύλακας χωρίς υπεκφυγές και με θάρρος του αποκάλυψε αυτό που είχε επισημάνει και είχε δει με τα μάτια του: << Πως κάθε φορά που σκοτώνει ένα ζώο και φεύγει από το δάσος, πίσω ξεραίνεται κι από ένα δέντρο! >> Γέλασε κάτω από το πλατύ μουστάκι του ο εφοπλιστής και χαϊδεύοντας το όπλο που κρεμόταν δίπλα του, του είπε, όλο κακία : << Αυτές τις ανοησίες να τις πεις αλλού, φύλακα! Τα ζώα είναι δικά μου και όσο ζω θα τα σκοτώνω!  Η φύση να ξέρεις γι’ αυτό τα έφτιαξε. Για να μας δίνουν το κρέας και το δέρμα τους! Κι εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο παρά ν’ ακούω τη φωνή της! >>
Κάτι πήγε να πει ο φύλακας αλλά δεν πρόλαβε, γιατί τον έσπρωξε βίαια σε μια διπλανή αποθήκη και κλείνοντάς του την πόρτα τον φυλάκισε. Δυο τεράστια φίδια ξεκουλουριάστηκαν κάτω από τα πυκνά ξερόφυλλα κι άρχισαν να διπλώνονται στα πόδια του. Με τα κεντριά τους έξω από το στόμα, τα μάτια τους  να γυαλίζουν σαν μικρές εστίες φωτιάς και τις φολίδες στο δέρμα τους ν’ αλλάζουν χρώματα από στιγμή σε στιγμή, άρχισαν ν ΄ ανεβαίνουν  από τις κνήμες στους μηρούς κι από εκεί να περνάνε στο στήθος, πηγαίνοντας να βρουν το λαιμό του για να τον πνίξουν. Και τότε έντρομος  ο φύλακας, μέσα σε κραυγές υστερίας,  άρχισε να χτυπά την πόρτα, καλώντας βοήθεια.
    Τον άκουσε ο εφοπλιστής, άνοιξε και μπήκε μέσα. Αφού έκανε νεύμα με τα δυο του χέρια στα φίδια να σταματήσουν την αναρρίχηση στο σώμα του φύλακα, πλησίασε το τυλιγμένο κορμί του και πιάνοντας τα σιχαμερά ερπετά απ’ τα κεφάλια τα πέταξε κάτω και τα ανάγκασε να κρυφτούν πάλι στις φυλλωσιές τους. Εκείνα όση ώρα τα έσφιγγε στα χέρια του, σφύριζαν ασταμάτητα και κουνούσαν το σώμα τους με δυνατό πλατάγισμα στον αέρα λες και τα τυραννούσε κάποιος  ανεπιθύμητος δαίμονας. Λευτερώνοντας έτσι το φύλακα, τον έβγαλε έξω, για  να  του  πει  με   αυστηρό  ύφος, ενώ  εκείνος  έτρεμε ολόκληρος : << Θαρρώ, ασήμαντε φύλακα, να πήρες μια γεύση της δύναμής μου! Από σήμερα, κλείσε το στόμα σου και μη λες τίποτα για τα ζώα που σκοτώνω και τα δέντρα που ξεραίνονται! Φύγε και μη σε ξαναδώ στα μάτια μου! >>
    Χώρισαν σαν δυο τραυματισμένοι μονομάχοι. Ο ένας να συνεχίσει το κακό στη φύση κι ο άλλος ν’ απλώσει και πάλι τις μεγάλες φτερούγες του για να την προστατέψει.

    Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που έγινε το επεισόδιο ανάμεσα στον εφοπλιστή και το φύλακα, χωρίς να προκύψει τίποτα το ιδιαίτερο μεταξύ τους. Προέκυψε όμως  κάτι στο δάσος που απλωνόταν πάνω από την πολυτελέστατη οικία του εφοπλιστή και του χάριζε την ομορφιά και τη ζωή.
    Από το καταπράσινο τούτο δάσος δεν είχε μείνει τίποτα όρθιο και χλωρό! Κι εκεί που άλλοτε τα νερά του άφριζαν γάργαρα και τραγουδούσαν μέσα στην κοίτη του ποταμού, τώρα στέρεψαν και οι μελωδίες τους έσβηναν από ρυάκι σε ρυάκι που μετά βίας κρατούσαν δυο τρεις σταγόνες νερού! Τα πιο πολλά ζώα μετοίκισαν κι άλλα ψόφησαν, αφήνοντας διάσπαρτους τους σκελετούς τους να σαπίζουν στο ξερό χώμα και στα άνυδρα φαράγγια. Ως και οι τσοπάνηδες που έβοσκαν τις κατσίκες τους στη φιλόξενη χλόη του όμορφου δάσους, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νεκρό του τοπίο και να φύγουν μακριά, ελπίζοντας να τους βρουν εκεί τροφή!

     Ώσπου μια Άνοιξη ο εφοπλιστής αποφάσισε να παντρέψει το μοναχογιό του. Προσκάλεσε πολλούς, όλοι τους άνθρωποι του χρήματος και της δόξας. Ευλογήθηκε το μυστήριο στην μικρή ιδιωτική εκκλησία της οικίας του εφοπλιστή και μετά το πέρας της γαμήλιας τελετής, κάθισαν όλοι για φαγητό στην πολυτελέστατη  τραπεζαρία. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πρωτότυπα και σπάνια εδέσματα του εφοπλιστή, που, θεωρήθηκαν  θαύματα μαγειρικής του Γάλλου σεφ και των βοηθών του. Μαζί με τα  συνηθισμένα φαγητά, σερβιρίστηκαν, μοσχάρι γεμιστό της Πάρμας, παπάκια με ζωμό πορτοκαλιού, λαχανοντολμάδες με κιμά και άσπρη σάλτσα, χήνες στη σούβλα και πέρδικες κρασάτες αλά Ισπανικά. Ακόμη στο τέλος προσφέρθηκαν για επιδόρπια, καρυδόπιτα, τηγανίτες με μυζήθρα κι αχλάδια γεμιστά με μέλι και καρυδόψυχα.
    Η ημέρα ήταν καλή αλλά το απόγευμα ένα μούχρωμα απλώθηκε σιγά - σιγά στο νότο για να φτάσει ως το βορρά. Η καταπράσινη και ανθισμένη φύση πανηγύριζε την αναγέννησή της και τα πουλιά κελαηδούσαν χαρούμενα πετώντας από κλαδάκι σε κλαδάκι, ανάλαφρα και ζωηρά. Μόνο το φαλακρό βουνό πάνω από το σπίτι του εφοπλιστή φάνταζε σαν μαύρος δράκοντας, έτοιμος να ρουφήξει αίμα! Κι όλο μάζευε τα σύννεφα για να κρύψει τη γύμνια του κι όλο γέμιζε αντάρα  για να εκδικηθεί. Και για να μη φανεί πως είχε χάσει ολότελα την ψυχή του, σήκωσε ένα δυνατό αεράκι κι έριξε τις πρώτες δυνατές σταγόνες της βροχής.  Και μέχρι να σηκώσουν τα κεφάλια τους οι καλεσμένοι και να κοιτάξουν το φλεγόμενο βουνό από τις αστραπές και τις βροντές, η καταιγίδα είχε ξεσπάσει! Κι ως να σταυροκοπηθούν μερικοί, το νερό, αφρισμένο ποτάμι, κυλούσε κατά πάνω τους, παρασύροντας ό,τι έβρισκε μπρος του.  Και σαν γέμισαν οι χείμαρροι και δεν χωρούσαν πια τα νερά οι κοίτες τους, τα ξέχυναν απέξω και τα έστελναν με ορμή ίσια πάνω στο σπίτι του εφοπλιστή. Όσο το χτυπούσαν αλύπητα σαν περνούσε  η ώρα τόσο  ο φόβος και η αγωνία των καλεσμένων για τη ζωή τους μεγάλωνε και τους οδηγούσαν στα πρόθυρα της τρέλας. Έτσι δεν άργησαν ν’ ακουστούν γρήγορα από πολλούς κλάματα απελπισίας και να γεμίσουν τον αέρα   οι πρώτες φωνές απόγνωσης και πανικού.
    O εφοπλιστής ησυχία δεν είχε και πηγαινοερχόταν νευρικός και αμίλητος από τη μια μεριά της αίθουσας στην άλλη. Ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι θα μπορούσε να βρεθεί σε μια τέτοια δύσκολη και φριχτή θέση. Όλα τα είχε προνοήσει για την ασφάλεια της πολυτελέστατης βίλας του, αλλά τούτη την πλημμύρα δεν μπορούσε να τη διανοηθεί και τώρα βρισκόταν στο έλεος της καταστροφής. Ποιος έφταιγε γι’ αυτό; Κάποιος, γιατί αμέσως είδε τα δυο του φίδια να έρχονται προς το μέρος του, σφυρίζοντας και να του δείχνουν τα φοβερά κεντριά τους! Έντρομος  έβγαλε μια κραυγή τρόμου και θυμήθηκε το δασοφύλακα, τα ζώα που είχε σκοτώσει και τα δέντρα που ένα - ένα ξεραίνονταν όταν η ψυχή τους έσβηνε από το δάσος.
    Έβγαλε τότε το πιστόλι του, τα πυροβόλησε και τα σκότωσε. Έπιασε ύστερα την πόρτα που την τράνταζαν τα ορμητικά νερά και προσπάθησε να τη στηρίξει. Κατάλαβε  όμως πως γρήγορα η ορμή του νερού θα την έσπαζε και φώναξε τους υπηρέτες του. Έτσι τους έδωσε εντολή να την ενισχύσουν με χοντρές σανίδες που κάρφωσαν από τη μια μεριά του παραστάστη ως την άλλη. Και σαν το έκαναν αυτό, τους συμβούλεψε να μαζέψουν τα τραπέζια και τις καρέκλες και να τα βάλουν μπροστά από την πόρτα, κάνοντάς τα φράγμα απελπισίας.
    Κι ενώ όλα έδειχναν πως η πλημμύρα δεν είχε μέσα της άλλο κακό ιστό να ξετυλίξει και να φέρει την καταστροφή, ένας δυνατός γδούπος που ακούστηκε στη τζαμαρία και τη θρυμμάτισε, μεγάλωσε ακόμη πιο πολύ τον πανικό και την υστερία. Κι αμέσως σώματα ξάπλωσαν κάτω, γυαλιά εκτοξεύτηκαν, νερά ορμητικά πλημμύρισαν την αίθουσα  και φωνές, κλάματα και βογκητά, ενώθηκαν με ματωμένα μέλη που έπλεαν στα θολά νερά!
    Ο εφοπλιστής  βλέποντας αυτή τη βιβλική καταστροφή, πήδησε πάνω στο σωρό από τα αντικείμενα να γλιτώσει. Δεν πρόλαβε ούτε δευτερόλεπτο να νιώσει ασφαλής, γιατί η πόρτα υποχώρησε βίαια και παρέσυρε ό,τι βρήκε μπρος της. Όλα τώρα ήταν στο έλεος της δίνης και της  καταστροφής κι όλα έδειχναν πως ο δρόμος τους τα οδηγούσε στο απόλυτο μηδέν. Και όταν σε λίγο και η νότια πλευρά του σπιτιού δέχτηκε ένα δυνατό τράνταγμα, όλοι πια ήταν σίγουροι για το χαμό που τους περίμενε. Το τράνταγμα πρέπει να ήταν πολύ ισχυρό γιατί υποχώρησε η μπαλκονόπορτα κι όλοι οι άνθρωποι που ήταν εκεί μαζεμένοι, παρασύρθηκαν  από τα ορμητικά νερά που μπήκαν μέσα και βρέθηκαν στο λεπτό ξαπλωμένοι κάτω και εγκλωβισμένοι ο ένας με τον άλλο. Και σαν τα σώματα συνέχιζαν να πέφτουν και να χάνονται στο υγρό στοιχείο οι φωνές και τα βογκητά πολλαπλασιάζονταν, οι κραυγές επαναλαμβάνονταν και τα θολά νερά βάφονταν κόκκινα από τα αίματα που έτρεχαν από  τις  ανοιγμένες πληγές.
    Ο εφοπλιστής όρθιος ακόμη παρακολουθούσε το χαλασμό, ανήμπορος να τον αποτρέψει. Κατάλαβε πως και ο ίδιος ήταν χαμένος και τράβηξε το πιστόλι. Δεν πρόλαβε όμως γιατί τον παρέσυρε ο κορμός ενός δέντρου και σαν τον παρέσυρε, τον πέταξε με ορμή πάνω στον τοίχο, και τον έκανε  κομμάτια!

         ellinikoxronografima.blogspot.gr

Κοιμήθηκε με ένα κρεμμύδι γύρω από το λαιμό του και μόλις ξύπνησε, έγινε μάρτυρας ενός θαύματος!

Το κρεμμύδι, είναι γνωστό ως καθαριστικό δέρματος και αίματος και ότι σκοτώνει τα βακτήρια.
Άλλος τρόπος που βοηθάει το κρεμμύδι είναι σε ένα θυρεοειδή που έχει ενόχληση.
Ο Ιγκόρ Κναζκίν,γιατρός από την Αγία Πετρούπολη, έγραψε μια συνταγή για θεραπεία του θυρεοειδούς αδένα και συμπεριλαμβάνει και κόκκινο κρεμμύδι.
Η μέθοδός του αποτελείται από κρεμμύδι κομμένο στη μέση λίγο πριν πάτε για ύπνο, ώστε ο χυμός του να εκχυθεί από το κάθε μισό κομμάτι.
Μετά κάνετε μασάζ στο λαιμό με τα μισά κρεμμύδια γύρω από το θυρεοειδή αδένα με ελαφρές κυκλικές κινήσεις.
Πηγαίνετε μετά για ύπνο χωρίς να ξεπλύνετε το λαιμό σας έτσι, ώστε ο χυμός να επιδράσει όλο το βράδυ. Ο χυμός αυτός ενισχύει φυσικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
Έπειτα, βάλτε μια φέτα κρεμμύδι σε κάθε κάλτσα και κοιμηθείτε. Είναι γνωστό ότι το κρεμμύδι καθαρίζει το δέρμα, σκοτώνει τα βακτήρια και το φωσφορικό οξύ εισχωρεί στο αίμα και το καθαρίζει κατά τρόπο θαυμαστό.
Η λαϊκή ιατρική ισχυρίζεται ότι τα κρεμμύδια έχουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
-καθαρίζουν το αίμα
-σκοτώνουν τα παθογόνα βακτήρια
-καθαρίζουν τον αέρα.

Ο Αγιος Χαράλαμπος και τα Φιλιατρά


Ο Άγιος Χαράλαμπος, που εορτάζει σήμερα 10 Φεβρουαρίου, ήταν ιερέας στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας. Τα στοιχεία που υπάρχουν για τη ζωή του είναι λίγα.
Υπολογίζεται ότι γεννήθηκε το 89 μ.Χ. Συνελήφθη από τον έπαρχο της Μαγνησίας Λουκιανό, κατά την περίοδο του διωγμού των Χριστιανών (περίπου το 198 μ.Χ.) που εξαπέλυσε ο αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος. Βασανίστηκε σκληρά και αποκεφαλίστηκε σε ηλικία 113 ετών (202 μ.Χ.), πιθανώς στην Αντιόχεια του Μαίανδρου.
Η μνήμη του τιμάται στις 10 Φεβρουαρίου από την Εκκλησία, η οποία του αποδίδει το προσωνύμιο Ιερομάρτυρας. Την ίδια μέρα επίσης γιορτάζουν οι Άγιοι Πορφύριος και Βάπτος, δύο εκ των στρατιωτών που διατάχθηκαν να τον βασανίσουν και οι οποίοι βλέποντας το μαρτύριο του έγιναν Χριστιανοί.
Τμήματα της κάρας του φυλάσσονται στον ομώνυμο ναό των Θεσπιών Βοιωτίας, καθώς και στην Μονή του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα.
Είναι Πολιούχος Άγιος στα Φιλιατρά, την Πρέβεζα, τον Πύργο, την Κέα, την Κρήνη (Τσεσμέ) της Μικράς Ασίας και της πόλης του Ληξουρίου Κεφαλλονιάς. Ναοί υπάρχουν σε πολλές πόλεις και οικισμούς σε όλη τη χώρα.

Προστάτης των Φιλιατρών
Την περίοδο της γερμανικής κατοχής, το 1944, Έλληνες αντάρ­τες με σαμποτάζ (σε ενέδρα) είχαν σκοτώσει αρκε­τούς Γερμανούς. Ο φρούραρχος Φιλιατρών, αξιωματικός τού Γερμανικού στρατού Κοντάου δέχθηκε εντολή από το στρατηγείο της Τρίπολης «την επόμενη ημέρα, στις 6 το πρωί, να καούν τα μισά Φιλιατρά και να εκτελεσθούν εκατό Φιλιατρινοί».
Το πρωί της άλλης ημέρας (19 Ιουλίου ήταν) οι κάτοικοι απόρησαν γιατί δεν έβλεπαν καμία κίνηση από τα στρατεύματα κατοχής.   Όπως θυμούνται ακόμη και σήμερα, οι πολύ μεγάλοι σε ηλικία, κάποιοι συμπολίτες τους τη νύχτα πήγαν στην εκκλησία της Παναγίας της Γουβιώτισσας (όπου σήμερα γιορτάζει ο Αγ. Χαράλαμπος) και ζήτησαν προστασία.
Ο Αγ. Χαράλαμπος παρουσιάσθηκε στο Γερμανό φρούραρχο, τον Κοντάου, και του είπε να μην εκτελέσει τη διαταγή. Του υποσχέθηκε επίσης  πως δεν θα τιμωρηθεί από τον ανώτερο του και ότι θα επιστρέψουν σώοι και αυτός και οι στρατιώτες του στην πατρίδα τους.
Ο Κον­τάου, στην αρχή έδειχνε ψυχρός και ασυγκίνητος. Ο Άγιος του εμφανίσθηκε τρεις φορές για να τον πείσει και πως πρέπει να υπακούσει. Το πρωί ο Κοντάου ζήτησε από τους ανυποψίαστους ιερείς της πόλης να ανοίξουν όλους τους ναούς. Μαζί γύρισαν από εκκλησία σε εκκλησία και παρατηρούσε σχολαστικά τις εικόνες. Στην τέταρτη εκ­κλησία, στα Εισόδια της Θεοτόκου, στη «Γουβιώτισσα», βλέπει σε μία εικόνα ένα γέροντα με κάτασπρη γενειάδα, με ιερατικά άμφια. Σταματάει και φωνάζει: «Αυτός  είναι!» και έπεσε να τον προσκυνήσει.
Όταν σηκώθηκε λέει στους έκπληκτους ιερείς: «Σας έσωσε ο Άγιος αυτός, που έσωσε κι’ εμένα από ένα βαρύ κρίμα».
Έτσι η πόλη και οι κάτοικοί της γλύτωσαν από τη φωτιά και τη σφαγή.
Μετά την απελευθέρωση, ο Κοντάου ειδοποίησε στα Φιλιατρά πως θα έλθει στο πανηγύρι να γιορτάσει τον Άγιο «με τους φίλους του».  Λόγω προβλημάτων στις συγκοινωνίες της εποχής έφτασε στα Φιλιατρά με 3 – 4 μέρες καθυστέρηση. Για να του ανταποδώσουν την ευγνωμοσύνη τους οι κάτοικοι παρέτειναν τις εκδηλώσεις μέχρι να προλάβει ο γερμανός στρατιωτικός να φτάσει στην περιοχή.   

Οι Νεάντερταλ ήξεραν

Νεάντερταλ που ζούσαν στην περιοχή της Τοσκάνης, στην κεντρική Ιταλία, πριν από 170.000 χρόνια περίπου, πιθανότατα χρησιμοποιούσαν τη φωτιά για να επεξεργασθούν ξύλινα εργαλεία, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για την αναζήτηση τροφής, εκτιμούν Ιταλοί αρχαιολόγοι και επιστήμονες που μελέτησαν 58 μισοκαμένα ξύλινα εργαλεία, καθώς επίσης 200 λίθινα αντικείμενα και πολλά οστά αρχαίου ελέφαντα ανακαλύφθηκαν το 2012 σε ανασκαφές στους πρόποδες ενός λόφου στη νότια Τοσκάνης, ευρήματα που χρονολογήθηκαν να έχουν ηλικία 171.000 χρόνων!

Το διασημότερο καρναβάλι του κόσμου - «Ζαλίζουν» κορμιά και… αριθμοί στο καρναβάλι του Ρίο!

1«Αυλαία» ανέβασε και επίσημα το διασημότερο καρναβάλι του κόσμου, το καρναβάλι του Ρίο.
Χιλιάδες μεταμφιεσμένοι, εκατομμύρια λίτρα μπίρας, φαντασμαγορικές παρελάσεις στο σαμποδρόμιο των 72.000 θέσεων είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του πλέον περίφημου αποκριάτικου πάρτι της υφηλίου.
6 εκατομμύρια συμμετέχοντες
Σε αυτό το ύψος υπολογίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους καθόλη τη διάρκεια του καρναβαλιού, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με τον πληθυσμό του Ρίο. Η δημοτική αρχή ελπίζει ότι θα προσελκύσει 1,5 εκατομμύρια τουρίστες από τη Βραζιλία και από κάθε γωνιά του πλανήτη, 400.000 περισσότερους σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.
w13 σχολές σάμπα
Πρόκειται για τις σχολές της «ειδικής κατηγορίας», μεταξύ 3000-4000 ανθρώπων η κάθε μία. Είναι η ελίτ του καρναβαλιού, που θα παρελαύνει όλη τη νύχτα, την Κυριακή και τη Δευτέρα στο σαμποδρόμιο, ενώπιον των 70.000 θεατών. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, όπως τα έχουν ορίσει 54 κριτές.
Όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, οι σχολές χωρίζονται σε κατηγορίες. Όσες έχουν καταταγεί στην δεύτερη κατηγορία παρελαύνουν τις προηγούμενες Παρασκευές και Σάββατα.
720 μέτρα ασταμάτητης σάμπα
Αυτό είναι το μήκος του σαμποδρόμιου, του σταδίου που έχει το σχήμα μιας λεωφόρου, όπου ξεχύνονται τα άρματα, οι χορεύτριες και οι χορευτές και οι μουσικοί των σχολών της σάμπας.
217.110 αστυνομικοί
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα κινητοποιήσει 17.110 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, εκ των οποίων οι 794 θα αναπτυχθούν αποκλειστικά περιμετρικά του σαμπαδρόμιου.
3,5 δισεκατομμύρια ρεάλ
Η δημοτική αρχή υπολογίζει ότι περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ρεάλ θα αναζωογονήσουν, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης, την οικονομία της πόλης, χάρη στους τουρίστες που θα συρρεύσουν αυτό το διάστημα.
Στο 86% η πληρότητα των ξενοδοχείων
Σε ποσοστό 86%, κατά μέσο όρο, ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Ρίο σε σύγκριση με 71% τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων της Βραζιλίας.
123Τουλάχιστον 200 ευρώ για ένα αποκριάτικο κοστούμι
Προκειμένου να συμμετάσχουν στις παρελάσεις στο σαμπαδρόμιο, όσοι δεν ανήκουν σε κάποια σχολή σάμπας, πρέπει να αγοράσουν το αποκριάτικο κοστούμι τους. Το πόσο κυμαίνεται μεταξύ 800-1600 ρεάλ (200- 400 ευρώ).
Περισσότερα από 100 εκατομμύρια προφυλακτικά
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διανείμει δωρεάν 106 εκατομμύρια προφυλακτικά κατά την περίοδο του καρναβαλιού.
7 εκατομμύρια λίτρα μπίρα
Αυτήν την ποσότητα φιλοδοξεί να πουλήσει ο κολοσσός της ποτοποιίας AMBEV κατά τη διάρκεια όλου του μήνα του καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης και στα τις τουριστικές συνοικίες του Ρίο.
Περισσότερες από 32.000 δημόσιες τουαλέτες
Η δημοτική αρχή γνωστοποίησε ότι εγκατέστησε 32.650 δημόσιες τουαλέτες στους δρόμους του Ρίο. Κατά τη διάρκεια των πιο δημοφιλών παρελάσεων, όπως εκείνης της Μπόλα Πρέτα, όπου αναμένονται 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι, η αναλογία θα είναι μια τουαλέτα για 2.600 ανθρώπους.
Ωστόσο όσοι (και είναι πολλοί) καταφύγουν στα πεζοδρόμια για την ανάγκη τους κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 563 ρεάλ (130 ευρώ).

ΙΤΑΛΙΑ : Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στη Νάπολη ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης

Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Νάπολη, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που καθιερώθηκε πρόσφατα με ΚΥΑ στην Ελλάδα, παρέστη ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ένωσης Γ. Πατούλη.
Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Νεαπόλεως και Καμπανίας, με φορέα την Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας  κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας που πήρε η Ομογένεια της Νάπολης, πραγματοποιήθηκαν  στην Sala dei Baroni του Δήμου Νεαπόλεως.
Συμμετείχαν διάφορα Κλασσικά Λύκεια της περιφέρειας Καμπανίας στον Μαραθώνιο «ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ», όπως επίσης και Λύκεια της Αττικής.
Το φετινό θέμα του Μαραθωνίου ήταν «Οι Λέξεις Των Ελλήνων». 
Σε μήνυμα του ο κ. Πατούλης εκφράζει την ικανοποίηση του που οι  προσπάθειες της ΚΕΔΕ να καθιερωθεί ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, παίρνουν σάρκα και οστά και υπογραμμίζει : « Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μπορεί να αναδειχθεί η σημαντική παγκόσμια συμβολή της Ελληνικής γλώσσας, ως εργαλείου διάπλασης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης αρχών και εννοιών, όχι μόνο στο πεδίο της φιλοσοφίας και των επιστημών, αλλά και των πολιτικών ιδεών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στηρίζει με θέρμη ανάλογες πρωτοβουλίες». .
Στον χαιρετισμό κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης αναφέρθηκε στην ιστορία της Γραφής της Ελληνικής Γλώσσας σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως « Τα πρώτα συστήματα γραφής στο Αιγαίο, τα συναντούμε στην Μινωική Κρήτη, της δεύτερης π.Χ. χιλιετίας. Το πρώτο είδος γραφής διασώθηκε στην Κρήτη με το δίσκο της Φαιστού, σε Γραμμική Α, ενώ το δεύτερο σε Γραμμική Β, με τις πινακίδες των Μυκηναϊκών ανακτόρων. Οι γραπτές μαρτυρίες της Γραμμικής Β προέρχονται κυρίως από τις πινακίδες των ανακτορικών αρχείων της Πύλου και της Κνωσού. Από την Πύλο προέρχονται περισσότερες από 1000 πινακίδες, ενώ από την Κνωσό περισσότερες από 3000».
Η νέα ελληνική γλώσσα δεν είναι υπόθεση των τελευταίων ετών, αποτελεί προϊόν αδιάκοπης εξέλιξης 40 αιώνων και μοναδικό παράδειγμα γλώσσας με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια, τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:
«Είναι απεριόριστη, στην παραγωγική της ικανότητα λέξεων και της αξίζει να γίνει Παγκόσμια. Οφείλουμε να στηρίζουμε την κοινωνική συνεκτικότητα των Δήμων μας και τον σύνδεσμό μας με τον Απόδημο Ελληνισμό και τους Έλληνες της διασποράς μέσα από την ενίσχυση πρωτοβουλιών όπως η σημερινή».
Κλείνοντας την εισήγηση του μετέφερε τους χαιρετισμούς και τα θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Ετοιμαστείτε: Το Facebook δοκιμάζει επιλογή «δεν μου αρέσει»

Θα λέγεται «καταψηφίζω» και ήδη εμφανίζεται σε περιορισμένο αριθμό χρηστών
Μια μεγάλη αλλαγή φαίνεται πως έχει στα σκαριά το facebook, καθώς χρήστες του ανά τον κόσμο παρατήρησαν μια νέα επιλογή να τους εμφανίζεται κάτω από διάφορες αναρτήσεις.
Πρόκειται για το «δεν μου αρέσει», το αντίθετο του «μου αρέσει» δηλαδή, του πασίγνωστου και δημοφιλέστατου «like».
Δεν ονομάζεται όμως ακριβώς έτσι, «dislike» στα αγγλικά, αλλά «downvote», που στα ελληνικά μεταφράζεται «καταψηφίζω».
Κάποιοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου είδαν να εμφανίζεται η επιλογή αυτή δίπλα από το «Like» και το «Reply», την «απάντηση».
Πολλοί ήταν εκείνοι που παρατήρησαν ότι η επιλογή μοιάζει με το format του Reddit, ενώ ο συνιδρυτής του Alexis Ohanian Sr., έγραψε σε ένα tweet: «Ειλικρινά κολακευμένος! Μακάρι να το είχα κατοχυρώσει μαζί με το ‘upvote’ όταν το σκέφτηκα»!
Εδώ και πολύ καιρό συζητείται το ενδεχόμενο να προστεθεί μια τέτοια επιλογή «αποδοκιμασίας» για τους χρήστες του facebook, το οποίο όμως το έχει αποφύγει προφανώς γιατί οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης δεν είναι εύκολο ούτε να υπολογιστούν, ούτε και να περιοριστούν.
Ήδη πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολιάζουν πως η κίνηση αυτή θα έχει «άδοξοτέλος», πολύ σύντομα…

2,2 εκατ. φορολογούμενοι αδυνατούν να εξοφλήσουν την εφορία

Μόνον από κατασχέσεις βρίσκει πλέον έσοδα το δημόσιο. 
Και πώς θα γινόταν αλλιώς αφού 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε 500 ευρώ όλα κι όλα, που χρωστούν στην εφορία.
Με βάση στοιχεία (με ημερομηνία 1.1.2018) τα οποία παρουσίασε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κύριος Γιώργος Πιτσιλής, σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκύπτει ότι:
– 525.758 φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από 0 ως 10 ευρώ ο καθένας ή μόλις 914.091 ευρώ συνολικά όλοι μαζί. 337.729 οφειλέτες έχουν απλήρωτα χρέη στην εφορία, ύψους 10 ως 50 ευρώ. Η μεγαλύτερη μερίδα οφειλετών (1.338.423 συνολικά) χρωστάει και δεν πληρώνει χρέη από 50 ως 500 ευρώ. Ολοι αυτοί οι 2.201.910 οφειλέτες αυτοί μαζί (το 54,1% από τους 4.068.857 που χρωστάνε συνολικά τα 100 δισ. στην εφορία) έχουν συνολικό χρέος μόλις 308.989.852 ευρώ. Δηλαδή και αν το δημόσιο χάριζε στους μισοί και παραπάνω από τους οφειλέτες του δημοσίου τα χρέη τους, θα «έχανε» μόλις 300 εκατ. ευρώ ή 0,3% των συνολικών οφειλών.
– Αντιθέτως, από 10.000 ευρώ μέχρι και 8 δισεκατομμύρια ο καθένας χρωστάνε συνολικά 289.544 φορολογούμενοι. Όλοι αυτοί μαζί χρωστούν ….96 δισ. ευρώ (95.983.554.450 ευρώ για την ακρίβεια). Και από αυτά, «πραγματικά» χρέη για είσπραξη θεωρούνται τα 82.493.518.787 ευρώ.
Έναντι όλων αυτών, το δημόσιο έχει αυξήσει θεαματικά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης:
– Το 2017 έγιναν 1.721.911 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» σε τράπεζες κλπ. Είναι 2,5 φορές περισσότερες από τις μόλις 670.728 που έγιναν το 2015. Και εξαπλάσιοι από τους 289.544 φορολογούμενους που χρωστούν τα 96 δισ. ευρώ.
– Από τα 1,7 εκατομμύρια κατασχέσεις, οι 1.643.553 έγιναν ηλεκτρονικά –γεγονός που δείχνει και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών μεθόδων είσπραξης.
– Το 2017 διατάχθηκαν μόνον… 16.789 πλειστηριασμοί, έναντι 18.005 που είχαν ξεκινήσει το 2016.
Ωστόσο μέχρι τότε υπήρχαν τα εμπόδια της αποχής δικηγόρων και συμβολαιογράφων, καθώς και οι βίαιες συγκρούσεις στα Ειρηνοδικεία. Όλα αλλάζουν πλέον όμως το 2018, αφού από την Πρωτομαγιά θα γίνονται όλοι οι πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά και μόνον.
Μικρή μείωση εμφανίζουν οι εγγραφές υποθήκης σε ακίνητα οφειλετών (λόγω και της άποχής των υποθηκοφυλάκων ενδεχομένων) αλλά μεγάλη αύξηση εμφανίζουν οι νέοι φάκελοι κατάσχεσης που άνοιξαν το 2017 (10.418 συνολικά, οι διπλάσιοι από το 2015).
Ο αριθμός των φορολογουμένων που αντιμετωπίζει δυσκολίες να πληρώσει του φόρους του έχει τετραπλασιαστεί στα χρόνια της κρίσης. Ήταν 1.089.791 μόλις εκείνοι που το 2009 χρωστούσαν τα 32,5 δισ. ευρώ (τα περίφημα «λεφτά υπάρχουν» δηλαδή) και στο τέλος του 2015 είχαν φτάσει στα 4,5 εκατομμύρια και χρωστούσαν 85,5 δισ. ευρώ. Από το 2015 και μετά μειώθηκαν (με κατασχέσεις και ρυθμίσεις) κατά 10% ή 465.389 εκατομμύρια οφειλέτες, αλλά οι συνολικές οφειλές προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 14,5 δισ. ευρώ!
Από τα χρέη αυτά, το 1/3 είναι πρόστιμα που επιβλήθηκαν (32,64 δισ. ευρώ), τα 21,6 δισ. από ΦΠΑ, τα 19 δισ. από απλήρωτους φόρους εισοδήματος, 10 δισ. δάνεια που παρασχέθηκαν από το δημόσιο ή με κρατική εγγύηση, τα 4 δισ. από άλλους έμμεσους φόρους, ενώ 2,63 δις είναι οφειλές ΕΝΦΙΑ και άλλα 9 δισ. διάφοροι άλλοι παλαιότεροι φόροι (ΦΜΑΠ, ΕΤΑΚ κλπ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου