19.5.18

Παιδόφιλος διένυσε 200 χιλιόμετρα για να κάνει σeξ με 10χρονη


Περισσότερα από 200 χιλιόμετρα διένυσε ένας παιδόφιλος, με στολή μαζορέτας μέσα στο αυτοκίνητό του, με σκοπό να κάνει σεξ με ένα 10χρονο κορίτσι.
Ο 49χρονος Μάικλ Μπίκερτον, από το Στόουκ-ον-Τρεντ, οδήγησε μέχρι την περιοχή του Κέιμπριτζ, έχοντας πρώτα κάνει τις απαραίτητες «συνεννοήσεις» μέσω ιστοσελίδας. Είχε όμως πέσει στα δίχτυα των αρχών και συνελήφθη μόλις έφτασε.
Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκου και καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση.
Όπως μεταδίδει το BBC, ο 49χρονος έπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας όταν άρχισε να εκφράζει, σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ, την προτίμησή του για «παιδιά άνω ων οκτώ ετών».
Αφού αντάλλαξε μηνύματα, ταξίδεψε 210 χιλιόμετρα από το σπίτι του μέχρι το St Neots με σκοπό να συναντήσει τη 10χρονη, με την οποία θα έκανε σεξ.
Όταν έφτασε, στις 26 Αυγούστου, συνελήφθη. 
Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα όπως μία στολή μαζορέτας, λιπαντικό και μία μάσκα.
«Ο ίδιος αρνήθηκε πως είχε πρόθεση να συναντήσει το κορίτσι και πως σκόπευε να συναντήσει έναν άλλο άνδρα με σκοπό το σεξ» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. 
Όσο για τα μηνύματα και τις συζητήσεις του online αναφορικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, έκανε λόγο για «σκέτη φαντασία».

Σύζυγοι ... κι επίσημα, Μέγκαν και Χάρι, που αποχώρησαν με άμαξα

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι πλέον σύζυγοι, όπως τους ονόμασε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο οποίος τέλεσε τον γάμο.
Σαν παραμύθι ήταν το σκηνικό της εξόδου του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν από το παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου. 
Μέσα από μία στολισμένη εκκλησία, οι νεόνυμφοι βγήκαν και αντάλλαξαν το πρώτο τους φιλί σαν παντρεμένοι, προκαλώντας παροξυσμό στους εκατοντάδες Βρετανούς -και όχι μόνο- θαυμαστές τους.
Νωρίτερα, ο Χάρι φόρεσε τη βέρα στο δάκτυλο της Μέγκαν και εκείνη έκανε το ίδιο στον Χάρι, αφού πρώτα το ζευγάρι απάντησε στον αρχιεπίσκοπο ότι δέχεται ένας τον άλλον ως σύζυγο, ακολουθώντας την παράδοση, σε μια θρησκευτική τελετή πολύ συγκινητική στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ.
Η γαμήλια τελετή τελέστηκε ενώπιον 600 καλεσμένων, μεταξύ των οποίων η βασίλισσα Ελισάβετ και πλήθος διασημοτήτων.
Λίγο αργότερα, αποχώρησαν από την εκκλησία με μία πανέμορφη άμαξα, χαιρετώντας τα πλήθη.

ΒΙΝΤΕΟ - Ρομπότ ιερέας για τις κηδείες: Made in Japan, φυσικά!

Οι Ιάπωνες είναι εφευρετικοί. Και εξαιρετικοί αντιγραφείς. 
Προσθέτοντας, πάντα, κάτι επιπλέον. 
Τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή τους εορτασμούς των 500 χρόνων της Μεταρρύθμισης, οι Γερμανοί παρουσίασαν τον BlessU-2 (bless you, too), ένα ρομπότ-ιερέα να ευλογεί τους πιστούς. Οι Ιάπωνες πήραν την σκυτάλη και η SoftBank παρουσίασε τον Pepper, ένα ρομπότ-βουδιστή ιερέα για low cost κηδείες!

Την περασμένη Τετάρτη, ο Pepper έκανε εμφάνιση στην έκθεση Life Ending Industry Expo, στο Τόκιο. Κτυπώντας ρυθμικά το τυμπανάκι του και ψέλνοντας σούτρες.

Ο πληθυσμός στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου γηράσκει. Και η κηδεία κοστίζει. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από την Ένωση Καταναλωτών εκεί, δίνουν κόστος κηδείας 20.000 δολάρια, κατά μέσον όρο. Και είναι στοιχεία του 2008. Η αμοιβή του ιερέα ανέρχεται σε 1.700 δολάρια. Έρχεται τώρα η Nissei Eco, η εταιρεία που κατασκευάζει τον Pepper και τον νοικιάζει αντί 350 δολαρίων. Μόνον.

Με τη συρρίκνωση του πληθυσμού στην Ιαπωνία, οι βουδιστές ιερείς δέχονται μικρότερη οικονομική στήριξη από τους πιστούς και αναγκάζονται να αναζητήσουν συμπληρωματικό εισόδημα κάνοντας δουλειές εκτός των καθηκόντων τους στους ναούς. Εδώ είναι που μπαίνει ο Pepper, εξηγεί ο Μίτσιο Ινάμουρα, σύμβουλος στη Nissei Eco: μπορεί να αναπληρώσει στην κηδεία έναν ιερέα, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος ιερέας.

Επιπλέον, το γραφείο τελετών έχει τη δυνατότητα να ντύσει τον Pepper με το ράσο του βουδιστή μοναχού που απαιτεί η περίσταση. Μπορεί επίσης να μεταδώσει ζωντανά την κηδεία για όσους δεν μπορούν να παραστούν.

Προς το παρόν, ο Pepper περιμένει να τον καλέσουν να «ιερουργήσει» στην πρώτη του κηδεία.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι στην Αγ. Μαρίνα

Το διοικητικό συμβούλιο της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας γνωστοποιεί ότι, στο Νομό Μεσσηνίας και στη θέση Σουμπρόλακκα Ταϋγέτου, θα λειτουργήσει φέτος με ευθύνη και μέριμνα του δήμου Καλαμάτας Παιδική Εξοχή, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι 4 και καθεμιά θα έχει διάρκεια 10 ημερών:
•1η Περίοδος:  2 Ιουλίου έως 11 Ιουλίου για παιδιά
•2η Περίοδος:  13 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου για  παιδιά
•3η Περίοδος:  24 Ιουλίου έως 02 Αυγούστου για  ΑΜΕΑ
•4η Περίοδος:  4 Αυγούστου έως 13 Αυγούστου για  ηλικιωμένους.

Άνοδος της θερμοκρασίας και στη θάλασσα

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας της θάλασσας, σύμφωνα με μετρήσεις των  Κ. Λαγουβάρδου και Σ. Ντάφη, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών(ΕΑΑ). 

Η εμμονή υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας των επιφανειακών νερών. Από μετρήσεις που έκαναν προκύπτει ότι «στις 18/05 η θερμοκρασία της θάλασσας ήταν από 2 ως σχεδόν 4 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση τιμή της τελευταίας δεκαετίας».

Πάντως όπως αποδεικνύει η κάρτα του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr
υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα το Σάββατο. Στα ανατολικά του Ηρακλείου μόλις ξεπέρασε τους 35 β. κελσίου.
Αλλά και την Παρασκευή το ίδια μεγέθη καταγράφηκαν. Τα θερμόμετρα έδειξαν στη Λίνδο Ρόδου (34.2β), στα Σταυράκια Ηρακλείου (33.2β), στη Λιβαδειά και στη Βαγιωνιά Ηρακλείου (32.9β), στη Θήβα και στη Ζαχάρω Ηλείας (32.8β), στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου και στην Κάλυμνο (32.6β).

Και είναι ακόμη Μάϊος.

Πασάς της ασφάλτου !!! Τούρκος τρώει, πίνει, παίζει κομπολόι και οδηγεί με το… πόδι

Πασάς της ασφάλτου ο Τούρκος Καντίρ Ερντογάν, αρέσκεται να οδηγεί με απίθανο, αλλά και ριψοκίνδυνο τρόπο, το αυτοκίνητό του, να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο το … κατόρθωμά του και μετά να ανεβάζει το υλικό στο διαδίκτυο.
Η κοινοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού στο Facebook και το Instagram βοήθησε τις αρχές του Ερζερούμ να φθάσουν στα ίχνη του Κ. Ερντογάν και να τον συλλάβουν.
Στη φωτογραφία που τον «έκαψε» φαίνεται να οδηγεί προς το αεροδρόμιο του Ερζερούμ.
Δίπλα του έχει ένα τεράστιο πιάτο φρούτων και με το δεξί του χέρι συνεχώς τσιμπολογάει.
Με το αριστερό του χέρι -αυτό δηλαδή που θα περίμενε κανείς να βαστάει το τιμόνι- παίζει ένα πολύ μεγάλο κομπολόι.
Την ίδια στιγμή ακουμπά το αριστερό πόδι στο τιμόνι και με το άλλο ελέγχει το γκάζι.
Τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία δεν είναι και τόσο κολακευτικά. Τα περισσότερα δεν συμμερίζονται την άποψή του πως είχε στόχο το χιούμορ, κατηγορώντας τον για ανευθυνότητα και για τον κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.
Ο Καντίρ Ερντογάν τέθηκε για 24 ώρες υπό κράτηση, κατόπιν ορίστηκε δικάσιμος και μόνο τότε αφέθηκε ελεύθερος.
Φυσικά, η Τροχαία του Ερζερούμ, του αφαίρεσε το δίπλωμα και την άδεια οδήγησης, ενώ ο παράτολμος αυτοκινητιστής θα καθίσει στο εδώλιο για το αδίκημα της «έκθεσης της γενικής ασφάλειας σε κίνδυνο».  


Πρωτο Θεμα

Ο Ιβάν στο Πατριαρχείο

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε την Παρασκευή στο Φανάρι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Ο πρόεδρος του Δικεφάλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά τόνισε ότι προσήλθε στο Πατριαρχείο προκειμένου να λάβει την ευχή και ευλογία του Παναγιωτάτου προς πνευματική ενίσχυση και ευόδωση των μελλοντικών έργων του.
Ανέφερε επίσης ότι αντιπροσωπεία ελληνικής νεολαίας θα εκκλησιαστεί κατά την Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου στη Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.
Σ.Σ. Η συνάντηση συμπίπτει (ημερολογιακά με την επέτειο της Ποντιακής γενοκτονίας 

ΒΙΝΤΕΟ - Έδειραν τον Γιάννη Μπουτάρη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Το "παρών" στην κοινή εκδήλωση μνήμης για τη σημερινή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.
Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.
Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές.
Τελικά οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο για να τον προστατεύσουν από το μαινόμενο πλήθος.
Δείτε τα βίντεο:

πηγή

Εκλεψε ΙΧ και έδειρε και την ιδιοκτήτρια 42χρονη στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη μιας 42χρονης για ληστεία προχώρησαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Ανάληψης αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Η συλληφθείσα, μπήκε σε αυτοκίητο το οποίο ήταν ξεκλείδωτο και αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα, πλην όμως έγινε αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου και προκειμένου να διαφύγει έκανε χρήση σωματικής βίας.


thestival

Το μπάτσελορ στα Σφακιά κατέληξε σε θρήνο…Τι λέει το Λιμενικό για την τραγωδία με τα τρία νεκρά παιδιά που συγκλονίζει τα Χανιά

Τρεις νεκροί και ο κουμπάρος στο Νοσοκομείο

Ο λόγος της μοιραίας συνάθροισης, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ήταν το προγαμιαίο πάρτι (μπάτσελορ) ενός φίλου τους που παντρεύεται, με αποτέλεσμα η παρέα Χανιωτών να σμίξει στα νότια παράλια του νομού και να γιορτάσει τις τελευταίες στιγμές της εργένικης ζωής του γαμπρού.
 
Στον γυρισμό τους από την Αγιά Ρουμέλη και με κατεύθυνση προς το Λουτρό όπου και θα διανυκτέρευαν, το σκάφος που επέβαιναν τα τέσσερα άτομα έπεσε στα βράχια, στην περιοχή του Φοίνικα.

Επίσημη ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα,  που σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή των Σφακίων περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τριών νέων ανθρώπων από τα Χανιά και τον τραυματισμό ενός ακόμη εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σφακίων για περιστατικό πρόσκρουσης στην ξηρά του Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ” Τ. Χανίων 975, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 31, 32, 33 και 35 ετών, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΟΥΡΟΥ” Λουτρού Σφακίων ν. Χανίων.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Τ/Ρ “ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν.Χ. 636, το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27 και το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προς παροχή συνδρομής.
Ο 35χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27, το οποίο τον μετέφερε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Παράλληλα, ο 31χρονος εντοπίστηκε στη θάλασσα, έχοντας τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11 και, αφού μεταφέρθηκε στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, διεκομίσθη στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Στην περιοχή της πρόσκρουσης, επί της βραχώδους ακτής, εντοπίστηκε το Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ”, το οποίο είχε ανατραπεί εγκλωβίζοντας τον έναν εκ των επιβαινόντων, ενώ πλησίον του εντοπίστηκε ο έτερος επιβαίνων.
Λόγω της δύσβατης θέσεως του συμβάντος, για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι ανέσυραν τον 32χρονο και τον 33χρονο, χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκαν στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Από το Λιμενικό Σταθμό Σφακίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».
Ειδικοί του λιμενικού εξετάζουν το σκάφος
Στο σημείο της τραγωδίας έχουν βρεθεί από τις πρώτες ώρες άνδρες του λιμενικού, ενώ τις τελευταίες ώρες πραγματοποιείται αυτοψία στο σκάφος που έκοψε το νήμα της ζωής σε τρεις νεαρούς.
Σύμφωνα με το λιμενικό, ειδικοί πραγματογνώμονες πραγματοποιούν ενδελεχή έλεγχο του σκάφους για να πέσει φως στα αίτια της τραγωδίας που βύθισε τα Χανιά στο θρήνο.


zarpanews.gr

Μετά τον Ευαγγελάτο και την Τατιάνα τέλος και η Πάνια απο το Epsilon

Παρελθόν από το Epsilon Tv αναμένεται να αποτελέσουν το ερχόμενο καλοκαίρι ο Νίκος Ευαγγελάτος η Τατιάνα Στεφανίδου  και η Αννίτα Πάνια σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρωί της Παρασκευής στη Φωλιά των Κου Κου ο Στέφανος Κωνσταντινίδης.
«Γενικότερα διάφορα πραγματάκια γίνονται στο Epsilon. Ο Νίκος Ευαγγελάτος  φαίνεται πως δεν θα συνεχίσει την επόμενη χρονιά με το Epsilon. Δεν έχει σχέση με τον Καλημέρη. 
Εγώ έχω μάθει ότι πριν έρθει ο κύριος Καλημέρης οι συζητήσεις που έγιναν δεν είχαν ευοδωθεί. Μαζί του όμως επίσης φαίνεται πως δεν θα συνεχίσει και η Τατιάνα . 
Δεν μπορώ να απαντήσω για ποιον λόγο δεν συνεχίζει. Όπως δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν συνεχίζει στο Epsilon και η Αννίτα Πάνια.  
Να περιμένουμε όμως», είπε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος. Φαίνεται οτι ο Ιβάν Σαββίδης έχει σκοπό να αποζημιώσει και να τελειώσει τα πάντα απο το κανάλι για μια νέα αρχή.

tvnea.com

Ξεκινούν οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού και παροχών της Αγροτικής Εστίας

Στις 21 Μαΐου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων στα ΚΕΠ όλης της χώρας

Ξεκινάει την Δευτέρα 21 Μαϊου και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, αλλά και άλλων παροχών.
Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται στα ΚΕΠ όλης της χώρας, ενώ όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ειδικά για το νέο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που υλοποιείται για πρώτη χρονιά φέτος, η υποβολή αιτήσεων γίνεται απ ευθείας στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.opeka.gr).
Για το 2018 υλοποιούνται επτά προγράμματα, τα οποία είναι τα εξής:
1) Κοινωνικός τουρισμός 6ήμερων διακοπών για 55.000 δικαιούχους με ημερομηνία έναρξης του προγράμματος στις 18/6/2018 και λήξης στις 10/5/2019.
2) Ιαματικός τουρισμός για 4.000 συνταξιούχους, με 6ήμερες διακοπές και 5 απλές λούσεις, με ημερομηνία έναρξης του προγράμματος για διαμονή σε κατάλυμα στις 18/6/2018 και λήξης στις 10-5-2019.
3) Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για 1.000 παιδιά δικαιούχων ΛΑΕ, ηλικίας 6 έως 16 ετών. Θα φιλοξενηθούν μέχρι και 16 ημέρες, με έναρξη του προγράμματος στις 16-6-2018 και λήξη στις 9-9-2018.
4) Τετραήμερες εκδρομές για 12.500 δικαιούχους με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία, με έναρξη του προγράμματος στις 18/6/2018 και λήξη στις 10/5/2019.
5) Δωρεάν βιβλία για 150.000 δικαιούχους. Ειδικά για τα παιδιά το επιδοτούμενο ποσό αυξάνεται κατά 50% από πέρσι και φτάνει φέτος στα 30 ευρώ ανά βιβλίο. Το πρόγραμμα ισχύει από 18/6/2018 έως 10/5/2019.
6) Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου σε 50.000 δικαιούχους για πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Το πρόγραμμα ισχύει από 18/6/2018 έως 10/5/2019.
7) Χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

ΔΙΗΓΗΜΑ - Ευρυάλη η αριστούχα

 Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου

           Ήρθε και τούτο το καλοκαίρι μ’ άδεια τα αμπάρια του και  το κορμί του πληγωμένο και βαριά άρρωστο. 

Οι λόγγοι έδιωχναν τους κότσυφες, κάθε κρουσταλλένιο σφύριγμα στον κάμπο έσβηνε στη σιωπή και οι ψυχές μας αφανίζονταν φυλακισμένες στης τσίτσιδης φτώχειας το κλουβί.
            Ο άρτος σκαστός από την κόφα, το όσπριο λίγο, το κολοκύθι του κήπου  άγλυκο και διψασμένο.     Προσμέναμε τα χειρότερα και για να μη έρθουν, έπαιρνα το φίλο μου τον Πορφυρίωνα και σκαρφαλώναμε στο βουνό. Αφανισμένοι εκεί ημερεύαμε τις Λερναίες Ύδρες, ξεγελούσαμε τις Χίμαιρες και τις νύχτες το πνεύμα μας ασκούσαμε να βρούμε το σωματίδιο του θεού που έφτιαξε τον ουρανό, τη γη και τον ωκεανό.
            Χωμένοι σε μια σπηλιά, διαβάζαμε απ΄ το τριμμένο μυθολογικό έντυπο τη μάχη που έδωσε ο γλεντζές  Δίας  με τον τρομερό εχθρό του Τυφωέα για το θρόνο, τη φυγή του Δία στην Αίγυπτο, τη μεταμόρφωσή του σε ζώο και το ταξίδι του Τυφωέα στη Συρία. Εκεί πιάστηκαν στα χέρια.  Άρπαξε τότε το δρεπάνι ο Τυφωέας και χρατς κόβει τα νεύρα απ’ τα χέρια και τα πόδια του Δία και τον κάνει ανίκανο και κουτσό. Ύστερα τον έκλεισε σε μια σπηλιά χωρίς νερό, χωρίς τίποτα. Ο Ερμής όμως βοήθησε και ο Δίας  ξαναγύρισε στον αγώνα και κεραυνοβολώντας τον Τυφωέα τον ανάγκασε να πάει στην Αίτνα. Εκεί ο Δίας τον συντρίβει κάτω από το βουνό.
           --- Ασυναρτησίες, έλεγε ο Πορφυρίωνας, έτσι τα γράφουν οι δολιχοκέφαλοι καλαμαράδες, οι τρανοί να συντρίβουν τους αχαμνούς!  Θα ‘ρθει όμως καιρός που και οι αχαμνοί θα τους μπήξουν το νύχι στο πετσί!
            Σε λίγο η συμμορία αύξαινε με την προσθήκη της Ευρυάλης. Αφήναμε τη σπηλιά και πηγαίναμε στο δάσος να μαζέψουμε κολεόπτερα.
Τα ήθελε η Ευρυάλη για το εργαστήρι της ανατομίας αφού θα γινόταν στο μέλλον ιατρός όπως έλεγε. Καταλήγαμε μετά στο ποτάμι το στολισμένο με τα φύλλα της κλαίουσας. Στεκόμαστε στην όχθη του και πετροβολούσαμε τα βατράχια μέχρι να πάθουν εντερορρηξία! Τα μαζεύαμε και τα καρφώναμε πάνω σε ξύλινους σταυρούς και με μια μικρή λιτάνευση τα θάβαμε στην άμμο. Τους μπήγαμε και τρία βούρλα για κεριά στον τάφο και χαράζαμε μ’ ένα ξύλο το επίγραμμα: << Ενθάδε κείτονται σφάρδακλοι πεσόντες  υπό άναρχης τριμελούς συμμορίας. Ως και η Ευρυάλη, αρόγιαστη ακόμη μέλλουσα ιατρός,  έβαλε  το  χεράκι της >>.
         --- Άσε μωρή, τα σφαρδάκλια! της έλεγε η μάνα της και διάβασε και κανένα βιβλίο να μπεις στο πανεπιστήμιο, μου θες και γιατρική κιόλανε, χάθηκε να γίνεις μαμή να ξεγεννάς τις γκαστρωμένες  και να κάνεις ένα μπόγο λεφτά! Είσαι και αριστούχα πανάθεμά σε αλλά από μυαλό ντιπ, κουρκούτι!
        Την κοιτούσε παράξενα η Ευρυάλη και της απαντούσε:
         --- Γιατί ρε μάνα;
         --- Γιατί όξινος και ξερός…
         --- Τα ‘μαθα το ρέζους…
         --- Μένα μου λες! Να το μάθεις καλύτερα! Μυαλό είν’ αυτό, ξεχνάει!
         --- Δεν μπορώ να διαβάσω άλλο, κουράστηκα! Οι νευρώνες μου κλατάρισαν, θέλουν ανάπαυση! 
         Άπλωνε τα χέρια της να την καταχεριάσει μα η Ευρυάλη πουρλακούσε σαν όρνιθα και της ξέφευγε. Την έπαιρνε στα κοντά εκείνη, τη φοβέριζε και της φώναζε:
         --- Ου να μου χαθείς, αχαϊρευτη! Σερνίκωσες και γυρνάς με τον Πορφυρίωνα και τον Τροφώνιο στα ρέματα και στα ρουμάνια και δε νοιάζεσαι ρούπι μη σου βγάλουνε τα μάτια! Για μαζέψου, γύρνα σπίτι και πέσε στο διάβασμα για να μη ρίξεις κουτουλιά στον τοίχο μεθαύριο!                     
         Τα πρωινά κλεινόμαστε στη σπηλιά και οι τρεις. Θέλαμε να ρίξουμε την αστική τάξη και ροκανίζαμε το Μαρξ με τα εξώφυλλα.
         ---  Μαρξιστές μου εσείς! μας έλεγε η Ευρυάλη, αρχίζουμε: κι έβγαζε το μανιφέστο σε ξεθωριασμένο καφέ χρώμα απ’ τον τσιτωμένο κόρφο της.
         --- Να διαβάσω εγώ! ζητούσε ο Πορφυρίωνας να δω αν μου πάει για σύντροφος!
         --- Δεν έχει να διαβάσει κανένας, τον έκοβα και απλώνοντας το χέρι, έπαιρνα το βιβλίο. Θα διαβάσω εγώ γιατί σκοπεύω να ηγηθώ του αριστερού κινήματος και θέλω να κάνω τις πρώτες μου δοκιμές σε ακροατήριο!
         Άνοιγα το μανιφέστο διορθωμένο σε πολλά σημεία με δικές μας παρεμβάσεις και άρχιζα να διαβάζω το κεφάλαιο με την επικεφαλίδα: αστοί και προλετάριοι: << Η ιστορία κάθε κοινωνίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είναι ιστορία ταξικών αγώνων. Λεύτεροι και δούλοι, πατρίκιοι και πληβείοι, μάστορες και καλφάδες, βαρόνοι και δουλοπάροικοι, εν ολίγοις για να μη πολυλογούμε, καταπιεστές και καταπιεσμένοι, βρίσκονταν και βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους και σε αγώνα χωρίς τέλος για το ποιος θα επικρατήσει. Όφελος για όλους θα είναι να πάψει  η πάλη, να ‘ρθει η στιγμή του παράδεισου, φτωχοί, μοιραίοι και αδικημένοι το βάσανο να ξεχάσουν της ζωής >>.
           Τα λόγια με συνέπαιρναν, ύψωνα τη γροθιά μου, πολύ χαιρόμουν τους Μήδες και τους Κροίσους να συντρίψω, τη γριά τσίτσιδη φτώχεια σε βάραθρο δυσθεώρητο να γκρεμίσω.

             Τις Κυριακές  τα πίναμε στην ταβέρνα του γερο Μαρσύα. Άλλες φορές περνούσαμε καλά, άλλες όχι. Κάναμε όμως και κάτι πλάκες στην αστική τάξη που έμειναν αξέχαστες.
             Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ερχόταν εδώ και τα ‘τσουζε  ο Λύγαρης. Ένας γέρος πλούσιος που ζούσε μόνος, σκορπούσε το χρήμα σαν άχυρο και ήταν δούλος και υπηρέτης του σκύλου του. Μια Κυριακή ήρθαν και οι δυο τους στην ταβέρνα κι έπιασαν θέση ο γερομπαμπαλής στην καρέκλα, ο σκύλος κοντά στον πάγκο. Ο Πορφυρίωνας βρήκε να κάνει το αστείο και του πάτησε την ουρά. Ούρλιαξε ο σκύλος και ανεμιστός βγήκε από την πόρτα και χάθηκε στο δρόμο.
            --- Άθεοι! Ποιος το  ’κανε! βρυχήθηκε ο μπαμπαλής.
            Εγώ και ο Πορφυρίωνας γελούσαμε και η Ευρυάλη τακτοποιούσε τα μοσχοβόλα κίτρα του αμάραντου κόρφου της.
             Σηκώθηκε και τινάζοντας το κορμί του σαν κουρέλι στον Γαρμπή, μας είπε φοβερίζοντας:
             --- Ντροπή σας πληβείοι!
             Η Ευρυάλη που ‘χε βυζάξει περισσότερο γάλα αντάρτικο, κόλλησε το μούτρο της στο δικό του, του έκανε ένα  << αϊ σιχτίρ  πόπολο >>  και αφήνοντας για λίγο τη φλόγα του κορμιού της να τον τσουρουφλίσει βγήκε από την πόρτα. Κι όταν η ομορφιά της βασίλεψε στη στροφή του δρόμου την ακολουθήσαμε κι εμείς.
            
             Με αυτά κι άλλα πολλά περνάγαμε τη ζωή μας, σκεφτόμενοι πάντα πώς να φέρουμε τη ισότητα πάνω στη γη. Κι όσο μαθαίναμε πως η καμπούρα της  ισχυρής τάξης  σγούμπαινε και στους φτωχομαχαλάδες μια ψυχή παρθένα αναστιόταν, χαιρόμαστε και το γλεντάγαμε διοργανώνοντας αθλητικούς αγώνες στα χωράφια και στις λάκκες. Ως και γιορτή βιβλίου ορίσαμε για τη μορφωτική επανάσταση του μέλλοντός μας.  Έτσι η μέλλουσα ιατρός Ευρυάλη συνέταξε μπροσούρα προς το λαό μας, να μας στείλει βιβλία. Υπέγραψε δε το κείμενο με γράμματα όρνιθας ως εξής: Για την οργάνωση: << Οι τρεις του βουνού >>. 


              ellinikoxronografima.blogspot.gr

ΦΩΤΟ : Έτσι θα είναι το υπερ – ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Εκεί θα μετεγκατασταθούν τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό και τη Λιοσίων και θα μοιάζει με τέρμιναλ αεροδρομίου

Τον νέο κεντρικό σταθμό των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα παρουσίασε κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, ο υποδιευθυντής Νέων Έργων στη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Αττικό Μετρό, Παναγιώτης Κλήμης.
Ο Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ), στον οποίο θα μετεγκατασταθούν τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό και τη Λιοσίων, υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί ετησίως περίπου 16 εκατομμύρια επιβάτες.
Οι εγκαταστάσεις του ΚΣΥΛ θα έχουν συνολική επιφάνεια 40.000 τ.μ. και, ανά κατηγορία, οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου θα εκτείνονται σε επιφάνεια 20.000 τ.μ. και οι χώροι για εμπορικές χρήσεις σε 11.750 τ.μ., ενώ οι χώροι στάθμευσης θα είναι 572, εκ των οποίων οι 100 θα είναι για τους επιβάτες του μετρό, δεδομένης της σύνδεσής του με τον σταθμό «Ελαιώνα» του μετρό.
«Στόχος ήταν ο σχεδιασμός ενός τέρμιναλ που θα έμοιαζε με αεροδρομίου, λαμβάνοντας υπόψη και την αντίστοιχη διεθνή εμπειρία», σχολίασε το στέλεχος της Αττικό Μετρό, προσθέτοντας ότι η λογική του έργου είναι η δημιουργία ενός συγκοινωνιακού κόμβου που θα φιλοξενεί και διεθνείς λεωφορειακές γραμμές.
Όπως ανέφερε ο κ. Κλήμης στο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, που συνδιοργάνωσαν οι ιστοσελίδες, www.ypodomes.gr και www.metafores.gr, η διαδικασία των απαλλοτριώσεων τελείωσε πρόσφατα και η προμελέτη του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία Αντικειμένου, προκειμένου να ανατεθεί σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την προκήρυξη του διαγωνισμού.
Σε επίπεδο χρηματοδότησης, ανέφερε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες ένταξης του έργου στο «Πακέτο Γιούνκερ».

Δείτε γιατί πρέπει να ψεκάζετε τα παράθυρα του σπιτιού σας με ξύδι

Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες τόσο πιο πολλά ζωύφια και έντομα θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον χώρο σας.

Λόγω του ότι από τον Μάιο και μετά τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες μένουν ανοιχτά για αρκετές ώρες, τα διάφορα ζωύφια έχουν την τάση να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι σας ανενόχλητα.
Κι αν μέχρι τώρα τα εξαφανίζατε με τη βοήθεια χημικών φαρμάκων, τώρα είναι η ώρα να σκεφτείτε λίγο διαφορετικά και να κρατήσετε τα χημικά μακριά από το σπίτι και τη ζωή σας.
Το γνωστό σε όλους μας ξύδι έχει χρήσεις που ούτε να φανταστούμε μπορούμε.
Για να κρατήσετε μακριά από τα παράθυρά σας τα ενοχλητικά ζουζούνια δεν έχετε παρά να αναμείξετε σε ένα βαποριζατέρ λευκό ξύδι με νερό σε ίσες ποσότητες.
Ψεκάστε με το μείγμα γύρω από τα πλαίσια των παραθύρων και θα αργήσετε να δείτε ξανά ζωύφια.


spirossoulis.com

Φουσκάλες στο δέρμα: Αντιμετώπιση σε τρία βήματα

Οι φουσκάλες στα πόδια, τα χέρια και άλλα σημεία του σώματος είναι ενοχλητικές και κάποιες φορές επώδυνες. 
Τις περισσότερες φορές προκαλούνται από σκληρή χειρωνακτική εργασία ή άσκηση έντονης πίεσης σε ένα συγκεκριμένο σημείο, που προκαλεί τη συσσώρευση υγρού κάτω από το δέρμα. 
Μπορούν επίσης να προκληθούν από έγκαυμα. 
Εάν δεν είναι κάτι σοβαρό, δεν είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον γιατρό.
Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας (NHS), οι φουσκάλες υποχωρούν από μόνες τους εντός μίας εβδομάδας. Καθώς επουλώνονται μπορεί να νιώθετε πόνο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχήσει.
Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο, βάλτε πάγο στο σημείο που πονάτε και κρατήστε το έως και 30 λεπτά. Μην αμελήσετε τη φροντίδα της φουσκάλας, καθώς έτσι θα προφυλάξετε το περιβάλλον δέρμα και θα αποφύγετε τη μόλυνση.
Αυτά είναι τα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε σύμφωνα με το NHS για να αντιμετωπίσετε τη φουσκάλα:
Κάλυψη
Καλύψτε τη φουσκάλα που είναι έτοιμη να σπάσει με ένα αυτοκόλλητο επίδεσμο.
Καθαριότητα
Προσπαθήστε να αποφύγετε τη μόλυνση με κάθε τρόπο. Πριν αγγίξετε τις φουσκάλες πρέπει να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας.
Αφαιρέστε το υγρό
Προσπαθήστε να αφαιρέσετε το υγρό που έχει η φουσκάλα, αν έχει σκάσει. Πρέπει να αφήσετε το σημείο να στεγνώσει πριν το καλύψετε με αυτοκόλλητο επίδεσμο.
Τι πρέπει να αποφύγετε
Μην σπάτε μόνοι σας τις φουσκάλες, τραβώντας το δέρμα, μη φοράτε κλειστά παπούτσια που ασκούν πίεση στο σημείο που υπάρχει η φουσκάλα και μη χρησιμοποιείτε εργαλεία ή εξοπλισμό που προκάλεσε τη φουσκάλα μέχρι να θεραπευτεί πλήρως.


onmed.gr

Τέσσερις λόγοι για να τρώμε γιαούρτι

Τα οφέλη του γιαουρτιού έχουν αναφερθεί αρκετές φορές αν και δεν είναι σε όλους γνωστά.

Εκτός από ασβέστιο και πρωτεΐνες, μία μερίδα γιαουρτιού περιέχει επίσης τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια τα οποία υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου και του ανοσοποιητικού, βελτιώνουν την πέψη και προστατεύουν από την κατάθλιψη.
Δείτε επίσης παρακάτω τέσσερις λόγους για να τρώμε γιαούρτι...
1. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, μας προστατεύει από τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
2. Παλιότερη μελέτη σε πάνω από 120.000 ανθρώπους που δεν ήταν παχύσαρκοι, ούτε έπασχαν από χρόνιες νόσους, έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού τους προστάτευσε από την πρόσληψη βάρους, πιθανώς λόγω της αλλαγής του μικροβιώματος του εντέρου.
3. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού επί τέσσερις εβδομάδες ωφελεί τον εγκέφαλο.
4. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού σε ανθρώπους που έτρωγαν μόνο δύο μερίδες την εβδομάδα.



 baby.gr

«From Darkness to Light» στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

Ο «Παρθενώνας» της Πελοποννήσου, ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην μακραίωνη Ιστορία του μια ολονύχτια παράσταση, την βιωματική performance «From Darkness to Light» της διεθνούς διακεκριμένης χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη, απο 28/7 έως 29/07 (πανσέληνος Ιουλίου). 

Γράφει ο
Σταύρος Ξηντάρας

Η συναρπαστική εμπειρία του κύκλου παραστάσεων με τίτλο «The Sleep & Dream Performance series» που κέρδισε κοινό και κριτικούς όταν είχε παρουσιαστεί στο Μουσείο Βορρέ (2014), στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης (2016) και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά (2017), ταξιδεύει για πρώτη φορά υπαίθρια, στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στη Φιγαλεία στα σύνορα μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, σε υψόμετρο 1130 μέτρων.
1Η Αποστολια Παπαδαμάκη επισκέπτεται αυτή τη φορά τη χώρα των ονείρων αναζητώντας το φως του Απόλλωνα και προσκαλεί τους θεατές, επισκέπτες και διανυκτερεύοντες, να συνυπάρξουν δημιουργικά με την καλλιτεχνική ομάδα της παράστασης, να θαυμάσουν το Φως της Πανσελήνου και της Ανατολής και να ζήσουν μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού Ναού, έργο του αρχιτέκτονα Ικτίνου.

Η ολονύχτια παράσταση «From Darkness to Light» επιχειρεί να σηματοδοτήσει την σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φώς, την παραστασιακή δράση με τον ύπνο, τα όνειρα και τη φαντασία μέσα από το χορό και τη μουσική. Η διακεκριμένη χορογράφος αντλεί επίσης την έμπνευση της από τις τελετουργικές «εγκοιμήσεις» των αρχαίων Ελλήνων και από τα χαρακτηριστικά του Ναού: ισχύς, κάλλος και αρμονία.

2Για το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός, ο στενός συνεργάτης της χορογράφου, ο βραβευμένος μουσικός και συνθέτης, Τρύφωνας Κουτσουρέλης δημιούργησε ένα πρωτότυπο μουσικό έργο 12 ωρών, ένα site specific sound installation, που θα συνοδεύει τις δράσεις της ολονύχτιας παράστασης τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους διανυκτερεύοντες θεατές.
Οι χορευτές, οι μουσικοί και οι θεατές θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από τον χορό, τη μουσική και το τραγούδι συνδεδεμένοι με αρχετυπικά θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο από αρχής γενέσεως κόσμου. Η έννοια του Όλου, η αντίληψη του φυσικού σώματος σε σχέση με την ψυχή και τον νου, η σύνδεσή του με τα σημεία του Ορίζοντα (Δύση, Ανατολή, Βορράς, Νότος) και με τα στοιχεία της φύσης (φωτιά, αέρας, νερό, γη), το σκοτάδι και το φως, καθώς και το ενωτικό στοιχείο όλων που είναι η Αγάπη (Εμπεδοκλής), συμπράττουν αρμονικά στη συναρπαστική εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έλαβε ομόφωνα την θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη, Χορογραφία και Σκηνοθεσία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Πρωτότυπη μουσική Σύνθεση: Τρύφων Κουτσουρέλης
Ινδικό αρμόνιο, Φωνή: Ανταράτμα Θοδωρής Χιώτης
Περσικό Σαντούρι: Fuad Ahmadvand
Χορευτές: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Αντώνης Στρούζας, Ολγα Μουρουζίδου
Project coordinator: Ιωάννα Σακκέτα
Ειδικός επιστημονικός συνεργάτης: Δρ. Ιωάννης Μπουχέλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Μανόλης Σάρδης/ Βοηθός Διεύθ. Παραγ.: Χριστινα Πολυχρονιάδου
Βίντεο: Θανάσης Παπαναγιώτου/ Φωτογραφίες: Μαρία Τούλτσα
Web & Graphic designer: Αρείων Στεφανίδης

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν συγκεκριμένους ανθρώπους;

Το έχουμε όλοι ζήσει σε κάποια φάση της ζωής μας, έρχεται και η επιστήμη να το επιβεβαιώσει:
υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι, οι οποίοι γίνονται πιο εύκολα «στόχος» των ενοχλητικών κουνουπιών.

Δείτε μερικές αλήθειες επάνω στο θέμα… κουνούπια, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, αφού έχουν επιβεβαιωθεί με συγκεκριμένες έρευνες.

Ομάδα αίματος
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε συνθήκες εργαστηρίου, τα κουνούπια “επέλεξαν” άτομα με ομάδα αίματος “0”, σχεδόν δύο φορές πιο συχνά όσο εκείνα με ομάδα αίματος “Α”.
Επιπλέον, με βάση άλλα γονίδια, περίπου το 85% των ανθρώπων εκκρίνει ένα χημικό σήμα μέσω του δέρματός του, το οποίο δείχνει τον τύπο του αίματος που έχουν, ενώ το 15% δεν εκκρίνουν τέτοια ουσία. Και η έρευνα έδειξε ότι ένα κουνούπι θα το προσελκύσει περισσότερο κάποιος που εκκρίνει την ουσία αυτή, ανεξάρτητα από τον τύπο αίματος που έχει.
Διοξείδιο του άνθρακα
Ένας από τους βασικούς τρόπους που τα κουνούπια εντοπίζουν τους στόχους τους είναι η μυρωδιά του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στην αναπνοή. Χρησιμοποιούν ένα ειδικό όργανο για να το κάνουν αυτό και μπορεί να ανιχνεύσουν το διοξείδιο του άνθρακα ακόμα και από 50 μέτρα μακριά!
Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που απλά εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα γενικά (αυτοί συνήθως είναι οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος άνθρωποι) έχει αποδειχθεί ότι προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά ταλαιπωρούνται σπανιότερα από ό,τι οι ενήλικες, από τσιμπήματα κουνουπιών.
Άσκηση και μεταβολισμός
Εκτός από το διοξείδιο του άνθρακα, τα κουνούπια βρίσκουν τα “θύματά” τους ανιχνεύοντας το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ, την αμμωνία και άλλες ουσίες που αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα τους, και, επίσης, έλκονται από άτομα με υψηλότερες θερμοκρασίες σώματος.
Επειδή η εντατική άσκηση αυξάνει τη συγκέντρωση γαλακτικού οξέος και θερμότητας στο σώμα, κατά πάσα πιθανότητα θα σας κάνει να “ξεχωρίσετε” και να επιλέξουν εσάς ως “στόχο”. Εν τω μεταξύ, κάποιοι γενετικοί παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα ουρικού οξέος και άλλων ουσιών που εκπέμπονται φυσικά από κάθε άτομο, καθιστώντας ορισμένα άτομα πιο εύκολο να “εντοπιστούν” από κουνούπια από ό,τι άλλα.



 iatropedia.gr

Το κόλπο για να μην σε «χτυπάνε» τα παπούτσια

Όσο χαρούμενη κι αν αισθάνεσαι φορώντας ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι παπούτσια, είναι πολύ πιθανό να υποφέρεις την πρώτη φορά που θα τα φορέσεις για ώρα. 

Αν σου έχει συμβεί να σε χτυπάνε τα παπούτσια σου, κάνε το κόλπο με το χαρτόνι και δεν θα πονέσεις ποτέ ξανά!

Πάρε ένα κομμάτι χαρτόνι και ζωγράφισε πάνω του το περίγραμμα από τις πατούσες σου. 
Στη συνέχεια κόψτο σε δύο κομμάτια ώστε να έχεις δύο ξεχωριστές χάρτινες πατούσες. Την επόμενη φορά που θα πας να αγοράσεις παπούτσια, πριν τα δοκιμάσεις για να δεις αν σου πάνε, βάλε το χαρτόνι μέσα τους.
Αν διπλωθεί και τσαλακωθεί τότε σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί αργά ή γρήγορα και με τα πόδια σου, ακόμα κι αν αρχικά το ζευγάρι μοιάζει πολύ άνετο. 


 usay.gr

ΜΕΣΣΗΝΗ - Κυκλοφόρησε ο νέος "ΠΑΜΙΣΟΣ"

Με κύριο άρθρο, την ενημέρωση από τον τοπικό Τύπο, για το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της αλλαγής του ΓΠΣ στο παραθαλάσσιο μέτωπο, κυκλοφόρησε ο νέος ΠΑΜΙΣΟΣ.
Η πρόταση που συζητήθηκε στο Δημ. Συμβούλιο, είναι η άρση του χαρακτήρα της παραθαλάσσιας ζώνης ως «ζώνης υψηλής παραγωγικότητας»
Παρά την διαφαινόμενη, ομόθυμη αποδοχή από το σύνολο του Δημ.Συμβουλίου, έστω και αν υπάρχουν παρατηρήσεις επιφύλαξης για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ήδη υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην τοπική κοινωνία.
Το σίγουρο είναι πως η πρόταση αλλάζει τα δεδομένα του παραγωγικού προσανατολισμού της περιοχής, με άμεσες και συνακόλουθες συνέπειες, στο μέλλον της πόλης, στον επαγγελματικό προσανατολισμό των κατοίκων της περιοχής και άρα την καθημερινότητα, αλλά και την επιβίωσή τους.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά να την συνοδεύουν, η πρόταση κρίθηκε πως πρέπει να δημοσιοποιηθεί και από τον ΠΑΜΙΣΟ.

Στις επόμενες σελίδες, παρατίθενται:
  • Το βαρυσήμαντο άρθρο του συμπατριώτη μας διαπρεπούς ιστορικού Βασίλη Παναγιωτόπουλου, για το επίγραμμα στην προτομή του Ιωσήφ Ανδρούσης  στον Αγιάννη.
  • αποσπάσματα από μια ιδιαίτερα αξιόλογη συνέντευξη του Γιώργου Μαρκόπουλου στην ηλ.σελίδα POPAGANDA
  • Η παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Βάκχες» από τον Θεατρικό Όμιλο Λυκείου Μεσσήνης, με την οποία ο Ομιλος συμμετείχε στο 7ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που διοργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης  στην Αρχαία Μεσσήνη
  • την σημαντική Ημερίδα με θέμα «Αρχαίο Δράμα, χώροι θέασης και δημοκρατία» με τον καθ. Π.Θέμελη και τον καθ. Α.Μαρκαντωνάτο
  •  Αρθρο-παρουσίαση του ζωγράφου Νίκου Παναγιωτόπουλου από τον Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλο
  • Βιβλιοπαρουσίαση του υπό έκδοση «Η δωρεά των δένδρων» του Αρι Αλεβίζου
  • Το κείμενο για το έθιμο της Λαμπροδευτέρας από τον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο
  • την βράβευση του Τάκη Κατσουλίδη από το περιοδικό gr design
  • Αναφορά στην όμορφη εκδήλωση της ΚΟΙΝΣΕΠ Ρεκτις για τον Μήτσο Κασόλα
  •  τον 13ο Μαραθώνιο Μεσσήνης
  • την παρουσίαση των φετινών Επιταφίων της πόλης
  • Την αναγγελία της Θεατρικής παράστασης "Συμπέθεροι από τα Τίρανα", σε σκηνοθεσία της Ολγας Αλεξανδροπούλου από το ΘΕΜ
  • την εκδρομή της Περιηγητικής Λέσχης Μεσσήνης στο θωρηκτό Αβέρωφ και το ΙΣΝ, καθώς και την δημοσιοποίηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης
  • την νεκρολογία για τον συμπατριώτη μας Βασίλη Αλμπάνη, από τον Ι.Θεοδωρόπουλο
  • και για την Χαρά Θεοδωροπούλου από τον Νίκο Χριστόπουλο
  • τους συνδρομητές μας

Βεβήλωσαν Ιερό Ναό στην Αργολίδα - Γέμισε ο ναός ακαθαρσίες προβάτων

Βεβήλωσαν Ιερό Ναό στην Αργολίδα  - Γέμισε ο ναό ακαθαρσίες προβάτων
"Ο Άγιος Νεκτάριος στη θέση Κοτσιφώνι Κρανιδίου στην Αργολίδα από χτες έχει παρέα ακαθαρσίες ζώων που προέρχονται από κοπάδι προβάτων της περιοχής....

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ ...

ΒΟΥΛΗ - Καρεκλιές και τσαντιές από βουλευτή σε πρώην συνεργάτη της

Το επεισόδιο εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια άλλων βουλευτών και έληξε με την παρέμβαση της φρουράς τους κοινοβουλίου.
Άγριο και πρωτοφανές επεισόδιο έγινε χθές το απόγευμα στο καφενείο της βουλής μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου και ενός ατόμου που εμφανίστηκε ως πρώην συνεργάτης της.
Σύμφωνα μάλιστα με το iefimerida.gr, η κ. Μεγαλοοικονόμου εκσφενδόνισε καρέκλες εναντίον του και την τσάντα της.
Το επεισόδιο εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια βουλευτών και έληξε με την παρέμβαση της φρουράς τους κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνθρωπος που δέχθηκε την οργισμένη επίθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορεί σχεδόν καθημερινά στους διαδρόμους του κοινοβουλίου και συστήνεται ως δημοσιογράφος, συνεργάτης της κ. Μεγαλοοικονόμου και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων.
Αυτόπτες μάρτυρες μετέφεραν στους δημοσιογράφους διαλόγους οι οποίοι είναι πρωτόγνωροι.
Οταν η βουλευτής μπηκε στο καφενείο και τον είδε του ζήτησε σε έντονο ύφος να φύγει από την Βουλή.
  • Θ. Μεγαλοοικονόμου: βγες έξω καθίκι. Πως μπήκες μέσα παλιάνθρωπε. Ποιος σου έδωσε άδεια;
  • Πρόσωπο: Δεν πάω πουθενά. Φώναξε τον φρούραρχο.
  • Μεγαλοοικονόμου: Δεν θα με απειλείς εσύ. Δεν θα έρχεσαι εδώ
  • Πρόσωπο: Ποια είσαι εσύ; Εχω άδεια
Σε εκείνο το σημείο η κυρία Μεγαλοοικονόμου άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι με την τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο με αποτέλεσμα να πέσουν στο πατωμα πορτοφόλι και κάρτες ενώ την ίδια ώρα κατέφθασαν και οι δυνάμεις της φρουράς της Βουλής
  • Μεγαλοικονόμου: θα βγεις τώρα έξω
Συνέχισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζοντας να τον χτυπά με γυμνά χέρια. Οι φρουρά επιχείρησε να την απομακρύνει όμως τους ξέφυγε και άρπαξε μια καρέκλα εξφενδοζίζοντάς την στα πόδια του θύματος που ψέλλισε: «Είμαι δημοσιογράφος. Να έρθει εδώ ο φρούραρχος».
Μεγαλοοικονόμου: Ας με μηνύσει, θα του κάνω αγωγή, και θα του πάρω τα σώβρακα
Λίγο αργότερα η κ. Μεγαλοοικονόμου ήρθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και έδωσε τη δική της εξήγηση για το περιστατικό.
Όπως ανέφερε η κ. Μεγαλοοικονόμου:
«Πριν από ένα μήνα με πήρε η γραμματέας του προέδρου της Βουλής και μου είπε ότι ήθελε να δει τον πρόεδρο της Βουλής ιδιαιτέρως και έλεγε ότι είναι συνεργάτης μου. Απάντησα ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης μου. Σήμερα το απόγευμα πήγα να πιω ένα καφέ στο καφενείο της βουλής με είδε και μου έκανε πονηρά χαμογελάκια.
Παίρνω τον φρούραρχο και του λέω γιατί είναι αυτός μέσα; Μου λέει πάρτε το γραφείο τύπου. Παίρνω το γραφείο τύπου και λέω γιατί του δώσετε άδεια αυτού του τύπου να μπει στη βουλή.
Αυτό συνεχίζει να μου κάνει χαμογελάκια και του λέω βγες έξω γιατί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Μου λέει γιατί γνωριζόμαστε. Δεν γνωριζόμαστε του απαντάω . Δεν έχεις άδεια και βγες έξω γιατί θα φωνάξω τους αστυνομικούς. Μου λέει «μα, μου» και τον χτυπάω με το κινητό στο κεφάλι τρεις φορές.
Άμα θέλει ας μου κάνει αγωγή. Εγώ θα του κάνω αγωγή για δυσφήμιση και θα του πάρω και τα σώβρακα. Δεν ήταν ποτέ συνεργάτης μου».
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας που ενεπλάκη με την κ. Μεγαλοοικονομου στη βουλη λέγεται Νίκος Μαστρογιάννης ήταν υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων στην Εύβοια Αλλά αποχωρήσει από το κόμμα Τον Ιανουάριο του 2017 Ενώ ήταν και υποψήφιος για να συμμετάσχει στο survivor.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου