28.4.18

Τίποτε δεν είναι «δωρεάν», ούτε καν το βόσκημα σε έναν αγρό αν είσαι πρόβατο !

Χθες συνέβη στην πόλη  που λέγεται Αθήνα κάτι το μοναδικό. 

Σε ένα σταθμό του Μετρό(κρατικός οργανισμός, με κρατικούς διορισμένους υπαλλήλους και από τα δικά μας μέρη, με κρατικούς μάνατζερ και μισθούς που καμία σχέση δεν έχουν με των πληβείων της «αγοράς»-οργανισμός που χρηματοδοτείται από τους φόρους όλων των Ελλήνων)έκλεισαν οι μπάρες που είναι ορθάνοιχτες εδώ και μήνες και αφήνουν τον κάθε τζαμπατζή να μπαινοβγαίνει εκεί που μερικά κορόιδα πληρώνουν ακριβώς επειδή είναι κορόιδα.
Στον σταθμό των Αμπελοκήπων λοιπόν, ξαφνικά χθες επικράτησε πανικός γιατί δεν μπορούσαν να βγουν εκατοντάδες κλέφτες του «δημοσίου πλούτου» και δεν μπορούσαν να μπουν άλλοι τόσοι.
Όπως είπαν τα ΜΜΕ «φάνηκε το μέγεθος της λαθρεπιβίβασης».
Αυτό το «λαθρο» προκαλεί βέβαια, διότι ως γνωστόν κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, ούτε ο απατεώνας, ο τσίφτης, που έχει, αλλά δεν γουστάρει να δώσει ένα ευρώ για να διασχίσει τη μισή Αττική.
Να μην τα πολυλογούμε όμως.
 Επειδή τίποτε δεν είναι αληθινά «δωρεάν», ούτε καν το βόσκημα σε έναν αγρό αν είσαι πρόβατο, τελικά κάποιος πληρώνει.
 Και μαντέψτε ποιος πληρώνει:
Ναι, φίλε Μεσσήνιε  (κι)εσύ πληρώνεις για να έχει κρατικό Μετρό η Αθήνα και να φτιάχνει και η Θεσσαλονίκη.
Όπως έχουμε ξαναπεί από δω, εμείς έχουμε ιδιωτικές μετακινήσεις και οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας έχουν κρατικές.
Πληρώνουμε όλοι μαζί το κόστος αλλά εισιτήριο έπρεπε να πληρώνουν όσοι μετακινούνται. Ε, και πάλι πληρώνουμε όλοι μαζί!
 Διότι, μη γελιέστε τα λεφτά είναι υπολογισμένα και αφού δεν χτυπάνε χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα εισιτήριο, το πληρώνουμε όλοι μαζί!
Δεν χρειάζεται να πούμε πως λέγεται μια χώρα που θεωρείται ακτιβισμός το να μην πληρώνεις εισιτήριο.
Δεν χρειάζεται να πούμε για τη αβελτηρία και των προηγούμενων.
 Και δεν χρειάζεται να πούμε πόσο ανίκανος πρέπει να είναι ο υπουργός που λέει τον Οκτώβριο ότι όλα είναι έτοιμα, μετά λέει ότι θα γίνει αυτό τον Φεβρουάριο και στο τέλος εγκλωβίζονται όλοι, δίκαιοι και άδικοι, τον Απρίλιο σε μια στάση.
Προκύπτει, λοιπόν, το ερώτημα:
Τι κάνουν οι εκπρόσωποι του καταναλωτή;
Τι κάνουν οι ακτιβιστές όλων των ειδών στη Καλαμάτα, στην Πάτρα ή στον Βόλο κλπ ;
Τι κάνουν οι «δεν πληρώνω»;
Τι κάνουν όλοι για την επιβάρυνσή τους για ένα αγαθό που δεν απολαμβάνουν;
Γιατί στην Καλαμάτα ακόμα δεν έχει φτιαχτεί μια «επιτροπή αγώνα»;
Θα σας πω το γιατί.
Για τον ίδιο λόγο που κανείς δεν απορεί γιατί ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι 500-600 ευρώ  ευρώ ενώ στη ΔΕΗ είναι τα τριπλάσια.
 Για τον ίδιο λόγο που θεωρούν «ξεπούλημα» όλοι την αποδέσμευση της χώρας από τον λιγνίτη.
Για τον ίδιο λόγο που στην Ελλάδα μπορείς να λες πως το να μετακινείσαι τσάμπα μέσα στην πόλη είναι … «ανθρώπινο δικαίωμα»!
Για τον ίδιο λόγο που είδαν όλοι την ύπαιθρο και τα χωριά να εγκαταλείπονται για να πάνε για διορισμό «τα παιδιά» στις πόλεις των δημοσίων υπαλλήλων και τον ΟΤΑ…
Για την αγιοσύνη του «δωρεάν και δημοσίου» εκάστοτε «αγαθού».

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ !!! Άγονοι οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί του Δημοσίου

Άγονοι υπήρξαν όλοι οι πλειστηριασμοί που είχε προγραμματίσει για χθες το Δημόσιο, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από αγοραστές.

Σύμφωνα με στοιχεία της «Καθημερινής», πρόκειται για 15 ακίνητα –οικόπεδα και κτίρια– που βγήκαν προς πλειστηριασμό με τιμές εκκίνησης από 96.000 ευρώ έως και 600.000 ευρώ, οι κάτοχοι των οποίων –κυρίως επιχειρήσεις– βαρύνονταν με οφειλές από 970.000 ευρώ έως και τα 863 εκατ. ευρώ.
Επόμενη κίνηση για τη ρευστοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων που ήταν και τα πρώτα που έβγαλε σε πλειστηριασμό το Δημόσιο στην εμπορική τιμή, είναι μείωση της τιμής ρευστοποίησης στο ένα τρίτο της αρχικής.
Με βάση τον νόμο, προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να υπάρξει δεύτερη προσπάθεια πλειστηριασμού στην αρχική τιμή, η οποία να αποβεί επίσης άκαρπη. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «eauction» έχει αναγγελθεί η διενέργεια 7.630 πλειστηριασμών έως τα τέλη του 2018 και ήδη το ηλεκτρονικό σύστημα επιτρέπει τη διενέργεια πλειστηριασμών όχι μόνο μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά και άλλες μέρες. Η έλλειψη αγοραστών για τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί μέσω πλειστηριασμών αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα στην αγορά ακινήτων σήμερα.
Το φαινόμενο αντιμετωπίζουν, άλλωστε, και οι τράπεζες, οι οποίες αγοράζουν οι ίδιες τα ακίνητα που βγάζουν στον πλειστηριασμό. Σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς ακινήτων, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα ακίνητα που οι τράπεζες ρευστοποιούν έχει κυρίως να κάνει με το γεγονός ότι τα ακίνητα αυτά αντιμετωπίζουν διάφορα νομικά και τεχνικά προβλήματα που αποτρέπουν υποψήφιους αγοραστές.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, πρόκειται για ακίνητα που μπορούν να πωληθούν σε τιμές μάλιστα που δεν απέχουν από αυτές του αρχικού πλειστηριασμού, αφού όμως προηγουμένως τακτοποιηθούν ως προς τις εκκρεμότητες που τα βαραίνουν και οι οποίες μπορεί να είναι από απλήρωτους λογαριασμούς έως και νομιμοποιήσεις ημιυπαίθριων χώρων.
Σύμφωνα με στοιχεία της «Κ», από το σύνολο των 1.241 πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έως και τα τέλη Μαρτίου, οι 509 κηρύχθηκαν άγονοι, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε μόλις για 115 ακίνητα.
Η πολιτική των τραπεζών
Τα ίδια στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι τράπεζες υλοποίησαν την πολιτική που είχαν εξαγγείλει, να αγοράζουν δηλαδή οι ίδιες τα ακίνητα που βγάζουν στο σφυρί και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν αγοράσει τα μισά από τα ακίνητα που έχουν εκπλειστηριαστεί.
Πρόκειται για 617 ακίνητα στο σύνολο των 1.241 ακινήτων που εκπλειστηριάστηκαν από τα τέλη Νοεμβρίου του 2017. Οι τράπεζες έχουν υπολογίσει ότι τα δύο προσεχή χρόνια θα αγοράσουν πάνω από 5.000 ακίνητα και για τον λόγο αυτό έχουν εγγράψει στον προϋπολογισμό τους έως και 5 δισ. ευρώ.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει, επίσης, ότι ένας σημαντικός αριθμός οφειλετών, υπό την απειλή του πλειστηριασμού, καταφεύγει στο παρά πέντε σε συνεννόηση με την τράπεζα προκειμένου να αποφύγει τη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μέχρι σήμερα υπήρξαν 339 αναστολές πλειστηριασμών, αριθμός που αυξάνεται γεωμετρικά μήνα με τον μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάρτιο, 211 οφειλέτες σε σύνολο 339 ήρθαν σε συνεννόηση με την τράπεζα, γεγονός που σημαίνει ότι σταδιακά εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι έχει λήξει η περίοδος χάριτος.

Σάλος στη Ρόδο με γυμνασιάρχη: Αποκαλούσε μαθήτρια "μωρό μου" και την ρωτούσε τι εσώρουχο φοράει

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 57χρονος γυμνασιάρχης, που κρίθηκε ένοχος για προσβολή της αιδούς ανήλικης μαθήτριάς του, κατ’ εξακολούθηση.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατική», ο εκπαιδευτικός κατηγορήθηκε και απολογήθηκε αρχικώς για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια. Από την ΕΔΕ, που διενεργήθηκε αλλά και από την μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, δεν προέκυψε ωστόσο η τέλεση της συγκεκριμένης πράξης.
Η έρευνα σε βάρος του 57χρονου καθηγητή μαθηματικών με θέση διευθυντή στο σχολικό συγκρότημα, προέκυψε μετά από καταγγελία μαθήτριας η οποία υποστήριξε ότι από το τέλος του 2012 άρχισε να την αποκαλεί “μωρό μου”, ότι έκανε αισχρά κομπλιμέντα για τα εσώρουχα που φορούσε, ότι την φίλησε στο ντεκολτέ της και ότι την τραβούσε πάνω του, πιάνοντας από πίσω τα στήθη της.
Πιο συγκεκριμένα ο εκπαιδευτικός κατηγορήθηκε για το ότι:
– Περί τα τέλη του έτους 2012, όταν η ανήλικη μαθήτριά του εισήλθε στο γραφείο του και ζήτησε ένα αναλγητικό χάπι, κατά τη συζήτηση που είχαν, τη ρώτησε αν φορούσε κόκκινο στηθόδεσμο, καθώς και τι χρώμα εσώρουχο «στρινγκ» φορούσε, κόκκινο ή λεοπάρ, προκαλώντας της δυσαρέσκεια και αμηχανία.
– Λίγες ημέρες αργότερα η ανήλικη εισήλθε στο γραφείο του για να ζητήσει το κλειδί της τουαλέτας και, αυτός αφού την παρότρυνε να τον πλησιάσει για να της πει “κάτι” κι εκείνη τον πλησίασε, τη φίλησε ψηλά πάνω από το δεξί στήθος, σε γυμνό σημείο του σώματός της.
– Σε μη προσδιορισμένη επακριβώς ημερομηνία, αλλά πάντως εντός του Ιανουάριου του 2013, όταν ο κατηγορούμενος εισήλθε στο γραφείο του, όπου βρισκόταν ήδη η ως άνω ανήλικη, προκειμένου να πάρει το κλειδί της τουαλέτας, την πλησίασε τόσο, ώστε κόλλησε το σώμα του πίσω από το δικό της και την αγκάλιασε, τοποθετώντας τα χέρια του στο στήθος της.
– Σε μη προσδιορισθείσα επακριβώς ημερομηνία, αλλά πάντως εντός του Μαρτίου του έτους 2013, ο κατηγορούμενος πλησίασε την μαθήτρια, που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου με συμμαθήτριά της, όταν δε η τελευταία απομακρύνθηκε για λίγο, προκειμένου να μιλήσει στο κινητό της, και ο κατηγορούμενος έμεινε μόνος του με την ανήλικη, πίεσε τα χέρια του στο στήθος της και τη θώπευσε. Όλα τα ανωτέρω συνοδεύονταν και με λεκτικές παρενοχλήσεις, αφού ταυτόχρονα αποκαλούσε την ανήλικη «αγάπη μου» και «μωρό μου».
Επιπλέον κατηγορήθηκε αλλά αθωώθηκε από το δικαστήριο ότι το μήνα Δεκέμβριο του 2012 προσέβαλε την αιδώ άλλης ανήλικης μαθήτριας και συγκεκριμένα, ενώ βρίσκονταν εντός λεωφορείου σε σχολική εκδρομή με προορισμό το Ναύπλιο, ο κατηγορούμενος κάθισε δίπλα στην ανήλικη και συζητώντας μαζί της, τη θώπευσε στο πόδι.
Χθες η πρώτη, που παρέστη και ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο εκπαιδευτικός στις ως άνω 4 περιστάσεις, που περιέγραψε εκ νέου την παρενόχλησε. Στο δικαστήριο κατέθεσε και μια φίλη της, αυτόπτης μάρτυρας στο ένα περιστατικό αλλά και μάρτυρες υπεράσπισης του καθηγητή, που μίλησαν για την προσωπικότητά του. Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται. Υποστήριξε ότι η μαθήτρια τον κατήγγειλε για λόγους εκδίκησης επειδή της έκανε παρατήρηση και την απέβαλε, ότι της έκανε ακόμη παρατήρηση διότι φαινόταν τα εσώρουχά της, ότι δεν έχει ξαναπασχολήσει στα τόσα χρόνια της καριέρας του τις αρχές παρά μόνο για μια έξωση που του έκαναν στο σπίτι, που διέμενε, διότι δεν δέχθηκε να βάλει καλύτερους βαθμούς στην κόρη του ιδιοκτήτη.
Τόνισε επίσης ότι δεν θώπευσε το στήθος της μαθήτριας αλλά επειδή είχε χτυπήσει το κουδούνι την άγγιξε στον ώμο και της ζήτησε να μπει με την φίλη της στην τάξη. Υποστήριξε επίσης ότι δεν είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό παρά μόνο ένα φυλλάδιο από πολυκατάστημα.

Άρπαξε από 71χρονο 45.000 ευρώ για να μην αποκαλύψει στη γυναίκα του ότι είχαν σχέση

Θύμα εκβιασμού από την αλλοδαπή γυναίκα που διατηρούσε κρυφή ερωτική σχέση έπεσε ένας 71χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η γυναίκα είχε αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 45.863,75 ευρώ από τον παθόντα, προκειμένου να μην γνωστοποιήσει στη γυναίκα του την κρυφή ερωτική τους σχέση. Παράλληλα, σε συνάντηση που είχε μαζί του σε διαμέρισμα του κέντρου πόλης, του αφαίρεσε πιστωτική κάρτα με χρήση σωματικής βίας.
Ο παθών εκμυστηρεύτηκε στη σύζυγο αυτά που προηγήθηκαν και η δράστιδα επιχείρησε με απειλές να τους εξαναγκάσει να της δώσουν επιπλέον χρηματικό ποσό σε προκαθορισμένη συνάντηση, όπου και συνελήφθη ο 38χρονος συνεργός της.
Τον 38χρονο αλλοδαπό συνέλαβαν για συμμετοχή σε υπόθεση εκβίασης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου χθες το μεσημέρι, ενώ αναζητείται αλλοδαπή γυναίκα που.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της δράστιδος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Από Απρίλη... Καλοκαίρι!

Οι υψηλές θερμοκρασίες, που θυμίζουν καλοκαίρι, «έσπρωξαν» στις παραλίες αρκετούς Μεσσήνιους! 

Μικροί και μεγάλοι, πέρασαν το Σάββατο τους πλάι στο κύμα, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα! 

Οι βουτιές συνοδεύτηκαν από δροσιστικά ποτά και την... ανάλογη καλοκαιρινή μουσική που παίζει στα παραθαλάσσια μαγαζιά, τα οποία έχουν ανοίξει τις «πύλες» τους!

Tιμές πλαφόν!!! Στα Νοσοκομεία Καλαμάτας ,«Αγιος Ανδρέας» και Ιωαννίνων

Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους σε ασθενείς!!!
Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τα πρώτα Νοσοκομεία της χώρας στα οποία θα τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή το Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών, με στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου να υπάρξει καθολική εφαρμογή του σε όλο το ΕΣΥ.
Όπως δεσμεύεται το Υπουργείο Υγείας, η εφαρμογή των διατάξεων της σχετικής απόφασης δεν θα προκαλέσει επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ, η τήρηση του νόμου θα είναι αυστηρή και θα δίνει την δυνατότητα εκτίμησης του νοσοκομειακού κόστους με μεγάλη ακρίβεια.
Το νέο Σύστημα Κοστολόγησης θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα εξής ανά ΥΠΕ νοσοκομεία:
1η ΔΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
• Γ.Ν.Α. ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
• Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» (η οργανική μονάδα έδρας «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»)
• Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
• Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ»
• Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» (η αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»)
• Γ.Α.Ν.Α. «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
2η ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
• Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ»
• Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΪΟ»
• ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
3η ΔΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
• Γ.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
• Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – Ο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» (οργανική μονάδα έδρας «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»)
4η ΔΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
• Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
• Π.Γ.Ν. ΕΒΡΟΥ (η οργανική μονάδα έδρας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)
5η ΔΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
• Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»
6η ΔΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
• Γ.Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (η οργανική μονάδα έδρας ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
• Π.Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
• Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ (οργανική μονάδα έδρας ΠΑΤΡΑ)
7η ΔΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ
• Π.Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ (η οργανική μονάδα έδρας ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Συνελήφθη 29χρονος στη Πυλία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (27.4.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ρουμανικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, πράξεις που έγιναν το έτος 2015 στη Ρουμανία.

Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας.

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Πρωτομαγιά στην βρύση την κρυόβρυση !!!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ .

ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ
ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ .

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

Αντιδράσεις για τις "μίζες" συμβούλων υπουργού που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Η ΝΔ τονίζει πως όσα αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για τη «σκοτεινή υπόθεση χρηματισμού στην οποίο φέρεται να είναι εμπλεκόμενος σύμβουλος του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου», χρήζουν απαντήσεων από την Κυβέρνηση.
Η Πειραιώς μέσω της ανακοίνωσής της, διατυπώνει τα εξής ερωτήματα:
«Ισχύουν οι καταγγελίες για τον σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών ότι ζήτησε μίζα από τη νόμιμη αμοιβή του καταγγέλλοντος για τη συνδρομή του σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής;
Τι έκανε το Μέγαρο Μαξίμου όταν ενημερώθηκε για την ύποπτη αυτή υπόθεση και γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ακόμη τον καταγγελλόμενο σύμβουλό του στη θέση του;
Αληθεύει ότι το Υπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει και ο καταγγέλλων;
Ισχύει ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και πρώην αναπληρωτής Yπουργός του Υπουργείου Οικονομικών;».
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει πως «αξιώνει άμεσες και πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση κι όχι υπεκφυγές από τις μονίμως ανώνυμες πηγές του Μαξίμου, καθώς οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές».

Χρωστάω στην Εφορία επειδή έπαιρνα πέτσινες επιταγές στο Alter

Τον τελευταίο καιρό ο Όμηρος Ευστρατιάδης πρωταγωνίστησε σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να χρωστάει το υπέρογκο ποσό των 8.670.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Ο σκηνοθέτης μίλησε για πρώτη φορά στην Espresso γι’ αυτό το θέμα.

«Δεν είμαι κακοπληρωτής της Εφορίας, αλλά είμαι ένα μεγάλο θύμα του Alter κι αυτά τα χρήματα που φαίνεται να χρωστάω, είναι χρήματα που δεν εισέπραξα ποτέ από το κανάλι» ξεκαθάρισε φανερά ενοχλημένος.

«Τα τελευταία χρόνια στο Alter έπαιρνα επιταγές που ήταν ακάλυπτες και όλο μου τις ανανέωναν με σκοπό κάποια στιγμή να φτιάξουν τα πράγματα και να τις πληρωθώ. Όμως, δεν τις εισέπραξα ποτέ. Το αποτέλεσμα; Αυτή η κατάσταση με τα χρωστούμενα του Alter δημιούργησε στην Εφορία μια πλασματική εικόνα για χρέη μου, που φυσικά όχι μόνο αδυνατώ να πληρώσω, αλλά είναι και άδικο να πληρώσω, αφού δεν ανταποκρίνεται σε χρήματα που πήρα. Μιλάμε για "πέτσινες" επιταγές, τις οποίες για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιρνα μέχρι να κλείσει το κανάλι και τελικά – όπως είναι γνωστό – κι εγώ και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι εκεί χάσαμε τα λεφτά μας» ανέφερε -μεταξύ άλλων- στη συνέντευξη του.

Ο Γιώργος Δέδες με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα θέλουν τον Γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε να ειναι εκ νέου υποψηφιος Περιφερειάρχης Πελοποννησου αυτή τη φορά με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ!
Αυτό συνιστά μια εξελιξη που αλλαζει τα δεδομένα στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννησου και καταρχήν στο προεκλογικό τοπιο…

Ο κος Δεδες από καιρό το είχε στο μυαλό του,αναφέρει το περιβάλλον του και πρόσφατα το αποφάσισε οριστικά! Ο Γενικός έχει κάνει βέβαια και τις απαραίτητες επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Η υποψηφιότητα του πάντως θα θεωρηθεί ανεξαρτητη αφού θα γίνει προσπαθεια να συμμετέχουν πρόσωπα από πολλούς, διαφορετικούς, πολιτικούς χώρους.

Και από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα κατά 95% έχει κλείσει! 
Μονό κάποιο πολύ σοβαρό γεγονός θα μπορούσε να φέρει την ανατροπή…


πηγή

Σούπερ deal 1,1 δισεκ. ευρώ για την αναβάθμιση των F-16

Περισσότερες λεπτομέρειες για το deal με τις ΗΠΑ, ύψους 1,1 δισεκ. ευρώ, για την αναβάθμιση 85 F-16 σε έκδοση Viper έδωσαν το Σάββατο ανώτατες πηγές του υπουργείου Άμυνας.
Η αναβάθμιση των 85 F-16 σε Viper, όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να αναβαθμίσει το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και θα ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας σε μια περίοδο τριβών με την Τουρκία.
Με βάση την απόφαση του ΚΥΣΕΑ νωρίτερα, σε έκδοση Viper θα αναβαθμιστούν συνολικά 85 F-16. Πρόκειται για τα 30 F-16 Block 52 Αdvance, και τα 55 Block 52+.
Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας
Σύμφωνα με τις πηγές του Πενταγώνου, το συνολικό κόστος της συμφωνίας θα φτάσει τα 1,1 δισεκ. ευρώ.
-Η πρώτη δόση θα ανέλθει σε 40 με 50 εκατ. ευρώ
-Έως το 2021 η ετησία δόση δεν θα υπερβαίνει τα 120 εκατ. ευρώ περίπου λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων
-Η ολοκλήρωση προγράμματος του πρώτου αεροσκάφους θα διαρκέσει 22 μήνες με ορίζοντα επιστροφής στην Ελλάδα το 2020 - 2021
-Έπειτα θα υπάρξει γραμμή παραγωγής στην ΕΑΒ και ολοκλήρωση των εργασιών και των 85 μαχητικών έως το 2028
Οι αναβαθμίσεις στα ηλεκτρονικά του F-16
Η έκδοση Viper θα περιλαμβάνει σειρά αναβαθμίσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους, με σημαντικότερη εκείνη της τοποθέτησης ραντάρ AESA (Active Electronically Scanned Array).
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θα φέρουν τα ελληνικά μαχητικά είναι η συλλογή δεδομένων LING 16, και ένα σύστημα σχεδιασμού πτήσεως (JMPS).
Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης έναν προσομοιωτή πτήσεως F-16V, την αναβάθμιση δυο υπαρχόντων προσομοιωτών της Πολεμικής Αεροπορίας σε F-16V, αναβάθμιση 26 συστημάτων αυτοπροστασίας ASPIS I σε επίπεδο ASPIS II, εξοπλισμό υποστηρίξεως εδάφους, συστήματα ολοκληρώσεως των συστημάτων και δοκιμών, ανταλλακτικά.
Τι προβλέπει η αναβάθμιση
Ένα ή δύο αεροσκάφη θα αναβαθμιστούν εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ για να χρησιμοποιηθούν ως υποδείγματα για τις τεχνικές εργασίες, και στη συνέχεια μια σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα θα κατασκευαστούν στις ΗΠΑ, θα έρχονται στην Ελλάδα, θα συναρμολογούνται και θα γίνονται οι υπόλοιπες κατασκευές και τροποποιήσεις που χρειάζονται.
Επίσης, στην Ελλάδα θα έρθει ομάδα Αμερικανών για δοκιμές εδάφους σε τρία ή τέσσερα F-16 για να επιλέξουν ένα από αυτά το όποιο θα φύγει για ΗΠΑ τον Αύγουστο.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, άνεργοι!

    Η 1η Μάη είναι η μέρα των εργαζόμενων όλου του κόσμου, είναι η μέρα που το παγκόσμιο εργατικό κίνημα θυμάται και τιμά τους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου για μια κοινωνία με ισότητα και δικαιοσύνη. Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας τιμά και φέτος τους αγώνες της εργατικής τάξης και καλεί όλους τους Μεσσήνιους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας την Τρίτη, 1η Μάη στις 10.30 Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

    Οφείλουμε όλοι να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα εργατικά δικαιώματα των εργατών του Σικάγο και των μεταγενέστερων, που κατοχύρωσαν με θυσίες το οκτάωρο, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία της μητρότητας, την κανονική άδεια, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίες και τη δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.

    Στη χώρα μας τα τελευταία οχτώ χρόνια οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι πληρώνουν τις μνημονιακές και φιλελεύθερες πολιτικές, που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση το 1/3 του πληθυσμού.

    Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό και βροντερό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων.


Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Γ. Φαββατάς

Μία ιστορική ημέρα γιά τον Ελληνισμό Αμερικής: Ανδριάντας του μεγάλου Έλληνα συνδικαλιστή ηγέτη, Ηλία Σπαντιδάκη (Λούης Τίκας), στο Τρίνινταντ των ΗΠΑ

Στις 23 Ιουνίου 2018, στην πόλη Τρίνινταντ της Πολιτείας Κολοράντο των ΗΠΑ, έχει προγραμματιστεί να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του μεγάλου συνδικαλιστή ηγέτη-ήρωα, του 'Ελληνα Ηλία Σπαντιδάκη (Λούης Τίκας), που δολοφονήθηκε από την Εθνοφυλακή του Κολοράντο, στην ''σφαγή του Λάντλοου'' 20 Απριλίου 1914, στην διάρκεια της μεγάλης εργατικής απεργίας στα ορυχεία Ροκφέλερ, κοντά στην πόλη Τρίνιταντ, στα νότια της Πολιτείας. 
Τα αποκαλυπτήρια θα συνοδευτούν από εκδηλώσεις, ενώ η ημέρα θα τιμηθεί με διακηρύξεις της Πολιτείας Κολοράντο και της Πόλης Ντένβερ...

 
-ακούστε και το φημισμένο τραγούδι -διαβάστε και τους στίχους- του Frank Manning, γιά τον Λούη Τίκα και την σφαγή εργατών-συνδικαλιστών )

,,,,,,,,,,,,

www.kalami.us    |    www.kalami.news

Διαγωνισμός για να εμπλουτιστεί η ελληνική Wikipedia

Η ελληνική ομάδα χρηστών Wikimedia «τρέχει» έναν μεγάλο μαραθώνιο δημιουργίας και ανάπτυξης λημμάτων σχετικών με τους υπολογιστές και την τεχνολογία.

Στόχος αυτής της ενέργειας, που ξεκίνησε στις 23 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαΐου, είναι ο εμπλουτισμός της ελληνικής Βικιπαίδειας με λήμματα σημαντικά για την κατανόηση των τεχνολογικών εξελίξεων.

Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας ένα ή περισσότερα λήμματα από μία σχετική λίστα. Τα λήμματα μπορούν να είναι μετάφραση ή πρωτότυπα.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, θα αναδειχθούν δύο νικητές, ένας άνδρας και μία γυναίκα, με βάση το συνολικό μέγεθος και την ποιότητα συνεισφοράς στα σχετικά λήμματα. Ως βραβεία θα δοθούν από ένα εισιτήριο για το Voxxed Days Athens αξίας 180 ευρώ το καθένα.

ΦΩΤΟ : ΧΑΝΙΑ - Μεθυσμένη και ... ανεξέλεγκτη τα έκανε ... γυαλιά καρφιά

Αναστάτωση τη νύχτα στον Πλατανιά  Χανίων από νεαρή κοπέλα που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κοπέλα φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ βγήκε εκτός εαυτού και προσπάθησε να καταστρέψει ότι βρέθηκε μπροστά της σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Χάρη στην παρέμβαση του φύλακα του ξενοδοχείου καθώς επίσης της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ αποφεύχθησαν τα χειρότερα καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κοπέλα βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση και χτυπούσε τη τζαμαρία του ξενοδοχείου με κίνδυνο να τραυματιστεί.
Στο σημείο μετά από παρέμβαση των περαστικών και των απασχολούμενων στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό της αστυνομίας.
Η νεαρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
zarpanews.gr

To επόμενο κινητό σου μπορεί να έχει τρεις οθόνες

Οι κατασκευάστριες εταιρείες smartphones έχουν βαλθεί να φέρουν την τεχνολογική επανάσταση με τα νέα φουτουριστικά κινητά που έχουν στα σκαριά.
 Έτσι, μετά τις πληροφορίες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου και ήθελαν την Apple να ετοιμάζει ένα νέο smartphone που θα ακυρώσει την touch screen, ήρθε η ‘απάντηση’ της Samsung με ένα πραγματικά εντυπωσιακό εγχείρημα.
Σύμφωνα με το κορεατικό ‘The Bell’, η Samsung ετοιμάζεται να λανσάρει μέσα στο 2019 ένα κινητό που δεν θα μοιάζει με κανένα απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. 
Κι αυτό γιατί θα είναι αναδιπλούμενο κι εκτός από την κεντρική, αρχική οθόνη τρισήμιση ιντσών, θα ξεδιπλώνονται άλλες δύο, οι οποίες θα ενώνονται και θα φτάνουν συνολικά τις 7 ίντσες.
Το νέο Galaxy X, λοιπόν, θα διαθέτει τρεις OLED οθόνες και ουσιαστικά θα είναι μια γέφυρα ανάμεσα σε κινητά και τάμπλετ, παρέχοντας στο χρήστη μια πληθώρα δυνατοτήτων στη μεγάλη, αναδιπλούμενη, 7άρα οθόνη του.
Ακόμη βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού (μέχρι το καλοκαίρι), ενώ η Samsung αρχικά θα το διαθέσει σε συγκεκριμένα κομμάτια στην αγορά, παρακολουθώντας τις πωλήσεις του. Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε, για να το δοκιμάσουμε.

ΚΥΠΡΟΣ - Συλλήψεις και αποκαλύψεις για το διπλό φονικό



Τρεις συλλήψεις… Ένα φονικό όργανο… Μερικά αιματοβαμμένα ρούχα… Και μια κοινωνία που με συγκλονισμό συνεχίζει να παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του αποτρόπαιου διπλού φονικού του Στροβόλου

Από το πρωί της Παρασκευής όλα έδειχναν ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση του διπλού φονικού του Στροβόλου επρόκειτο να είναι καταιγιστικές. Η κατάθεση του 33χρονου υπόπτου από τη μία που από την αρχή παραδέχτηκε ότι γνωρίζει πολλά και η μαρτυρική κατάθεση του 15χρονου γιου του τραγικού ζεύγους από την άλλη που ήταν ο μοναδικός μάρτυρας του εγκλήματος, αναμενόταν ότι θα σημάνουν καθοριστικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Όπως κι έγινε…
Κατά την πολύωρη κατάθεση του, ο 33χρονος που από χθες τελεί υπό κράτηση σε σχέση με την υπόθεση και ο οποίος παραδέχτηκε εμπλοκή, «έδειξε» στους ανακριτές το φονικό όργανο καθώς και τα αιματοβαμμένα ρούχα που ο δράστης φορούσε κατά τον επίμαχο χρόνο διάπραξης του εγκλήματος. Με το που ο 33χρονος «κελάηδησε» στις αρχές σήμανε συναγερμός. Μέλη της δύναμης μετέβησαν στην πατρική οικία του υπόπτου, όπου εντόπισαν ένα μαχαίρι που πιστεύεται ότι είναι αυτό με το οποίο διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα και κάποια αιματοβαμμένα ρούχα, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να συνδεθούν επιστημονικά με τη διπλή δολοφονία.

Ο 33χρονος δεν έμεινε μέχρι εκεί…
«Έδειξε» και δύο πρόσωπα ως συνεργούς του στην υπόθεση, οι οποίοι λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της κατάθεση του φόρεσαν χειροπέδες. Πρόκειται για τον 23χρονο αδελφό του και την 21χρονη συμβία του οι οποίοι οδηγούνται το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης.

Τον αναγνώρισε ο 15χρονος γιος…
Νωρίτερα και αφού πρώτα έδωσε μαρτυρική κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης, στην παρουσία παιδοψυχολόγων, ο 15χρονος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους, αναγνώρισε σε αναγνωριστική παράταξη τον 33χρονο ύποπτο.
Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίστηκαν και μετά τις δύο νέες συλλήψεις με την ανακριτική ομάδα της υπόθεσης να αξιολογεί όλα τα στοιχεία που έχει ενώπιον της, τα οποία και αναμένεται να παρουσιάσει ενώπιον του Δικαστηρίου.

cyprustimes.com

Τι να κάνετε για να μην μυρίζουν οι μασχάλες σας από τον ιδρώτα

Η εφίδρωση κάνει τις μασχάλες σας να μυρίζουν άσχημα και μπορεί να σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στις μασχάλες σας χημικά προϊόντα του εμπορίου, τα οποία πολλές φορές δεν έχουν και τα αποτελέσματα που “υπόσχονται”, ή εάν δεν είστε ικανοποιημένοι από τα αποσμητικά και αντιιδρωτικά που έχετε ήδη δοκιμάσει, εξετάστε τις ακόλουθες πολύ αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα στις μασχάλες.

Μαγειρική σόδα
Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των οσμών στο ψυγείο ή το πλυντήριο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε την οσμή και στις μασχάλες σας. Ανακατέψτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας με λίγο καλαμποκάλευρο και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή της μασχάλης για να διατηρήσετε το δέρμα σας ξηρό και φρέσκο όλη την ημέρα. Χρησιμοποιήστε το κυρίως πριν να ντυθείτε το πρωί.

Έλαιο από δέντρο τσαγιού
Διάφορα προβλήματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της δυσάρεστης οσμής, μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια αυτού του απαλού φυσικού ελαίου. Είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Φτιάξτε ένα μείγμα από λίγες σταγόνες του ελαίου από δέντρο τσαγιού και λίγο φυσικό ροδόνερο και στη συνέχεια ψεκάστε το πάνω στην περιοχή της μασχάλης.

Αλκοόλ
Επιλέξτε άοσμη αλκοόλη, όπως βότκα, προκειμένου να αποφευχθεί η μυρωδιά από το ίδιο το αλκοόλ. Ψεκάστε λίγο αλκοόλ κάτω από τα χέρια σας και θα αφαιρέσετε τη μυρωδιά και τα βακτηρίδια αμέσως. Φυσικά, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε πριν ντυθείτε.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)
Εκτός από τα πολυάριθμα οφέλη που παρέχει, το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να εξαλειφθεί η οσμή στη μασχάλη. Απλά συνδυάστε το οξυζενέ με νερό ή φυσικό ροδόνερο και ψεκάστε το στις μασχάλες σας.


iatropedia.gr

"Ήταν δίκαιο το 1821 και... έγινε πράξη το 2018" !!! Ο Καμμένος κάνει την Μπουμπουλίνα υποναύαρχο και στο twitter κάνουν πάρτυ !

Τον τίτλο του Υποναυάρχου επί τιμή αποφάσισε να απονείμει στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, κάτι το οποίο προκάλεσε ορυμαγδό σπαρταριστών αντιδράσεων στο twitter.

Ας δούμε τα πιο επιτυχημένα tweets

Μπορεί να πέρασαν σχεδόν δύο αιώνες από το θάνατο της Ελληνίδας ηρωίδας της Επανάστασης του 1821, ωστόσο η... μοίρα της έμελλε να μνημονευτεί για τον πιο απίστευτο λόγο στα social media του 2018.

Έπειτα από απόφαση και ΦΕΚ που φέρει την υπογραφή του Υπ. Άμυνας Πάνου Καμμένου, απονέμεται τιμητικά ο βαθμός του Υποναυάρχου στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η οποία είχε βρει άδοξο τέλος παρά την τεράστια και ανιδιοτελή συνεισφορά της στον ελληνικό αγώνα.

Ωστόσο το γεγονός δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από το ελληνικό Twitter, το οποίο, εδώ που τα λέμε, δε δυσκολεύτηκε και πολύ αυτή τη φορά. Η απόφαση Καμμένου "ανατίναξε" το Twitter σαν... τουρκική ναυαρχίδα.

Ορισμένοι χρήστες δεν το πίστευαν ότι πρόκειται για αληθινό γεγονός, αλλά για... "τρολιά", άλλοι εμφανίζονται εξοργισμένοι, οι περισσότεροι όμως αντιμετωπίζουν το γεγονός όπως πάντα με περίσσιο χιούμορ.

"Ήταν δίκαιο το 1821 και... έγινε πράξη το 2018", αναφέρει ένας χρήστης, ενώ άλλοι δηλώνουν πως βρέθηκε η υποναύαρχος για... τις "φρεγάτες-φάντασμα" που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Γαλλία.

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να εξαφανίσετε το πουρί της τουαλέτας

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία για καθάρισμα στο σπίτι είναι το μπάνιο καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και πολλές φορές αρκετό χρόνο.

Ωστόσο, όσον αφορά το πουρί στη λεκάνη της τουαλέτας μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα με ένα υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

Η λύση βρίσκεται στο ξίδι!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε αρκετό ξίδι στη λεκάνη και να το αφήσετε να δράσει μια ολόκληρη νύχτα.

Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε με τη βούρτσα που έχετε για να καθαρίζετε τη λεκάνη της τουαλέτας.

Η τουαλέτα σας θα λάμψει σαν καινούρια!

Ποια καθημερινή συνήθεια συνδέεται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;

Τι έδειξε νέα μελέτη

Με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου στους άνδρες συνδέεται μια καθημερινή συνήθεια και συγκεκριμένα η παρακολούθηση τηλεόρασης για περισσότερες από 4 ώρες ανά ημέρα.
Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Journal of Cancer, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από περίπου 500.000 ενήλικες, τους οποίους παρακολούθησαν για 6 χρόνια.
Συνολικά, παρατηρήθηκε πως οι άνδρες που παρακολουθούσαν τηλεόραση για περισσότερες από 4 ώρες ανά ημέρα, είχαν 35% υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης της νόσου, συγκριτικά με εκείνους που δεν ξεπερνούσαν τη μία ώρα. Αντίθετα, δε βρέθηκε ανάλογη συσχέτιση στις γυναίκες. Από την άλλη, οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας βρέθηκαν να έχουν 23% χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης της νόσου.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, οι παρατηρούμενες συσχετίσεις πιθανόν να εξηγούνται τόσο από τον παρατεταμένο καθιστικό χρόνο, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα κίνδυνου για την εμφάνιση της νόσου, όσο και από το γεγονός ότι η αυξημένη τηλεθέαση μπορεί να οδηγεί και σε υψηλότερη κατανάλωση «ανθυγιεινών» τροφίμων που προβάλλονται σε αυτή.
Κλείνοντας, υπενθυμίζουν πως είναι ήδη γνωστό ότι η διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους, ο περιορισμός του αλκοόλ, η άσκηση και η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

«Καθαρή έξοδος»: Όνειρο ήταν και πάει

Λάβρο το Μαξίμου με δελτίο τύπου, κατήγγειλε τα μέσα ενημέρωσης «της διαπλοκής» ότι μετά την επίσκεψη Γιούνκερ (και τα μηνύματα που εξέπεμψε για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια), προφανώς έχασαν τον ύπνο τους, και επιδόθηκαν σε προσπάθεια να θάψουν την είδηση. 
Εύχεται δε, περαστικά τόσο στους διευθυντές και στους απελπισμένους ιδιοκτήτες τους, όσο και στη δύσμοιρη ενημέρωση. 
Το κατά πόσο δικαιώθηκαν τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία αντιπολιτευόμενα ή μη, γνωρίζουν να αξιολογούν τις ειδήσεις και να τους προσδίδουν τη αναλογούσα προβολή, φάνηκε από το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.
Ωστόσο πριν από αυτό, προέχουν δύο παρατηρήσεις:
Α) Το Δελτίου Τύπου υπογράφεται από το γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού της χώρας. Είναι δυνατό να χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα και τέτοιους χαρακτηρισμούς κατά των μέσων ενημέρωσης; Αυτό το δελτίο, και ακόμη πιο
επιθετικό, θα μπορούσε να το στείλει κάλλιστα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και θα ήταν απολύτως συμβατό με τον ρόλο του. Είναι διαφορετικό να είσαι κομματικό στέλεχος και να εκδίδεις ανακοινώσεις και διαφορετικό να είσαι δημόσιος λειτουργός, επικεφαλής του Γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού.     
Πέραν αυτού, διαφαίνεται ξανά η γνωστή διάθεση, το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού να διεκδικεί ρόλο αρχισυντάκτη, να κρίνει ποιες ειδήσεις και πως, θα πρέπει να δημοσιεύονται!
Κάποιοι θα μιλούσαν για αντιδημοκρατική έφεση σε «Μαδουρισμό». Ο γράφων δεν θα το κάνει γιατί δεν το πιστεύει. Απλώς το θεωρεί εκδήλωση ανεπίγνωστης συμπεριφοράς που προέρχεται από κεκτημένη ταχύτητα στη διαχρονική καταγγελία περί διαπλοκής.   
Β) Τα μέσα ενημέρωσης  σχετικά με την επίσκεψη Γιούνκερ, ήταν πολύ πιο φιλικά προς την κυβέρνηση από ό,τι το διαδίκτυο.  Προέβαλαν τις δηλώσεις, απλώς τους έδωσαν το βάρος που έκριναν ότι είχαν. Θα μπορούσαν εκ παραλλήλου να ανακαλέσουν συγκριτικά στη μνήμη των αναγνωστών/θεατών, τα δοξαστικά των κυβερνητικών στελεχών  για τον Γιούνκερ με εκείνα της εποχής της αντιπολίτευσης, όπως έκαναν χρήστες του διαδικτύου.
Για παράδειγμα, του Γραμματέα τη Κ.Ο. Κ. Ζαχαριάδη να δηλώνει μελιστάλαχτα ότι «Η επίσκεψη Γιούνκερ  συμβολίζει ότι η Ελλάδα καταφέρνει να αλλάξει σελίδα», με τον ίδιο κ. Ζαχαριάδη να γράφει στο twitter το 2014 «Μετά από 1,5 εκατ. ανέργους, 25% ύφεση, και 40% των παιδιών σε φτώχεια, η Βούλτεψη χαρακτηρίζει τον Γιούνκερ «φιλέλληνα»! Λόρδε Βύρωνα ακούς;».
Τον Νίκο Παππά να γράφει το 2014 «Φιλέλληνας ο Γιούνκερ λένε. Αν έχεις τέτοιους φίλους…», και τώρα «Δεν μας προκαλεί εντύπωση το «θάψιμο της επίσκεψης Γιούνκερ  από την πλειοψηφία των δελτίων ειδήσεων. Δεν το θεωρούμε τυχαίο».
Η ακόμη τον πανταχού παρόντα Παπαδημούλη το 2014 να γράφει «Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την παρέμβαση Γιούνκερ»! Το 2015 να γράφει «Ο Γιούνκερ αναλαμβάνει αρχιστράτηγος του Ναι και δίνει το στίγμα: Ανατροπή της κυβέρνησης  Τσίπρα. Απαντάμε: Όχι μένουμε Ευρώπη με αξιοπρέπεια».
Αμνήμων τώρα ο ίδιος επισημαίνει «Η επίσκεψη Γιούνκερ και το αυριανό (σ.σ. χθεσινό) Eurogroup προσθέσουν δύο ακόμη βήματα στην πορεία οριστικής εξόδου από τα μνημόνια και την ολοκλήρωση του 4πτυχου αξιολόγηση-χρέος- μεταμνημονιακή ανάπτυξη-ευρωπαική εποπτεία».
Αν κάποιος έχει πει τέτοια, θα έπρεπε να τηρεί τώρα αιδήμονα σιγή. Αλλά ή θεωρούν ότι κανείς δεν θυμάται τι είχαν πει, ή δεν τους νοιάζει. Συνθηματολογούν και σε όποιους πιάσει … (και υπάρχουν ακόμα αρκετοί που πιάνει!).
Γ) Επί της ουσίας: Το πόσο καθαρή θα είναι η έξοδος φάνηκε από το χθεσινό Eurogroup, το οποίο έληξε χωρίς συζήτηση γα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Το μήνυμα που δόθηκε ήταν πρώτα η αξιολόγηση μετά το χρέος – ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.
Η αυστηρή εποπτεία θα είναι τετράκις το χρόνο, κάθε τρίμηνο, εν αντιθέσει με τους «υποταγμένους» της Κύπρου, της Πορτογαλίας, τη Ιρλανδίας, που θα την υφίστανται ανά εξάμηνο. Το επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, κάνοντας λόγο για ενισχυμένη εποπτεία μετά την έξοδο. 
Όσο για την ΕΚΤ, δια μέσου του μέλους του εκτελεστικού Συμβουλίου Μ. Κερέ, υπενθύμισε ότι αφού η Ελλάδα δεν θα ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης, θα πρέπει να τηρήσει απόλυτα τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της, καθώς όσο πιο ισχυρές είναι τόσο το καλύτερο, αφού από τις 21 Αυγούστου η Ελλάδα δεν θα κρίνεται από την Τρόικα αλλά από τις αγορές (στις οποίες θα βαράμε ή θα μας βαράν νταούλια).
Και φυσικά ο ειλικρινής Τσακαλώτος (αυτό το έχει), επανέλαβε  ότι θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση, ενώ ακόμη και ο φιλικός μας (διαχρονικός λαϊκιστής) Μοσκοβισί έκανε λόγο για εποπτεία όσον αφορά στην τήρηση των μεταρρυθμίσεων.
Όλα αυτά δεν προμηνύουν καθαρή έξοδο, η οποία δεν κρύβεται με τις καταγγελίες και οικτιρμούς περί «δύσμοιρης ενημέρωσης». 
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Δεν είναι ακίνδυνες όλες οι καισαρικές λένε οι επιστήμονες

Η μελέτη έγινε στα πλαίσια του παγκόσμιου προγράμματος για τη Μητρική και Περιγεννητική Υγεία σε 8 χώρες της Λατινικής Αμερικής 

Οι πιθανοί κίνδυνοι μίας καισαρικής μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων στη Λατινική Αμερική.
Η μελέτη έγινε στα πλαίσια του παγκόσμιου προγράμματος για τη Μητρική και Περιγεννητική Υγεία σε 8 χώρες της Λατινικής Αμερικής και συμπεριέλαβε 120 νοσοκομεία για μία περίοδο 3 μηνών. Οι ερευνητές μελέτησαν τα πλήρη στοιχεία από περισσότερες από 97.300 γεννήσεις με στόχο να γίνει σύγκριση των αρνητικών και των θετικών στις γεννήσεις με καισαρική συγκριτικά με τους φυσιολογικούς τοκετούς.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης από το σύνολο των γεννήσεων που ελέγχτηκαν το 33,7% έγινε με καισαρική και το 66,3% με φυσιολογικό τοκετό.
Οι ερευνητές πιστοποίησαν ότι η περιγεννητική εξέλιξη των παιδιών ήταν καλή σε όλα τα νοσοκομεία που πήραν μέρος στην έρευνα και σχεδόν εξίσου καλή με αυτήν που καταγράφεται στις πλέον ανεπτυγμένες χώρες.
Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι μια γυναίκα που υποβάλλεται σε καισαρική έχει διπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσει κάποια ασθένεια ή να πεθάνει σε σχέση με μια γυναίκα που κάνει φυσιολογικό τοκετό. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος υστερεκτομής ή εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά και ανάγκη για μετάγγιση αίματος.
Επιπροσθέτως ο κίνδυνος ανάγκης χορήγησης αντιβίωσης ήταν 5 φορές μεγαλύτερος συγκριτικά με όσες γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό.
Αναφερόμενοι στα νεογνά που γεννήθηκαν με καισαρική οι επιστήμονες είπαν ότι ο κίνδυνος εισαγωγής τους σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ήταν διπλάσιος σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν με φυσιολογικό τοκετό.
Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καισαρική ήταν πολύ προστατευτική για τη ζωή των παιδιών με ισχιακή προβολή (δηλαδή ήταν μπροστά αντι του κεφαλιού, οι γλουτοί με τη λεκάνη του παιδιού, γεγονός που καθιστά τον φυσιολογικό τοκετό δυσκολότερο). Στις περιπτώσεις αυτές, η γέννηση με καισαρική μείωνε του θανάτους αλλά και τους υπόλοιπους κινδύνους για το παιδί (περιγεννητική υποξία, εγκεφαλικές βλάβες).
Συμπερασματικά οι ερευνητές τόνισαν ότι δεν προσφέρει σημαντικά οφέλη η καισαρική αν δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος όπως η ισχιακή προβολή και κολπικές επιπλοκές, αντίθετα μπορεί να βλάπτει τη μητέρα ή το παιδί.

ΦΩΤΟ - Αυτό είναι το πιο τραγικό εύρημα της Πομπηίας

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η καταστροφή της Πομπηίας αποτελεί ένα από τα πλέον δραματικά συμβάντα των ιστορικών χρόνων, καθώς μια ολόκληρη πόλη μετατράπηκε εν μία νυκτί σε ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο.
Συγκεκριμένα, στις 24 Αυγούστου το 79 μ.Χ. ο Βεβούζιος εξερράγει καλύπτοντας την πόλη που βρισκόταν στους πρόποδές του με τεράστιες ποσότητες λάβας και τέφρας και σκοτώνοντας την πλειοψηφία των περίπου 11.000 κατοίκων της.
Όταν η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε την Πομπηία, οι επιστήμονες βρέθηκαν μπροστά σε ένα πραγματικά τραγικό θέαμα: η πόλη, κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα είχε διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφη, ενώ τα πτώματα των κατοίκων της εντοπίστηκαν στις θέσεις που τα βρήκε ο πύρινος θάνατος.

Ωστόσο, το πιο τραγικό εύρημα από την καταστροφή της Πομπηίας αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες: πρόκειται για το σκελετό ενός παιδιού, ηλικίας περίπου επτά ετών, ο οποίος εντοπίστηκε στη διάρκεια εργασιών για τη συντήρηση των κεντρικών λουτρών της πόλης.
Ο σκελετός βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, γεγονός που αποκαλύπτει της τελευταίες τραγικές στιγμές του παιδιού, όταν προσπαθούσε μάταια να καλυφθεί από την πύρινη καταστροφή.

Παρά τις τραγικές συνθήκες θανάτου του, ωστόσο, οι επιστήμονες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σκελετό του παιδιού, καθώς είναι άριστα διατηρημένος και εκτιμούν ότι θα τους επιτρέψει να ανακαλύψουν διάφορα πράγματα για την υγεία και τις συνήθειες των κατοίκων της Πομπηίας.



topontiki

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ! Ξεσηκώνονται Περιφερειάρχες - Δήμαρχοι για τον «Κλεισθένη»

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την αντίδραση των δυο κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης , της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , προκάλεσε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου « Κλεισθένης1» του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στις 11 Μαΐου και κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ -ΕΝΠΕ στις 12

Στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφέρεται:
"Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών ορίζει ως χρόνο διαβούλευσης για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης I»  που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στη ΚΕΔΕ, διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.
 Παρά το κοινό αίτημα της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού να υπάρξει δίμηνη διαβούλευση, το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να περιορίσει το διάλογο στο ασφυκτικό διάστημα  μέχρι τις 14 Μαΐου.
Ως εκ τούτου υποχρεούμαστε να τροποποιήσουμε τον «Οδικό Χάρτη» και τα χρονοδιαγράμματα σύγκλησης των θεσμικών μας οργάνων, με δεδομένη την ανάγκη για μαζική συμμετοχή και ισχυρή απάντηση της Αυτοδιοίκησης.
Με βάση το νέο «Οδικό Χάρτη», οι ημερομηνίες συνεδρίασης των θεσμικών μας οργάνων τροποποιούνται ως εξής:
  1. Σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την προσεχή Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να αξιολογηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να καθορισθούν οι τρόποι δράσης της Αυτοδιοίκησης.
  2. Σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων της χώρας στις 4 και 7 Μαΐου , καθώς και των Δ.Σ. των ΠΕΔ στις 8 και 9 Μαΐου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις πάνω στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου. 
  3. Σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ στις 11 Μαΐου και κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ στις 12 Μαΐου, στην Αθήνα. 

ΕΝΠΕ
Σε δήλωσή του , ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «άτολμο και διαχειριστικό», που «αντανακλά τη συντηρητική νοοτροπία μιας κεντρικής γραφειοκρατίας» κι ότι «αποτελεί συρραφή διατάξεων… ατάκτως ερριμμένων». «Ώδινεν όρος (μεταρρύθμισης) και έτεκε μυν (εκλογικού συστήματος). Το Σχέδιο Νόμου δεν είναι μεταρρύθμιση και φυσικά δεν είναι η μεταρρύθμιση που έχουν ανάγκη η Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία, η πατρίδα μας» δήλωσε. Επίσης ότι «εκπονήθηκε όχι μόνο ερήμην αλλά ενάντια στην Αυτοδιοίκηση» και « δεν μπορεί να σταθεί. Θα το καταστήσει κενό γράμμα η ίδια η ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά . Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό το νομοσχέδιο αυτό « όχι μόνο δεν λύνει αλλά τουναντίον είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολλαπλάσια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των ΟΤΑ» .Η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές , τόνισε «καταδικάζει Περιφέρειες και Δήμους σε «εγκλωβισμένη ακυβερνησία» και στρώνει το έδαφος ώστε να επιχειρήσουν ξανά να εγκαταστήσουν στην Αυτοδιοίκηση διορισμένους κυβερνητικούς επιτρόπους με κομματικά ένσημα. Μόνοι κερδισμένοι οι ολιγάρχες που με μικρές χορηγίες θα ελέγχουν εύθραυστες πλειοψηφίες στα Συμβούλια».
ΚΕΔΕ
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει κι εκείνος ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο «δεν προωθούνται σημαντικές τομές, δεν προωθείται η αποκέντρωση και η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς την αυτοδιοίκηση, δεν εισακούστηκαν οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις που καταθέσαμε εδώ και σχεδόν δυο χρόνια στο δημόσιο διάλογο». Ο κ. Πατούλης προειδοποιεί ότι με τη θέσπιση της απλής αναλογικής θα δημιουργηθούν ακυβερνησία και προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων. Και δηλώνει ότι «με συντονισμένες κινήσεις, με ενότητα κι αποφασιστικότητα όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, θα δώσουμε τον αγώνα για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού μας και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις τοπικές μας κοινωνίες».

Δείτε όλο το νομοσχέδιο από το airetos.gr:

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΕΔΩ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου