2.6.18

Ερωτικό τρίο για παίκτρια ριάλιτι πάνω σε σκάφος στη Μύκονο!

Ενα γνωμικό λέει «τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά κορίτσια πάνε παντού!».
 
Εμείς θα προσθέσουμε «και στα realities του έρωτα!». 
Ακόμα ένα… κρούσμα από το αμαρτωλό παρελθόν παίκτριας έρχεται στο φως και απειλεί την, κατά τα άλλα συμπαθητική, εικόνα της.
Πρόκειται για ένα ερωτικό βίντεο, ερασιτεχνικό μεν αλλά σε… καλή ανάλυση, που «καίει» τη σέξι συμμετέχουσα σε γνωστό reality σχέσεων. 
Στο sex tape που διέρρευσε και τώρα κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό, έχοντας γίνει ανάρπαστο -σαν ζεστό ψωμάκι-, εμφανίζεται η νεαρή ξανθιά με τον τότε σύντροφό της κι έναν Αραβα σε σεξουαλικό τρίο πάνω σ’ ένα σκάφος στη Μύκονο!
Η κάμερα ήταν τοποθετημένη σε τέτοιο σημείο, που η ναζιάρα παίκτρια φαίνεται καθαρά να επιδίδεται σε πολλές στάσεις (είναι κι ευλύγιστη, η άτιμη), ενώ ακούγεται και η φωνή της, κάνοντας σαφές ότι πρόκειται για εκείνη και όχι για κάποια που της μοιάζει!
Το βίντεο τραβήχτηκε στο πρόσφατο παρελθόν, προφανώς για προσωπική χρήση, αλλά με κάποιον τρόπο έφυγε από τα χέρια των πρωταγωνιστών και τέτοιες «διαρροές», όπως είναι γνωστό, παίρνουν γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις σαν τη φωτιά!
Από την άλλη, η συμμετοχή της πρωταγωνίστριας στο reality έκανε ανάρπαστο το sex tape, μετατρέποντάς το από ακόμα μία απλή καταγραφή ενός… πάρτι με ούζα (αλλά χωρίς ψαρομεζέδες!) στο νησί των ανέμων σε απόλυτο must see της σεζόν. Κι αυτό γιατί πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να δουν αν η γλυκιά ξανθούλα «γράφει» εξίσου καλά στον φακό σε λήψεις κι εκτός πλατό! Η ίδια, φυσικά, έχει χάσει τον ύπνο της με το «εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί» που τη βρήκε στα καλά καθούμενα, και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μη φτάσει το βίντεο σε λάθος χέρια και σπιλωθεί το όνομά της.
Τρέμει μήπως χαλάσει η εικόνα της, καθώς η καριέρα της τώρα αρχίζει, χάρη στη συμμετοχή της στο reality. Βεβαίως, αδίκως φοβάται, γιατί σε κάθε περίπτωση μια καριέρα θα την κάνει: είτε στην τηλεόραση είτε σε… πορνό. Κι αφού το έχει το ταλέντο και την άνεση με την κάμερα, γιατί να μην τα αξιοποιήσει; Αν, λέμε αν, ο μη γένοιτο, δεν της βγει τελικά με την τηλεόραση.

Πήγε με 10.000 άντρες και βρήκε τελικά τι πραγματικά θέλουν

Αν δεν ξέρει εκείνη τότε ποια; 
 
«Κοιμήθηκα με 10.000 άνδρες. Οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παντρεμένοι», παραδέχεται χωρίς ενδοιασμό μία συνοδός πολυτελείας, «εξαρτημένη» από τις καταχρήσεις και τη «μεγάλη» ζωή. Μέχρι που ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο…

Η Gwyneth Montenegro ήταν θύμα bullying στο σχολείο και μέχρι τα 18 της χρόνια είχε εξαιρετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ώσπου ανακάλυψε και «διείσδυσε» στις σκοτεινές γωνίες της βιομηχανίας του σεξ.

Έχοντας κρεμάσει πλέον τα… καυτά εσώρουχά της, εκμυστηρεύεται τη «σκοτεινή» αλήθεια πίσω από τις γεμάτες σαμπάνια και κοκαΐνη συνευρέσεις: «Πήγα με 10.000 άνδρες και το 90% ήταν παντρεμένοι».

Γεννήθηκε στην Αυστραλία και πήγε σε ιδιωτικό σχολείο πριν γίνει μία από τις πιο καλοπληρωμένες εργάτριες του σεξ στη χώρα, χρεώνοντας 2.000 δολάρια τη βραδιά για τις υπηρεσίες της.

«Στο σχολείο ήμουν πολύ ντροπαλή και εσωστρεφής. Ήμουν ένας εύκολος στόχος. Είχα, επίσης, πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και ο συνδυασμός αυτών των δύο με έκανε να μην αισθάνομαι και τόσο καλά για τον εαυτό μου. Ήμουν απλά ένα φυσιολογικό άτομο, το κορίτσι της διπλανής πόρτας που κανείς δεν περίμενε να γίνει συνοδός», τονίζει στη Mirror και συμπληρώνει:

«Εκείνη τη στιγμή ωστόσο, το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να βγάζω πολλά χρήματα και σε συνδυασμό με τα προβλήματά μου, με οδήγησαν στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας ενηλίκων».

Και ενώ πολλοί από τους φίλους της έγιναν γιατροί και δικηγόροι, η Gwyneth, στα 12 χρόνια που υπηρέτησε το στριπτίζ και το escorting, κατάφερε να κοιμηθεί με 10.091 άνδρες, κρατώντας ημερολόγιο για κάθε… συνεδρία της.

«Στην αρχή το ξεκίνησα ως αστείο. Σκέφτηκα να καταγράψω τις εμπειρίες μου για να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω αυτό που έκανα. Δεν είναι κάτι που έθεσα ως στόχο να κάνω, αλλά εισβάλλοντας στην υψηλή κοινωνία και ό,τι αυτό συνεπάγεται, ήταν πολύ εθιστικό. Παρόλα αυτά, μετά από 12 χρόνια, τα άφησα όλα πίσω μου ξαφνικά», συνεχίζει.

Και μπορεί οι πελάτες της ήταν να ήταν κυρίως επιχειρηματίες και το 90% παντρεμένοι, ωστόσο η Gwyneth ισχυρίζεται πως όχι μόνο δεν αισθάνεται ένοχη, αλλά «πιθανότατα έσωσε τους γάμους τους».

«Είναι απλό. Οι άνδρες δεν απατούν αν παίρνουν όσο σεξ θέλουν μέσα στο γάμο. Επειδή παντρεύονται, δε σημαίνει ότι απενεργοποιούν τη βιολογική τους επιθυμία για σεξ», υπογραμμίζει.

Δεν πάει ωστόσο καιρός από όταν οι εκατομμυριούχοι έκαναν ουρά για να δειπνήσουν μαζί της και να απολαύσουν τη συντροφιά της, την ίδια ώρα που στους γονείς της έλεγε ότι έβγαζε τα χρήματα από το μόντελινγκ. Είχε εξάλλου όλα τα απαραίτητα εφόδια…

Δε διστάζει μάλιστα να παραδεχθεί ότι ένας από τους καλύτερους πελάτες της, όσον αφορά στις επιδόσεις ήταν ένας 84χρονος άνδρας!

«Δεν είναι μόνο σεξ. Πρέπει να ανταποκρίνεσαι στις φαντασιώσεις του πελάτη, να είσαι σύντροφος και καλός ακροατής. Θα περάσεις ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο, ένα «βρόμικο», θα πας σε εστιατόρια 5 αστέρων και θα ντυθείς με αστραφτερά και μοδάτα φορέματα. Αυτή είναι η λαμπερή πλευρά της βιομηχανίας», αναφέρει και συνεχίζει:

«2.000 δολάρια ωστόσο, δείπνο και σαμπάνια δεν κάνουν τη ζωή σου επιτυχημένη. Το προσωπικό τίμημα είναι πολύ υψηλό. Ήμουν μόνη και απομονωμένη. Είχα ελάχιστους φίλους. Ζεις μια διπλή ζωή. Τη μία είσαι ένα κανονικό κορίτσι της διπλανής πόρτας και την άλλη φοράς πολυτελή φορέματα και σέξι εσώρουχα».

Υπήρχε όμως και η σκοτεινή πλευρά του… επαγγέλματος, αφού εξαρτήθηκε από την κοκαΐνη και το αλκοόλ. «Δεν θα πω ψέματα, το απόλαυσα. Είχα χρήματα και ήμουν ανάμεσα σε γενναιόδωρους εκατομμυριούχους», υπογραμμίζει.

Ένα φοβερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα ωστόσο, στο οποίο ενεπλάκη, την έκανε να συνειδητοποιήσει πως «έπρεπε να ξεφύγει από αυτόν τον άθλιο τρόπο ζωής της».

Στο νοσοκομείο είπε για πρώτη φορά όλη την αλήθεια στους γονείς της και πλέον η Gwyneth εργάζεται ως πιλότος.

«Μετά το δυστύχημα, συνειδητοποίησα ότι ζεις μόνο μία φορά. Ήθελα να κάνω περήφανους τους γονείς μου που έδειξαν τόση κατανόηση», είπε.

Παρά το γεγονός ότι κράτησε μυστικό το πρώην επάγγελμά της από τους νέους συναδέλφους της, μαθεύτηκε όταν δημοσιεύτηκε το βιβλίο της με τίτλο: «10.000 άνδρες και η καταμέτρηση συνεχίζεται…».

«Ίσως θα μπορούσα να ψάξω για έναν σύντροφο στα 40 μου αλλά δε βιάζομαι, καθώς αυτό που έμαθα ως συνοδός είναι να υποδέχομαι την κάθε ημέρα όπως έρχεται. Γι αυτό είναι η ζωή εξάλλου», καταλήγει η 36χρονη…

ΕΡΤ - Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ

Στις 14 Ιουνίου ξεκινά στη Ρωσία το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και η ΕΡΤ θα μεταδώσει φυσικά όλους τους αγώνες.

Έτσι, 12 ημέρες απομένουν για να γίνει η σέντρα στο Ρωσία - Σαουδική Αραβία, το εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Λουζνίκι Στάντιουμ (Luzhniki Stadium) της Μόσχας, το γήπεδο όπου θα γίνει και ο τελικός της 15ης Ιουλίου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
 
Πέμπτη 14/6    18:00 Ρωσία – Σαουδική Αραβία    ΕΡΤ1    Luzhniki Stadium, Μόσχα

Παρασκευή 15/6    15:00 Αίγυπτος – Ουρουγουάη    ΕΡΤ1    Ekaterinburg Arena, Εκατερίνμπουργκ

Παρασκευή 15/6    18:00 Μαρόκο – Ιράν    ΕΡΤ1    Saint Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη

Παρασκευή 15/6    21:00 Πορτογαλία – Ισπανία    ΕΡΤ1    Fisht Stadium, Σότσι

Σάββατο 16/6    13:00 Γαλλία – Αυστραλία    ΕΡΤ1    Kazan Arena, Καζάν

Σάββατο 16/6    16:00 Αργεντινή – Ισλανδία    ΕΡΤ1    Spartak Stadium, Μόσχα

Σάββατο 16/6    19:00 Περού – Δανία    ΕΡΤ1    Mordovia Arena, Σαράνσκ

Σάββατο 16/6    22:00 Κροατία – Νιγηρία    ΕΡΤ1    Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ

Κυριακή 17/6    15:00 Κόστα Ρίκα – Σερβία    ΕΡΤ1    Samara Arena, Σαμάρα

Κυριακή 17/6    18:00 Γερμανία – Μεξικό    ΕΡΤ1    Luzhniki Stadium, Μόσχα

Κυριακή 17/6    21:00 Βραζιλία – Ελβετία    ΕΡΤ1    Rostov Arena, Ροστόβ

Δευτέρα 18/6    15:00 Σουηδία – Νότια Κορέα    ΕΡΤ1    Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι Νόβγκοροντ

Δευτέρα 18/6    18:00 Βέλγιο – Παναμάς    ΕΡΤ1    Fisht Stadium, Σότσι

Δευτέρα 18/6    21:00 Τυνησία – Αγγλία    ΕΡΤ1    Volgograd Arena, Βόλγογκραντ

Τρίτη 19/6    15:00 Κολομβία – Ιαπωνία    ΕΡΤ1    Mordovia Arena, Σαράνσκ

Τρίτη 19/6    18:00 Πολωνία – Σενεγάλη    ΕΡΤ1    Spartak Stadium, Μόσχα

Τρίτη 19/6    21:00 Ρωσία – Αίγυπτος    ΕΡΤ1    Saint Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη

Τετάρτη 20/6    15:00 Πορτογαλία – Μαρόκο    ΕΡΤ1    Luzhniki Stadium, Μόσχα

Τετάρτη 20/6    18:00 Ουρουγουάη – Σ. Αραβία    ΕΡΤ1    Rostov Arena, Ροστόβ

Τετάρτη 20/6    21:00 Ιράν – Ισπανία    ΕΡΤ1    Kazan Arena, Καζάν

Πέμπτη 21/6    15:00 Δανία – Αυστραλία    ΕΡΤ1    Samara Arena, Σαμάρα

Πέμπτη 21/6    18:00 Γαλλία – Περού    ΕΡΤ1    Ekaterinburg Arena, Εκατερίνμπουργκ

Πέμπτη 21/6    21:00 Αργεντινή – Κροατία    ΕΡΤ1    Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι Νόβγκοροντ

Παρασκευή 22/6    15:00 Βραζιλία – Κόστα Ρίκα    ΕΡΤ1    Saint Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη

Παρασκευή 22/6    18:00 Νιγηρία – Ισλανδία    ΕΡΤ1    Volgograd Arena, Βόλγογκραντ

Παρασκευή 22/6    21:00 Σερβία – Ελβετία    ΕΡΤ1    Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ

Σάββατο 23/6    15:00 Βέλγιο – Τυνησία    ΕΡΤ1    Spartak Stadium, Μόσχα

Σάββατο 23/6    18:00 Νότια Κορέα – Μεξικό    ΕΡΤ1    Rostov Arena, Ροστόβ

Σάββατο 23/6    21:00 Γερμανία – Σουηδία    ΕΡΤ1    Fisht Stadium, Σότσι

Κυριακή 24/6    15:00 Αγγλία – Παναμάς    ΕΡΤ1    Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι Νόβγκοροντ

Κυριακή 24/6    18:00 Ιαπωνία – Σενεγάλη    ΕΡΤ1    Ekaterinburg Arena, Εκατερίνμπουργκ

Κυριακή 24/6    21:00 Πολωνία – Κολομβία    ΕΡΤ1    Kazan Arena, Καζάν

Δευτέρα 25/6    17:00 Ουρουγουάη – Ρωσία    ΕΡΤ1    Samara Arena, Σαμάρα

Δευτέρα 25/6    17:00 Σ. Αραβία – Αίγυπτος    ΕΡΤ2    Volgograd Arena, Βόλγογκραντ

Δευτέρα 25/6    21:00 Ισπανία – Μαρόκο    ΕΡΤ1    Mordovia Arena, Σαράνσκ

Δευτέρα 25/6    21:00 Ιράν – Πορτογαλία    ΕΡΤ2    Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ

Τρίτη 26/6    17:00 Δανία – Γαλλία    ΕΡΤ1    Luzhniki Stadium, Μόσχα

Τρίτη 26/6    17:00 Αυστραλία – Περού    ΕΡΤ2    Fisht Stadium, Σότσι

Τρίτη 26/6    21:00 Νιγηρία – Αργεντινή    ΕΡΤ1    Saint Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη

Τρίτη 26/6    21:00 Ισλανδία – Κροατία    ΕΡΤ2    Rostov Arena, Ροστόβ

Τετάρτη 27/6    17:00 Νότια Κορέα – Γερμανία    ΕΡΤ1    Ekaterinburg Arena, Εκατερίνμπουργκ

Τετάρτη 27/6    17:00 Μεξικό – Σουηδία    ΕΡΤ2    Kazan Arena, Καζάν

Τετάρτη 27/6    21:00 Σερβία – Βραζιλία    ΕΡΤ1    Spartak Stadium, Μόσχα

Τετάρτη 27/6    21:00 Ελβετία – Κόστα Ρίκα    ΕΡΤ2    Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι Νόβγκοροντ

Πέμπτη 28/6    17:00 Σενεγάλη – Κολομβία    ΕΡΤ1    Samara Arena, Σαμάρα

Πέμπτη 28/6    17:00 Ιαπωνία – Πολωνία    ΕΡΤ2    Volgograd Arena, Βολγκογκράντ

Πέμπτη 28/6    21:00 Αγγλία – Βέλγιο    ΕΡΤ1    Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ

Πέμπτη 28/6    21:00 Παναμάς – Τυνησία    ΕΡΤ2    Mordovia Arena, Σαράνσκ

Σάββατο 30/6    17:00 Φάση των «16»    ΕΡΤ1    Kazan Arena, Καζάν

Σάββατο 30/6    21:00 Φάση των «16»    ΕΡΤ1    Fisht Stadium, Σότσι

Κυριακή 1/7    17:00 Φάση των «16»    ΕΡΤ1    Luzhniki Stadium, Μόσχα

Κυριακή 1/7    21:00 Φάση των «16»    ΕΡΤ1    Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι Νόβγκοροντ

Δευτέρα 2/7    17:00 Φάση των «16»    ΕΡΤ1    Samara Arena, Σαμάρα

Δευτέρα 2/7    21:00 Φάση των «16»    ΕΡΤ1    Rostov Arena, Ροστόβ

Τρίτη 3/7    17:00 Φάση των «16»    ΕΡΤ1    Saint Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη

Τρίτη 3/7    21:00 Φάση των «16»    ΕΡΤ1    Spartak Stadium, Μόσχα

Παρασκευή 6/7    17:00 Προημιτελικός    ΕΡΤ1    Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι Νόβγκοροντ

Παρασκευή 6/7    21:00 Προημιτελικός    ΕΡΤ1    Kazan Arena, Καζάν

Σάββατο 7/7    17:00 Προημιτελικός    ΕΡΤ1    Samara Arena, Σαμάρα

Σάββατο 7/7    21:00 Προημιτελικός    ΕΡΤ1    Fisht Stadium, Σότσι

Τρίτη 10/7    21:00 Ημιτελικός    ΕΡΤ1    Saint Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη

Τετάρτη 11/7    21:00 Ημιτελικός    ΕΡΤ1    Luzhniki Stadium, Μόσχα

Σάββατο 14/7    17:00 Μικρός τελικός    ΕΡΤ1    Saint Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη

Κυριακή 15/7    18:00 Τελικός    ΕΡΤ1    Luzhniki Stadium, Μόσχα

Στις φυλακές Τρίπολης και Θήβας το ζευγάρι από τη Λέρο που κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά του

Το ζευγάρι από τη Λέρο που κακοποιούσε σωματικά και σεξουαλικά τα παιδιά του θα μεταχθεί στις φυλακές της Τρίπολης και της Θήβας.
Την Παρασκευή το απόγευμα και με ομόφωνη απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και της τακτικής ανακρίτριας και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αποπλάνηση παιδιού, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ' εξακολούθηση στην πράξη αυτή, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ' εξακολούθηση.
Για την υπεράσπιση του ζευγαριού χρειάστηκε να διοριστούν συνήγοροι αφού κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση τους.
Στην κατάθεσή της η 47χρονη μητέρα φέρεται ότι ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις της, ενώ ο  52χρονος αρνήθηκε το γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης και υποστήριξε ότι έδειχνε στην κόρη του τη σεξουαλική πράξη ενώ δήλωσε πώς δεν αισθάνεται ψυχολογικά καλά και ζήτησε να τον δει ειδικός γιατρός.
Όσον αφορά στα παιδιά και όπως έγινε γνωστό το Χαμόγελο του Παιδιού θα αναλάβει τη φροντίδα τους και θα τα φιλοξενήσει σε μία από τις δομές της.

Προφυλακιστέος ο 26χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου. Εξι ώρες κράτησε η απολογία του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 70χρονου συνταξιούχου και πατέρα του, στις Βολίμες Ζακύνθου. 

Η ομολογία ξεκίνησε στις 11 το πρωί και κράτησε για περίπου έξι ώρες.

Ο 26χρονος, έφθασε στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Παναγιώτη Κεφαλληνό. Πριν απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου, προηγήθηκε η εξέταση, της ετεροθαλούς αδελφής του και ενός ακόμη άνδρα ο οποίος είχε καταγγείλει την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο δικηγόρος του Παναγιώτης Κεφαλληνός, δήλωσε πως «ήταν μια συγκλονιστική από άποψη περιεχομένου απολογία» και ότι ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον πελάτη του.

Μετά την προθεσμία που πήρε χθες καθώς όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, «η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και έχει πολλές προεκτάσεις», θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις γιατί αφαίρεσε τη ζωή του ίδιου του πατέρα του.

Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου , συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι μόλις τον είδαν ξέσπασαν σε χειροκροτήματα .

"Είσαι ο ηρωάς μας, είμαστε μαζί σου,είμαστε δίπλα σου να το ξέρεις" φώναζαν οι φίλοι του και τα αδέρφια του που περιμένουν με αγωνία την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 26χρονος την Παρασκευή ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία για την απολογία του. Από τις έως τώρα πληροφορίες, το χέρι του δράστη «όπλισε» η κακοποίηση που είχε υποστεί ο ίδιος, αλλά και τα δύο ανήλικα αδέλφια του, από το θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 70χρονος συνταξιούχος ταχυδρομικός είχε βρεθεί νεκρός από πυροβολισμούς, την περασμένη Κυριακή, μέσα στο αυτοκίνητό του, στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου - Βολιμων. Το θύμα είχε τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο πρόσωπο, τα χέρια και τον θώρακα.
Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος δράστης ήδη έχει προχωρήσει σε πολύ σοβαρές καταγγελίες, κάνοντας λόγο για πολυετή κακοποίηση του ιδίου και των ετεροθαλών αδελφών του από τον πατέρα τους.

Παρόμοιες καταγγελίες που όμως έμειναν στο... αρχείο κάποιων υπηρεσιών, αποκαλύπτει για την υπόθεση της Ζακύνθου το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του φέρνει στο φως τρεις καταγγελίες για παραμέληση και κακοποίηση των συγκεκριμένων παιδιών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση, αναφέρει:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα (Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018) για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου που δολοφονήθηκε από τον 26χρονο γιο του στη Ζάκυνθο και άμεσα έγινε η αναζήτηση στα αρχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του οργανισμού για πιθανές καταγγελίες.

Από την αναζήτηση προέκυψε ότι:

Τον Σεπτέμβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση ωστόσο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έλαβε ποτέ πληροφορίες για την έκβασή της.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών.Ενημερώθηκε άμεσα, τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.

Για ακόμα μια φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνεί τις καταγγελίες που λαμβάνει. Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε καταγγελία.

ΒΙΝΤΕΟ - Τον μπελά του βρήκε 29χρονος που παρενέβη στον ξυλοδαρμό γυναίκας από τον σύζυγό της

Μπορεί οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εκθείασαν την κίνηση αυτή του τολμηρού άντρα... η αστυνομία, όμως είχε άλλη γνώμη

Τον μπελά του βρήκε, απ' ο,τι φαίνεται ένας 29χρονος καθαριστής, ο οποίος, πριν λίγες μέρες, παρενέβη όταν αντίκρισε έναν άντρα να χτυπάει τη σύζυγό του σε πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης. 
Όλα ξεκίνησαν στις 30 Μαΐου, όταν ο νεαρός καθαριστής φανερά οργισμένος από το γεγονός ότι ένας άλλος άντρας ξυλοφόρτωνε τη συζυγό του σε δημόσια θέα, παρενέβη για να σώσει τη γυναίκα.
Όταν ο άντρας είδε τον «νταή» σύζυγο να χτυπάει με εφημερίδα το πρόσωπο της γυναίκα του και στη συνέχεια να την κλωτσάει, αποφάσισε να επέμβει , ρίχνοντας του μία κουτουλιά με αποτέλεσμα να τον σωριάσει στο έδαφος.
Το περιστατικό που καταγράφηκε από κάμερα αασφαλείας και είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει τον άντρα να πέφτει στο έδαφος και γύρω του να μαζεύονται και άλλοι οι οποίοι προσπαθούν να τον σώσουν από τα χέρια του «εκδικητή» αλλά και να τον κρατήσουν μέχρι να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει.
Μπορεί οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εκθείασαν την κίνηση αυτή του τολμηρού άντρα... η αστυνομία, όμως είχε άλλη γνώμη, καθώς αποφάσισε να τον συλλάβει για άσκηση σωματικής βίας και να τον ανακρίνει για τη συμπεριφορά του αυτή, τη στιγμή, μάλιστα, που ο «άτακτος» σύζυγος έπεισε τους δικαστές να τον αθωώσουν, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν χτύπησε τη γυναίκα του, αλλά ότι αναγκάστηκε να ενεργήσει απρεπώς επειδή η σύζυγός του τον έσπρωξε.
«Η αθώωση του με προσέβαλε περισσότερο απ' όλα. Δεν μετανιώνω. Έκανα το καθήκον μου ως άνθρωπος. Είμαι ενάντια στη βία, αλλά δεν μπορούσα να σταθώ και να παρακολουθώ καθώς το θύμα ήταν γυναίκα. Θα το ξαναέκανα», δήλωσε υπερήφανα στη hurriyet ο 29χρονος καθαριστής.

ΒΙΝΤΕΟ - Τέλος τα ράμματα! - Πρωτοποριακή χειρουργική κόλλα κλείνει τις πληγές σε 60 δευτερόλεπτα

Χειρουργική κόλλα κλείνει τις πληγές της εγχείρησης σε 60 δευτερόλεπτα.

Σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης από τα μετεγχειρουργικά προβλήματα που προκύπτουν με τις συμβατικές μεθόδους κλεισίματος μιας πληγής, μια ομάδα Αμερικανών και Αυστραλών βιοϊατρικών μηχανικών έχουν αναπτύξει μια χειρουργική κόλλα που σώζει ζωές – μια κόλλα που θα μπορούσε να σφραγίσει τις τομές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Η κόλλα, που ονομάζεται MeTro, βασίζεται σε μια υβριδική ελαστική πρωτεΐνη και μπορεί να εφαρμοστεί σε εξωτερικά σημεία του δέρματος, και αυτό στη συνέχεια προχωράει στα εσωτερικά τοιχώματα του τραύματος για να τα σφραγίσει σε μόλις 60 δευτερόλεπτα – πολύ γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη ιατρική συμβατική μέθοδο, όπως ράμματα και συρραπτικά, σχετικά με τη διαδικασία της επούλωσης.
Αν και η κόλλα έχει δοκιμαστεί μόνο σε τρωκτικά και χοίρους, οι μηχανικοί που εργάζονται στην πρωτοποριακή εφεύρεση πιστεύουν ότι θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει ριζικά τις χειρουργικές επεμβάσεις έκτακτης ανάγκης σφραγίζοντας τραύματα στο δέρμα ή στους ιστούς του σώματος (πνεύμονες, καρδιά, αρτηρίες) που κινδυνεύουν να ξανανοίξουν.
Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές σε ζώα παρουσιάστηκαν λεπτομερώς σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην Science Translational Medicine .
Οι προβλεπόμενες εφαρμογές αυτής της κόλλας δεν περιορίζονται μόνο στις νοσοκομειακές χειρουργικές επεμβάσεις. Αφού αναπτυχθεί και δοκιμαστεί σε ανθρώπους, η ελαστική κόλλα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως άμεση λύση για τη στεγανοποίηση σοβαρών τραυμάτων σε κάποιο σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα ή σε ζώνες πολέμου.
University of Sydney και ομάδα Αμερικανών βιοϊατρικών μηχανικών έχουν αναπτύξει μια χειρουργική κόλλα που σώζει ζωές.

Πώς η μαγειρική σόδα βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου

Ένα από τα πιο φθηνά υλικά που χρησιμοποιούμε συχνά στην κουζίνα μας φαίνεται ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ο λόγος για τη διττανθρακική -την κοινώς λεγόμενη μαγειρική- σόδα, η οποία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, βοηθά στην ευκολότερη στοχοποίηση των καρκινικών κυττάρων.
Η κατανάλωση διαλύματος σόδας σε νερό, λένε Αμερικανοί ερευνητές, μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα ενός κακοήθους όγκου καθιστώντας ευκολότερη την ανίχνευση και εξουδετέρωσή τους από τα φάρμακα της χημειοθεραπείας.
Καθώς ο όγκος αναπτύσσεται, κόβει την παροχή αίματος στα κύτταρα εντός του, με αποτέλεσμα αυτά να αδρανοποιούνται και να «κρύβονται». Η μαγειρική σόδα, ωστόσο, μπορεί να τα «ξεγελάσει» ώστε να λειτουργούν κανονικά και να γίνουν ευκολότερος στόχος για τα φάρμακα χημειοθεραπείας, τα οποία στοχεύουν ενεργά κύτταρα.
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Αντικαρκινικής Έρευνας Ludwig ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα δώσουν ώθηση σε μια φτηνή, πλην αποτελεσματική θεραπεία του καρκίνου.
«Η όλη ιδέα είναι τόσο απλή», λέει ο συντάκτης της μελέτης Δρ Chi Van Dang. «Δεν χρειάζονται κάπου 100.000 δολάρια το χρόνο, αλλά μια απλή μαγειρική σόδα.»

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ποντίκια με όγκους στο στήθος και το έντερο και όπως αποδείχθηκε η κατανάλωση διαλύματος σόδας με νερό τόνωσε την δραστηριότητα των καρκινικών κυττάρων, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα σε αντικαρκινικές θεραπείες. Ως εκ τούτου η χημειοθεραπεία και η ανοσοθεραπεία μπορούν να στοχοποιούν μεγαλύτερο μέρος του όγκου, περιλαμβανομένων και των εν υπνώσει (αδρανοποιημένων) κυττάρων που ευθύνονται για την επανεμφάνιση της νόσου.
Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται, επίσης, συχνά για τη θεραπεία και πρόληψη και άλλων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων της υψηλής οξύτητας, του πεπτικού έλκους, της διάρροιας, της φαρμακευτικής δηλητηρίασης, και της μεταβολικής οξέωσης. Επίσης, περιέχει νάτριο και προλαμβάνει λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, πέτρες στα νεφρά και υπερκαλιαιμία.



iefimerida.gr

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση για γρήγορο ίντερνετ

Σε ισχύ τέθηκε, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά και του υπουργού Παιδείας Κων. Γαβρόγλου η δράση “Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας”, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας από ιδιώτες μέσω παροχής κουπονιού voucher.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα, θα εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – οδηγός δράσης με τον οποίο θα καθορίζονται οι αναλυτικοί όροι υλοποίησης και ολοκλήρωσης της δράσης.
Με άλλα λόγια, οι λεπτομέρειες της δράσεις και οι αναλυτικές προϋποθέσεις για ένταξη των δικαιούχων σε αυτή, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  www.sfbb.gr, η οποία, για την ώρα, παραμένει ανενεργή.
Ωφελούμενοι
Πάντως, σύμφωνα με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων, ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένων και των επιτηδευματιών), υπό συγκεκριμένα κριτήρια, που επιθυμούν να αποκτήσουν μια SFΒΒ_Υπηρεσία (1 play, double play, triple play κτλ) σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου αυτή προσφέρεται.
Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μέσω ενός και μόνο κουπονιού (ηλεκτρονικό ή / και εκτυπώσιμο), μία SFΒΒ_Υπηρεσία εκ των δημοσιευμένων και εγκεκριμένων προσφορών των τηλεπικοινωνιακών παροχών, που έχουν πιστοποιηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης.
Αναλυτικότερα, αποκτούν διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας, με επιδότηση 13 ευρώ το μήνα, για διάστημα 24 μηνών και εφάπαξ σύνδεση, με επιδότηση του κόστους (48€).
Το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ο ενδιαφερόμενος, να δει, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης, αν στη διεύθυνση ενδιαφέροντός του προσφέρονται SFΒΒ_Υπηρεσίες, εάν έχει, δηλαδή, αναπτυχθεί η κατάλληλη υποδομή.
Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορεί να δει όλες τις προσφορές SFΒΒ_Υπηρεσιών από όλους τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους στην εν λόγω διεύθυνση (σε διαφορετική περίπτωση ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται ότι στη διεύθυνση ενδιαφέροντός του δεν προσφέρονται SFΒΒ_Υπηρεσίες), και να εντοπίσει τη συγκεκριμένη Προσφορά που τον ενδιαφέρει, με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες ή/και τις δυνατότητές του, σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια.
Στη συνέχεια, με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/ password) του πληροφοριακού συστήματος “TAXISNET” της ΑΑΔΕ θα μπορεί, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας της δράσης, να εκδώσει τον μοναδικόκωδικό του SFBB_voucher που του αντιστοιχεί και θα του αποσταλεί μέσω e-mail. Από τη στιγμή αυτή και έπειτα καθίσταται ωφελούμενος της δράσης.
Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι, αφού επιλέξουν τον Τηλεπικοινωνιακό Πάροχο και την Προσφορά SFΒΒ_Υπηρεσίας που επιθυμούν, μπορούν να προβούν σε εξαργύρωση του SFBB_voucher με το συγκεκριμένο και μοναδικό κωδικό του.
Η ενεργοποίηση των SFBB_vouchers θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και την 31η Μαρτίου 2019, η δε λήξη της επιδοτούμενης περιόδου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες από την ενεργοποίησή τους.
Μέσω της Δράσης επιτυγχάνεται:
– Η τόνωση της ζήτησης, που στοχεύει στη μεγιστοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων ευρυζωνικών λύσεων, προκειμένου να γεφυρωθεί το μακροχρόνιο (και παγκοσμίως αναγνωρισμένο) ψηφιακό χάσμα στην Ελλάδα και να τεθεί η Ελλάδα σε θέση σχετικής ισοτιμίας με τους εταίρους της, στην ΕΕ.
– Η δημιουργία μιας αρχικής βάσης (early adopters) για την υιοθέτηση NGA υπηρεσιών στην ελληνική αγορά προκειμένου, να βοηθήσει στην εξοικείωση των καταναλωτών με αυτές τις υπηρεσίες, να ωθήσει τους Παρόχους λιανικής στη διαμόρφωση σχετικών προϊόντων σε ευρεία κλίμακα και να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό.
-Μέγιστο όφελος για τους οικιακούς καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν και διατεθούν υπηρεσίες SFBB, με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps.

capital.gr

Τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις την τροφική δηλητηρίαση στις διακοπές σου

Συχνά, όταν επισκεπτόμαστε καινούργια μέρη και μένουμε σε ξενοδοχεία ή τρώμε έξω, υπάρχει η περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης. 

Το καλοκαίρι ήρθε και οι περισσότεροι κάνουμε σχέδια για τις διακοπές μας.
Ωστόσο, οι διακοπές μπορούν να μετατραπούν σε εφιάλτη και η χαλάρωση ή η διασκέδαση να πάνε περίπατο.
Συχνά, όταν επισκεπτόμαστε καινούργια μέρη και μένουμε σε ξενοδοχεία ή τρώμε έξω, υπάρχει η περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης.
Τα μολυσμένα ή χαλασμένα τρόφιμα μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα ή E. Coli με αποτέλεσμα να έχουμε διάρροια, εμετούς, πυρετό, πονοκέφαλο, στομαχόπονο και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα.
Αυτό συμβαίνει συνήθως από κρέατα που δεν είναι καλά μαγειρεμένα, ωμά αυγά και γαλακτοκομικά και μη ασφαλές νερό.
Υπάρχουν περιοχές που η τροφική δηλητηρίαση είναι συχνό φαινόμενο στους τουρίστες. Αυτές είναι η Ισπανία, το Μεξικό, η Ινδία, η Αφρική και η Νοτιο-ανατολική Ασία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Βέβαια, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τις στομαχικές διαταραχές και να μην καταστρέψεις τις διακοπές σου, σύμφωνα με το γιατρό και διευθυντή Preethi Daniel, του London Doctors Clinic:

1. Μην πίνεις ποτέ νερό από τη βρύση. Να έχεις πάντα ένα μπουκάλι νερό μαζί σου ακόμα και για να πλύνεις τα δόντια σου.

2. Απόφυγε κάποιες τροφές. Οι σος και τα καρυκεύματα μπορεί να είναι επικίνδυνα. Το φαγητό σου πρέπει να είναι ζεστό και μαγειρεμένο. Απόφυγε σαλάτες και φαγητό από μπουφέ.

3. Φάε όπου τρώνε και οι ντόπιοι. Αυτοί ξέρουν που και ποια είναι τα καλά εστιατόρια, με καλές συνθήκες υγιεινής. Τα τουριστικά εστιατόρια μπορεί να μην είναι τόσο καθαρά.

4. Πλένε τα χέρια σου συχνά. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να μην αρρωστήσεις. Να έχεις μαζί σου μαντηλάκια και gel με αντισηπτικό.

5. Επέλεξε φρούτα που ξεφλουδίζονται.
Μπανάνες, μάνγκο και άλλα τέτοια φρούτα είναι ιδανικά. Μην παίρνεις ήδη ξεφλουδισμένα και κομμένα.


6. Φάε μικρότερες ποσότητες. Λιγότερα μικρόβια, μικρότερο κακό.
Αν, ωστόσο, πάθεις κάποια τροφική δηλητηρίαση, πιες πολλά υγρά. Η παρακεταμόλη θα σε βοηθήσει αλλά και τα ήπια φαγητά όπως ρύζι, σούπες αλλά και οι μπανάνες και τα μήλα.
Η γαστρεντερίτιδα είναι απλός ιός, οπότε μπορεί να μην χρειαστεί ιατρική φροντίδα. Ωστόσο, καλό είναι να έχεις μαζί σου παυσίπονα και δραμαμίνες, ενώ πρέπει να μένεις ενυδατωμένη.
Κανονικά, σε 48 ώρες τα συμπτώματα πρέπει να υποχωρήσουν. 


bovary.gr

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά 
Από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 έως και την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, οι ενδιαφερόμενοι-δικαιούχοι του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.... (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

ΦΩΤΟ - Η πρώτη Ελληνίδα Α’ μηχανικός σε πλοίο της Hellenic Seaways

 Άλλο ένα ανδρικό κάστρο «πέφτει» από μια γυναίκα μόλις 30 ετών.

Η Θεανώ Σιλελόγλου είναι μια νέα και όμορφη γυναίκα, που ξαφνιάζει τους πάντες όταν απαντά στο ερώτημα «τι δουλειά κάνεις;». 
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για γυναίκες γιατρούς, μηχανικούς, αξιωματικούς, ακόμη και οδηγούς ταξί. Για γυναίκα μηχανικό στα καράβια και μάλιστα «Πρώτη», σίγουρα δεν είχαμε ξανακούσει. 
Πέρασε πρώτη στη Σχολή Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2005, σχολή που ήταν η πρώτη επιλογή στο Μηχανογραφικό της. 
Μετά από 5 χρόνια, και αφού είχε ήδη αποκτήσει το πτυχίο της, την εμπιστεύθηκε η μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρία της χώρας, Hellenic Seaways, η οποία την προσέλαβε στη θέση της Γ’ Μηχανικού.
Ας μάθουμε όμως περισσότερα από την ίδια για το πώς φτάσαμε σ’ αυτήν την -προφανώς- παγκόσμια πρωτιά.
- Ήταν από μικρή ηλικία το όνειρό σας να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο επάγγελμα;
Δεν ήταν εξ’ αρχής το όνειρο μου αυτό. H αγάπη για την θάλασσα υπήρχε πάντα γιατί μεγάλωσα σε θάλασσα. Δεν υπήρχε όμως καμία σχέση με το ναυτικό επάγγελμα στην οικογένεια.
Μια διαφήμιση της ΑΕΝ στην τηλεόραση μού έκανε το ''κλικ'' και την ίδια στιγμή που την είδα αποφάσισα ότι αυτό θέλω να κάνω. Έδωσα πανελλαδικές και πέρασα πρώτη στην σχολή, η
οποία ήταν και η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό.
- Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, κατά το στάδιο ανεύρεσης εργασίας, ακόμη και στον εργασιακό σας χώρο;
Στην σχολή δεν συνάντησα ιδιαίτερες δυσκολίες, παρακολουθούσα τα μαθήματα καθημερινά και ήμουν τυπική, οπότε τελείωσα στην ώρα μου.
Στην ανεύρεση εργασίας στάθηκα πολύ τυχερή. Ως δόκιμοι βρίσκουμε εργασία γιατί είμαστε επιδοτούμενοι από το κράτος. Μετά από αυτό το στάδιο αρχίζουν οι δυσκολίες, ειδικά για τις γυναίκες. Εκεί λοιπόν φάνηκα τυχερή γιατί με μια απλή αίτηση στη H.S.W με πήραν για δουλειά και συνεχίζω μέχρι σήμερα.
Στην αρχή υπήρχαν δυσκολίες γιατί ειδικά οι παλιοί ναυτικοί δεν μπορούσαν εύκολα να δεχτούν γυναίκα στο μηχανοστάσιο. Ήταν λίγο δύσπιστοι, αλλά σιγά-σιγά μέσα από την συνεργασία επήλθαν ισορροπίες.
 
- Πώς συνεργάζεστε με τους υπόλοιπους «άνδρες» συναδέλφους σας;
Πάντα κάποιοι μπορεί να δυσκολεύονται να δεχτούν γυναίκα σε ανώτερη θέση από αυτούς αλλά αυτό συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα. Στο θέμα της συνεργασίας με άντρες είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένη. Είναι φιλότιμοι και ευχάριστοι.
- Πώς διαμορφώνεται το καθημερινό σας πρόγραμμα; Εννοώ, αν έχετε οικογένεια, κ.λ.π.
Ό,τι αφορά την οικογένεια, για όλους τους ναυτικούς είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Το πρόγραμμα της προσωπικής μας ζωής διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του
πλοίου. Όπου όμως υπάρχει αγάπη και κατανόηση, τα πάντα γίνονται.

* Η Θεανώ Σιλελόγλου είναι Α’ Μηχανικός στο Ε/Γ Ο/Γ Νήσος Μύκονος, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Ικαρία-Φούρνοι-Σάμος-Χίος-Λέσβος-Λήμνος-Καβάλα.



πηγή

Τη σχολή κοντά στο σπίτι τους ή αυτή που τους αρέσει, εκτιμάται ότι θα επιλέξουν φέτος οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές

Τη σχολή που βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους ή αυτή «που τους αρέσει» -και όχι αναγκαστικά όποια θα τους εξασφαλίσει την επαγγελματική αποκατάσταση- εκτιμάται ότι θα επιλέξουν κατά κύριο λόγο στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι φοιτητές, όπως επισημαίνει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ειδικός εκπαίδευσης, Χρήστος Κάτσικας. 
Κατά τον ίδιο, οι βάσεις των σχολών Επιστημών Υγείας και της Νομικής θα κινηθούν με βεβαιότητα ανοδικά.
Σχολιάζοντας την επιδίωξη των υποψηφίων «να μπουν σε μια σχολή που τους αρέσει», ο κ.Κάτσικας επισημάνει ότι αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή που έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, όταν σπουδαστές και οικογενειακός πυρήνας στόχευαν σχεδόν αποκλειστικά στις σχολές που μπορούσαν να εξασφαλίσουν επαγγελματική αποκατάσταση. Όσο για το πλέον νεωτερικό στοιχείο της φετινής χρονιάς, το γεγονός του ότι τα Παιδαγωγικά «μοιράζονται και στα τέσσερα επιστημονικά πεδία», ο ίδιος διατυπώνει την εκτίμηση ότι πρόκειται να έχει μια σχετική επίδραση στις βάσεις των εν λόγω σχολών. Παραθέτει ταυτόχρονα και τους παράγοντας που ωθούν «σε πτώση των βάσεων» για τις περισσότερες σχολές.
ΕΡ.Τι εκτιμάτε ότι θα αλλάξει φέτος στις κατευθύνσεις των υποψηφίων;
Οι επιλογές των υποψηφίων δεν αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα, αλλάζουν μόνο σταδιακά, αν υπάρχει κάποια αλλαγή στην αγορά εργασίας. Μπορούμε να προβλέψουμε και φέτος πρώτες σχολές σε ζήτηση από του υποψήφιους θα είναι η Ιατρική και η Νομική, αυτό είναι σίγουρο. Εάν κοιτάξει κάποιος το πέρασμα του χρόνου, θα δει ότι κατά καιρούς μπήκαν μπροστά (σ.σ στις προτιμήσεις) σχολές όπως τα Παιδαγωγικά. Εάν γυρίσουμε πέντε με έξι χρόνια πίσω θα δούμε κατευθύνσεις όπως η Πληροφορική, εάν γυρίσουμε πίσω μια δεκαετία ή και παλαιότερα, θα δούμε προτίμηση σε σχολές όπως η Κοινωνιολογία. Σήμερα φαίνεται παράδοξο, αλλά το 1985 με 1986, όταν οι κοινωνιολόγοι ήταν οι πρώτοι που έβγαιναν από το Πανεπιστήμιο και διορίζονταν απευθείας στη Μέση Εκπαίδευση, που τότε άνοιξε για πρώτη φορά για αυτούς, η Σχολή της Κοινωνιολογίας έγινε πρώτη σε ζήτηση στην Ελλάδα. Παραδοσιακά μεγάλη ζήτηση έχουν οι πολυτεχνικές σχολές, οι αρχιτέκτονες και οι άλλες ειδικότητες μηχανικών, παρόλο που τα τελευταία δέκα χρόνια τα επαγγέλματα αυτά, όπως και όλα άλλωστε, έχουν χτυπηθεί. Ταυτόχρονα, βλέπουμε τα τελευταία 7-8 χρόνια μια στροφή παιδιών σε σχολές των ΤΕΙ που έχουν σχέση είτε με τα επαγγέλματα υγείας είτε με τα τεχνικά επαγγέλματα, τα οποία σε σχέση με τις θεωρητικές σχολές έχουν μικρότερη δυσκολία πρόσβασης στην αγορά εργασίας.
ΕΡ.Μπορούμε να αναμένουμε ότι θα επιδράσει στις προτιμήσεις των υποψηφίων η ζήτηση για ειδικευμένους τεχνίτες, που παρατηρείται στην αγορά;
Για φέτος η επίδραση θα είναι πάρα πολύ μικρή, περιμένουμε και φέτος εκτός από την Ιατρική και τη Νομική να υπάρχει ένα «τσίμπημα» προς τα πάνω ορισμένων ΤΕΙ, που έχουν απομείνει σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες, κυρίως τις επιστήμες Υγείας. Η αλήθεια είναι ότι εκείνο που αυτή τη στιγμή είναι στο μυαλό των υποψηφίων, είναι είτε να μπουν σε μια σχολή που τους αρέσει και είναι οπωσδήποτε κοντά στον τόπο διαμονής – κριτήριο που γίνεται βασικό στην επιλογή των σχολών – είτε να μπουν σε κλασικές σχολές, γνωστές, οι οποίες δεν υπόσχονται – όπως δεν υπόσχεται καμία- κάποια επαγγελματική αποκατάσταση, όμως αυτό πιθανό να είναι κάτι που τους αρέσει που τους ταιριάζει πιο πολύ. Το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης δεν μπορούν να το λύσουν τώρα, οπότε το αφήνουν για το μέλλον, για κάποια μεταπτυχιακή εκπαίδευση κ.ο.κ.
ΕΡ.Διανύουμε δηλαδή μια περίοδο που ξεπερνά την «τάση» της περασμένης δεκαετίας για επιλογή μόνο σχολών με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση; Υποψήφιοι και γονείς διαλέγουν εκ νέου τη σχολή της «καρδιάς» του μαθητή;
Βεβαίως, έχετε απόλυτο δίκιο, αυτό είναι μια ιδέα που γίνεται πεποίθηση, διότι ο περισσότερος κόσμος έχει εσωτερικεύσει ότι καμία σχολή σήμερα (δεν εξασφαλίζει) ότι «με το που τελειώνεις θα βρεις μια δουλειά σε εκείνο το επάγγελμα». Έτσι έχουμε ένα τέτοιο «γύρισμα» στις επιλογές, το 100%, η μεγάλη πλειονότητα των υποψηφίων, εξετάζει το να είναι η σχολή στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Παλαιότερα, πάρα πολλά νοικοκυριά είχαν μια προοπτική που συνοψιζόταν στο να πάει το παιδί στη σχολή που θέλει, ακόμη και αν περάσει άσχημα η μητέρα και ο πατέρας. Αυτό συνέβαινε γιατί ήξεραν πως η «επένδυση» που θα έκαναν θα έχει μια άμεση απόδοση. Από τη στιγμή που αυτό έπαψε οι γονείς δεν είναι ιδιαίτερα πιεστικοί στο να μπει το παιδί σε μια σχολή συγκεκριμένη, αλλά κυρίως στο να μπει σε μια σχολή, που μακάρι να είναι αυτό που θέλει, αλλά να είναι και κοντά στον τόπο κατοικίας. Εάν δεν είναι στον τόπο μόνιμης κατοικίας, δύσκολα πλέον βάζει ο υποψήφιος επιλογή, εκτός και επιλέγει (σ.σ μετά την πρώτη του επιλογή) άλλες σχολές, δεύτερης, τρίτης προτίμησης.
ΕΡ. Με τα παραπάνω δεδομένα, λογικά, θα πρέπει να «αποφορτιστούν» φέτος και κάποιες σχολές..
Φέτος έχουμε τρεις παραμέτρους οι οποίες «σπρώχνουν» σε μια πτώση των βάσεων, γενικευμένη όχι για όλες, αλλά για τις περισσότερες. Ο πρώτος παράγοντας είναι πως έχουμε 4.000 θέσεις (εισακτέων) περισσότερες από πέρυσι, ο δεύτερος είναι ότι έχουμε σχολές στην Αθήνα, που ήταν πρώην ΤΕΙ και που τώρα ονομάζονται πανεπιστήμιο και έχουν έναν ακόμη λόγο, αυτοί που για παράδειγμα βρίσκονται στην Αθήνα, να προτιμήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας που προηγουμένως ήταν δύο ΤΕΙ. Υπάρχει τέλος και ένας τρίτος παράγοντας και αυτός είναι ότι τα Παιδαγωγικά μοιράζονται και στα τέσσερα Επιστημονικά Πεδία και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε μόνο στα Παιδαγωγικά, μαζί με κάποιες άλλες νησίδες σχολών, ένα «τσίμπημα» προς τα πάνω των βάσεων γιατί τώρα έχουν τη δυνατότητα να τα διαλέξουν όλοι και είναι πολύ πιθανόν παιδιά με υψηλότερη βαθμολογία που παλιά αποκλείονταν από τα Παιδαγωγικά, τώρα να τα επιλέξουν και να σπρώξουν λίγο τις βάσεις προς τα επάνω.
ΕΡ. Πώς βλέπετε το μέλλον σε ό,τι αφορά την εισαγωγή των υποψηφίων στην Ανώτατη Εκπαίδευση;
Η εμπειρία δείχνει ότι οι εξετάσεις αυτές της μετάβασης από τη μια βαθμίδα στην άλλη, μπορεί να αλλάζουν ονομασία ή κάποια χαρακτηριστικά ποσοτικά, ωστόσο δεν έχουμε μια εμπειρία που να λέει ότι αυτό (σ.σ. η διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τη διενέργεια εξετάσεων όπως οι πανελλαδικές) μπορεί να αλλάξει.
Όσο στην κοινωνία υπάρχουν θέσεις εργασίας του «Λευκού Κολάρου» (σ.σ White Collar Jobs, δουλειές δηλαδή σε συνθήκες γραφείου) και θέσεις εργασίας χειρωνακτικές (σ.σ.Blue Collar Jobs), που αμείβονται με καλύτερο ή χειρότερο τρόπο, πάντα στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα υπάρχει μια «σημαντική κρίση», ακριβώς ώστε το σύστημα να αντιστοιχεί τους υποψηφίους με τις θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι στο σύστημα που ζούμε εξετάσεις θα έχουμε πάντοτε.

Σωτήρης Κυριακίδης

Οι νέοι στην Ελλάδα θέλουν να κάνουν οικογένεια. Αλλά δεν μπορούν

Όλες οι έρευνες, με τελευταία την έρευνα being young in Europe που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, συγκλίνουν στο ίδιο γεγονός: ο πληθυσμός στην Ευρώπη γερνάει και η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση – αντίθετα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του κανόνα αφού έχει έναν από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς της ηπείρου.
 Την ίδια ώρα, και παρά τις όποιες πολιτισμικές διαφορές ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, διαπιστώνονται ομοιότητες μεταξύ των νέων της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε ορισμένες πτυχές της ενηλικίωσης.
 Για παράδειγμα, οι νέοι τείνουν να εγκαταλείπουν την πατρογονική εστία σε μεγαλύτερες ηλικίες απ’ ό,τι παλαιότερα αλλά και να δημιουργούν σε μεγαλύτερη ηλικία τη δική τους οικογένεια. 
Παράλληλα, αυξάνεται και η ηλικία που τεκνοποιούν οι γυναίκες.
«Βρίσκομαι σε σταθερή σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά δεν αποφασίζουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα με τον σύντροφό μου παρότι θα το θέλαμε» λέει η 33χρονη Ελένη, ιδιωτική υπάλληλος που εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Παρά την πιο σταθερή δουλειά που έχει ο 32χρονος σύντροφός της εδώ και τέσσερα χρόνια, αποφάσισαν πριν από μόλις μερικούς μήνες να μεταφερθούν σε δικό τους σπίτι. «Πιάσαμε ένα σπίτι δυο δωματίων χωρίς να μας πιέσουν οι δικοί μας. Αντίθετα, έλεγαν ότι μέχρι να αποφασίσουμε να κάνουμε παιδί μπορούσαμε να συνεχίζουμε να μένουμε στα παιδικά μας δωμάτια. Μας φαινόταν κάπως περίεργο. Αλλά εξίσου δύσκολο μας φαίνεται τώρα να κάνουμε το δικό μας παιδί».
Ιστορίες σαν της Ελένης βρίσκει κανείς εύκολα σήμερα. Και σε διάφορες παραλλαγές: Ο 36χρονος Νίκος, για παράδειγμα, σκέφτηκε να επιστρέψει στο πατρικό του επειδή έτσι θα εξοικονομούσε χρήματα για να σώσει την μικρή επιχείρηση που διατηρεί. Και ο 45χρονος Δημήτρης, τοπογράφος στο επάγγελμα, έπειτα από μια περιπλάνηση αρκετών χρόνων σε διάφορες γειτονιές στην Αθήνα, επέστρεψε τελικά στο πατρικό του στα Πατήσια «επωφελούμενος» από το γεγονός ότι ο συνταξιούχος πατέρας του και η μητέρα του αποφάσισαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στο χωριό. «Οικογένεια; Μάλλον πέρασαν τα χρόνια. Κι ακόμη δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις» λέει με πικρό χιούμορ.
«Υπάρχει διάχυτο ένα κλίμα απαισιοδοξίας που μας λέει πολλά για το φαινόμενο» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αλεξάνδρα Τραγάκη, καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με την ίδια, η βασική αιτία είναι η οικονομική ανασφάλεια, συναίσθημα που εντάθηκε με την κρίση. «Στη χώρα μας πάντοτε οι νέοι έφευγαν πιο αργά από τα σπίτια τους απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αλλά η κρίση έκανε χειρότερα τα πράγματα. Κι αυτό δεν πρέπει ασφαλώς να μας εκπλήσσει. Απασχόληση και οικονομική ασφάλεια είναι καθοριστικοί παράγοντες για τη δημιουργία οικογένειας» σημειώνει. 
Τον ισχυρισμό αυτόν αποδεικνύει το γεγονός ότι έχει αυξηθεί αισθητά ο αριθμός των γυναικών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 35-39 χρόνων, έχουν δουλειά και επιλέγουν να τεκνοποιήσουν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η βούληση για οικογένεια παραμένει ακόμη ισχυρή; «Το βασικό στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι οι νέοι θέλουν να κάνουν οικογένεια, αντίθετα ας πούμε από τη Γερμανία όπου μία στις τρεις γυναίκες είναι συνειδητά άτεκνες» απαντά η κυρία Τραγάκη. «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε εκείνο το σημείο δημογραφικής συμπεριφοράς που δεν θέλουμε οικογένεια. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται η κατάλληλη πολιτική και η δημιουργία του ανάλογου περιβάλλοντος» προσθέτει για να υπογραμμίσει πως η μείωση των γεννήσεων σε συνδυασμό με τη γήρανση του πληθυσμού αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα.
Η έρευνα εξάλλου Being Young in Europe κατέδειξε ότι η νεανική ανεργία αποτελεί βασικό πρόβλημα για την ΕΕ το 2016, με το 19% των νέων ηλικίας 25-29 ετών στην ΕΕ να μην βρίσκονται ούτε στην εργασία ούτε στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ενώ παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά (0-17 ετών) στην ΕΕ μεγαλώνουν σε ευνοϊκές συνθήκες, λίγο πάνω από ένα στα τέσσερα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Απ’ όλες δε τις μορφές στέρησης και κοινωνικού αποκλεισμού, η εισοδηματική φτώχεια ήταν η πιο διαδεδομένη μεταξύ των παιδιών στην ΕΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου