7.4.18

Το « Newsmessinia » εύχεται σε όλους «Καλή Ανάσταση»

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Ο Διαχειριστής και οι συνεργάτες του  « Newsmessinia » εύχονται σε όλους  τους Έλληνες «Καλή Ανάσταση», με υγεία, χαρά και αισιοδοξία. 
 
Ελπίδα και ευχή όλων, να είναι αυτό το Πάσχα το τελευταίο που βρίσκει τη χώρα σε δύσκολη κατάσταση, , αλλά και τον πλανήτη με τόσες εστίες έντασης να απειλούν την παγκόσμια ειρήνη...

Καλή Ανάσταση στην Μεσσηνία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Από τροχαίο και όχι από κροτίδες ο μοιραίος τραυματισμός του σκύλου στην Καλαμάτα

Το άτυχο ζώο υπέστη συνθλιβή των σιαγόνων του λόγω τροχαίου και όχι απο την βάναυση συμπεριφορά κάποιων, που του έβαλαν κροτίδες στο στόμα 

- Υποβλήθηκε σε ευθανασία

Σοκ προκάλεσαν οι φωτογραφίες του τραυματισμένου σκύλου, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από έκρηξη κροτίδων, τις οποίες άγνωστοι τοποθέτησαν στο στόμα του, σε περιοχή της Μεσσηνίας.

Οι σιαγόνες του άτυχου ζώου είχαν συνθλιβεί και τελικώς απαιτήθηκε να υποβληθεί σε ευθανασία.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις μέσω των social media και των κοινοποιήσεων των καταγγελιών φιλόζωων, που αναπαρήχθησαν απο τοπικά ΜΜΕ και ακολούθως σχεδόν απ' όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

Τελικά, όπως αποκάλυψαν, παραδεχόμενοι ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης, οι συντάκτες ΜΜΕ της Μεσσηνίας, όπως αυτοί του tharrosnews.gr, το άτυχο ζώο υπέστη συνθλιβή των σιαγόνων του λόγω τροχαίου και όχι απο την βάναυση συμπεριφορά κάποιων, που του έβαλαν κροτίδες στο στόμα... 

Ο γάμος επηρεάζει την υγεία: Δείτε τι παθαίνουν όσοι παντρεύονται

Μια κάποια δικαίωση θα νιώσουν οι εκ πεποιθήσεως εργένηδες, στο άκουσμα της είδησης ότι μια νέα ολλανδο-ελβετική έρευνα θέτει σε αμφισβήτηση την κυρίαρχη επιστημονική αντίληψη ότι ο γάμος συνήθως βελτιώνει την υγεία των παντρεμένων και τους χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής.
Η νέα μελέτη, με τίτλο «Η διφορούμενη σχέση μεταξύ γάμου και υγείας», αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι αν κανείς παντρευτεί, αποκτά ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την υγεία του.
Ο καθηγητής κοινωνιολογίας Ματίς Καλμίν του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Social Forces, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανέλυσε δεδομένα από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα άνω των 11.000 ελβετών ενηλίκων για μία μεγάλη περίοδο 16 ετών.
Κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες, παντρεμένοι και μη, απαντούσαν σε ερωτήματα σχετικά με την υγεία τους, καθώς και για το βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή τους. 
Η νέα μελέτη δεν βρήκε ούτε ότι οι παντρεμένοι έχουν πιο γερή υγεία σε σχέση με τους ανύπαντρους, ούτε ότι η υγεία τους γίνεται σταδιακά καλύτερη, όσα περισσότερα χρόνια διαρκεί ο γάμος τους.
Αντίθετα, η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι οι άνθρωποι που παντρεύτηκαν, ανέφεραν ελαφρώς χειρότερη υγεία σε σχέση με την περίοδο που ήσαν μόνοι τους. 
Με το πέρασμα των χρόνων στο γάμο τους, η υγεία τους όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά μάλλον εμφάνισε τάσεις επιδείνωσης. 
Οι άνθρωποι δεν φάνηκε να αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά ή λιγότερο σοβαρά μετά το γάμο τους.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι αμέσως μετά το γάμο οι παντρεμένοι δήλωναν ελαφρώς πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους από ό,τι πριν το γάμο. 
Όμως σταδιακά αυτή η μεγαλύτερη ψυχική ικανοποίηση άρχισε να «εξατμίζεται», αν και με αργό ρυθμό.
Υγεία και διαζύγιο 
Από την άλλη, η μελέτη δείχνει ότι όσοι χωρίζουν, αισθάνονται σημαντικά μικρότερη ικανοποίηση από ό,τι πριν το διαζύγιο. 
Οι αρνητικές επιπτώσεις του διαζυγίου πάνω στην ικανοποίηση από τη ζωή είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερες από τις θετικές επιπτώσεις που έχει ο γάμος στην ψυχολογία του ζευγαριού. 
Όμως, όσο περνάει ο χρόνος μετά το διαζύγιο, οι πρώην παντρεμένοι δείχνουν συνήθως ικανοποιητική προσαρμογή στη νέα ζωή τους.
Σύμφωνα με τον Καλμίν, το βασικό συμπέρασμα είναι πως «ο γάμος συνδέεται μάλλον με μια πιο θετική αξιολόγηση της ζωής κάποιου, παρά με καλύτερη υγεία». 
Μια προηγούμενη μελέτη του 2012, που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό κοινωνικής ψυχολογίας Journal of Personality and Social Psychology, είχε συμπεράνει ότι οι νιόπαντροι περνάνε μια περίοδο μεγαλύτερης χαράς και ευτυχίας στη ζωή τους. 
Όμως συχνά αυτή η μεγαλύτερη ικανοποίηση σταδιακά εξαφανίζεται, ωσότου τελικά οι περισσότεροι παντρεμένοι νιώσουν λίγο-πολύ τόσο ικανοποιημένοι -ή τόσο ανικανοποίητοι- από τη ζωή τους, όσο ένιωθαν και όταν ήσαν μόνοι τους.
Από την άλλη, δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι υπάρχουν ουκ ολίγες έρευνες που καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι παντρεμένοι υπερτερούν έναντι των εργένηδων τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία σε βάθος χρόνου. 
Η νέα έρευνα πάντως έρχεται να παρηγορήσει τους εργένηδες ότι όχι μόνο τα πράγματα δεν είναι κατ' ανάγκη πιο άσχημα γι' αυτούς, αλλά μπορεί να είναι και καλύτερα. 
Ίσως ο συγγραφέας της νέας μελέτης είναι φανατικός εργένης...

ΦΩΤΟ:ΠΥΛΟΣ - Θεία κοινωνία από τον Αντώνη Σαμαρά

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΗΓΕΤΩΝ  !

Σε αντίθεση με τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  (που πιθανόν ΔΕΝ γνωρίζει τι σημαίνει θεία κοινωνία ) ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  μετέλαβε της θείας κοινωνίας σήμερα το πρωί στην Πύλο 

Οι ....συγκρίσεις δικές σας !

Δείτε την φωτογραφία του Δημήτρη Πανοσκάλτση

ΛΟΚΑΤΖΙΔΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πάσχα 1977
Είμαστε κλιμάκιο της Α Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε.. 12-14 άτομα.
Η μονάδα είχε γυρίσει λαβωμένη… από την Κύπρο, με τους νεκρούς του Noratlas στην Λευκωσία  και είχε φύγει για το Νότιο Αιγαίο….   
Τότε που έλεγε ανήσυχος ο, Τσαγλαγιαγκίλ, γιατί πήγε στο Αιγαίο η Α ΜΚ.
Οι πιο πολλοί καταδρομείς ήταν Κρητικοί.
Η Μεραρχία μας έδωσε να ψήσουμε ένα μικρό αρνάκι …..τα 12-14 άτομα.
Όλη την μεγάλη εβδομάδα ο οδηγός της <<καναδέζας>>-στρατιωτικό όχημα-,με έναν ακόμα κομάντο, κουβαλούσαν βεργιά-κλαδιά αμπελιών-από τα γύρω αμπέλια.
Τους είπα να σταματήσουν το κουβάλημα, ένα αρνάκι θα ψήσουμε …δεν χρειάζονται  τόσα πολλά.
Ετοιμάσαμε την σούβλα από το βράδυ, κάποιοι θα πηγαίναμε στην Ανάσταση στην εκκλησία  στον Ταυρωνίτη, είπαμε καλή Ανάσταση και ο μάγειρας θα αναλάμβανε το ψήσιμο του αρνιού το πρωί…
Το πρωί έκπληκτος… τους είδα σχεδόν όλους να έχουν τρία αρνιά… στις σούβλες, και ένα μεγάλο κοκορέτσι.
Είπαμε χρόνια πολλά, και πριν ρωτήσω ,μου είπανε …,το έθιμο κύριε Δόκιμε, άσε μας  να το τηρήσουμε …ίσως έχουμε επισκέψεις και το ένα αρνί δεν θα φτάσει….
Πράγματι είχαμε πολλούς επισκέπτες, ήρθαν από τα γύρω χωριά, μας έφεραν κόκκινα  αυγά,  κουλούρια και κρασί.
Το μεσημέρι ήρθε με ένα ταξί, η αδελφή ενός καταδρομέα με  τον άντρα της. Ήταν από το Κολυμβάρι ,15 χιλιόμετρα μακριά…
Μας έφεραν δυο μπότες κρασί, να το πιούμε στην υγειά τους.
Κάθισαν να φάμε μαζί. Βρήκαν τα ψητά μας πολύ νόστιμα….
 Μας είπαν ότι την νύχτα τους κλέψανε δυο αρνιά…….
                                                                                        Άρης Κ Βλάχος

Τραγωδία στα Καλάβρυτα-Πνίγηκε 40χρονη που έκανε ράφτινγκ στον ποταμό Λάδωνα

Νεκρή ανασύρθηκε 40χρονη η οποία έκανε ράφτινγκ στο Λάδωνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα δέκα ατόμων έκαναν κατάβαση του Λάδωνα από τα Φιλέικα Καλύβια προς τη λίμνη.
Σε ένα σημείο ενδιάμεσα της διαδρομής η βάρκα ανετράπη και τα έξι άτομα βρέθηκαν στο νερό. Η άτυχη 40χρονη παρασύρθηκε στα νερά κάτω από κορμούς δένδρων με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Η συγκεκριμένη ομάδα είχε ξανακάνει ράφτινγκ  στο Λάδωνα και ήταν όλοι από την Αθήνα. Τραγικό γεγονός ότι στο τέλος της διαδρομής περίμεναν την 40χρονη τα δύο παιδιά της, ηλικίας 10 και 12 ετών.
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων, η ΠΥ Καλαβρύτων και περιπολικό τουτμήματος Κλειτορίας, πολιτική προστασία του Δήμου Καλαβρύτων και άτομα που γνώριζαν την περιοχή.
 
 

Πόσες θερμίδες έχουν αρνί, κοκορέτσι και μαγειρίτσα

Αναλυτικά οι θερμίδες που «συνοδεύουν» το παραδοσιακό τραπέζι της Ανάστασης αργά το βράδυ του Μ. Σαββάτου  και της Κυριακής του Πάσχα με το σούβλισμα του αρνιού και το κοκορέτσι.

Βάλτε από δίπλα και τα αυγά και τα τσουρέκια που δίνουν και παίρνουν αυτές τις μέρες και έχετε μια καλή εικόνα των διατροφικών… παρασπονδιών του Πάσχα.

Δείτε, πόσες θερμίδες έχουν οι πιο… δημοφιλείς τροφές των ημερών:
  • Μαγειρίτσα: Είθισται το βράδυ της Αναστάσεως οι περισσότεροι να τρώνε τη παραδοσιακή μαγειρίτσα η οποία περιέχει εντόσθια. Οι θερμίδες μιας μερίδας μαγειρίτσας αγγίζουν τις 500, ενώ αν συνοδεύεται από ψωμί και αλκοόλ τότε αυτές εκτοξεύονται.
  • Κοκορέτσι: Το παραδοσιακό κοκορέτσι που καταναλώνεται συνήθως ως «ορεκτικό» για το αρνί είναι μια μικρή θερμική «βόμβα», αφού η κάθε μερίδα περιέχει 300 θερμίδες.
  • Αρνί στην σούβλα: Κυριακή του Πάσχα χωρίς αρνί στη σούβλα δε γίνεται. Το παραδοσιακό αυτό έδεσμα περιέχει πολλά λιπαρά. Υπολογίζεται ότι μια κανονική μερίδα περιέχει 15 γραμμάρια λίπους και 300 θερμίδες. Αν δεν αντισταθείτε στην πέτσα, τότε αυτές αυξάνονται κατακόρυφα.
  • Κατσίκι: Αν αποφασίσετε να σουβλίσετε κατσίκι, αντί για αρνί, να ξέρετε ότι μια μερίδα περιέχει μικρότερες ποσότητες λίπους και, επομένως, λιγότερες θερμίδες από το αρνί. Μην φανταστείτε όμως ότι είναι και… γαλοπούλα.
  • Αυγά: Καλύτερα να φάτε μόνο ένα κάθε ημέρα, αφού ένα αυγό έχει 80 θερμίδες περίπου.
  • Επιδόρπια: Μην ξεχνάτε ότι τα πασχαλινά κουλουράκια, τα τσουρέκια και όλα τα υπόλοιπα είναι αρκετά… ύπουλα. Μια φέτα τσουρέκι έχει 90 θερμίδες, ενώ το σοκολατένιο αυγό ξεπερνά τις 200.
 iatropedia

Το Άγιο Φως ήρθε στην Ελλάδα

Τροχοδρόμησε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το 'Αγιο Φως, σύμβολο της νίκης του Χριστού και της ζωής απέναντι στο θάνατο, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Από τα Ιεροσόλυμα το μετέφερε κλιμάκιο ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.
Ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός κατήλθε του αεροσκάφους φέρνοντας το 'Αγιο Φως στην ελληνική γη, με κάθε επισημότητα, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού Ξηράς και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.
Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου μεταφέρει, εν συνεχεία, το 'Αγιο Φως στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου έχει συρρεύσει πλήθος πιστών για να το λάβει, αλλά και για να μεταλαμπαδευτεί σε όλες τις ενορίες της Αττικής.
Επιπλέον, με ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί σε είκοσι προορισμούς, ανά την Ελλάδα.
Το ιστορικό της μοναδικής, κατανυκτικής περιπέτειας άρχεται από το πρωί, όταν η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε στις 06:30 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, αφίχθη στις 08:10 στον αερολιμένα του Τελ Αβίβ «Ben Gurion», από όπου και οδηγήθηκε στα Ιεροσόλυμα στις 10:00, ειδικότερα στην είσοδο (New Gate) της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων και εν συνεχεία μετέβη στο Πατριαρχείο, στις 10:15.

Χειροπέδες σε ηλικιωμένη που έβαλε φωτιά σε σπίτι επειδή έριχνε… βεγγαλικά

Για πρόκληση πυρκαγιάς σε παρακείμενη οικία από ρίψη βεγγαλικού, συνελήφθη το βράδυ της Μ.Παρασκευής στη Λέσβο, μια 73χρονη.

Σύμφωνα με το lesvosnews, οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οίκιμα από τη φωτιά δεν έχουν ακόμα καταγραφεί.

Η ίδια αφέθηκε τελικά ελεύθερη μετά από εντολή του εισαγγελέα.

Η τραγική είδηση... και η οργή της Φώφης Γεννηματά

" Όσοι κακοποιούν ζώα, δεν έχουν ανθρωπιά, παιδεία και πολιτισμό"

Η τραγική είδηση ότι άγνωστοι έβαλαν στο στόμα ενός σκύλου κροτίδες με αποτέλεσμα τον θάνατό του, προκάλεσε την οργή της Φώφης Γεννηματά.
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έκανε το παρακάτω σχόλιο στα social media:

"Η δολοφονία σκύλου με κροτίδες στην Καλαμάτα είναι πράξη που προκαλεί ανατριχίλα και αποτροπιασμό. Όσοι κακοποιούν ζώα, δεν έχουν ανθρωπιά, παιδεία και πολιτισμό. Να βρεθούν και να τιμωρηθούν".

Πάσχα με χιονόπτωση στα ορεινά της Κρήτης

Μεγάλο Σάββατο κι όμως στα ορεινά της Κρήτης σημειώθηκε χαλαζόπτωση και ελαφριά χιονόπτωση καθώς η θερμοκρασία σημείωσε σημαντική πτώση.

Όπως μαρτυρούν φωτογραφίες και βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο κάτοικοι του νησιού τόσο στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και στο Οροπέδιο του Ομαλού από το πρωί καταγράφονται χιονοπτώσεις δημιουργώντας ένα πανέμορφο σκηνικό το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτε… Άνοιξη.


cretapost

Ξέρεις κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις λάστιχα;

Καις περισσότερα καύσιμα χωρίς λόγο; 

Μάλλον πρέπει να τσεκάρεις την πίεση των ελαστικών σου!

Εκ πρώτης όψεως, δεν σχετίζεται με τα ελαστικά, όμως αν η πίεση στα ελαστικά σου είναι χαμηλότερη από αυτή που ορίζεται ως κανονική, το αυτοκίνητο θα «ζορίζεται» περισσότερο κατά την κίνηση με αποτέλεσμα να καταναλώνει περισσότερο καύσιμο.
Εάν έχει σφηνωθεί κάτι στο λάστιχο και δεν μπορούμε να το αφαιρέσουμε μόνοι μας, ίσως να έχει κάνει τρύπα στο ελαστικό και συνιστάται ειδικός!
Ανά τακτικά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να ελέγχεις το ελαστικό και για μικρά αντικείμενα (π.χ. πετραδάκια) που μπορεί να σφηνώσουν στο πέλμα. Αν δεν μπορείς να τα αφαιρέσεις μόνος σου ή αν δεις ότι έχουν τρυπήσει το καουτσούκ, απευθύνσου σε κάποιο εξειδικευμένο τεχνικό.
Έχουν φθαρεί τα ελαστικά στο κέντρο; Μάλλον είναι μεγάλη η πίεση στο λάστιχο!
Η υπερβολική πίεση στον αέρα του ελαστικού, συχνά προκαλεί και υπερβολική φθορά του ελαστικού στο κέντρο του πέλματος. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει θα πρέπει να ελέγξεις το μέγεθος του προβλήματος και σίγουρα να μειώσεις την πίεση του ελαστικού.
Οι μετρήσεις του Autotriti απέδειξαν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο φρενάρισμα σε ελαστικά 4 χιλ.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., το ελαστικό πρέπει να έχει βάθος πέλματος τουλάχιστον 1,6 χιλ. στην περιφέρεια, προκειμένου να θεωρηθεί ασφαλές για οδήγηση, αλλά συνήθως οι ειδικοί συνιστούν να διατηρείς ένα βάθος τουλάχιστον 4 χιλ. ή και ακόμη μεγαλύτερο.
Όπως απέδειξαν και οι μετρήσεις του περιοδικού Auto Τρίτη, ακόμη και με ελαστικά των 4 χιλ., η διαφορά στο φρενάρισμα σε σχέση με τα καινούργια ελαστικά, είναι τεράστια για την ασφάλειά σου.
Σε κάθε περίπτωση, όταν κάνεις τον έλεγχο του βάθους, φρόντισε να μετρήσεις τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική πλευρά κάθε πέλματος.


autotriti.gr

Πώς να αποφύγετε τις αλλεργίες της άνοιξης στο σπίτι

Η άνοιξη φέρνει μαζί της κάθε χρόνο και τις αλλεργίες και πολλοί είναι εκείνοι που ταλαιπωρούνται. Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που επιδεινώνουν ή μετριάζουν τις αλλεργίες είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.
Ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες στο περιβάλλον που ζούμε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα τις αλλεργίες μέσα στο σπίτι.
Δείτε τρεις απλές συμβουλές…
Περιορίστε την υγρασία Η υγρασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις αλλεργίες. Η σκόνη και η μούχλα πολλαπλασιάζονται σε οποιοδήποτε περιβάλλον έχει υγρασία πάνω από 50%. Προσπαθήστε να την περιορίσετε όσο γίνεται.
Αφαιρέστε τα χαλιά H άνοιξη είναι η εποχή που μπορείτε να αρχίσετε να αποφεύγετε σιγά σιγά τα χαλιά καθώς έχουν πάνω τους τα μικρόβια του σπιτιού όπως επίσης και πολύ σκόνη. Οποιοδήποτε σκληρό πάτωμα, όπως το ξύλο ή το πλακάκι, είναι προτιμότερο από τα χαλιά.
Διατηρείτε καθαρό το κρεβάτι σας Όσο πιο ακατάστατο είναι το κρεβάτι σας, τόσο περισσότερο χώρο έχουν τα μικρόβια και τα βακτήρια για να κρυφτούν. Έχετε όσο λιγότερα πράγματα γίνεται στο κρεβάτι σας και πλένετε σεντόνια και κουβέρτες κάθε εβδομάδα.

Προσλήψεις μετά το Πάσχα θα κάνει η Fraport – Για αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ και Γυμνασίου

Σε προσλήψεις αναμένται να προχωρήσει η Fraport Greece, προκειμένου να καλύψει ανάγκες στα αεροδρόμια της χώρας.
Σύμφωνα με το Workenter, η εταιρεία ολοκλήρωσε την επιλογή αναδόχων – γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την επιλογή προσωπικού, με αντικείμενο τη φύλαξη και την καθαριότητα των αεροδρομίων.
Αμέσως μετά το Πάσχα η Fraport Greece θα ανακοινώσει τις ανάδοχες εταιρείες και θα αρχίσει η πρόσληψη προσωπικού – υπό την εποπτεία και τις προδιαγραφές του διαχειριστή των αεροδρομίων. Με δεδομένο το αντικείμενο για το οποίο η Fraport Greece αναζητά προσωπικό αιτήσεις θα μπορούν να κάνουν όσοι είναι απόφοιτοι Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι από τα ΙΕΚ.

Αντ.Σαμαράς - «Υπερβάσεις, συγκρούσεις και συγκλίσεις»

Απαραίτητος εταίρος της μεγάλης σύγκλισης είναι το Κίνημα Αλλαγής κατά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που προσθέτει ότι «άλλωστε, έχουμε πια κοινό έργο να υπερασπιστούμε...». 

«Η υπέρβαση που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μεταρρυθμιστική, πατριωτική, δημοκρατική και αξιακή.

Όλα έχουν ήδη ξεκινήσει, την περίοδο 2012-14» τονίζει ο κ. Σαμαράς, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», με τίτλο: «Υπερβάσεις, συγκρούσεις και συγκλίσεις».

Ο κ. Σαμαράς απαριθμεί τα πεπραγμένα των 2,5 χρόνων διακυβέρνησης της περιόδου 2012-2014, αναφέροντας ότι «τότε ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της και της ξαναδώσαμε το δικαίωμα στην Ελπίδα!». Στον αντίποδα, αναφέρει ότι «σήμερα η Ελλάδα υποχωρεί και σε ανταγωνιστικότητα και στη μάχη κατά της διαφθοράς και στις αναπτυξιακές προοπτικές. Παντού! Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει, όχι απλώς το "παλιό", αλλά το χειρότερο από το "παλιό"!».

«Τώρα», προσθέτει, «πρέπει να ξανακτίσουμε στα ερείπια που αφήνει πίσω του. Και να οικοδομήσουμε πάλι τις απαραίτητες συγκλίσεις», διευκρινίζοντας ότι όμως «δεν μπορούν να συγκλίνουν αυτοί που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά, με όσους πασχίζουν να την ξανασύρουν πολύ πίσω». Ο κ. Σαμαράς καταλήγει πως «για να υπάρξει αληθινή υπέρβαση και αποτελεσματική σύγκλιση, το παλιό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά! Και οριστικά...», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αναδειχτεί σε «πόλο αντισυσπείρωσης».

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ - Γολγοθάς

 
Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου 

              Ιησού Χριστέ, βασιλεύ του παντός, δεν μένεις καλύτερα στον Άδη! Τι σε βιάζει ν’ αναστηθείς και να ‘ρθεις εδώ στην πατρίδα μου που κυβερνούν λύκοι και φτερωτές Άρπυιες  τρώνε τις σάρκες του λαού! Όλο το μεγαλοβδόμαδο γλυκέ μου Χριστέ, αυτοί που κήδεψαν τον ελληνικό λαό θα μαζευτούν κάτω από τη σκέπη της εκκλησίας σου και με δακρυρρόους θρήνους θα σπαράζουν για το Γολγοθά σου πικρώς εκβοώντες, βλέποντες σε κρεμάμενο και γυμνό επί του ξύλου θα ζητούν στο φέγγος σου να ξεπλύνουν την όζουσα ζωή τους.
         Είναι οι Φαρισαίοι, οι Σαδδουκαίοι, οι κλέφτες  οι μοιχοί, οι Ηρώδες και οι Νέρωνες, που μας θέλουν σηπόμενους και νεκρούς. Όλοι αυτοί που περιδρόμιασαν τον εθνικό πλούτο του λαού και του πετάνε τώρα όσπριο και ληγμένο μακαρόνι. Είναι όλοι τους όφεις φαρμακεροί, άρπαγες, φαγάδες, φτιαγμένοι όχι από χώμα και πνοή αλλά από κοπρόχωμα και πύον.  Κάτω από το ματωμένο σώμα σου θα είναι ντυμένοι με ρούχα φίρμας, μεταξωτά εσώρουχα, υποδήματα από δέρμα κροκόδειλου.  Οι άντρες θα κορδώνονται σαν λεγεωνάριοι, οι ωραίες τους γόησσες με τις τριανταφυλλένιες ρόγες των βυζιών τους  θα σκίζουν τα φουστάνια τους και πίσω τους οι λεροί αυλοκόλακες, βόες χοντροί, θα τους σκουπίζουν το ψεύτικο δάκρυ τους.
     Υποκριτές Χριστέ μου! Όσο έχουν δει αυτοί Γολγοθά  άλλο τόσο  έχουμε δει κι εμείς καλόγερο με νάκα. Έχουν μεσάνυχτα και είναι αδιάβαστοι μη γιγνώσκοντες τι εστί απόλυση, ψίχουλα σύνταξης, τρύπιο παπούτσι, μπαλωμένο σκουτί, κλωτσιά του εργοδότη, χαράτσι δυναμίτης, μασημένο αποφάγι του κάδου, ψημένος στον πυρετό να λιώνεις χωρίς αντιβιοτικό, άυπνος να στριφογυρνάς στο κρεβάτι και να βγάζεις μυκηθμούς όταν σε χαράζει κρύο κοφτερό από γυαλί!
     Γολγοθά έχει ο λαός κανάγιες!  

Γολγοθά για το ζην και το ευ ζην, για να χοχλάσει το τσουκάλι του και να ‘χει φαγητό. Γολγοθά έχουν ο σκαφτιάς και η καθαρίστρια μέχρι να βρουν δουλειά. Γολγοθά και ο τσοπάνης ώσπου να πετύχει καλή τιμή στο γάλα. Γολγοθά ο ναύτης στο ταξίδι του, Γολγοθά και ο άρρωστος ζητιανεύοντας το  φάρμακο που θα του διώξει τον άσπονδο εχθρό του την αρρώστια.
     Ο Γολγοθάς είναι για μας μιαροί εκπρόσωποι του κοινοβουλευτικού ποιμνιοστασίου.  Για μας που απεμπολούμε τη φωταυγή τον οίκο μας και τρέχουμε για τον επιούσιο. Για μας που θρηνωδούμε γοερώς να τσακώσουμε το ευλογημένο κουμούτσι, για μας τους αθώους αμνούς που το βάρβαρο γένος σας με στρατιές εξοντώνει.

BINTEO - Πρώτη Ανάσταση και ο ιπτάμενος παπά Χριστοφόρος γίνεται viral

Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα και η εκκλησία σείστηκε από τα στασίδια των πιστών του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Χίου, της μεγαλύτερης ενορίας της πόλης. Κατά εκατοντάδες, άτομα κάθε ηλικίας αλλά κυρίως η νέα γενιά του νησιού, συνέρευσε στην Ευαγγελίστρια για να ακούσει το «Ανάστα ο Θεός», περιγράφει χαρακτηριστικά το politischios.gr
Λίγο πριν το πρώτο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου τα κινητά τηλέφωνα υψώθηκαν και δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετέδωσαν άλλοι απευθείας στο Facebook και άλλοι μέσω ιστοριών στο Instagram τη μοναδική πρώτη Ανάσταση από την ενορία της πόλης.

Με τον μοναδικό του τρόπο ο π. Χριστοφόρος Γουρλής, ο αγαπημένος ιερέας της νέας γενιάς, μοίρασε δάφνες στους πιστούς την ώρα που οι πολυέλεοι της εκκλησίας πηγαινοέρχονταν και τα στασίδια σείονταν.
Η φήμη μάλιστα του π. Χριστοφόρου έχει φθάσει πολύ μακρύτερα από την Ελλάδα αφού φέτος στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας βρέθηκε τηλεοπτικό συνεργείο από την… Αυστραλία.
Ο ίδιος πάντως λίγο πριν το πρώτο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης δεν ξέχασε να προσευχηθεί για τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται όμηροι στις φυλακές της Ανδριανούπολης.
politischios

Η θεϊκή φλόγα του Αγίου Φωτός που σύμφωνα με τις παραδόσεις, εμφανίζεται «από το πουθενά»

Το Άγιο Φως συμβολίζει για τους Χριστιανούς τη νίκη του Χριστού και της ζωής απέναντι στο θάνατο.

Η μυσταγωγική τελετή που γίνεται το Μεγάλο Σάββατο επιτάσσει ο Ορθόδοξος Πατριάρχης να εισέρχεται στον Ιερό Κουβούκλιο και ηγείται της τελετής αφής τους Αγίου Φωτός.

Συγκεκριμένα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου πριν από την καθιερωμένη τελετή, γίνεται σχολαστικός έλεγχος του Πανάγιου Τάφου, τον οποίο παρακολουθούν εκπρόσωποι όλων των δογμάτων για να διαπιστωθεί αν υπάρχει υλικό που θα μπορούσε να προκαλέσεις ανάφλεξη.

Η θεϊκή φλόγα, σύμφωνα με τις παραδόσεις, εμφανίζεται «από το πουθενά» στον ελληνορθόδοξο πατριάρχη, αποκλειστικά σε αυτόν και σε κανέναν άλλο, στις 12 το μεσημέρι ακριβώς κάθε Μεγάλου Σαββάτου. 


Η αφή δεν μπορεί να γίνει από ετερόδοξο -μη ορθόδοξο δηλαδή- χριστιανό, αλλά και το φαινόμενο δεν λαμβάνει χώρα κατά το Πάσχα των καθολικών, το οποίο πολύ συχνά δεν συμπίπτει με το ορθόδοξο.

Οι θρύλοι μάς λένε ότι όποτε επιχειρήθηκε κάτι διαφορετικό, το Άγιο Φως δεν εμφανίστηκε.

Αν ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης δεν καταφέρει να ανάψει το Φως, τότε τη σκυτάλη της τελετής αναλαμβάνει ο Προκαθήμενος άλλου δόγματος.

Η τελετή ξεκινά με την είσοδο του Πατριάρχη Θεόφιλου του Γ’ στο ναό συνοδευόμενος από αρχιερείς, ιερείς και διακόνους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ακολουθεί λιτανία και αποσφράγιση του Πανάγιου Τάφου.
Ο Πατριάρχης βγάζει την αρχιερατική του στολή και μένει μόνο με το λευκό του στιχάριο, παίρνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο.

Όλα τα καντήλια στο Ναό της Αναστάσεως παραμένουν σβηστά.

Ο Πατριάρχης προσεύχεται γονατιστός στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου. Αμέσως μετά τοποθετεί ένα κομμάτι βαμβακιού στον Πανάγιο Τάφο και με θαυμαστό τρόπο ανάβει, όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Μάλιστα, το Άγιο Φως για λίγα λεπτά δεν έχει πυράδα και αν το αγγίξεις δεν καίγεσαι.

Μια από τις πρώτες μαρτυρίες που αποδίδουν υπερφυσικό χαρακτήρα στην αφή του Αγίου Φωτός ήταν αυτή του Γάλλου καθολικού ιεραποστόλου Βερνάρδου (Bernardus Monachus), ο οποίος κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στους Αγίους Τόπους (865-870 μ.Χ.) αποδίδει τη μετάδοση του φωτός στον πατριάρχη σε άγγελο.

Οι πιστοί το περιγράφουν να εμφανίζεται σαν λευκογάλανες οριζόντιες αστραπές, περιστρεφόμενες ή κινούμενες φλόγες. Στο Ναό δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και ηλεκτροφωτισμός. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πολλές λαμπάδες των πιστών και κανδήλες ανάβουν μόνες τους, ενώ η φλόγα δεν τους καίει τα πρώτα λεπτά.

Εξι καίριες συμβουλές ! Πώς θα απολαύστε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές

Τι πρέπει να κάνετε ώστε να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές;
Μετά τη νηστεία διάρκειας 5 έως 40 ημερών, χαρακτηριστικά του πασχαλινού τραπεζιού είναι η πολυφαγία και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, ένας συνδυασμός που εκτοξεύει την θερμιδική πρόσληψη και μας φορτώνει με κιλά.
Ακολουθώντας, ωστόσο,  6 απλές συμβουλές μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία και το βάρος σας τις μέρες αυτές, χωρίς να απέχετε από το πασχαλινό τραπέζι.
Βάλτε στο πιάτο σας τη μερίδα που σας αντιστοιχεί και περιοριστείτε σε αυτό. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα επιπλέον «τσιμπολογήματα».
Δώστε προτεραιότητα στη σαλάτα. Πριν έρθει η ώρα που το σουβλιστό αρνί-κατσίκι θα φτάσει στο τραπέζι, βάλτε μπροστά σας ένα βαθύ πιάτο πράσινης σαλάτας. Θα μειώσει την όρεξη σας και τον διαθέσιμο όγκο του στομάχου για επιπλέον φαγητό.
Πιείτε αρκετό νερό. Θα βοηθήσει τόσο στο αίσθημα πείνας, όσο και στη μείωση του φαινομένου κατακράτησης που πιθανόν να παρουσιαστεί μετά από αυτές τις μέρες λόγω της κατανάλωσης αλατισμένων τροφίμων.
Μην αποφύγετε τους υδατάνθρακες. Συνοδεύστε το κρέας της Κυριακής με 1-2 φέτες ψωμί  ώστε να επέλθει ο κορεσμός πιο εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.
Προσοχή στη μαγειρίτσα. Είναι πολύ εύκολο μετά από τόσες μέρες νηστείας να γεμίσουμε και δεύτερο πιάτο μαγειρίτσας αλλά αν αναλογιστείτε ότι ένα βαθύ πιάτο μπορεί να σας επιβαρύνει με 540 θερμίδες περίπου τότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Μην κάτσετε στο τραπέζι της Ανάστασης πεινασμένοι. Πριν φύγετε για την εκκλησία μπορείτε να φάτε κάποιο φρούτο και μισή ώρα πριν το φαγητό πιείτε ένα ποτήρι νερό.
Ασκηθείτε! Τις επόμενες ημέρες βάλτε στο πρόγραμμα σας την αερόβια άσκηση. Προσπαθήστε να φτάνετε τη μισή με μία ώρα ημερησίως για όλη την εβδομάδα και εντάξτε την στην καθημερινότητα σας τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα.

Τι ισχύει με τη χοληστερίνη - Μέχρι πόσα αυγά κάνει να φάτε το Πάσχα

Οι περισσότεροι  από εμάς θα καταναλώσουν μερικά βραστά αυγά παραπάνω από το συνηθισμένο, μιας και αυτό «επιτάσσει» τρόπον τινά το έθιμο των ημερών του Πάσχα με το τσούγκρισμα των αυγών.
  Τα αυγά εξακολουθούν να συνοδεύονται από μία παλιά φήμη ότι ανεβάζουν στα ύψη την χοληστερίνη. Είναι όμως έτσι; Και τι ακριβώς ισχύει τελικά με την χοληστερίνη; Πόσα αυγά μπορούμε να φάμε χωρίς να ανησυχούμε ιδιαίτερα;
Για πολλές δεκαετίες, οι άνθρωποι άκουγαν ότι δεν έπρεπε να καταναλώνουν πάνω από 2-6 ολόκληρα αυγά την εβδομάδα, δηλαδή αυγό μαζί με τον κρόκο του, αφού το ασπράδι είναι ως επί το πλείστον πρωτεΐνες και δεν έχει σχεδόν καθόλου χοληστερόλη. Ωστόσο, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία επιστημονική απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτούς τους περιορισμούς.
Τι ισχύει με την χοληστερίνη
Ένα μεσαίου μεγέθους αυγό περιέχει περίπου 186 mg χοληστερόλης, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 62% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για έναν ενήλικα.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν καταναλώνουν τροφές με χοληστερόλη, τότε αυτόματα αυξάνουν και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Όσο περισσότερο χοληστερόλη καταναλώνουμε, τόσο λιγότερη χρειάζεται να παράγει το σώμα σας.
Η χοληστερόλη είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του σώματος. Είναι ένα δομικό μόριο που είναι συμβάλλει καίρια στην σύσταση κάθε κυτταρικής μεμβράνης. Χρησιμοποιείται, επίσης, από τον οργανισμό για να δημιουργήσει στεροειδείς ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και η κορτιζόλη.
Με δεδομένο το πόσο απίστευτα σημαντική είναι η χοληστερόλη, το σώμα έχει αναπτύξει περίτεχνους τρόπους για να εξασφαλιστεί ότι θα έχει πάντα αρκετή διαθέσιμη. Επειδή, το να βρει την χοληστερόλη από την διατροφή δεν ήταν πάντα μια επιλογή όσο εξελισσόταν ο άνθρωπος ως ον, το ήπαρ παράγει από μόνο του την χοληστερόλη που χρειάζεται. Αλλά όταν καταναλώνουμε τροφές πολύ πλούσιες σε χοληστερόλη, το ήπαρ αρχίζει να παράγει λιγότερη ποσότητα.
Έτσι, το συνολικό ποσό της χοληστερόλης στο αίμα αλλάζει μόνο πολύ λίγο, ακόμα και όταν το σώμα βρίσκει την πηγή της από την διατροφή, αντί από το ήπαρ.
Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την ημέρα
Σε γενικές γραμμές, αν είστε υγιείς, μην καταναλώνετε περισσότερο από 300 mg χοληστερόλης ημερησίως. Εάν έχετε διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη ή καρδιοπάθεια, περιορίστε την ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα. Αν σας αρέσουν τα αυγά, καταναλώστε μόνο τα ασπράδια τα οποία δεν περιέχουν χοληστερόλη.
Σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές ενδείξεις, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώνει κανείς έως και 3 αυγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Εντούτοις, είναι σώφρον να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση, αφού η παραπάνω εκτίμηση αφορά άτομα που είναι υγιή και σχετικά δραστήρια στην καθημερινότητά τους.

iatropedia.gr

Τροφική δηλητηρίαση ή τροφική αλλεργία; Τι να κάνετε σε τι διαφέρουν


Πολλοί ασθενείς συχνά συγχέουν την τροφική δηλητηρίαση με την αλλεργία αφού τα συμπτώματα και στις δυο καταστάσεις είναι παρόμοια. 

Πόνοι στην κοιλιά, εμετούς αλλά και συχνές επισκέψεις στη τουαλέτα ταλαιπωρούν τους ασθενείς. Σε ποια περίπτωση είναι τρογική δηλητηριάση και σε ποια τρογική αλλεργία; Πως μπορούν να προστατευθούν οι ασθενείς;
Όταν οι άνθρωποι έχουν μια δυσάρεστη σωματική αντίδραση σε κάτι που έφαγαν θεωρούν οτι δεν είναι τροφική δηλητηρίαση και πως απλά έχουν αλλεργία σε κάποια τροφή. Στην πραγματικότητα μόνο το 3% των ενηλίκων και 6% -8% των παιδιών πάσχουν από πραγματική τροφική αλλεργία. Δηλαδή από αναπάντεχη και μη φυσιολογική ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού εναντίον μιας τροφής.
Τροφική αλλεργία
Τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας συμβαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά έως μία ώρα από την κατανάλωση τροφής. Μπορεί αρχικά να εκδηλώνεται ως φαγούρα στο στόμα και δυσκολία στην κατάποση και την αναπνοή.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της πέψης στο στομάχι και τα έντερα, εμφανίζονται ναυτία, έμετος, διάρροια και κοιλιακό άλγος. Καθώς το αλλεργιογόνο εισέρχεται στη κυκλοφορία του αίματος φτάνει στο δέρμα και στους αεραγωγούς προκαλώντας εξάνθημα και άσθμα αντίστοιχα.
Καθώς το αλλεργιογόνο κυκλοφορεί στον οργανισμό μέσω των αιμοφόρων αγγείων μπορεί να παρατηρηθεί ζάλη, αδυναμία και αναφυλαξία. Αναφυλαξία είναι η απότομη πτώση της πίεσης και μπορεί να είναι θανατηφόρα αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.
Τα γαστρεντερικά συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας είναι αυτά που πολλές φορές συγχέονται με τα συμπτώματα άλλων διαταραχών. Έτσι πηγαίνοντας ένας ασθενής στο γιατρό λέγοντας οτι έχει αλλεργία σε κάποια τροφή ο γιατρός πρέπει να εξετάσει μία σειρά από άλλες πιθανές αιτίες και διαγνώσεις.
Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που μπορούν να μιμηθούν την τροφική αλλεργία και είναι κρίσιμο να διακρίνουμε την πραγματική τροφική αλλεργία από άλλες μη φυσιολογικές αντιδράσεις σε τρόφιμα.
Τροφική δηλητηρίαση
Για παράδειγμα η τροφική δηλητηρίαση συχνά συγχέεται επειδή εμφανίζεται με κοιλιακό άλγος, διαρροϊκές κενώσεις και εμετούς. 
Η δυσανεξία στη λακτόζη, δηλαδή η αδυναμία του οργανισμού να μεταβολίσει την λακτόζη (που βρίσκεται στο γάλα) επηρεάζει 1 στους 10 ανθρώπους.
Τα συμπτώματα της διαταραχής περιλαμβάνουν διάρροια, φούσκωμα και πόνο στην κοιλιά. Στην κοιλιοκάκη (ή δυσανεξία στη γλουτένη) η γλουτένη των τροφίμων οδηγεί σε καταστροφή του βλεννογόνου του εντέρου, η οποία με τη σειρά της εμποδίζει τη σωστή πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό.
Έτσι εμφανίζονται διάρροια, κράμπες του εντέρου και φούσκωμα.
Αρκετές παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος εμφανίζονται με συμπτώματα όπως ναυτία, εμετός, διάρροια και κοιλιακό πόνο, οι οποίες μερικές φορές προκαλούνται από τις τροφές.
Ως εκ τούτου μπορεί να μοιάζουν με τροφική αλλεργία, όπως για παράδειγμα το πεπτικό έλκος, οι πέτρες στη χολή, η δυσπεψία και η νόσος Crohn.
 
iatropedia

Το τραπέζι της Ανάστασης - Τι συμβολίζει η μαγειρίτσα

Μετά την νηστεία της σαρακοστής είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που καταναλώνεται.
Μεγάλο Σάββατο, σήμερα, και οι προετοιμασίες για το τραπέζι μετά την Ανάσταση έχουν ήδη ξεκινήσει με την μαγειρίτσα να έχει τον κύριο ρόλο! Μετά την νηστεία της σαρακοστής είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που καταναλώνεται. Είναι πολύ νόστιμη σούπα που περιέχει τα εντόσθια και χόρτα. Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ο συμβολισμός της. Τα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι προς ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους. Το Πάσχα των Εβραίων είναι εθνική γιορτή. Πάσχα στα εβραϊκά σημαίνει έξοδος ή διάβαση. Οι Χριστιανοί γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή. Οι σαράντα μέρες της σαρακοστής που ξεκινάνε την Καθαρά Δευτέρα είναι η περίοδος προετοιμασίας για το Πάσχα. Σε αυτή την περίοδο οι χριστιανοί προετοιμάζουν τους εαυτούς τους για την Αγία μέρα της Ανάστασης. Οι 40 ημέρες νηστείας είναι μια άσκηση για το σώμα και το πνεύμα. Οι ημέρες αυτές είναι νηστεία για το κρέας και αμέσως μετά την Ανάσταση το πρώτο φαγητό που καταναλώνεται και που συμπεριλαμβάνει κρέας είναι η μαγειρίτσα. Πως θα φτιάξετε μαγειρίτσα Η μαγειρίτσα είναι ένα από τα λίγα φαγητά που φτιάχνονται με συγκεκριμένο τρόπο και υλικά και δεν έχει πολύ “χώρο” για αλλαγές. Τα συστατικά λοιπόν της μαγειρίτσας είναι: φυσικά η συκωταριά και τα έντερα, μαρούλια (εδώ μπορεί να γίνει μια μικρή παραλλαγή και να χρησιμοποιήσεις χόρτα), φρέσκα κρεμμυδάκια, ρύζι (υπάρχουν πολλές συνταγές που δεν το περιέχουν), αυγά, λεμόνια και για μυρωδικά θέλει μόνο αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Ως προς τον τρόπο παρασκευής της τώρα, το πιο δύσκολο είναι το καθάρισμα των εντέρων. Κάτι που γίνεται από την προηγούμενη ημέρα. Τα βάζεις σε νερό μαζί με ξύδι και λεμόνι για να φύγει η άσχημη μυρωδιά και να ασπρίσουν. Την επόμενη ημέρα λοιπόν τα βάζεις κάτω από την βρύση και τα ξεπλένεις πολύ καλά. Τα ζεματίζεις και τα αφήνεις για λίγο να βράσουν. Έπειτα τα κόβεις σε μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι αφού τσιγαρίσεις το κρεμμύδι προσθέτεις τα κομματάκια από την συκωταριά και τα έντερα. Ρίχνεις επίσης τα μαρούλια, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο. Τα αφήνεις να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό. Μόλις βράσουν τα υλικά προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις το βράσιμο μέχρι να βράσει και αυτό. Στη συνέχεια χτυπάς τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτεις και τους κρόκους. Συνεχίζεις το χτύπημα και συμπληρώνεις με τον χυμό λεμονιού. Με ένα κουτάλι προσθέτεις ζουμί από την μαγειρίτσα ενώ συνεχίζεις το χτύπημα γρήγορα για να μην κόψει το αυγολέμονο. Αφού έχεις προσθέσει αρκετό ζουμί ρίχνεις το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάς για να πάει παντού. Ανά περιοχές τις Ελλάδας βέβαια υπάρχουν κάποιες μικρές παραλλαγές όπως στην Πάτρα που την φτιάχνουν άσπρη αυγολέμονο. Πολύ γνωστή όμως είναι και η στιλίκουρδα, η μαγειρίτσα που φτιάχνουν στην Κέρκυρα, στην οποία προσθέτουν άνηθο, μαϊντανό, σκόρδο και λευκό κρασί. Στη Θεσσαλονίκη προτιμούν να φτιάχνουν την μαγειρίτσα αποκλειστικά με συκωτάκια!

ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ : Σουβλάκια και κοψίδια έτρωγε την ώρα του Επιταφίου η Ενωση Αθέων

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ !
Την ώρα που εκατομμύρια πιστών σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκονταν στην εκκλησία και στην περιφορά του Επιταφίου, στο Θησείο η Ενωση Αθέων διοργάνωσε δείπνο κρεατοφαγίας, το οποίο ονομάζει μάλιστα «Φανερό Δείπνο».
Είναι μία κίνηση την οποία πραγματοποιούν κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, σαν «αντίδραση» σε όσους νηστεύουν τη συγκεκριμένη ημέρα.
Όπως φαίνεται και στις εικόνες, μία ομάδα ατόμων απολαμβάνει ένα πλουσιοπάροχο δείπνο στο ψητοπωλείο «Γυριστρούλα» στο Θησείο.
Μάλιστα, η πρόσκληση σε όσους ήθελαν να ακολουθήσουν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, είχε γίνει μέσω facebook, όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Σητεία, Ρόδο, Κέρκυρα, Σέρρες, Κατερίνη, Ξάνθη, Πάτρα, Λάρισα



iefimerida.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Αποκολλήθηκε ο τρούλος Επιταφίου στη Ναύπακτο κατά την περιφορά -Ένας τραυματίας !

Ένα απρόοπτο σημειώθηκε κατά την περιφορά των Επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στη Ναύπακτο.

Κατά την επιστροφή των Επιταφίων στους ενοριακούς ναούς ο τρούλος του ενός μπλέχτηκε σε ένα καλώδιο με αποτέλεσμα να αποκολληθεί και να πέσει πάνω σε κάποιον από τους πιστούς.
Στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ !!! Τα «σουβλίσματα» στη Ρούμελη

Απ' όποιο ρουμελιώτικο σοκάκι και να περάσεις τις μέρες του Πάσχα θα υπάρχει μια παρέα να σε περιμένει.
Το ψήσιμο του αρνιού, το τελετουργικό για την προετοιμασία είναι κάτι ξεχωριστό αφού ακριβώς για τη Ρούμελη το Πάσχα είναι στοιχείο από το DNA μια ολόκληρης περιοχής.
Ανταμώσουν οικογένειες, για να ζωντανεύουν μικρά χωριά, θυμούνται οι ξενιτεμένοι τον τόπο τους. «Πρώιμο» φέτος το Πάσχα κάνει πολλούς να στρέφουν το βλέμμα τους στις καιρικές συνθήκες. Άλλωστε δεν έχει ακόμη μυρίσει άνοιξη.
Απ' άκρη σ' άκρη στη Ρούμελη ακόμα και σε χωριά με λιγοστούς κατοίκους τις άγιες μέρες της Πασχαλιάς αποκτούν ζωή. Ξεχασμένες γωνιές χτυπημένες από την παλιά ή την καινούργια μετανάστευση ανασαίνουν και πάλι. Άλλωστε η κρίση των τελευταίων ετών έχει αναγκάσει πολλούς από τους κατοίκους που προτιμούσαν την πασχαλιά να την περάσουν σε άλλα μέρη να επανέρχονται και πάλι στα πατρικά τους σπίτια, στις γειτονιές στα χωριά τους. Άρχισαν να ζωντανεύουν και πάλι οι παραδόσεις οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν σταματούν ούτε στο άναμμα της φωτιάς και στο σούβλισμα του αρνιού, αλλά αντίθετα ζωντανεύουν συνεχώς όλο και περισσότερα ξεχωριστά Πασχαλινά δρώμενα που είναι ταυτότητα διαχρονική για κάθε περιοχή.
Αν και σύμφωνα με τη θρησκεία μας η Πρώτη Ανάσταση γιορτάζεται στην Εκκλησία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, οι περισσότεροι συνεχίζουν τη νηστεία μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, όταν ανάβουμε τις λαμπάδες μας με το Άγιο Φως και το μεταφέρουμε στο σπίτι για να φέρουμε τύχη.
Το βράδυ μετά την Ανάσταση, στη Ρούμελη οι οικογένειες ετοιμάζουν το κοκορέτσι και τη σούβλα με το αρνί ή το κατσίκι που θα ψήσουν την επομένη το πρωί και τρώνε την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και τσουγκρίζουν τα κόκκινα αυγά που έχουν βάψει από τη Μ. Πέμπτη.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 το Ρουμελιώτικο Πάσχα ήταν η κορυφαία από τις εκδηλώσεις που οργανώνονταν ανήμερα το Πάσχα στη Λαμία.
Στον λόφο του Αγίου Λουκά μέσα στα πεύκα είχαν καθορισμένο ραντεβού χιλιάδες κάτοικοι τη Λαμίας αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. Εκεί προσφέρονταν εκτός από δωρεάν αρνί ψητό σε όλους, κρασί και μουσική. Μια πόλη ενώνονταν κάθε Πάσχα και για πολλά χρόνια σε μία μεγάλη παρέα, με εκατοντάδες αρνιά να θυσιάζονται για τους επισκέπτες. Όμως στα μέσα της δεκαετίας του 1990 αυτό το παραδοσιακό αντάμωμα θυσιάστηκε στον εκσυγχρονισμό
 Αρκίτσα
Τη Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιείται το έθιμο της Ρωμάνας, όπου αναβιώνει ο πολιτιστικός σύλλογος. Γυναίκες, με τοπικές ενδυμασίες τραγουδώντας το τραγούδι της Ρωμάνας συγκεντρώνουν χρήματα και υλικά για να φτιάξουν παραδοσιακές πίτες. Το ίδιο απόγευμα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής προσφέρουν τις πίτες που ετοίμασαν και γίνεται ένα κλασικό γλέντι με χορό και κρασί.
Αράχοβα
Η ιδανική λύση για όσους θέλουν να συνδυάσουν μικρή απόσταση, κοσμοπολίτικα στέκια και παράδοση!
Στην Αράχοβα ανήμερα του Πάσχα ξεκινάει η περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου, την οποία συνοδεύουν περί τα 500 άτομα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. Την επομένη πραγματοποιείται αγώνας δρόμου των γερόντων (ανηφορικός δρόμος), οι οποίοι ξεκινούν από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και φτάνουν στον λόφο.
Ακολουθούν χορευτικά συγκροτήματα και το απόγευμα χορεύουν γυναικείοι χορευτικοί σύλλογοι. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με κλέφτικα αγωνίσματα, όπως το σήκωμα της πέτρας.
Αμφίκλεια Φθιώτιδας
Δεν ψήνει ο καθένας μόνος το αρνί του, αλλά όλη η γειτονιά μαζί. Έτσι συντηρούν μια παράδοση ετών αλλά και γενεών. Καθιερωμένος τόπος συνάντησης. Στις γειτονιές και τα σταυροδρόμια της Αμφίκλειας βλέπεις να ψήνονται 10-15 ίσως και περισσότερα αρνιά στη σειρά. Ταυτόχρονα, οι νοικοκυρές μαγειρεύουν τα συκωτάκια και τα έντερα από τα αρνιά και τα σερβίρουν σε όλη τη γειτονιά μαζί με κόκκινα αυγά. Πριν από το τέλος του ψησίματος όλοι μαζί λένε το «Χριστός Ανέστη» και πριν ο καθένας πάρει τον δρόμο για το γιορτινό τραπέζι του σπιτιού του θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το γλέντι στην παρέα έστω και αν θυσιάσουν μία πλάτη από το αρνί ή κάποιες φορές και περισσότερο. Μάλιστα πολλές από τις παρέες που έχουν ριζώσει διαχρονικά φροντίζουν να εξασφαλίσουν ρεφενέ ένα μικρό αρνί για να βγει από την φωτιά πρώτο να το θυσιάσουν στο γλέντι της παρέας
Λιβαδειά
Την Κυριακή του Πάσχα η Λιβαδειά είναι σκεπασμένη από ένα σύννεφο καπνού και η «τσίκνα» απλώνεται και πέρα από την πόλη και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι κάτοικοι της πόλης μένουν σχεδόν άγρυπνοι για να φτιάξουν τον «λάκκο» και πριν ακόμη ξημερώσει έχουν ετοιμάσει το σημείο και τον σωρό με τα κλαδιά. Ο μεγαλύτερος της οικογένειας ή της παρέας κάνει τον σταυρό του και ανάβει τη φωτιά με τη λαμπάδα της Αναστάσεως.
Με αρκετή υπομονή, ραντίσματα νερού και χτυπήματα στα φλεγόμενα κλαδιά, η θράκα ετοιμάζεται και μπαίνουν επάνω τα αρνιά. Το ψήσιμο και το γλέντι κρατούν μέχρι αργά το απόγευμα, συνοδεία τοπικής μουσικής και φυσικά άφθονου κρασιού. Στον δημοτικό «λάκκο», που στήνεται στην περιοχή της Κρύας, προσφέρονται δωρεάν σουβλιστό αρνί, μεζέδες και κρασί στους επισκέπτες και στους παρευρισκομένους, ενώ συμμετέχουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.
 Καρπενήσι
Το παραδοσιακό πασχαλινό έθιμο, που έχει τις ρίζες του στον περασμένο αιώνα, όχι μόνο παραμένει αναλλοίωτο, αλλά με το πέρασμα των χρόνων εμπλουτίζεται, καθώς οι νεότερες γενιές συμμετέχουν στα πασχαλινά δρώμενα με ιδιαίτερο κέφι και μεράκι.
Το Μεγάλο Σάββατο η Ανάσταση του Θεανθρώπου γιορτάζεται με τη ρίψη βεγγαλικών και το μοίρασμα κόκκινων αυγών από τον δήμο σε κατοίκους και επισκέπτες.
 Ξημερώνοντας η Κυριακή του Πάσχα, το Καρπενήσι κυριολεκτικά καλύπτεται από τον καπνό εκατοντάδων λάκκων στις γειτονιές της πόλης, στους οποίους οι κάτοικοι καίνε κληματαριές. Δίπλα στους λάκκους στήνονται οι σούβλες για το ψήσιμο του οβελία και το γλέντι με άφθονο φαγητό, ποτό, χορούς και τραγούδια διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ.
Αμυγδαλιά Δωρίδας
Στην Αμυγδαλιά Δωρίδας την Κυριακή του Πάσχα όταν βγαίνουν στο προαύλιο της Εκκλησίας... πιάνονται σε χορό οι άντρες μόνο και προπαντός οι πιο μεγάλοι. Τον χορό παλιά ξεκινούσε πρώτα ο παπάς τραγουδώντας το τραγούδι «Σαράντα δυο Τουρκόπουλα...» και φέρνουν γύρω την εκκλησία τρεις φορές και μετά ξεκινούν χορεύοντας και κατεβαίνουν στην πλατεία.
Υπάτη
Οι εκδηλώσεις το Πάσχα έχουν ως επίκεντρο το προαύλιο του ναού του Αγίου Νικολάου, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται ντόπιοι και ξένοι για να χορέψουν στους ρυθμούς της ελληνικής δημοτικής παράδοσης.
Στην Υπάτη, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα μετά την Αγάπη ξεκινούν εκδηλώσεις με έθιμα που χάνεται στα βάθη του παρελθόντος, ενώ στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, ο παπάς σέρνει τον αναστάσιμο χορό, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη». Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, σύσσωμος ο λαός της Υπάτης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής αναβιώνει και κρατάει ζωντανό το πανάρχαιο αυτό έθιμο. Ακολουθεί λαϊκό πανηγύρι στην πλατεία με άφθονο κρασί και ντόπια ψητά.
Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, στα Λουτρά Υπάτης, χορεύεται ένας ιδιαίτερος χορός που έρχεται κατευθείαν από την τοπική παράδοση: ο «κλειστός» χορός έχει τις ρίζες του στο Νεοχώρι Υπάτης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται για δύο ακόμη ημέρες, την Τρίτη του Πάσχα στην Αγία Παρασκευή του χωριού Μεξιάτες όπου στήνεται διπλός γυριστός χορός που έχει παράδοση από την Τουρκοκρατία.
Την Τετάρτη μετά το Πάσχα έχουμε την μεγάλη πορεία των αντρών του χωριού της Υπάτης μέχρι την Παναγία Αρσάλη. Το απόγευμα, μόνον οι άνδρες, ανεβαίνουν στην Παναγία Αρσαλή (Αγία Ιερουσαλήμ), διανύοντας με τα πόδια μια απόσταση περίπου δύο ωρών, για να φτάσουν στην σπηλαιο-εκκλησιά.
Εκεί ψάλλουν τον εσπερινό και διανυκτερεύουν, ενώ στην Υπάτη το ίδιο βράδυ οι γυναίκες και τα παιδιά ανάβουν φωτιές στο κεντρικό σταυροδρόμι, για να κάψουν τα παλιά μαγιάτικα στεφάνια, χορεύοντας και τραγουδώντας παραδοσιακά μαγιάτικα τραγούδια. Όσοι αντέχουν, πηδούν πάνω από τις φωτιές.
Την Πέμπτη το πρωί οι «Αρσαλιώτες» τελούν θεία λειτουργία και στη συνέχεια κατεβαίνουν στην Υπάτη, όπου οι Υπαταίοι τούς υποδέχονται στη θέση «Περιβόλια» με ζωντανή μουσική. Χορός και λαϊκό πανηγύρι ακολουθεί στην πλατεία της Υπάτης.
Η Αγία Ιερουσαλήμ είναι η Αγία των σπηλαίων και των βράχων και το έθιμο προέρχεται από τα αρχαία ελληνορωμαϊκά Ροζάλια (παγανιστικές εορτές της Άνοιξης), ενώ κατά τους χρόνους της Επανάστασης του 1821 η Αγία Ιερουσαλήμ υπήρξε ορμητήριο και σημείο συνάντησης των οπλαρχηγών της περιοχής.
Δυτική Φθιώτιδα
Στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας τη νύχτα που γίνεται η Ανάσταση, ένας επίτροπος της Εκκλησίας παίρνει μια σκλίδα (καλάμι από βρίζα) αγιασμένη από τον αγιασμό των Φώτων, ανεβαίνει στο καμπαναριό ψηλά και την ανάβει για να προφυλάξουν ολόκληρη την περιοχή από το χαλάζι. Ο τόπος που θα δει το φως αυτής της σκλίδας δεν κινδυνεύει από χαλάζι. Το Άγιο Φως της Ανάστασης, που θα φωτίσει το αγιασμένο από τα Φώτα καλάμι, έχει τη δύναμη να προστατεύσει ολόκληρη την περιοχή που θα φωτίσει από το φως της Ανάστασης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου