26.5.18

Το 13ο στέμμα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ κι έγραψε στο Κίεβο ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στο Champions League που έκανε το three peat (τρεις συνεχόμενους τίτλους). 
Αυτός ήταν το 13ο τρόπαιο στην διοργάνωση για την «βασίλισσα». Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπέιλ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και μάλιστα το πρώτο, τρία λεπτά μετά την είσοδό του με απιθανο ψαλιδάκι (64', 83'). Ο Μπενζεμά είχε ανοίξει το σκορ στο 51' και είχε ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανέ. Μοιραίος ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Κάριους, ο οποίος έκανε δώρο στη Ρεάλ δύο γκολ με δύο παιδαριώδη λάθη. Μεγάλος άτυχος ο Σαλάχ, ο οποίος τραυματίστηκε στο 30' και πιθανότατα θα χάσει το Μουντιάλ.

Η πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ. για την Κυριακή

Μέχρι και 31 βαθμούς θερμοκρασία προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για αύριο Κυριακή 27- 5- 2018 στη Δυτική Ελλάδα (Αγρίνιο, Πρέβεζα κλπ). 
Για την Καλαμάτα όμως προβλέπονται μέχρι 28β.,  αλλά μετά το μεσημέρι πιθανόν να έχει και μια μπόρα.
Στα γενικά χαρακτηριστικά  του καιρού αναφέρεται πως στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις απογευματινές ώρες.  Βόρειοι άνεμοι τοπικά 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτ. Στερεά, Δυτ. Πελοπόννησος  καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 15 έως 31 β. κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, Ανατ. Στερεά, Εύβοια, Ανατ. Πελοπόννησος  καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών η μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 15 έως 28 β κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.  Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 14 έως 30 β. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη  καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.  Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 18 έως 26 β κελσίου. 

Νησιά Ανατ. Αιγαίου, Δωδεκάνησα  καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα.  Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 18 έως 26 β κελσίου. 

Αττική  καιρός: λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλονίκη  καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: μεταβλητοι 3 με 4 μποφορ. Θερμοκρασια: απο 16 εωσ 29 βαθμούς κελσιου.

Κεραυνός κτύπησε λεωφορείο

Λαχτάρισαν οι επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Έβρου που εκτελούσε σήμερα το μεσημέρι το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα.
Όλα συνέβησαν γύρω στις 4 το απόγευμα όταν κεραυνός χτύπησε το λεωφορείο την ώρα που βρισκόταν στο χωριό Μοναστηράκι λίγο έξω από τις Φέρες. Να σημειωθεί πως στην περιοχή είχε ξεσπάσει μπόρα.
Ευτυχώς χάρη στην ηλεκτρική εκκένωση του λεωφορείου και την άμεση αντίδραση του οδηγού δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς.
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατάφεραν να εμποδίσουν τις φλόγες να επεκταθούν στη γύρω περιοχή.

Spiegel: «Εκρηκτικός μηχανισμός» η Ελλάδα, «πυρηνική βόμβα» η Ιταλία

Το περιοδικό Spiegel κάνει μία σύγκριση Ελλάδας και Ιταλίας, επισημαίνοντας ότι οι ρητορικές κορόνες των Ιταλών λαϊκιστών θυμίζουν τις απειλές του Γιάνη Βαρουφάκη.
«Στην πραγματικότητα όμως», επισημαίνει, «η επίθεση από τη Ρώμη είναι θρασύτερη και πιο επικίνδυνη. Είναι πιο επικίνδυνη, γιατί η Ιταλία, σε αντίθεση με την πολύ μικρότερη Ελλάδα, θα μπορούσε να στηριχθεί το πολύ για ένα-δύο χρόνια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης. Στη συνέχεια το ευρώ θα κυλούσε αναπόφευκτα σε μία κρίση, η οποία θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξή του, συμπαρασύροντας στην άβυσσο τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο. Αν η Ελλάδα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός, η Ιταλία είναι η πυρηνική βόμβα».
«Επιπλέον», συνεχίζει στον σχολιασμό του το SPIEGEL, «η καμπάνια της Ρώμης διακρίνεται από ιδιαίτερη θρασύτητα. Η Ελλάδα ήταν μια πτωχή χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η οποία παρακάλεσε για βοήθεια σε ώρα ανάγκης. Αντιθέτως οι Ιταλοί διαθέτουν κατά μέσο όρο περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από τους Γερμανούς και είναι πολύ πλουσιότεροι από τους πολίτες της Λετονίας ή της Σλοβακίας- οι οποίοι όμως καλούνται να επωμιστούν το βάρος μίας φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα οφελούσε κυρίως τους πλουσιότερους Ιταλούς. Εάν τελικά η νέα κυβέρνηση (της Ρώμης) περάσει αυτό που θέλει, θα καθιερώσει μία εξαιρετικά ύπουλη μορφή μεταφοράς πόρων στην Ευρώπη, από τους πιο φτωχούς στους πιο πλούσιους».
«Η Ιταλία να μεταρρυθμιστει με τις δικές της δυνάμεις»
Σε υψηλούς τόνους και το σχόλιο της Koblenzer Zeitung: «Όπως είναι φυσικό, η απαίτηση της Ρώμης για δραστικό κούρεμα χρέους ξυπνάει τον παραδοσιακό φόβο των Γερμανών- και όχι μόνο- για κοινοτικοποίηση των κινδύνων (στην ευρωζώνη). Η νομισματική ένωση, όπως και η κοινή ένωση ευθύνης των τραπεζών, δεν έγιναν για να να διορθώνονται λάθη περασμένων κυβερνήσεων με τα χρήματα των εταίρων. Η Ιταλία θα πρέπει με τις δικές της δυνάμεις να μεταρρυθμιστεί και να εξυγιάνει το υπερχρεωμένο κράτος, πριν κληθούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να μετριάσουν τους μελλοντικούς κινδύνους».

H Οδύσσεια του Ομήρου ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο

H Οδύσσεια του Ομήρου ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο
Το αριστούργημα του επικού ποιητή βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας του BBC σχετικά με τα έργα που στιγμάτισαν την ιστορία της ανθρωπότητας, διαμορφώνοντας κοσμοθεωρίες.Η «Οδύσσεια του Ομήρου, το δεύτερο κατά σειρά έπος που δημιουργήθηκε στις απαρχές της ανθρώπινης ενασχόλησης με την συγγραφή κειμένων, ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην σχετική λίστα του BBC Culture.  
Τον περασμένο Απρίλιο, το BBC Culture ζήτησε από δεκάδες ειδικούς ανά τον κόσμο να δημιουργήσουν την κορυφαία πεντάδα σχετικά με τις ιστορίες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της παγκόμσιας κουλτούρας και σκέψης.

Έτσι τουλάχιστον 108 συγγραφείς, δημοσιογράφοι, πανεπιστημικοί, κριτικοί και μεταφραστές από 35 κράτη, επέλεξαν τα βιβλία, τα μυθιστορήματα, τα ποιήματα και τα θεατρικά έργα που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Στην κορυφή βρέθηκε η Οδύσσεια του Ομήρου και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η «Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά», ενώ η πρώτη δεκάδα κλείνει με το έτερο αριστούργημα του Ομήρου, την Ιλιάδα.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα, που συμπεριλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα της ανθρώπινης έμπνευσης

1. Οδύσσεια (Όμηρος, 8ος αιώνας πΧ)

2. Η Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά (Χάριετ Μπίτσερ Στόου, 1852)

3. Φρανκενστάιν (Μαίρη Σέλεϊ, 1818)

4. 1984 (Τζορτζ Όργουελ, 1949)

5. Τα πάντα γίνονται κομμάτια (Τσινούα Ατσέμπε, 1958)

6. Χίλιες και Μία Νύχτες (πολλαπλοί συγγραφείς, 8ος- 18ος αιώνας)

7. Δον Κιχώτης (Μιχαήλ Θερβάντες, 1605-1615)

8. Άμλετ (Σαίξπηρ, 1603)

9. 100 Χρόνια Μοναξιά (Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, 1967)

10. Ιλιάδα (Όμηρος, 8ος αιώνας πΧ).

Πυρπόλησαν αυτοκίνητα σε υπαίθριο χώρο δίπλα από το Α.Τ. Ασπροπύργου


Αγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υγρό χθες σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε υπαίθριο χώρο, στην οδό Θρασυβούλου, δίπλα από το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου.
Από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα, ενώ άλλα τρία υπέστησαν φθορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα αυτοκίνητα είχαν κατασχεθεί από την αστυνομία και αποτελούσαν πειστήρια για εγκληματικές ενέργειες.
Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΒΙΝΤΕΟ - Βρήκαν φίδι στο μπαλκόνι τους στον… 3ο όροφο

Με ανοικτό το στόμα έμειναν οι ένοικοι ενός διαμερίσματος στην πόλη του Αγρινίου, όταν αντίκρυσαν ένα φίδι στο μπαλκόνι τους.
Άγνωστό πως, το φίδι κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι τον τρίτο όροφο, όπου έγινε αντιληπτό και απομακρύνθηκε με τη βοήθεια ειδικών.
Όπως προέκυψε, πρόκειται για έναν Λαφιάτη, το μεγαλύτερο σε μήκος φίδι που ζει στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί να γίνει επιθετικό, ωστόσο δεν είναι δηλητηριώδες.
Δείτε σε βίντεο την δράση για την απομάκρυνσή του:

Οι αστυνομικοί παρίσταναν τους VIP τουρίστες και τσάκωσαν το παράνομο πούλμαν!

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκε Ε.Ι.Χ. πουλμανάκι στην Μύκονο, για μεταφορά τουριστών, χωρίς να διαθέτει τα νόμιμα έγγραφα

Η έξαρση του φαινομένου να μεταφέρονται εκατοντάδες τουρίστες από λιμάνια και αεροδρόμια με Ε.Ι.Χ. πουλμανάκια και πολυτελείς λιμουζίνες, κινητοποίησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατόπιν οδηγιών, παρακολούθησαν τις κινήσεις του κυκλώματος στη Μύκονο και παριστάνοντας τους τουρίστες, μιλώντας μόνο Αγγλικά, με την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι.
Οι τιμές, που ζητούσαν, ήταν από 70 έως και 350 ευρώ την ώρα.
Έτσι, μπήκαν σε ένα τέτοιο πουλμανάκι, όπου διαπίστωσαν ότι το όχημα στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση και δεν είχε επαγγελματική στέγη. Το όχημα είχε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε σε site τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου.
Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, αφού του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας.
Επίσης, το πρωί μπήκε 4ήμερο λουκέτο σε εστιατόριο στον Τούρλο της Μυκόνου για υποτροπή.

Τραγωδία: Φίδι σκότωσε μητέρα και το μωρό που θήλαζε με ένα μόνο δάγκωμα


Τραγωδία: Φίδι σκότωσε μητέρα και το μωρό που θήλαζε με ένα μόνο δάγκωμα

Με ένα μόνο δάγκωμα το φίδι κατάφερε να σκοτώσει μία μητέρα και το μωρό της. 

Το φίδι δάγκωσε τη μητέρα, η οποία στη συνέχεια θήλασε το μωρό της, με αποτέλεσμα το δηλητήριο να περάσει στον οργανισμό του παιδιού, σύμφων με την ανακοίνωση της αστυνομίας στη βόρεια Ινδία.
Η 35χρονη κοιμόταν το βράδυ στο σπίτι της στην περιοχή Μουζαφαρναγκάρ του Ουτάρ Πραντές, όταν τη δάγκωσε ένα φίδι. Ξύπνησε χωρίς να καταλάβει κάτι και θήλασε την τρίχρονη κόρη της, δηλητηριάζοντας άθελά της και το μικρό κορίτσι.
«Η μητέρα δεν κατάλαβε ότι την είχε δαγκώσει το φίδι και ξεκίνησε να θηλάζει το παιδί της, γεγονός που οδήγησε στον θάνατό του», εξήγησε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Βιτζάι Σινγκ.
Όταν ξαφνικά η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά η οικογένεια εντόπισε το φίδι, το είδος του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Το ερπετό πρόλαβε να διαφύγει.
Μητέρα και κόρη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί απλώς επιβεβαίωσαν τον θάνατό τους.

Αγώνας ταχύτητας με 280 μοτοσικλέτες στις φωλιές των Καρέτα Καρέτα!

arxelwnΕπί πέντε ώρες 280 μοτοσικλετιστές διέσχιζαν προστατευόμενη παραλία στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας και Ελαία Μεσσηνίας 

arxelwn2
Τη διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας σε προστατευόμενη παραλία, που φιλοξενεί φωλιές της χελώνας καρέτα-καρέτα καταγγέλλει ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε στην προστατευόμενη παραλία και τους αμμόλοφους του νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου, στις περιοχές Γιαννιτσοχώρι Ηλείας και Ελαία Μεσσηνίας.

Οι κάτοικοι και οι λουόμενοι, όπως και εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ έκπληκτοι είδαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 250 μηχανοκίνητα οχήματα (δίτροχες και τετράτροχες μοτοσικλέτες) να διασχίζουν την παραλία επί πέντε ώρες, καταπατώντας τη βλάστηση και ισοπεδώνοντας τους αμμόλοφους.

Μάλιστα, οι διοργανωτές είχαν στηθεί σε σημεία της διαδρομής και έδειχναν στους μοτοσικλετιστές την πορεία τους, που ήταν ακριβώς πάνω στην προστατευόμενη παραλία και τη ζώνη των αμμοθινών.


Πάνω από 1.000 φωλιές για καρέτα-καρέτα

Η περιοχή θεωρείται ένα πολύτιμο παράκτιο οικοσύστημα με αμμόλοφους και φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι πάνω από 1000 φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 και όροι για την προστασία της περιλαμβάνονται σε ειδικές αλλά και γενικές διατάξεις της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, «ο αγώνας ταχύτητας διοργανώθηκε από την εταιρεία Hellas Rally, η οποία στην ιστοσελίδα της διαφημίζει ότι η φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει την παραλία και τους αμμόλοφους. Παρά τα μέτρα προστασίας που ισχύουν βάσει της νομοθεσίας, οι διοργανωτές επικαλέστηκαν ότι έχουν λάβει σχετική έγκριση από την αρμόδια περιφέρεια, το αρμόδιο δασαρχείο και την αστυνομική διεύθυνση Ηλείας».


Απειλή για τις φωλιές της καρέτα-καρέτα

Όπως επισημαίνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ, οι αγώνες απειλούν τις φωλιές της χελώνας καρέτα-καρέτα και τα προστατευόμενα οικοσυστήματα των αμμολόφων. Επίσης, ενοχλεί και θέτει σε κίνδυνο τους επισκέπτες της παραλίας και τους λουόμενους. Την ίδια ώρα, η οργάνωση καταγγέλλει ότι οι αρμόδιες αρχές, αν και ενημερώθηκαν για τους αγώνες, αρνήθηκαν να συνδράμουν στην προστασία της περιοχής.

Σαλάχ ή Ρονάλντο; Κόκκινο (Λίβερπουλ) ή λευκό (Ρεάλ);

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, με το κόκκινο της Λίβερπουλ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με το λευκό της Ρεάλ Μαδρίτης, αναμένεται να συγκεντρώσουν τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης απόψε στον τελικό του τσαμπιονς λιγκ.  
 Ο … πρωτάρης 26χρονος Αιγύπτιος  Σάλαχ απέναντι στον  … «πλούσιο» σε τίτλους, διακρίσεις και φυσικά χρήματα  Κριστιάνο Ρονάλντο.
Δύο «μηχανές» παραγωγής γκολ, στη μάχη του κορυφαίου ποδοσφαιρικού προϊόντος, σε συλλογικό επίπεδο. Ποιος από τους δύο θα σηκώσει την κούπα θα το ξέρουμε πριν τα μεσάνυκτα , αν δεν υπάρχει παράταση.
Ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνει στο στάδιο Ολυμπίσκι του Κιέβου και θα αρχίσει στις 9.45μμ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ γεννήθηκε 15 Ιουνίου 1992, είναι Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται ως επιθετικός στη Λίβερπουλ και στην Εθνική Αιγύπτου.  Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2010 από την αιγυπτιακή Ελ Μοκαουλούν και δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε στη Βασιλεία, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελβετίας.  Το 2014 πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι και κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ Αγγλίας τη σεζόν 2014-2015.  Στη συνέχεια, δόθηκε δανεικός σε Φιορεντίνα και Ρόμα στην οποία τελικά το 2016 υπέγραψε συμβόλαιο. Από τον Ιούνιο του 2017 είναι παίκτης της Λίβερπουλ.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο (αν κερδίσει η Ρεάλ) θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πέμπτο τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του (έχει ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τρία με τη Ρεάλ). Εάν τα καταφέρει θα «πιάσει» σε κατακτήσεις την Μπαρτσελόνα, την Μπάγερν και τη Λίβερπουλ. Η Μίλαν και η... Ρεάλ θα είναι οι μοναδικές ομάδες που θα τον ξεπερνούν.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε την περασμένη χρονιά, ο πρώτος προπονητής που κατάφερε να κερδίσει δύο διαδοχικά . Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ο «Ζιζού»(από τα αρχικά του ονόματος του θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κερδίσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό κύπελλο σε τρεις διαδοχικές σεζόν. Ο 45χρονος Γάλλος τεχνικός, οδήγησε τους Μαδριλένους στην κατάκτηση  το 2016 και το 2017 κι εάν η Ρεάλ επικρατήσει στο Κίεβο, θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει το ευρωπαϊκό κύπελλο σε τρεις συνεχείς σεζόν.

Ο Μίλοραντ Μάζιτς θα είναι ο διαιτητής του τελικού. Η επιτροπή διαιτησίας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας όρισε τον 45χρονο Σέρβο διαιτητή για να διευθύνει το μεγάλο τελικό στο Κίεβο.

Οι πιθανές συνθέσεις:
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Ράμος, Βαράν, Κασεμίρο, Καρβαχάλ, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά, Μόντριτς, Μαρσέλο, Ισκο.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούρκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

Πότε λήγει η προθεσμία για τις εγγραφές στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας

Την ερχόμενη Πέμπτη λήγει η προθεσμία για τις εγγραφές στα γυμνάσια και τα λύκεια (γενικά και επαγγελματικά) της χώρας.

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ), έως τις 2 το μεσημέρι της 31ης Μαΐου.
Όσοι μαθητές επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. - ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, θα πρέπει να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης».

Νεκρός 32χρονος στα Τρίκαλα από τσίμπημα μέλισσας

Ενας 32χρονος Τρικαλινός έχασε τη ζωή του από τσίμπημα μέλισσας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο νεαρός άντρας μεταφέρθηκε από τους δικούς του, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και έγινε προσπάθεια ανάνηψης δίχως αποτέλεσμα δυστυχώς. Πέθανε από αλλεργικό σοκ.

Ο 32χρονος από τον Πυργετό Τρικάλων εργάζονταν ως σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Γρεβενών.

ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ ΠΥΛΟΥ - Τριήμερο ξεφάντωμα στις "Ammothines"

ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ ΠΥΛΟΥ 

- Κυριακή μεσημέρι στις "Ammothines" με τους "ΓΗ & ΥΔΩΡ " 
- Δευτέρα "FULL MOON PARTY "

Η Eurovision 2019 ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σε Κύπρο ή Αυστρία

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.
Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας. Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Γιατί το Facebook θέλει τις… γυμνές φωτογραφίες σας

Το Facebook προτρέπει τους χρήστες του να στέλνουν… γυμνές φωτογραφίες τους στο κοινωνικό δίκτυο, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η αθέμιτη διαρροή τους στο διαδίκτυο.

Όπως εξηγεί το BBC, πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή που ξεκίνησε στην Αυστραλία και θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά και έχει στόχο να προστατέψει τους χρήστες του Facebook που έχουν πέσει θύματα ή φοβούνται ότι μπορεί να πέσουν θύματα του «Revenge Porn», δηλαδή της «εκδικητικής πορνογραφίας».
Ειδικότερα, εάν κάποιος χρήστης του κοινωνικού δικτύου ανησυχεί για κάποια άσεμνη φωτογραφία που έχει στείλει, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρμόδια αρχή της χώρας του για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας και ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Οι υπεύθυνοι της εκάστοτε υπηρεσίας, στη συνέχεια, θα έρχονται σε επαφή με το Facebook και ο χρήστης θα λαμβάνει ένα ασφαλές link μέσω του οποίου θα μπορεί να στείλει μέσω Messenger, στο Facebook τις φωτογραφίες του.
Όπως εξηγεί η υπεύθυνη ασφαλείας του Facebook, Αντιγόνη Ντέιβις, τις φωτογραφίες αυτές βλέπει μια πολύ κλειστή ομάδα που αποτελείται από 5-6 ανθρώπους, παραδεχόμενη πως δεν υπάρχει 100% ασφάλεια, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του κοινωνικού δικτύου εργάζονται συνεχώς προκειμένου να αποκλείσουν κάθε πιθανή «παρέμβαση» στις φωτογραφίες αυτές.
Το Facebook, αφού λάβει τις φωτογραφίες αυτές, θα δημιουργεί ένα ψηφιακό αποτύπωμα το οποίο θα «κλειδώνει» τις επίμαχες φωτογραφίες, οι οποίες θα αποκτούν ειδική επισήμανση, καθιστώντας απαγορευτική την μελλοντική αναδημοσίευση ή το «ανέβασμά» τους από τρίτο πρόσωπο.

cnn.gr

Σε «πανικό» οι εταιρείες με τον νέο κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα – Τι ισχύει με τα μαζικά emails



Στον ύπνο πιάστηκαν πολλές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση λίγες μόνο ώρες πριν τεθεί και επισήμως σε εφαρμογή ο νέος αυστηρότατος κανονισμός για την προστασία των online προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών.
Παρόλο που ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων ο οποίος αφορά στη συλλογή, χρήση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων, είχε ψηφιστεί από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2016, δίνοντας χρονικό περιθώριο δύο ετών για την εφαρμογή του από τα κράτη – μέλη, πολλές επιχειρήσεις και εταιρείες βρέθηκαν σε κατάσταση πανικού.
Με αποστολή μαζικών μηνυμάτων στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία καλούσαν τους πολίτες σε ολόκληρη την ΕΕ να συνεχίσουν να μοιράζονται τα προσωπικά τους δεδομένα, καθώς σε άλλη περίπτωση θα απολέσουν, αναγκαστικά, ένα σημαντικό κομμάτι υποψηφίων πελατών.
Τι είναι ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων
Με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), οι χρήστες του διαδικτύου στην Ευρώπη αποκτούν πλέον μεγαλύτερο έλεγχο ως προς τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται και χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που παρέχουν ηλεκτρονικά καθώς και καλύτερη προστασία σε περίπτωση που οι πληροφορίες αυτές διαρρεύσουν.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να απαιτήσουν από οποιαδήποτε εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται προσωπικά τους δεδομένα τον πλήρη έλεγχό τους. Κάθε Ευρωπαίος πολίτης μπορεί από σήμερα να ζητεί από κάθε νομικό πρόσωπο που κατέχει προσωπικά του δεδομένα να μάθει πώς χρησιμοποιούνται, αν διοχετεύονται σε τρίτους και αν αυτοί οι τρίτοι βρίσκονται εκτός της Ε.Ε. Οι πολίτες της ΕΕ μπορούν ακόμα να ζητήσουν το λεγόμενο «δικαίωμα στη λήθη», δηλαδή τη διαγραφή, υπό όρους των προσωπικών τους δεδομένων από ένα νομικό πρόσωπο, δια παντός. Οι εταιρείες που θα παραβιάσουν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις ίσες με το 4% του ετήσιου τζίρου τους.
Τα μαζικά e-mails από εταιρείες
Η πρακτική πολλών εταιρειών να αποστέλλουν μαζικά μηχανήματα στους χρήστες του διαδικτύου για να διατηρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, παρόλο που όπως προβλέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο, γίνεται με σαφή και κατανοητή γλώσσα», ενδέχεται να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς πολλοί πολίτες θα αποδεχθούν χωρίς να διαβάσουν λεπτομερώς, τους όρους που θέτει ένα νομικό πρόσωπο για τη χρήση προσωπικών δεδομένων.
Ήδη, αρκετοί αναλυτές που ασχολούνται με τα προσωπικά δεδομένα χαρακτηρίζουν την τακτική πολλών εταιρειών ες παραπλανητική, καθώς ζητούν από τους πολίτες να δεχθούν ή να απορρίψουν τη χρήση προσωπικών τους δεδομένων, αντί να επιλέγει ο ίδιος ο πολίτες ποια δεδομένα του επιθυμεί να μοιραστεί με την εταιρεία. Σύμφωνα μάλιστα με νομικούς, η μαζική αποστολή μηνυμάτων σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία πολιτών, ενδέχεται να παραβιάζει το πνεύμα του Νόμου.

protothema

ΦΩΤΟ - Αυτό είναι το τέλειο στήθος σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων

Tο τέλειο σχήμα του γυναικείου στήθους προσδιόρισαν με επιστημονικό τρόπο ύστερα από εκτεταμένη έρευνα, ερευνητές από τη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση που έκαναν στην επιστημονική επιθεώρηση Plastic and Reconstructive Surgery.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.315 άνθρωποι (άντρες, γυναίκες και πλαστικοί χειρουργοί) οι οποίοι μέσα από εκατοντάδες φωτογραφίες γυναικείου στήθους, επέλεξε ο καθένας τους εκείνο το σχήμα που θεωρούσε «ιδανικό».
stithosΟι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό το σχήμα προσδιορίζεται από τον λόγο 55/45.
Αυτό σημαίνει ότι το τέλειο γυναικείο στήθος είναι εκείνο στο οποίο το 55% του συνολικού του όγκου βρίσκεται κάτω από το όριο της θηλής και το υπόλοιπο 45% βρίσκεται πάνω από τη νοητή αυτή διαχωριστική γραμμή.
Και προτού υποβάλετε ενστάσεις, ως προς τη χρησιμότητα της έρευνας, εφόσον το πόσο όμορφο είναι το ανθρώπινο σώμα ή ένα μέρος του είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό στον καθένα, λάβετε υπόψη σας ότι σκοπός της έρευνας ήταν να βοηθηθούν οι πλαστικοί χειρουργοί σε όλο τον κόσμο, ώστε να προτείνουν λύσεις στις γυναίκες που επιθυμούν να αλλάξουν σχήμα και μέγεθος στο στήθος τους.
Μάλιστα όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των αντρών, ακόμα και στις περιπτώσεις που ένα γυναικείο στήθος είχε ακριβώς αυτές τις αναλογίες, αλλά μετά από χειρουργική επέμβαση, οι άντρες απάντησαν στην πλειοψηφία τους ότι θα προτιμούσαν ένα «φυσικό» στήθος και ας μην είχε τις «τέλειες» αναλογίες.

iatropedia.gr

Πήγε να της φτιάξει την τηλεόραση κι εκείνη τον εξανάγκασε σε στοματικό σeξ

Για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του τεχνικού που πήγε να της φτιάξει την τηλεόραση κατηγορείται μία γυναίκα από τη Βόρεια Καρολίνα.
Η 47χρονη Μίλντρεντ Νιούσομ συνελήφθη, έπειτα από καταγγελία του 30χρονου τεχνικού, πως τον υποχρέωσε να υποστεί στοματικό σεξ από εκείνη.
«Καθόταν στον καναπέ καθώς περίμενε για επανεκκίνηση της συσκευής της καλωδιακής τηλεόρασης κι εκείνη άρπαξε το χέρι του και το έβαλε πάνω στο στήθος της» περιέγραψε στη New York Post εκπρόσωπος της αστυνομίας.

wd4qyj2wΟ νεαρός προσπάθησε να αντισταθεί στις «ανεπιθύμητες σεξουαλικές ορέξεις της» αλλά εκείνη επέμεινε και του έκανε στοματικό σεξ.
Τον απείλησε μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να γυρίσει την ιστορία σε βάρος του, εάν κατήγγειλε το συμβάν, και να τον κατηγορήσει στις αρχές πως εκείνος της ρίχτηκε.
 Όταν όμως ο νεαρός τελικά κατάφερε να φύγει από το σπίτι της, πήγε κατευθείαν και κατήγγειλε όσα έγιναν.
Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης.

Κρήτη: Ρακοσυλλέκτης με… εννέα διαμερίσματα τίγκα στη βρωμιά

Οι καθαριστές δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν άνοιξαν το διαμέρισμα…
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ξεσηκωμός σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, την οδό Μαλικούτη, όταν μια αποπνικτική μυρωδιά στην κυριολεξία έπνιξε το οικοδομικό τετράγωνο και όλοι φοβήθηκαν τα χειρότερα!
Τελικά μετά από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως ένα διαμέρισμα είχε μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδαριό με παλιές ηλεκτρικές συσκευές (πάνω από 8 παλιά ψυγεία βρέθηκαν) σκουπίδια και ακαθαρσίες, πηγές μόλυνσης και κινδύνου της δημόσιας υγείας.
Οι καθαριστές δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν άνοιξαν το διαμέρισμα. Μύγες, κουνούπια και βρωμιά είναι μερικά από αυτά που αντίκρισαν !
Η μεγαλύτερη έκπληξη ήλθε λίγο αργότερα όμως, όταν διαπίστωσαν στη Λότζια πως ο ρακοσυλλέκτης της οδού Μαλικούτη, δεν έχει ένα ή δυο τέτοια διαμερίσματα- σκουπιδότοπους, αλλά συνολικά 9(!), που δεν είναι εύκολο να αδειάσουν.
Μάλιστα οι επόπτες υγείας αλλά και η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου σηκώνει τα χέρια ψηλά καθώς ούτε την υποδομή έχουν,ούτε το εξειδικευμένο υλικό ( μάλιστα τρέχει η υπηρεσία ήδη για να προμηθευτεί ειδικές στολές για τέτοια βαριά περιστατικά )για να μπορέσει να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία, που αποτελεί μια υγειονομική βόμβα μεγατόνων στο κέντρο της πόλης !

 cretalive.gr

Όσοι πάνε στη δουλειά με πόδια ή ποδήλατο έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιά ή εγκεφαλικό

Άλλη μία επιστημονική έρευνα, βρετανική αυτή τη φορά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους, ούτε καν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά προτιμούν το ποδήλατο ή τα πόδια τους, έχουν απτά οφέλη για την υγεία τους, καθώς μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα πρόωρου θανάτου από καρδιά ή εγκεφαλικό. Ακόμη καλύτερα αν, πέρα από τη δουλειά τους, αποφεύγουν γενικότερα τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, της Σχολής Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής και του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Όλιβερ Μίτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "Heart", ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 359.000 άτομα σε βάθος επταετίας.
Οι συμμετέχοντες απάντησαν για το πώς ακριβώς μετακινούνται στη δουλειά τους και αυτό συσχετίσθηκε με το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση της υγείας τους. Περίπου τα δύο τρίτα χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους, ενώ το 8% πήγαιναν με το ποδήλατο (υψηλό ποσοστό για τα ελληνικά δεδομένα).
Διαπιστώθηκε ότι όσοι απέφευγαν το αυτοκίνητο, είχαν κατά μέσο όρο 11% μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και 30% μικρότερο κίνδυνο για θανατηφόρο καρδιαγγειακό επεισόδιο (έμφραγμα, ισχαιμικό εγκεφαλικό κ.α.), σε σχέση με όσους μετακινούνταν αποκλειστικά με το αυτοκίνητό τους.
Όσοι απέφευγαν το αυτοκίνητο γενικότερα (όχι μόνο για να πάνε στη δουλειά τους), είχαν ακόμη μικρότερο κίνδυνο (-43%) για πρόωρο καρδιαγγειακό θάνατο.

Μέχρι και γραβάτα θα φορέσει τον Αύγουστο για να μας πείσει

Η πρόθεση είναι εκπεφρασμένη, την γνωρίζουν κάποιοι που έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον Μαξίμου. 
Υπάρχει κλίμα απεγνωσμένης ανάγκης να πείσουν ότι με τη λήξη του προγράμματος (έτσι λέγονται τα μνημόνια στον καιρό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ),  η χώρα θα αποκτήσει  την ανεξαρτησία της, και αυτό ίσως εκφραστεί εnδυματολογικώς, ειδικά αν η  ρύθμιση για το χρέος κριθεί ικανοποιητική!  Θα είναι η συμβολική  απεικόνιση της «νίκης».  
Τα περί ανεξαρτησίας τα υποστήριξε άλλωστε απολύτως σοβαρά ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στη γαλλική εφημερίδα «La Croix», λέγοντας ότι «από τον Αύγουστο δεν θα υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις λιτότητας» και θα είμαστε με «αυξημένους βαθμούς ελευθερίας»! Προφανώς για να δώσει σήμα στις  αγορές «μη μας παίρνετε στα σοβαρά» - καθότι κ. αντιπρόεδρε, αυτά και να τα έχεις αποφασίσει μονομερώς, όταν ακόμη συζητιέται το χρέος, δεν τα κοινοποιείς μονομερώς και πρόωρα...  
Την ίδια ώρα ο Π. Σκουρλέτης δηλώνει ότι αυτό που κόπηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι «το φαγοπότι, οι μίζες και οι  συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» (τον ακούν και συνταξιούχοι!). Η Εφη Αχτσιόγλου αφήνει μισόλογα περί δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης των συντάξεων, η Θεανώ Φωτίου βγαίνει στα παράθυρα, και όταν τη ρωτάνε αν θα κοπούν οι συντάξεις την πρωτοχρονιά του 19, τολμάει και επιτίθεται λέγοντας «τρομοκρατείτε τους συνταξιούχους» - οι δημοσιογράφοι που ρωτάνε τους τρομοκρατούν, όχι αυτοί που ψήφισαν τη μείωση!). Από τη μεριά της η κα Θοδώρα Τζάκρη, των δύο κομμάτων και των μνημονίων, αποφαίνεται ότι είναι… εθνικά επιβλαβής  η συζήτηση για το κόψιμο των συντάξεων (αλίμονο:  Να το μάθουν ο Τούρκοι και να μας ορμήσουν ή οι Σκοπιανοί και στυλώσουν τα πόδια;)!
Ενδεικτικός ο ανωτέρω ερανισμός, τελευταία σοδειά από το πλήθος των συριζαϊκών δηλώσεων  που διαβεβαιώνουν αρειμανίως ότι θα «παλέψουν» να καταργήσουν τις μειώσεις που οι ίδιοι ψήφισαν.
Καταγράφεται μια αγεφύρωτη απόκλιση από το κοινωνικό κλίμα, αλλά κυρίως από τις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων που κλώθουν την τύχη μας. Ιδιαίτερα όταν σε αυτούς προστίθεται εκνευρισμένος και ο πάντα  μειλίχιος προς την κυβέρνηση, Πιέρ Μοσκοβισί, προειδοποιώντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι Ελληνες δεν θα ξαναζήσουν την ίδια τραγωδία (….) η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για να ανακάμψει πλήρως» ( όταν έχουν απηυδήσει και οι φίλοι…).
Tο περιρρέον κλίμα στην κυβέρνηση αποτυπώθηκε ανάγλυφα χθες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν έχει σημασία πότε θα κάνει εκλογές, αλλά είναι ενδεικτική η ρήση του «θα ήμουν ανόητος να μην επιθυμώ να το ζήσω και αυτό, να είμαι πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της και όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία».   
Αγνωστο αν το πιστεύουν ότι «θα είναι δικές μας οι αποφάσεις». Οι ακριτομυθίες των στελεχών του Μαξίμου - θέλουν να - δείχνουν ότι το πιστεύουν. Ωστόσο αν η συγκεκριμένη στάση δεν προεικάζει σκηνοθετημένη  σύγκρουση (π.χ. «οι εταίροι  παρότι βγήκαμε από τα μνημόνια θέλουν να μας δεσμεύουν και να στερούν την ανεξαρτησία των αποφάσεών μας»), αποδεικνύει άγνοια του περιβάλλοντος στο οποίο οι ίδιοι μας έβαλαν, όσο και του βάρους των δεσμεύσεων που δια των υπογραφών τους ανέλαβαν.
Πάντως τα αυγουστιάτικα πανηγύρια της μνημονιακής εξόδου, μάλλον θα βρουν τον πρωθυπουργό με γραβάτα,  προκειμένου να πείσει το πόπολο για την αρχή της νέας… παλιγγενεσίας υπό την στιβαρή ηγεσία του. Το Φθινόπωρο θα έρθει και προσώρας φαντάζει μελαγχολικό ή τουλάχιστον ασταθές. Οι αγορές (αρέσει δεν αρέσει αυτές βαθμολογούν) θα επιδοκιμάσουν ή θα απορρίψουν την εύηχη αλλά όχι ευοίωνη, πρωθυπουργική προοπτική του «θα είναι δικές μας οι αποφάσεις».
Το κόψιμο των συντάξεων είναι δεδομένο με αποφάσεις που δεν είναι δικές μας, το ίδιο και η μείωση του αφορολόγητου. Τι μένει στην  κυβέρνηση;
Μένει ο βερμπαλισμός της «καθαρής» εξόδου και η φραστική μπουρμπουλήθρα περί ανεξαρτησίας, οι οποίες όμως ενδιαφέρουν όλο και λιγότερους.  Αντιθέτως ωθούν όλο και περισσότερους να του εκφράζουν φωναχτά την έντονη δυσαρέσκειά τους στις δημόσιες εμφανίσεις που κάνει, υπό την προστατευτική  συνοδεία της αστυνομίας.
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Απατημένη σύζυγος σέρνει την ερωμένη από τα μαλλιά: Σου είπα να αφήσεις την οικογένεια μου ήσυχη

Έξαλλη η απατημένη σύζυγος άρπαξε την ερωμένη από τα μαλλιά και άρχισε να την σέρνει στο δρόμο, περικυκλωμένη από περαστικούς, στην πόλη Hanzhong της Κίνας.
 Ο άπιστος άνδρας της προσπαθούσε να την ηρεμήσει και να γλιτώσει από τα χέρια της την ερωμένη του, αλλά χωρίς επιτυχία.
“Στο είπα ξανά να αφήσεις ήσυχη την οικογένεια μου” ακούγεται να φωνάζει στη νεαρή ερωμένη του συζύγου της, ενώ την χτυπά στο πρόσωπο. Η εξοργισμένη γυναίκα, που δεν φορά παπούτσια, απαιτεί από την ερωμένη, η οποία φορά ψηλοτάκουνα παπούτσια, να εξηγήσει τις πράξεις της, ενώ την τραβά από τα μαλλιά.
Ο άπιστος σύζυγος της λέει “άφησε την, μην την χτυπάς, δεν έχει να κάνει με αυτήν” για να λάβει “πληρωμένη απάντηση από την σύζυγο, που δεν αφήνει για δευτερόλεπτο τα μαλλιά της ερωμένης, “Δεν κατάλαβες. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, εγώ είμαι η γυναίκα σου”.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όσοι έβλεπαν τον τσακωμό των δύο γυναικών, δεν προσπάθησαν να της χωρίσουν, απλά κατέγραψαν το περιστατικό με τα κινητά τους.
Δείτε το βίντεο:

ΣΠΑΡΤΗ - Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας με τον 38χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στον τάφο του φίλου του

Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία της Σπάρτης από την αυτοκτονία του 38χρονου ταξιτζή, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης αυτοκτόνησε πάνω στον τάφο του καλύτερου του φίλου που είχε επίσης αυτοκτονήσει πριν από πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ταξιτζής ενημέρωσε για την πρόθεσή του τηλεφωνικά τον αδερφό του στον οποίο φέρεται να είπε «πάω να αυτοκτονήσω μην με ψάξει κανείς»
Ο 38χρονος αυτόχειρας το πρωί της Πέμπτης ήταν στη δουλειά του χωρίς κανείς στην πιάτσα των ταξί όπου εργαζόταν να υποψιαστεί το παραμικρό.
 Εκεί, μάλιστα, συζητούσε με τους συναδέλφους του την αυτοκτονία ενός 55χρονου κρεοπώλη στην Σπάρτη για οικονομικούς λόγους.
Γύρω στις δύο το μεσημέρι, ο 38χρονος ταξιτζής, ο οποίος είχε παντρευτεί μόλις πριν από ένα χρόνο, πήρε την απόφαση του και δεν την άλλαξε ούτε στην διαδρομή που ακολούθησε μέχρι το σημείο που αυτοκτόνησε στο νεκροταφείο των Ανωγείων.
Όταν ο αδερφός του άκουσε τι του είπε ο 38χρονος, κάλεσε αμέσως στην αστυνομία και ξεκίνησε να πάει να τον βρει στην Σπάρτη.
Πέρασαν περίπου δύο ώρες μέχρι ο μεγάλος αδερφός του 38χρονου να τον εντοπίσει με τη βοήθεια αστυνομικών.
Ήταν, όμως, πλέον αργά καθώς ο αυτόχειρας βρέθηκε νεκρός πάνω από το μνήμα του παιδικού του φίλου, ο οποίος πριν από περίπου πέντε χρόνια είχε αυτοκτονήσει δένοντας στο λαιμό του ένα σκοινί.
Κανείς στην τοπική κοινωνία της Σπάρτης δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πώς ο 38χρονος προέβη στο απονενοημένο διάβημα καθώς ποτέ δεν έδειξε πως αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα μόλις πριν από περίπου ένα χρόνο είχε παντρευτεί την αγαπημένη του σύζυγο, η οποία είναι λογίστρια.

Στην “τσίτα” η τροχαία για το τριήμερο

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε όλη την επικράτεια, με αφορμή την μαζική μετακίνηση πολιτών ανά την χώρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τόσο οι έλεγχοι, όσο και η παρουσία των αρχών σε σημεία αναφοράς θα είναι πιο έντονα, προκειμένου οι ημέρες αυτές να κυλήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά και με λιγότερα τροχαία δυστυχήματα και γενικά παρατράγουδα.
Αναλυτικά, το πλάνο της τροχαία περιλαμβάνει:
-Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
-Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
-Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας , σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
-Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
-Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Σημειώνεται, ότι σε όλη την διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ και κυρίως οι Υπηρεσίες Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΦΩΤΟ - Τι είναι αυτό το πράγμα; - Νεκρό ζώο τρελαίνει τους ειδικούς

Από τις πιο λογικές εξηγήσεις, ως τις πλέον ακραίες έχουν προταθεί για την ταυτότητα ενός ζώου που σκότωσε κυνηγός και κανένας δεν είναι σίγουρος τι ακριβώς είναι.

Το ζώο -το οποίο σκοτώθηκε από κυνηγό στη Μοντάνα των ΗΠΑ και φωτογραφήθηκε από τον ίδιο- έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, καθώς το είδος του παραμένει... ακαθόριστο.
Ειδικοί που είδαν την φωτογραφία, πραγματικά έμειναν άναυδοι, καθώς το ζώο αρχικά μοιάζει με διασταύρωση λύκου και αρκούδας, ωστόσο, η ταυτότητά του παραμένει ακαθόριστη.
Αν και το πτώμα του ζώου μοιάζει με λύκο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα δόντια του ήταν μικρότερα του αναμενομένου και τα αυτιά του ήταν πεσμένα.
Μάλιστα, ειδικοί πήραν δείγμα DNA του ζώου προκειμένου να διαπιστώσουν το ακριβές είδος του, αλλά η διαδικασία αναμένεται να πάρει κάμποσο καιρό.
Φυσικά, το γεγονός ότι η φωτογραφία ανέβηκε στο διαδίκτυο προκάλεσε πραγματικό χαμό, με τις απόψεις για το τι ακριβώς είναι να πέφτουν βροχή.
Από λύκος, αγριόσκυλο και κογιότ, ως προϊστορικός λύκος, διασταύρωση λύκου και ύαινας και λυκάνθρωπος, όλα ειπώθηκαν και κανένας δεν είναι σίγουρος για τίποτα

Φρίκη στον Βόλο : Και τις δύο ανήλικες κόρες είχε δώσει η μητέρα στον 56χρονο

Βόλος: Και τις δύο ανήλικες κόρες είχε δώσει η μητέρα στον 56χρονοΔεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τον 56χρονο παντοπώλη από τη Νέα Ιωνία του Βόλου που τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη στην Κέρκυρα για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης, την οποία είχε πάρει μαζί του διακοπές με τη συναίνεση της μητέρας της.
Στα μέσα Μαΐου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας τον καταδίκασε σε 20ετη φυλάκιση για απόπειρα βιασμού και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου έναντι αμοιβής και σε 14ετη κάθειρξη τη 40χρονη μητέρα της ανήλικης όπως αναφέρει το lamiareport.gr.
Την Πέμπτη ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, άσκησε σε βάρος του συμπληρωματική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια που είχε συμπληρώσει τα 14 όχι όμως και τα 18 χρόνια υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις της τέλεσης από πρόσωπο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με οικείο πρόσωπο του ανηλίκου και δεχόταν υπηρεσίες ανηλίκου.
Η περίπτωση αυτή αφορά τη μεγαλύτερη αδελφή (είναι εξαμελής οικογένεια), όταν ήταν ανήλικη (τώρα είναι 18).
Η υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη είχε αποκαλυφθεί το περασμένο καλοκαίρι όταν ο 56χρονος είχε πάρει στις διακοπές του τη 14χρονη για να εκπληρώσει τις διαστρεμμένες ορέξεις του.
Για κακή του τύχη όμως η παρατηρητικότητα των ανθρώπων του ξενοδοχείου είχε ως αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι αρχές και να ξετυλιχτεί το κουβάρι της αμαρτίας. Από την πρώτη στιγμή εκτός της κακοποίησης της 14χρονης στο μικροσκόπιο των αρχών είχαν μπει στοιχεία που φανέρωναν ότι ο 56χρονος είχε ξεκινήσει τις άρρωστες ορέξεις του από τη μεγαλύτερη αδερφή, πάντα με τη συναίνεση της μητέρας που αρκούνταν σε λίγα χρήματα και φαγητό προκειμένου να εκδίδει τις κόρες της.

Όλα τα είχαμε έρχεται και το κτηματολόγιο

Πάλι θα μαζεύουμε χαρτιά, πάλι θα καθόμαστε στις ουρές. 
Μετά τους πρόσφατους Δασικούς Χάρτες (υποβολή αιτήσεων, τυχόν ενστάσεις κλπ) έρχεται τώρα και το κτηματολόγιο. 
Μέχρι το Δεκέμβριο θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αρχίσει η κατάθεση στοιχείων και η έκδοση αποφάσεων, χαρτών κλπ.
 Υπενθυμίζουμε πως το κτηματολόγιο έχει ξεκινήσει από την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (τότε ΕΟΚ, σήμερα Ε.Ε.) την εποχή που ο Κ. Λαλιώτης ήταν υπουργός Δημ. Εργών. 
Ίσως και νωρίτερα. Κι ακόμη  … σέρνεται σε όλους τους νομούς και δεν ολοκληρώνεται. 
Ο κ. Νικ. Λαμπρόπουλος, ως εκπρόσωπος κοινοπραξίας 8 εταιρειών («Κοινοπραξία Κτηματολόγιο για την Ανάπτυξη 5»), η οποία πρόκειται να καταρτίσει το κτηματολόγιο ως ανάδοχος, για λογαριασμό της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», στο υπόλοιπο της Μεσσηνίας επισκέφθηκε τον  δήμαρχο Καλαμάτας. Όπως είπε έχει εμπειρία του αντικειμένου και της περιοχής μας, καθώς η εταιρεία του ήταν αυτή, η οποία κατήρτισε το Κτηματολόγιο προ εικοσαετίας περίπου στην Καλαμάτα.
Ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας γνωστοποίησε στον δήμαρχο, ότι αυτή τη στιγμή καταρτίζεται το προκαταρκτικό κτηματολογικό υπόβαθρο και ζήτησε τη συνεργασία του δήμου, ώστε να αποτυπωθούν με άρτιο τρόπο στις περιοχές εκτός των οικισμών οι αγροτικοί δρόμοι και άλλα ορόσημα, αναγκαία για την ορθή προώθηση των εργασιών. Επίσης, σε συνέχεια επιστολής της Ελληνικό Κτηματολόγιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ορίσει ο δήμος Καλαμάτας τοπογράφο μηχανικό και δικηγόρο, με τους οποίους θα επικοινωνεί η κοινοπραξία για τα θέματα που αφορούν στην κτηματογράφηση.
Ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι για όλο το υπόλοιπο του Νομού Μεσσηνίας, όπου σήμερα δεν υπάρχει κτηματολόγιο, θα λειτουργήσει ένα γραφείο κτηματογράφησης, το οποίο προβλέπεται να βρίσκεται στην Καλαμάτα.
Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει συστηματική δουλειά και γνωστοποίησε στον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας ότι ο δήμος θα ορίσει μηχανικό και δικηγόρο, όπως ζητείται. Επίσης  έκανε γνωστό ότι ο δήμος Καλαμάτας θα οργανώσει συγκέντρωση όλων των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου εκπρόσωπος της κοινοπραξίας να τους εξηγήσει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και να βοηθήσουν με την επιτόπια παρουσία τους στη δημιουργία του προκαταρκτικού κτηματολογικού υποβάθρου.

Τι είπε και προκάλεσε πάλι ο Νότις

Πολλές συζητήσεις έγιναν για τη συναυλία που έδωσε ο Νότης Σφακιανάκης στα Τίρανα  και πολλές ήταν οι αντιδράσεις από δημοσιογράφους της Αλβανίας απέναντι στο πρόσωπό του, ωστόσο η live εμφάνιση που έκανε ήταν sold out.

Ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής μάλιστα γέμισε με θαυμαστές το συνεδριακό μέγαρο της αλβανικής πρωτεύουσας και κράτησε αμείωτο το κέφι του κοινού του ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στην προσπάθειά του, όμως, να “κολακεύσει” τους Αλβανούς, πρόσβαλε τους Έλληνες.
«Οι περισσότεροι Έλληνες δεν θέλουν να εργαστούν. Δίνεις δουλειά και σου λένε «εγώ θα γίνω σερβιτόρος;». Γιατί κακό είναι να είσαι σερβιτόρος. 
Η κυρία που καθαρίζει το σπίτι μας από το ’95 και η κόρη της, που μεγάλωσε τα παιδιά μας είναι η Λουκία, η οποία είναι από τους Αγίους Σαράντα. Στο σπίτι μου στην Κω δυο κηπουρούς έχω βάλει εδώ και 17 χρόνια και είναι και οι δυο από εδώ. Οι οποίοι όμως, είναι πολλά χρόνια εκεί και είναι και από εδώ και από εκεί… Έτσι λειτουργώ εγώ και δεν θα μπορούσα να έχω πει τίποτα για εσάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νότης Σφακιανάκης.
Και συνέχισε: «Έχω πει στο παρελθόν ότι αυτή η φάρα που κατοικεί αυτόν εδώ τον τόπο είναι Αρχαία Φυλή. Νομίζω ότι οι περισσότεροι το ξέρετε. Όταν έγινε η κάθοδος, εδώ σταμάτησαν οι Ιλλύριοι. Επειδή εγώ γνωρίζω ιστορία, αλλά δεν αρέσει να γνωρίζεις ιστορία, άμα γνωρίζεις την ιστορία ξέρεις τι συμβαίνει και τι σου γίνεται».

METEO: Ο καιρός τις επόμενες τρεις ημέρες

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού έως και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 28 Μαΐου 2018.  
 To Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, παρουσιάζει με τρεις χάρτης με το τι ακριβώς και που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. 
Με γκρι ή με μπλε χρώμα παρουσιάζονται οι νεφώσεις και οι βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο ουρανός θα είναι καθαρός.
Το Σάββατο (26/5) μόνο στο Αιγαίο και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρότερες και πιθανώς να συνοδεύονται από καταιγίδες.  
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά κύριο λόγο στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με την μέγιστη τιμή της στους 31 περίπου βαθμούς, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Παρόμοια – με το Σάββατο - θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και την Κυριακή (27/5), οπότε αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο με τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Ανατολική Στερεά, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.  
Στην  υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια με το Σάββατο επίπεδα.

 Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (28/5), αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα με λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Όμως το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και οι βροχές θα αυξηθούν και θα ενισχυθούν ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οi βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου