21.4.18

ΦΩΤΟ - Δείτε το εξαιρετικά σπάνιο μανιτάρι που… αιμορραγεί!

Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα είδη μυκήτων που υπάρχουν στον κόσμο, το οποίο, μάλιστα, δείχνει τόσο «λαχταριστό» με την εμφάνισή του, που δύσκολα μπορεί κάποιος να… αντισταθεί στη γοητεία του!!!
Ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε και στην Κορέα και το Ιράν. Το Hydnellum peckii είναι ένα μη βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του, αναφέρει το perierga!
Ακήκει στο γένος Hydnellum της οικογένειας Bankeraceae και είναι γνωστό με τις κοινές ονομασίες «μανιτάρι που αιμορραγεί», «δόντι που αιμορραγεί», «δόντι του διαβόλου» αλλά και «φράουλες με κρέμα γάλακτος»! Ο λόγος είναι βέβαια προφανής και οφείλεται στην ασυνήθιστη όψη του μανιταριού.
1
Σχεδόν εξ ολοκλήρου λευκό («καπέλο» και «πόδι»), το εντυπωσιακό αυτόμανιτάρι φέρει στην επιφάνειά του κατακόκκινες υγρές κηλίδες που μοιάζουν με αίμα, δίνοντας την εντύπωση στο θεατή ότι ο εν λόγω μύκητας… αιμορραγεί από παντού!
1
Στην ουσία πρόκειται για ένα υγρό που εκκρίνεται στο «καπέλο» του μύκητα, ένα είδος χρωστικής ουσίας που έχει ιδιότητες παρόμοιες με το γνωστό αντιπηκτικό ηπαρίνη, το οποίο τον προστατεύει από τους εχθρούς του.
1
Αυτό συμβαίνει στη νεαρή μόνο ηλικία του μανιταριού, καθώς προς το τέλος της ζωής του γίνεται καστανόχρωμο.
Επιπλέον, η οσμή του είναι δυσάρεστη και το σχήμα του μεταβλητό, καθώς πολύ συχνά προσκολλάται επάνω σε κορμούς δέντρων και «απλώνει» οριζόντια.
1111111

Ποια είναι τα τρόφιμα που προκαλούν κακοσμία του σώματος

Κόλπα για να βοηθήσετε την απόσμηση των δυσάρεστων οσμών

Το τι τρώτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα το πως μυρίζετε, και με περισσότερους τρόπους εκτός από την αναπνοή σας. Επιστημονικά, αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα μεταβολίζει τις θειούχες ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, όπως το σκόρδο, το κύμινο, και τα σπαράγγια.
Εδώ είναι μερικά κόλπα για να βοηθήσετε στην απόσμηση των δυσάρεστων οσμών.
Κόκκινο κρέας
Απόσμηση: Ένας απλός τρόπος για να αφαιρέσετε τη δυσοσμία από το κόκκινο κρέας το ελαττώσετε Αν η ζωή ενός χορτοφάγου δεν είναι για σας, δοκιμάστε να κόψετε λίγο κρέας και να το αντικαταστήσετε με θαλασσινά ή λαχανικά.
Κάρυ/ κύμινο
Τα αρώματα των μπαχαρικών, όπως το κάρι και το κύμινο μπορούν να φωλιάσουν στους πόρους σας, και να μυρίζετε στιφάδο για μέρες.
Απόσμηση: Ακόμη και μια μικρή ποσότητα κύμινο μπορεί να προκαλέσει μια διαρκή μυρωδιά. Αντ ‘αυτού δοκιμάστε κάρδαμο, ένα αρωματικό σπόρο ενός φυτού από την οικογένεια τζίντζερ, το οποίο διαπερνά το σώμα γρήγορα και αφήνει ένα φρέσκο άρωμα.
Σκόρδο
Η μυρωδιά του σκόρδου ξεχειλίζει από το δέρμα, διότι η αλισίνη που είναι η κυρίαρχη θειούχα ουσία στο σκόρδο, απελευθερώνεται όταν το σκόρδο κόβεται ή πολτοποιείται. Η αλισίνη διασπάται γρήγορα μετά την κατανάλωση και μετατρέπεται σε άλλες ουσίες, οι οποίες προκαλούν τα βακτηρίδια για να αναμειχθούν με τον ιδρώτα και τα αποτελέσματα είναι μια ισχυρή οσμή.
Απόσμηση: Εάν οι μασχάλες μυρίζουν μετά την κατανάλωση σκόρδου, εφαρμόστε λευκό ξίδι ή ξίδι μηλίτη για να σας κρατήσει άοσμο όλη την ημέρα.
Σπαράγγι
Τα σπαράγγια κάνουν τα ούρα να μυρίζουν όταν η ένωση θείου μερκαπτάνης διασπάται στο πεπτικό σύστημα.
Απόσμηση: Αντί για σπαράγια, μπορείτε να φάτε πιπεριές που μπορούν εύκολα να ψηθούν στη σχάρα, χωρίς τα μετέπειτα αποτελέσματα.
Σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών)
Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Το θείο όμως σε αυτά τα τρόφιμα είναι υπεύθυνο για την μυρωδιά.
Απόσμηση: Μπορείτε να τα μαγειρέψετε με συμ-βρασμό (βράσιμο στο νερό αλλά για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν) για να αφαιρέσετε κάποια από την δυσωδία, πριν να τελειώσει το μαγείρεμα τους.
Μπαχαρικά όπως το κόλιανδρο, το κουρκούμη και το κύμινο βοηθούν στην απόσμηση.


neadiatrofis.gr

ΒΙΝΤΕΟ - ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ; Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας διαψεύδει την παραχώρηση στην Ελλάδα

 Κουβέλης: Το καλοκαίρι θα πάρουμε δύο φρεγάτες από τη Γαλλία με leasing !

Ερωτηθείσα η Φλοράνς Παρλί, από την Τουλόν, διέψευσε τις ελληνικές αρχές, αναφορικά με την μίσθωσή των πολεμικών πλοίων
Άγνοια για τη συμφωνία Αθήνας – Παρισιού σε ό, τι αφορά στην διαδικασία χρονομίσθωσης (leasing) με την οποία η Γαλλία φέρεται να παραχωρεί στην Ελλάδα δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM, δηλώνει η Γαλλίδα υπουργός Αμύνης Φλοράνς Παρλί.
Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας βρέθηκε την Παρασκευή στην πόλη Τουλόν, προκειμένου να συναντήσει το πλήρωμα των πολεμικών πλοίων που έλαβαν μέρος στην πρόσφατη επιχείρηση στη Συρία. Η πολιτικός βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διαψεύσει τις “παραφωνίες” που διέρρευσαν στον Τύπο αναφορικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε η στρατιωτική επιχείρηση.
Σύμφωνα λοιπόν με την Γαλλίδα υπουργό στην κυβέρνηση Φιλίπ, υπό τον πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δεν υπάρχει ζήτημα ενοικίασης για δύο γαλλικές φρεγάτες. 
Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει στην ηλεκτρονική της έκδοση, η γαλλική τηλεόραση France 3.

Κόψιμο στο δέρμα: Τι να κάνετε για να μην μολυνθεί

Οι μικροί κίνδυνοι που μπορούν να οδηγήσουν σε κοψίματα και γρατζουνιές είναι μέρος της καθημερινής ζωής.
Ένα απλό κόψιμο στο δέρμα δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά είναι σημαντικό να ξέρετε τι να κάνετε για να επουλωθεί σωστά και να μην μολυνθεί.
1. Καθαρίστε το κόψιμο
• Αρχικά πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.
• Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το κόψιμο στο δέρμα με δροσερό νερό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τυχόν άλλα σκουπιδάκια. Κρατήστε την περιοχή κάτω από τρεχούμενο νερό. Χρησιμοποιήστε σαπούνι για να καθαρίσετε την πληγή.
• Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ισχυρότερα διαλύματα καθαρισμού, όπως υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), ιώδιο, ή οινόπνευμα, για ένα μικρό κόψιμο ή γρατζουνιά, καθώς μπορεί να ερεθίσουν την πληγή. Το δροσερό καθαρό νερό είναι αρκετό.
2. Σταματήστε την αιμορραγία
• Μία μικρή ποσότητα αίματος μπορεί να βοηθήσει καθαρίσει η πληγή. Τα μικρά κοψίματα και εκδορές συνήθως σταματούν να αιμορραγούν από μόνα τους. Ένα κόψιμο στο κεφάλι ή στο χέρι μπορεί να αιμορραγεί περισσότερο, επειδή αυτές οι περιοχές έχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία.
• Για να σταματήσει η αιμορραγία, πιέστε απαλά και σταθερή με ένα καθαρό πανί ή γάζα. Συνεχίστε να κρατάτε την πίεση σταθερά.
• Μην σηκώνετε καθόλου το ύφασμα ή τη γάζα για να ελέγξετε την πληγή, γιατί αυτό σταματάει το πήξιμο του αίματος στο σημείο και η πληγή θα αρχίσει να αιμορραγεί εκ νέου. Εάν το αίμα διαπερνάει το ύφασμα/γάζα, απλά βάλτε νέο στρώμα υφάσματος από πάνω και διατηρείστε την πίεση.
• Εάν το κόψιμο είναι στο χέρι σας, μπορείτε να επιβραδύνετε την αιμορραγία, σηκώνοντας το τραύμα πάνω από το κεφάλι σας.
• Αν από το κόψιμο αναβλύζει αίμα, ή αν δεν σταματάει η αιμορραγία, ζητήστε ιατρική βοήθεια αμέσως.
3. Καλύψτε το κόψιμο
• Μόλις έχει σταματήσει η αιμορραγία και η πληγή είναι καθαρή, θα πρέπει να την καλύψετε με ένα αποστειρωμένο επίδεσμο, ή γάζα και ταινία.
• Αν το κόψιμο είναι μικρό και βρίσκεται σε μια περιοχή που δεν θα πάνε βρωμιές και ούτε τρίβεται με τα ρούχα σας, μπορείτε να το αφήσετε ακάλυπτο. Αλλά για τις περισσότερε πληγές, είναι καλή ιδέα να τα καλύψετε για να βοηθήσετε την πρόληψη της μόλυνσης, ή το να ανοίξει και πάλι το τραύμα.
4. Αλλάξτε τον επίδεσμο καθημερινά, ή και ακόμα πιο συχνά εάν μαζεύει βρωμιές
• Μια αντιβιοτική αλοιφή θα μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης.
• Βάλτε ένα λεπτό στρώμα αντιβιοτικής αλοιφής πριν καλύψετε το κόψιμο με επίδεσμο ή γάζα.
5. Προσέξτε για πιθανά σημάδια μόλυνσης
Καλέστε τον γιατρό σας αν η πληγή δεν κλείνει, ή αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια:
• Ερυθρότητα, οίδημα και αυξημένη θερμότητα στο σημείο της πληγής
• Αύξηση του πόνου
• Πύον ή διαρροή υγρού στο κόψιμο
• Πυρετός
• Κόκκινες ραβδώσεις γύρω από την πληγή
6. Όταν η πληγή αρχίζει να επουλώνεται
• Ένα μικρό κόψιμο θα σχηματίσει κρούστα (γνωστή και ως “κάπαλο”) και θα επουλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Το “κάπαλο” (από την θρόμβωση του αίματος στο σημείο) προστατεύει την πληγή από βρωμιές και μικρόβια, για όσο διάστημα το νέο δέρμα μεγαλώνει κάτω από αυτό. Μόλις σχηματιστεί αυτή η κρούστα, ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πια επίδεσμο.
• Ένα κόψιμο που επουλώνεται θα σας προκαλεί φαγούρα, αλλά είναι σημαντικό να μην το ξύνετε και να μην βγάλετε το “κάπαλο”. Αυτή η κρούστα θα πέσει από μόνη της, χωρίς τη βοήθειά σας, αποκαλύπτοντας το νέο δέρμα.
Πότε να καλέσετε το γιατρό
Συνήθως ένα απλό κόψιμο στο δέρμα και οι εκδορές δεν χρειάζονται τη φροντίδα ενός γιατρού. Αλλά καλέστε τον γιατρό σας εάν:
• Η πληγή είναι στο πρόσωπό σας.
• Το τραύμα είναι βαθύ, ή μπορείτε να δείτε λίπος, ή μυς. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε ράμματα μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή του ατυχήματος. Αν καθυστερήσετε να πάτε στον γιατρό, εκείνος δεν θα μπορεί να σας κάνει ράμματα και, όταν η πληγή κλείσει, θα αφήσει ουλή.
• Η πληγή προκλήθηκε από κάτι πολύ βρώμικο ή σκουριασμένο.
• Δεν έχετε κάνει εμβόλιο για τέτανο.
• Η πληγή είναι από δάγκωμα ζώου.
• Αισθάνεστε την τραυματισμένη περιοχή μουδιασμένη.

Νεογέννητο βρέφος εντοπίστηκε νεκρό σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός στην αστυνομία έχει σημάνει καθώς προ ολίγου βρέθηκε νεκρό βρέφος σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μωρό, που ήταν τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο, βρήκε ένοικος πολυκατοικίας στην οδό Πρηγκιπονήσων 5.
Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Αlpha, το αγοράκι βρήκε μια γυναίκα, την ώρα που καθάριζε τον χώρο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού, το νεογνό ήταν καλυμμένο με ένα φαράσι.
Η γυναίκα σοκαρισμένη κάλεσε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί, οι οποίοι διενεργούν έρευνες για την υπόθεση
Εκτιμούν ότι κάποια μητέρα μόλις γέννησε πέταξε το μωρό στον ακάλυπτο.
Όμως είναι πολύ πιθανό οι ένοικοι της πολυκατοικίας να μην έχουν σχέση με το βρέφος.
Με την υπόθεση ασχολείται το ανθρωποκτονιών της ασφάλειας και το τμήμα ανηλίκων.

Τραγωδία στη Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους

Ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή της Φωκίδας. 
Το αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι.
Στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούσε πολύ δυνατός αέρας.
H πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 στην περιοχή Σκάλωμα στη Φωκίδα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα που υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους, καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε. Ο δεύτερος  λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου είχε μεταφερθεί πολύ σοβαρά τραυματισμένος. Στο σημείο αναμένονται εμπειρογνώμονες με στρατιωτικό ελικόπτερο.
Από τις πρώτες εικόνες φαίνεται να προσπάθησε να προσγειωθεί καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες  έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής, απολογισμός ήταν ένας νεκρός και ένας τραυματίας. Στο σημείο της πτώσης έφθασαν άμεσα 12 πυροσβέστες, με 4 οχήματα.

Ωστόσο, πληροφορίες του nafpaktianews αναφέρουν ότι είναι και ο δεύτερος επιβαίνων νεκρός.
Ο ένας εκ των δύο βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους και καταπλακώθηκε ενώ ο δεύτερος  λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.
Αυτή την ώρα φτάνει  στρατιωτικό ελικόπτερο με εμπειρογνώμονες στο σημείο. Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα - Μεσολόγγι - Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ανέφερε ότι το προπορευόμενο έκανε αναγκαστική προσγείωση.
Μάλιστα, «σηκώθηκε» και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών, ωστόσο δεν χρειάστηκε καθώς είχαν ήδη φτάσει στο κέντρο υγείας.
Οι δύο νεκροί ήταν περίπου ηλικίας 50 και 55 ετών. Ο ένας εκ των επιβαινόντων ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε λίγο πριν 16.00.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν γίνει γνωστή η αιτία της συντριβής.

Στις πρώτες εικόνες βλέπουμε να έχει διαλυθεί το πιλοτήριο, τα δύο φτερά, ενώ στο ουραίο του τμήμα, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές.

Η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο διακόπηκε από την πρώτη στιγμή.

5 σημάδια που δείχνουν πως είσαι σε μια ανώριμη σχέση

Όσα πρέπει να προσέξεις 
 
Μπορεί ο καθένας μας να έχει τα ελαττώματά του και να βγάζει πολλές φορές τον κακό του εαυτό, όμως οι σχέσεις χρειάζονται προσπάθεια, υποχωρήσεις και επίλυση των προβλημάτων με τον σωστό τρόπο. 
Η ψυχολόγος Kimberly Hershenson δίνει μερικά χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν πως μια σχέση δεν έχει τις βάσεις που χρειάζεται για να προχωρήσει. 

Διαβάστε τα!

Και για πες τίποτα
Ρίξτε μια ματιά στα θέματα της συνομιλίας σας και πώς αλληλεπιδράτε μεταξύ σας. "Εάν δεν μιλάτε για τα συναισθήματά σας, το μέλλον ή δυσάρεστα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας και μοιράζεστε μόνο τα πράγματα που είναι ελαφρά ως θέματα και διασκεδαστικά, αυτό είναι ένα σημάδι ανωριμότητας", λέει η Hershenson. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διασκεδάζετε! Αφιερώστε όμως ένα δευτερόλεπτο για να αξιολογήσετε αν αυτές είναι οι μόνες συνομιλίες που έχετε.

Ανταγωνίζετε ο ένας τον άλλον
Μια σχέση είναι μια ομαδική προσπάθεια, οπότε δεν πρέπει ποτέ να νιώθετε σαν να ανταγωνίζεστε τον σύντροφό σας. Ή χειρότερα - να κρατάτε σκορ. Όπως λέει η Hershenson, είναι ένα σημάδι ανωριμότητας αν κρατάτε σκορ για τις φορές που βγάλατε τα σκουπίδια έξω ή υποχωρήσατε σε καυγά
Για να έχετε μια πραγματική σχέση, θα πρέπει και οι δύο να δεσμευθείτε να μοιραστείτε το χρόνο, την προσπάθεια στα 2, σαν να συμβάλλετε και οι δύο στη σχέση εξίσου, χωρίς να αισθάνεστε ότι πιέζετε ο ένας τον άλλον.
Κανείς από εσάς δεν συμβιβάζεται
Ένα από τα πιο ώριμα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να ξέρει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις και να μην μουτρώνει όταν κάτι δεν γίνεται όπως το θέλει. Αλλά προσέξτε, το γεγονός πως υποχωρείτε δεν λέει κάτι αν δεν γίνεται πρόθυμα. Αν έχετε διαφορετικές απόψεις και θεωρίες και προσπαθεί ο ένας να μεταπείσει τον άλλο για κάτι, ακόμη και για το που θα βγείτε για ποτό, και αυτό οδηγεί σε κακή διάθεση τότε ναι, δεν έχετε μια ώριμη σχέση.
Κρατάτε κακία
Κρατάτε μούτρα, και αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι της ανωριμότητάς σας, καθώς αυτό δείχνει ότι δεν είστε πρόθυμοι να συζητήσετε κάτι που πήγε στραβά ή να καταλάβετε πώς να το ξεπεράσετε. Αντ 'αυτού θα προτιμούσε να κρατήσει αυτή την κακή ενέργεια. Σημειώστε αν εσείς ή ο σύντροφός σας θυμάστε τα λάθη του παρελθόντος και τα επαναφέρετε αργότερα, όταν σας βολεύει σε καυγά τότε ναι, είστε ανώριμοι.
Τα λέμε στο τσατ
Εάν κάθεστε και μαλώνετε στο Facebook και αναπτύσσετε τα περισσότερα από τα επιχειρήματά σας σε κείμενο, πάρτε το ως ένδειξη ότι τα πράγματα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν. Οι ώριμοι άνθρωποι διευθετούν τα προβλήματά τους μιλώντας.

Αποτυχημένο βίντεο γάμου που θα μείνει πραγματικά αξέχαστο!

Θέλησαν να βγάλουν ένα βίντεο που να αποτυπώνει τη χαρά τους που παντρεύτηκαν.

Δεν τα κατάφεραν όμως καθώς ο γαμπρός κάπου σκόνταψε με αποτέλεσμα αντί να γυρισθεί ένα ρομαντικό βίντεο να προκύψει κάτι που να παραπέμπει σε κωμωδία.


Δείτε τι έγινε

21χρονος σκότωσε την πρώην σύζυγό του και αυτοκτόνησε live στο Facebook

Ένας άνδρας στην Καμπότζη σκότωσε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε πηδώντας από μια γέφυρα, κάτι το οποίο μετέδωσε απευθείας μέσω του Facebook στην πρώτη τέτοια υπόθεση που σημειώνεται στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Το Facebook είναι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που προτιμούν στην Καμπότζη. Σχεδόν το ένα τρίτο των 15,8 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας είναι χρήστες του Facebook, με τον ιστότοπο να αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για πολλούς, κυρίως τους νέους.
Ο Ρα Τσάι Ρατ, 21 ετών, σκότωσε την πρώην σύζυγό του σε ένα σχολείο στην επαρχία Κάνταλ χθες Πέμπτη και στη συνέχεια πήγε στη γέφυρα Τσουμπάσα που βρίσκεται εκεί κοντά και πήδηξε στον ποταμό Μεκόνγκ. Μόνο η αυτοκτονία μεταδόθηκε απευθείας στο Facebook, επεσήμανε η αστυνομία.
«Δεν έχει ξανασυμβεί. Είναι η πρώτη τέτοια υπόθεση», δήλωσε ο Κερτ Τσάνταριντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, αναφερόμενος στην απευθείας μετάδοση της αυτοκτονίας.
Το Reuters κατάφερε να έχει πρόσβαση στο βίντεο της αυτοκτονίας σήμερα στο Facebook. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιος χρήστης του ιστότοπου κατήγγειλε το περιεχόμενο του βίντεο ή ζήτησε να κατέβει.
Εκπρόσωπος του Facebook στη Σιγκαπούρη επεσήμανε ότι η εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να σχολιάσει την υπόθεση.

Στις 16 Μαΐου οι φοιτητικές εκλογές

Κατόπιν απόφασης του διαπαραταξιακού συμβουλίου φοιτητών

Την Τετάρτη 16 Μαΐου αναμένεται να διεξαχθούν οι φετινές φοιτητικές εκλογές, όπως αποφάσισε στη σημερινή συνδρίασή του το διαπαραταξιακό συμβούλιο φοιτητών

«Δυστυχώς, άλλο ένα ακαδημαϊκό έτος σημαδεύτηκε από την αδυναμία θεσμικής κεντρικής εκπροσώπησης των φοιτητών την οποία προκάλεσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Η στάση τους αυτή δικαιώνει για άλλη μια φορά τις θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και καθιστά ακόμα πιο αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις που ζητάμε επίμονα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη της ΝΔ.

«Για άλλη μια χρονιά συμμετέχουμε στις φοιτητικές εκλογές με στόχο να εκπροσωπήσουμε με υπευθυνότητα τους φοιτητές που έχουν όραμα ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, ανοιχτό, παραγωγικό και ασφαλές. Με ώθηση και ανανεωμένο πολιτικό κεφάλαιο μετά την πρόσφατη Εθνική Συνδιάσκεψη, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διεκδικεί για 32 η συνεχόμενη χρονιά την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των φοιτητών, εκείνων που πιστεύουν στις ιδέες της ελευθερίας, της προόδου και της αξιοσύνης», προσθέτει.

Tα 15 πιο sexy επαγγέλματα για τους άντρες…

Δεν θα πιστεύετε τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το τι επάγγελμα μας ελκύει περισσότερο στο αντίθετο φύλο. 
Η εφαρμογή γνωριμιών μίλησε! 
Το Tinder κατέγραψε τα πιο σέξι και ελκυστικά επαγγέλματα για το άλλο φύλο.

Το γνωστό dating site συγκέντρωσε στοιχεία μέσα από τις πληροφορίες που συμπληρώνουν οι χρήστες του στο προφίλ τους. Κι αν πιστέψατε ότι πρώτα στη λίστα θα είναι τα μοντέλα, κάνετε λάθος. Αν είστε σε ηλικία που αναζητάτε το έτερόν σας ήμισυ σε αυτήν τη ζωή, τότε μάλλον θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά και στο τι δουλειά κάνει.
Τι αρέσει στις γυναίκες; Πιο ελκυστικά επαγγέλματα για άντρες λοιπόν είναι οι δικηγόροι και ακολουθούν οι ηθοποιοί και οι παραγωγοί. Τέταρτοι στη λίστα είναι οι αεροσυνοδοί, με τους δημοσιογράφους να καταλαμβάνουν την πέμπτη θέση. Και έρχονται… έκτοι οι επιχειρηματίες, έβδομοι οι αρχιτέκτονες, όγδοοι οι personal trainers, ένατοι οι δάσκαλοι, δέκατοι οι γιατροί, ενδέκατοι οι φωτογράφοι, δωδέκατοι οι νοσηλευτές, δέκατοι τρίτοι οι μηχανικοί… 
Τις δύο τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν τα μοντέλα και οι σεφ!
Η λίστα για τα πιο ελκυστικά επαγγέλματα για τις γυναίκες έχει ως εξής:
1. Δάσκαλος
2. Οδοντίατρος
3. Παθολόγος
4. Διακοσμητής εσωτερικών χώρων
5. Διοργανωτής εκδηλώσεων
6. Δικηγόρος
7. Κτηματομεσίτης
8. Personal trainer
9. Νοσηλεύτρια
10. Δημοσιογράφος
11. Στρατιωτικός
12. Μουσικός
13. Ψυχολόγος
14. Μοντέλο
15. Αεροσυνοδός

ΕΠΙΚΟ !!! Αχ αυτό το ασανσέρ...

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας διαχειριστής είναι η πληρωμή των κοινοχρήστων, η αγορά πετρελαίου, το πότε θα ανάβουν τα κοινόχρηστα φώτα, η απολύμανση και φυσικά το ασανσέρ.
Αχ αυτό το ασανσέρ...
Όλοι έχουμε νιώσει την απογοήτευση να γυρίζουμε σπίτι κουρασμένοι, να ξεκλειδώνουμε την εξώπορτα, να πατάμε το κουμπί και το ασανσέρ να μην έρχεται, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να πάμε με τα πόδια.
Σίγουρα κάποιοι (όχι εσύ που διαβάζεις το κείμενο, αλλά κάποιος φίλος σου) έχουν χτυπήσει την πόρτα ή έχουν φωνάξει «ασανσέρ» ευελπιστώντας πως με έναν μαγικό τρόπο, θα φτιάξει και θα έρθει να τους πάρει για να τους πάει στον προορισμό τους.
Ε αυτό έκαναν αρκετοί κάτοικοι μίας πολυκατοικίας, αναγκάζοντας τον διαχειριστή να βγάλει μία ΕΠΙΚΗ ανακοίνωση...

Οδηγός κανόνων καλής βασιλικής συμπεριφοράς για τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν

Ο Ουίλιαμ Χάνσον, ειδικός στους βασιλικούς γάμους και στις επισημότητες των Ανακτόρων, παραθέτει ορισμένα στοιχεία

Ο γάμος της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι εντάσσει την 36χρονη Αμερικανίδα στη σημαντικότερη βασιλική οικογένεια παγκοσμίως και στην εθιμοτυπία της, όπως αυτή διαμορφώθηκε με την πάροδο των αιώνων.
Οι καλεσμένοι στον γάμο, στις 19 Μαΐου, θα πρέπει επίσης να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους και να σεβαστούν αυστηρά το πρωτόκολλο. Ο Ουίλιαμ Χάνσον, ειδικός στους βασιλικούς γάμους και στις επισημότητες των Ανακτόρων, παραθέτει ορισμένα στοιχεία για τη συμπεριφορά που πρέπει ακολουθηθεί και γι αυτήν που πρέπει να αποφευχθεί.

Χαιρετισμοί και υποκλίσεις
Ο χαιρετισμός προς ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας προβλέπει, αν ο καλεσμένος είναι άνδρας, να υποκλιθεί χαμηλώνοντας το κεφάλι, ενώ η γυναίκα πρέπει να κάνει πραγματική υπόκλιση λυγίζοντας τα γόνατα και κρατώντας ίσια την πλάτη.
"Δεν είναι μια υπόκλιση που θα σας κάνει να φθάσετε στο έδαφος και να μην μπορείτε να σηκωθείτε", χαριτολογεί ο Χάνσον. "Είναι μια κίνηση του κεφαλιού, τα χέρια στο πλάι, το ένα πόδι μπροστά στο άλλο, λύγισμα των γονάτων, η πλάτη ίσια".
Παρουσία του μελλοντικού συζύγου της, η Μέγκαν θα απολαμβάνει των προνομίων της θέσης που θα έχει στη βασιλική οικογένεια. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα έχουν χαμηλότερο τίτλο θα πρέπει να υποκλίνονται ενώπιον της. Αλλά αν η Μέγκαν διασχίζει μόνη έναν διάδρομο και συναντήσει την πριγκίπισσα Βεατρίκη, που έχει βασιλικό αίμα, (πρωτοξαδέλφη του Χάρι, κόρη του πρίγκιπα 'Αντριου), τότε η Μέγκαν πρέπει να υποκλιθεί. Είναι κάποια πράγματα που αρχικά προκαλούν σύγχυση...
Για τους αρχάριους, υπάρχει ένας απλός τρόπος να αναγνωρίσουν τη θέση που έχουν διάφορα μέλη μέσα στη βασιλική οικογένεια. "Αρκεί να παρατηρούν τη σειρά των αφίξεων στον γάμο, όσο πιο χαμηλά είναι στην ιεραρχία, τόσο πιο νωρίς φθάνουν", αναφέρει ο ειδικός.

Παρουσιάσεις και συστάσεις
Ο Βρετανός τραγουδιστής Εντ Σίραν έδωσε πρόσφατα ένα παράδειγμα προς αποφυγήν, όταν ακούμπησε το αριστερό του χέρι στον δεξί ώμο του πρίγκιπα Κάρολου την ώρα που οι δυο τους είχαν χειραψία. "Δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο. Δεν χρησιμοποιείτε το αριστερό σας χέρι, πρέπει να μείνει ακίνητο", επισημαίνει ο Χάνσον.
Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τη μονάρχη, η βασίλισσα πρέπει να αποκαλείται "Μεγαλειοτάτη" πριν ο συνομιλητής μπορέσει να την αποκαλέσει "Κυρία".

Η περιβολή στον γάμο
Η Μέγκαν Μαρκλ έχει ήδη έναν πρώτο γάμο και οι φήμες για το νέο της νυφικό δίνουν και παίρνουν. Θα φορέσει κάτι παραδοσιακό ή θα διαλέξει κάτι λιγότερο συμβατικό;
"Θα είναι ένα νυφικό, αλλά δεν θα είναι κάτι επιβλητικό", εκτιμά ο Χάνσον.
Όσο για τον πρίγκιπα Χάρι, αναμένεται να φορέσει φράκο, αλλά θα μπορούσε επίσης να φορέσει τη στρατιωτική του στολή. "Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν εξαιρετικός μέσα στη στρατιωτική του στολή στον γάμο του το 2011, η παρουσία του παρέπεμπε σε κάτι από παραμύθι", εκτιμά ο ειδικός.
Η ανθοδέσμη της νύφης πάντως πρέπει να περιέχει μύρτα. Είναι μια παράδοση που τήρησαν όλες οι νύφες της βασιλικής οικογένειες, πριν από τη Μέγκαν.

Ενδυματολογικός κώδικας των προσκεκλημένων
Οι συστάσεις που δόθηκαν πάνω στις προσκλήσεις ορίζουν "στολή, φράκο, κοστούμι, φόρεμα και καπέλο". Ο βασιλικός εξπέρ θεωρεί πως είναι "χρήσιμο" η πρόσκληση να αναφέρει το καπέλο, υποδηλώνοντας ίσως κάποια παρατράγουδα που παρατηρήθηκαν στον γάμο του Ουίλιαμ και της Κάθριν Μίντλετον.
Η Σαμάνθα Κάμερον, η σύζυγος του τότε πρωθυπουργού, δεν φορούσε καπέλο. Είχε επιλέξει να στολίσει την κώμη με κάποια κοσμήματα, επισημαίνει ο Χάνσον. "Αναφέρθηκε επίσης ότι ήταν και ξεκάλτσωτη. Ως σύζυγος πρωθυπουργού και κόρη βαρονέτου (τίτλος ευγενείας στη Βρετανία), θα έπρεπε να ήξερε περισσότερα".
Ο ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, γνωστός για την τάση του σε στιλιστικές υπερβολές, έκανε τότε αρκετές γκάφες όπως η επιλογή του "σηκωμένου γιακά που θα έπρεπε να είναι χαμηλός".

Τα βασιλικά ζευγάρια δεν συνηθίζουν να πιάνονται χέρι-χέρι
Ο Χάρι και η Μέγκαν εξέφρασαν μεταξύ τους τρυφερότητα όταν στις δημόσιες εμφανίσεις τους ήταν πιασμένοι χέρι χέρι, μια ασυνήθιστη συμπεριφορά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας. "Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν ο Χάρι και η Μέγκαν συνεχίσουν να κρατιούνται χέρι χέρι στις επίσημες εκδηλώσεις. Δεν είναι βρετανικό. Είναι μια έκφραση συναισθήματος και εδώ το συναίσθημα εκδηλώνεται μόνο προς τους σκύλους και τα άλογα".

Αδήριτη ανάγκη η κομματική ανανέωση της Ν.Δ.

Βιώνοντας η Χώρα έναν πραγματικό εφιάλτη από τον ερασιτεχνισμό, τις ανακολουθίες, τα ψέματα, τις λανθασμένες  πολιτικές που επιφέρουν ακόμη και την έγερση εθνικών θεμάτων, αλλά και από την παταγώδη αποτυχία κάθε ίχνους διαπραγμάτευσης σε σημαντικούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολίτες στρέφουν με ελπίδα το βλέμμα προς τις δημοκρατικές και κοινωνικά φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου, προκειμένου να σταματήσει η παράλογη κατάσταση που επικρατεί στη Χώρα και οδηγεί σε παράλογη οικονομική, κοινωνική και εθνική πολιτική.
Εκφραστής της φιλελεύθερης ιδεολογίας και μοναδική πολιτική δύναμη, που μπορεί με σκληρή και στοχευμένη δουλειά να επαναφέρει την πατρίδα μας στην κανονικότητα, είναι η Νέα Δημοκρατία.
 Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται ριζικός μετασχηματισμός στην οργανωτική δομή της παράταξης, κάτι που βλέπουμε πως επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία μέσω της νέας ηγεσίας της.
Είδαμε το διάστημα αυτό της «συμφοράς» για την πατρίδα μας, να καταρρέουν ιδεολογίες και αντιλήψεις περί «προοδευτικότητας» να μεταβάλλονται .
Τα αφηγήματα των «έντιμων», «άφθαρτων», «ονειροπόλων», «σκληρών διαπραγμα-τευτών» κλπ, μόνο θυμηδία και δάκρυα προκαλούν πλέον.
Το μοντέλο διακυβέρνησης που θα μας βγάλει από την κρίση, δεν μπορεί να βασίζεται σε εμμονές και μονόπλευρες οπτικές περί κρατικού παρεμβατισμού και δαιμονοποίησης αναπτυξιακών εργαλείων, αλλά σε ένα μικτό σύστημα που επιτυχημένα ακολούθησαν οι Ευρωπαϊκές χώρες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οδήγησε σταδιακά σε εδραίωση κρατών δικαίου, κοινωνικής μέριμνας, οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών.
Το πρόκριμα των εσωκομματικών εκλογών στην παράταξη της Ν.Δ.,που θα αναλάβει όπως είναι ολοφάνερο σε λίγο διάστημα τις τύχες της χώρας μας και θα μας οδηγήσει πάλι σε ήρεμα νερά, είναι σημαντικό και κομβικό.
Τα κομματικά πρόσωπα πρέπει να απελευθερωθούν από όσα μας οδήγησαν στην ήττα, από συμπεριφορές που ελέγχονται για την αντικειμενικότητά τους και φυσικά επιβάλλεται να θέσουν εαυτούς, μόνο στην υπηρέτηση των στόχων της παράταξης και όχι των επιμέρους προσώπων.
Δυστυχώς, ενέργειες του παρελθόντος είχαν οδηγήσει σε φαινόμενα εσωστρέφειας και ταύτισης των κομματικών με πρόσωπα, κάτι που δεν επιτρέπεται, όπως επίσης δεν επιτρέπονται και οι αναίτιες εμπλοκές των κομματικών προσώπων σε ζητήματα που αφορούν θεσμούς, αιρετούς και τη λειτουργία των θεσμών. Αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν συγχωρούνται ερασιτεχνισμοί και δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων προς την κοινωνία που προσβλέπει προς εμάς.
Η εκλογική διαδικασία είναι μία υγιής πολιτική πρακτική, τα πρόσωπα είναι αξιόλογα και οι πολίτες θα κρίνουν με βάση το έργο, την εν γένει παρουσία, την παρεμβατικότητα, τις σωστές θέσεις σε περιόδους κρίσεων και φυσικά θα προσμετρήσει η ανεξαρτησία από πρόσωπα και φιλοδοξίες.
Η αντικειμενικότητα των κομματικών προσώπων και η ισότιμη συμπεριφορά προς όλους είναι πλέον ζητούμενο και επιθυμία του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκλογική εσωκομματική μάχη και ελπίζω η διάθεση για προσφορά να υπερισχύει οποιασδήποτε άλλης σκέψης.


ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Ν.Δ. Μεσσηνίας

Κουνούπια: Το κόλπο πριν βγείτε έξω για να μην σας τσιμπάνε

Τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως την αυγή και σε θαμνώδη περιοχές και κοντά σε λιμνάζοντα νερά.

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι να μην έρχεστε καθόλου σε επαφή μαζί τους, δηλαδή να μην βγαίνετε από το σπίτι σας! Φυσικά κάτι τέτοιο είναι άτοπο.
Μπορείτε, όμως, να προστατευθείτε από τα κουνούπια ακολουθώντας κάποιες απλές και βασικές οδηγίες. 
Τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως την αυγή και σε θαμνώδη περιοχές και κοντά σε λιμνάζοντα νερά.
Η Αμερικανική Ένωση καταπολέμησης κουνουπιών (American Mosquito Control Association - AMCA) παραθέτει χρήσιμες λύσεις για να αποτρέψετε την αναπαραγωγή των κουνουπιών κοντά στο σπίτι σας και για να τα “αποθαρρύνετε” από το να σας τσιμπάνε:
Νερό: Τα κουνούπια χρειάζονται νερό για να αναπαραχθούν, οπότε, εάν φροντίζετε να αποστραγγίζετε προσεκτικά όλες τις πηγές στάσιμου νερού γύρω από το σπίτι και την αυλή σας, (μπολ νερού για το κατοικίδιο, υδρορροές, σκουπίδια κ.λπ.)
Ντύσιμο: Φοράτε ανοιχτόχρωμα, φαρδιά ρούχα, μακρυμάνικα μπλουζάκια και μακριά παντελόνια, καπέλα, και κάλτσες.
Αντικουνουπικά προϊόντα για το δέρμα: Είναι καλύτερα να αποφεύγετε εκείνα που είναι χημικά απωθητικά. Προτιμήστε μερικές τις φυσικές εναλλακτικές λύσεις.
Το να έχετε γλάστρες με κατιφέδες στον χώρο που κάθεστε είναι ένα φυσικό απωθητικό για τα άντομα, επειδή τα άνθη του αναδίδουν ένα άρωμα που αντιπαθούν. Ένας απλός ανεμιστήρας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά σας.

Τα φυτά κρατούν το κλειδί για την απώθηση των κουνουπιών με ασφάλεια
Ευτυχώς, υπάρχουν εξαιρετικά αποτελεσματική απωθητικά κουνουπιών στην αγορά με φυσικά βοτανικά έλαια και εκχυλίσματα που είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα χημικά εντομοαπωθητικά, αλλά δεν έχουν καθόλου δυνητικά επιβλαβείς παρενέργειες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας απωθητικό χρησιμοποιώντας:

Αιθέριο έλαιο φύλλων κανέλας (μια μελέτη διαπίστωσε ότι είναι πιο αποτελεσματικό από πολλά χημικά απωθητικά κουνουπιών)
Καθαρό έλαιο βανίλιας αναμεμειγμένο με ελαιόλαδο
Κάντε ντους με σαπούνι citronella και στη συνέχεια βάλτε 100% καθαρό αιθέριο έλαιο citronella στο δέρμα σας
Αιθέριο έλαιο Catnip (σύμφωνα με μια μελέτη, το έλαιο αυτό είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από το γνωστό εντομοαπωθητικό DEET)
Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου: Αυστραλιανή έρευνα του έδειξε ότι ένα μείγμα με 32% έλαιο ευκαλύπτου παρέχει περισσότερο από 95% προστασία από τα κουνούπια για τρεις ώρες, σε σύγκριση με μείγμα 40% DEET που έδωσε 100% για επτά ώρες.
Χρησιμοποιήστε μια φυσική φόρμουλα που περιέχει ένα συνδυασμό από citronella, αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου, αιθέριο έλαιο μέντας και βανιλίνη για να απωθήστε τα κουνούπια από το δέρμα σας, όπως συνιστάται σε άρθρο του Ιουνίου 2014 στο AlterNet.

Η επιπλέον θειαμίνη τα απωθεί
Έρευνα από τη δεκαετία του 1960 έδειξε ότι η λήψη βιταμίνης Β1 (θειαμίνη) μπορεί να είναι αποτελεσματική ενάντια στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Ωστόσο, μελέτες από τότε δεν έχουν δώσει σαφή αποτελέσματα. Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι λαμβάνοντας περισσότερη βιταμίνη Β1 από όση το σώμα σας απαιτεί, προκαλεί την απομάκρυνσή της μέσω των ούρων και του ιδρώτα στο δέρμα σας. Η βιταμίνη Β1 παράγει μια μυρωδιά που τα θηλυκά κουνούπια φαίνεται να βρίσκουν ενοχλητική. Θυμηθείτε ότι μόνο τα θηλυκά κουνούπια σας τσιμπάνε, όχι τα αρσενικά!

Αυτή η βιταμίνη είναι υδατοδιαλυτή και δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικότητας, ακόμα και σε υψηλές δόσεις, οπότε είναι ένα σχετικά ασφαλές μέτρο πρόληψης. Η δρ Janet Starr Hull συνιστά τη λήψη ενός δισκίου βιταμίνης Β1 την ημέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, για να σας κάνει λιγότερο “ελκυστικούς” στα κουνούπια.


iatropedia.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Κορίνθου -Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη λόγω εκτέλεσης εργασιών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Ραψοματίου.
Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 184,6 και 182,9 (σήραγγα Ραψομάτη, στην κατεύθυνση προς Αθήνα) και ειδικότερα:
  • Από τη Δευτέρα (23.4.2018) έως και την Παρασκευή (27.4.2018) η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Καλαμάτα (Ραψομάτη Κ.), από τον οποίο θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

Στην υγειά μας: Βραδιά με έξι ρεμπέτικες κομπανίες

Ποιος είπε ότι το ρεμπέτικο τραγούδι είναι αγαπητό μόνο σε συγκεκριμένες ηλικίες;

Αυτό το Σάββατο, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η εκπομπή «Στην Υγειά μας ρε παιδιά» προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια ιδιαίτερη ρεμπέτικη βραδιά για να πείσει και τους τελευταίους.
Έξι ρεμπέτικες κομπανίες με νέα παιδιά όπως οι «Ρεμπελέτικο», «Πλήρη Ντάξει», «Σμύρνα», «Κομπανία», «Ανφάν Γκατέ» και οι «Αμάλγαμα» αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά πώς το ρεμπέτικο τραγούδι είναι διαχρονικό και ιδιαίτερα αγαπητό σε όλες τις ηλικίες.
Μια αλλιώτικη και πολύ κεφάτη βραδιά με νέους και κοντά τους η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Γιώργος Λιάνης, ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος, ο Τάκης Χρυσικάκος, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης και οι ηθοποιοί Σαμουήλ Ακίνολα, Ναταλία Δήμου και Στέφανος Μουγκιέ.
Το κέφι απογειώνεται και όταν «θεωρητικά η εκπομπή τελειώνει». Οι καλεσμένοι δεν φεύγουν και η βραδιά συνεχίζεται με πολύ τραγούδι και χορό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Καθάρισε η ατμόσφαιρα

Επιτέλους άλλαξε ο καιρός και έφυγε η ... θολούρα πάνω από τη Μεσσηνία. 
 
Από το βράδυ της Παρασκευής ένα αεράκι απλώθηκε στον Μεσσηνιακό κόλπο παρασύροντας σιγά - σιγά όλο εκείνο το θαμπό - ομιχλώδες τοπίο που υπήρχε όλη τη βδομάδα. 
Ήδη, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφίες, είναι πλέον ορατός - στο βάθος -και ο Ταύγετος.
Πόσο θα παραμείνει καθαρή η ατμόσφαιρα θα φανεί στα επόμενα ...δελτία καιρού.

Νέο υπερόπλο στο Αιγαίο οι γαλλικές φρεγάτες

Τις ισορροπίες στο Αιγαίο ανατρέπει η παραχώρηση από τη Γαλλία δύο φρεγατών τύπου FREMΜ με χρονομίσθωση, οι οποίες θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο, ενώ αργότερα θα έρθει και άλλη μια.
Οι συζητήσεις για ενοικίαση δύο πανίσχυρων γαλλικών πολεμικών πλοίων βρίσκονται πλέον σε τελικό στάδιο και ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε ότι μπορούν να πλεύσουν στο Αιγαίο, πολύ γρήγορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές συζητήσεις θα γίνουν στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου και μέσα στο καλοκαίρι θα βρίσκονται εν πλω στο Αρχιπέλαγος.
Τι θα σημάνει όμως για το Πολεμικό Ναυτικό η είσοδος αυτών των πλοίων; Τι μπορεί να κερδίσει ο Στόλος;
Οι δύο γαλλικές φρεγάτες Fremm ανεβάζουν κατακόρυφα τις δυνατότητες του Πολεμικού μας Ναυτικού στο Αιγαίο. Πρόκειται για την απτή στήριξη της Ελλάδας από την Γαλλία, όπως εκφράστηκε προχθές από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από την ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα της ΕΕ και μάλιστα σε μια περίοδο, κατά την οποία οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο βρίσκονται σε διαρκή κλιμάκωση.
Οι φρεγάτες θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, όχι «γυμνές» αλλά με τον πλήρη εξοπλισμό τους, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, και υψηλής ακρίβειας και εμβέλειας αντιαεροπορικών συστημάτων.
Αντιδράσεις
Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, ενώ χαρακτήρισε το γεγονός θετική εξέλιξη για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, ζήτησε αναλυτική ενημέρωση, την οποία το Μαξίμου ανέφερε ότι θα δώσει προσεχώς στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, ζητά να ενημερωθεί για τους οικονομικούς όρους αυτής της συμφωνίας καθώς και για πόσα χρόνια θα γίνει η εκμίσθωση των φρεγατών αλλά και γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή όταν μόλις προ δεκαπενθημέρου συνεδρίασε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση τίθεται το ερώτημα «αν είναι ή δεν είναι αρμόδιος για μια τόσο σημαντική συμφωνία ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος και γιατί, όπως λένε χαρακτηριστικά, επέλεξε και σήμερα την αφωνία, εκχωρώντας τις αρμοδιότητές του στον κ. Φώτη Κουβέλη».
«Η κυβέρνηση θα ενημερώσει διεξοδικά το Κοινοβούλιο και τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού με την οποία απαντά στην Ν.Δ. που νωρίτερα έθεσε 4 ερωτήματα για τις διαδικασίες και το κόστος ενοικίασης των δύο γαλλικών φρεγατών από το Πολεμικό Ναυτικό.
«Καλό θα ήταν η ΝΔ επιτέλους να σοβαρευτεί και να σταματήσει να προσπαθεί διαρκώς να αξιοποιεί για μικροκομματικά οφέλη ζητήματα που άπτονται σε μείζονος σημασίας αποφάσεις για την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Φυσικά μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τον τουρκικό Τύπο η είδηση ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει γαλλικές φρεγάτες. Στα ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ υπήρξαν αρκετές αναφορές και σχόλια για το θέμα με ένα απ' αυτά και συγκεκριμένα της Vatan ότι «η Ελλάδα φοβήθηκε» και για αυτόν τον λόγο προμηθεύεται φρεγάτες από τη Γαλλία.

PwC: Δύο δεκαετίες πίσω έχουν πάει οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Στα επίπεδα του... 1996 έχουν κατρακυλήσει οι επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτενή έρευνα της PwC με τίτλο «Από την Ύφεση στην Ανάκαμψη».
Η κορυφαία ελεγκτική υπερτονίζει πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα αποτελούν τη νούμερο 1 αιτία της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της χώρας μας, και προειδοποιεί πως υπολείπονται τουλάχιστον 22 δισ. ευρώ ετησίως σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις προκειμένου η Ελλάδα να εμφανίσει ικανοποιητική οικονομική ανάκαμψη.
Σύμφωνα με την PwC, η Ελλάδα διαθέτει το χαμηλότερο δείκτη ανταγωνιστικότητας από τις 28 Ευρωπαϊκές χώρες και γι' αυτό ευθύνεται όχι μόνο η έλλειψη επενδύσεων, αλλά και η έλλειψη κατάλληλων υποδομών να τις υποστηρίξουν.
Οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχουν υψηλότερους δείκτες ανταγωνιστικότητας σε σχέση με χώρες που έχουν τις ίδιες επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, δεδομένου ότι διαθέτουν σημαντικές υποδομές, ανεπτυγμένες χρηματοπιστωτικές αγορές και σταθερό οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον.
Σημειώνει ότι για να επιτευχθεί μεσοσταθμικά οικονομική μεγέθυνση της τάξεως του 3-4% ετησίως για την περίοδο 2018-2022, απαιτούνται επενδύσεις της τάξης των 42 δισ. ευρώ ανά έτος (208 δισ. στην πενταετία), τη στιγμή που η μέση ετήσια χρηματοδότηση ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ.
Οι παράγοντες που λειτουργούν ανασχετικά προκειμένου να καλυφθεί το παραπάνω επενδυτικό έλλειμμα είναι, σύμφωνα με την PwC, οι εξής:
- Η ελληνική οικονομία διαχρονικά δεν προσελκύει κεφάλαια από το εξωτερικό και βασίζεται κατά 90-95% σε εγχώριες πηγές χρηματοδότησης.
- Οι ξένες άμεσες επενδύσεις αντιστοιχούν σταθερά στο 7% του συνόλου των επενδύσεων και έχουν μειωθεί κατά 44% κατά την περίοδο της κρίσης.
- Αρνητική καθαρή αποταμίευση και ως εκ τούτου, περιορισμένη δυνατότητα χρηματοδότησης επενδύσεων από τις εγχώριες τράπεζες.
- Δυσκολία των ελληνικών επιχειρήσεων να αποκτήσουν πρόσβαση σε ίδια κεφάλαια, η οποία έχει οξυνθεί κατά την περίοδο της κρίσης. Την περίοδο 2009-2015 τα ίδια κεφάλαια των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 4%, ενώ οι αντλήσεις κεφαλαίων από το χρηματιστήριο, κατά 88%.
- Η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.
Παραμένει το έλλειμμα εμπιστοσύνης, εξέλιξη που σε συνδυασμό με τον εγγενή κίνδυνο της κάθε επένδυσης, το συναλλακτικό κόστος και την υψηλή φορολογία, οδηγεί τους ξένους επενδυτές στο να ζητούν υψηλή αναμενόμενη απόδοση επένδυσης.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την παρανομία

Δεν έχει σημασία αν οι κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος παρουσιάζουν την ψευδή εικόνα μιας μειωμένης εγκληματικότητας σε επί μέρους εγκληματικές πράξεις, επιδιδόμενοι σε σύγκριση μεταξύ των ετών 2016-17,γιατί και το '16 οι ίδιοι ήταν στην κυβέρνηση. Συγκρίνονται με τον εαυτό τους!
Η σύγκριση έχει αξία εάν γίνει με το 2014 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στην εξουσία. Τα ποσοστά αύξησης σε όλες τις μορφές της παρανομίας έχουν αυξηθεί αισθητά. Δεν τα επαναλαμβάνουμε γιατί δημοσιεύτηκαν στο liberal πριν κάνα δυο βδομάδες. Αλλωστε κάθε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το ψεύδος της κυβέρνησης. Οι αριθμοί  είναι προσβάσιμοι στο site της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πολιτικώς κρίνοντες, πέραν της αισθητής αύξησης της εγκληματικότητας, εντυπωσιάζει αρνητικά η έλλειψη πολιτικού ήθους και ενσυναίσθησης των δύο  συνυπεύθυνων υπουργών. Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει ότι με το να ανοίξει τις πόρτες των φυλακών… μείωσε το έγκλημα – κάτι που
δεν στέκει βέβαια ούτε στην κοινή λογική, ούτε στα γεγονότα. Ο ταβερνιάρης π.χ. της Υδρας, ο κοσμηματοπώλης τη Θεσσαλονίκης, η ηλικιωμένη που της «σιδέρωσαν» το πρόσωπο, ήταν θύματα εγκληματιών που έτυχαν της εύνοιας του νόμου Παρασκευόπουλου.
Ο έτερος, ο κ. Τόσκας ενώ χαροπάλευε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, που «έφυγε» χθες, και η κοινή γνώμη ήταν σοκαρισμένη, αντί εκείνη την ημέρα να ζητήσει συγνώμη και να εκφράσει την οδύνη του (έστω και ως «κατά συνθήκιν ψεύδη»), το έριξε στην κοινωνική αμπελοφιλοσοφία, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν κοινωνίες αγγέλων.
Και καλά ο Παρασκευόπουλος. Ναι μεν κρύβεται πίσω από ψευδείς συγκρίσεις, αλλά από ιδεολογία δεν είναι άσπονδος εχθρός της παρανομίας. Ο ΠΑΣΟΚος Τόσκας πότε πρόλαβε και εγκλιματίστηκε στο κλίμα ανοχής σε αυτή;
Είναι παλαιόθεν άποψη της Αριστεράς ότι ο κόσμος της παρανομίας είναι θύμα των κοινωνικών συνθηκών. Οι άνθρωποι είναι καλοί αλλά ο καπιταλισμός, και ειδικότερα το αποκρουστικό του πρόσωπο, ο νεοφιλελευθερισμός, δημιουργεί συνθήκες απόρριψης ατόμων και κοινωνικών ομάδων, οι οποίες καταλήγουν στο κοινωνικό περιθώριο. Εκεί δεν έχουν άλλη λύση από την παρανομία προκειμένου να επιβιώσουν. Αυτά τα στρώματα του λούμπεν προλεταριάτου, θεωρούνται εξ ορισμού σύμμαχοι της κοινωνικής πάλης για μια κοινωνία ισότητας στην οποία επιδίδεται (κατά φαντασίαν) η… ριζοσπαστική Αριστερά! Ο παραβατικός μάχεται το σύστημα, άρα είναι δίπλα σε αυτούς που θέλουν να το αλλάξουν. Όταν το σύστημα αλλάξει η παρανομία εκ των πραγμάτων θα εξαφανιστεί γιατί δεν θα έχει λόγο να υπάρχει!
Στην Ελλάδα, πέραν των κοινωνιολογικών αναλύσεων περί του καπιταλισμού και των συμμαχικών δυνάμεων που τον αντιμάχονται, υπάρχουν και ιστορικοί λόγοι για τη ανεκτικότητα, οι οποίοι ανάγονται στο μετεμφυλιακό κράτος. Μια καθυστερημένη Αριστερά, που κάποτε όντως οι παππούδες της έζησαν σε υπερβολικές – έως και αδικαιολόγητες έστω δόσεις – την υπερβολική αστυνομική δράση του μετεμφυλιακού κράτους, ερμηνεύει κάθε δράση της ως αντιλαϊκή πράξη  καταστολής, που πηγάζει από αστυνομικό κράτος. Στην Ελλάδα του διαχρονικού μπάχαλου, η παραμικρή προσπάθεια επιβολής της νομιμότητας και της κοινωνικής ευταξίας, είναι έκφραση αστυνομοκρατίας!         
Με την ίδια λογική ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, στις καταγγελίες των 471 φοιτητών του ΑΠ Θεσσαλονίκης, ότι στο χώρο του πανεπιστημίου έχουν καταγραφεί θάνατοι από χρήση ναρκωτικών (ενώ υπάρχει πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών,  κλοπές και βία), σχεδόν τους κατηγόρησε γιατί δεν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, να τα αντιμετωπίσει αυτά. Το να επιληφθεί η Αστυνομία ούτε καν του πέρασε από το μυαλό, αφού ο άνθρωπος εξακολουθεί να είναι αγκιστρωμένος στα «επαναστατημένα» του νιάτα, της δεκαετίας των '70.
Με την ίδια επίσης λογική έχουν αφεθεί στην τύχη τους τα Εξάρχεια μήπως τα «παιδιά» θεωρήσουν ότι η αριστερή κυβέρνηση δρα κατασταλτικά. Όμως λόγω έλλειψης αστυνόμευσης, η κατάσταση πλέον έχει ξεπεράσει τον όποιο αντιεξουσιασμό των αντίστοιχων πολιτικών ομάδων, καθώς τον τόνο δίνουν διάφορες συμμορίες, όπως αυτές των ντίλερ ναρκωτικών, και η παραβατικότητα μη πολιτικών ομάδων. 
Με την ίδια αδιαφορία αντιμετωπίστηκε και η κραυγή αγωνίας 93 καθηγητών της Νομικής Αθηνών, για τον περιβάλλοντα χώρο της σχολής όπου συντελούνται καθημερινές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις). Ακόμη όμως και «στον περιβάλλοντα χώρο» η Αστυνομία δεν παρεμβαίνει για να μην καταλογιστεί στην Αριστερή κυβέρνηση, πρακτική δεξιάς αστυνομοκρατίας!
Εν κατακλείδι, δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει την παρανομία. Δεδομένου ότι την άφησε και φούντωσε, αν πλέον το επιδιώξει, θα αναγκαστεί να μετέλθει σκληρή κατασταλτική δράση. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι ο εαυτός του –  πέραν των μεγάλων εσωτερικών προβλημάτων που θα έχει από την «ελευθεριακή» πτέρυγα του κόμματος.
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

55χρονος πήγαινε έξω από σχολεία και έκανε άσεμνες χειρονομίες

Ένας 55χρονος συνελήφθη στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις στην περιοχή της Γλυφάδας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης πήγε έξω από σχολικά συγκροτήματα και προχώρησε σε άσεμνες πράξεις μπροστά σε μαθητές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο 55χρονος έχει συλληφθεί και άλλη φορά για τις ίδιες πράξεις.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου