9.6.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ο άνεμος εμπόδισε τους αθλητές στα Παπαφλέσσεια

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Παπαφλέσσεια» διοργανώθηκε σήμερα στην Καλαμάτα, από τον Μεσσηνιακό ΓΣ, με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ωστόσο με τον άνεμο να δημιουργεί αρκετά προβλήματα τόσο στις κούρσες όσο και στα άλματα και τον ακοντισμό.
Η Μαρία Μπελιμπασάκη επέλεξε να μην πάρει θέση εκκίνησης στα 400μ., αφού ο πολύ δυνατός άνεμος θα της δημιουργούσε προβλήματα και δεν θα της επέτρεπε να κάνει την κούρσα που θα ήθελε, ωστόσο η Ελένη Αρτυματά φρόντισε και χωρίς τον αναμενόμενο συναγωνισμό να πετύχει καλή επίδοση.
Η Κύπρια πρωταθλήτρια ήταν νικήτρια με 51.95, μπροστά από την Ελπίδα Καρκαλάτου που σημείωσε 54.86.
Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ναι μεν ταξίδεψε στην Καλαμάτα, ωστόσο μία ενόχληση στον κοιλιακό δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί στα 100 μέτρα, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Ουκρανή Χριστίνα Στούι με 11.20. Στο αντίστοιχο των ανδρών, με τον άνεμο ευνοϊκό 2,3μ. ο Τούρκος Ζαφέρ Μπαρνές ήταν νικητής με 10.25 και ο Παναγιώτης Τριβυζάς ακολούθησε με 10.38. Ο Ελληνας πρωταθλητής, ωστόσο, επέλεξε να μην τρέξει 200μ., όπου πρώτευσε ο Θάνος Καρούσος με 21.95
Φετινό ρεκόρ σημείωσε στα 400μ. εμπόδια η Εφη Θεοδώρου με 59.51, όπως και ο Πέτρος Κυριακίδης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών με 51.35. Στην ίδια κούρσα, ο έφηβος Άρης Δρίτσας ήταν πολύ καλός για ακόμη μία φορά, αφού τερμάτισε σε 52.08, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και βρέθηκε πολύ κοντά στο 52.00, που χρειάζεται για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε.
Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου ήταν νικήτρια στα 800 μ. με 2.05.05, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ, ενώ στον ακοντισμό η νίκη πήγε στην Σοφία Υφαντίδου μ 54,72 μέτρα. Στα 1.500 μ. ξεχώρισαν δύο έφηβοι, ο Νίκος Σάκης που ήταν νικητής με 3.52.26 και ο Μάριος Αναγνώστου που ακολούθησε με 3.53.08.

Κυριακή με μικρή πτώση θερμοκρασίας

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας και στα υπόλοιπα κεντρικά και δυτικά, κυρίως ορεινά, ηπειρωτικά περιμένουν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 οι μετεωρολόγοι.
Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 17 έως 32 β. στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), από 20 έως 33 β. στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 30 βαθμούς στη Δυτ. Ελλάδα (στην Ήπειρο από 14 έως 28 β.),από  24 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το απόγευμα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν την Κυριακή και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα ανατολικά και νότια.
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες προβλέπονται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 β. Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν τις πρωινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Τον απάτησε και τη συγχώρεσε

Βούκινο σε όλο το χωριό έχει γίνει μία πολύτεκνη μητέρα που απατούσε το σύζυγό της. 

Έγινε το πρόσωπο της… χρονιάς σε μικρό χωριό της Ηλείας, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι έμαθαν, και κυρίως είδαν, με κάθε λεπτομέρεια τι έκανε στα ερωτικά ταξίδια της στην Αθήνα! 
Ο πληγωμένος παράνομος εραστής της, με τον οποίο η 42χρονη νοικοκυρά έζησε έναν χρόνο παθιασμένου έρωτα, αποφάσισε να την εκδικηθεί όταν εκείνη του ανακοίνωσε ότι θέλει να διακόψουν και να αφιερωθεί ξανά στην οικογένειά της.
Το μέγεθος της εκδίκησής του, όμως, δεν το είχε δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της, αφού ο 50χρονος επαγγελματίας οδηγός ταξί έστειλε φωτογραφίες της με εξαιρετικά άσεμνες πόζες της από στιγμές των οργίων τους όχι μόνο στον απατημένο σύζυγό της, αλλά και σε όλο το χωριό!
Η γυναίκα γνώρισε τον εραστή της σε ένα ταξίδι. Όταν της πρότεινε να ανταλλάξουν τηλέφωνα, εκείνη δέχτηκε λέγοντάς του ότι θα τον έπαιρνε εκείνη για να μην υποψιαστεί τίποτα ο 46χρονος άντρας της, με τον οποίο είχε παντρευτεί σε μικρή ηλικία, και συγκεκριμένα αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο. Δεν άργησε να έρθει το πρώτο ραντεβού και οι δύο ξένοι να γίνουν εραστές.
Όμορφη νοικοκυρά
Η σύζυγος και μητέρα, που ζει σε ένα χωριουδάκι με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 80 κατοίκους, άρχισε να ζει έναν παράφορο έρωτα που την έκανε να παραμελήσει το σπίτι της. Από την πλευρά του, ο ερωτοχτυπημένος 50χρονος είχε κάνει τη διαδρομή Αθήνα – Ηλεία, Παγκράτι – Κολιάτσου.
Το λάθος που πλήρωσε πολύ ακριβά η όμορφη νοικοκυρά ήταν ότι επέτρεψε στον εραστή της να την τραβάει φωτογραφίες σε προκλητικές στάσεις, ακόμα και κατά τη διάρκεια του κρεβατιού!
Κάποια στιγμή, περίπου έναν χρόνο μετά, η 42χρονη αποφάσισε ότι είχε παραμελήσει αρκετά τα παιδιά της και είχε πληγώσει τον άντρα της, ο οποίος είχε υποψιαστεί ότι κάτι συνέβαινε με τη γυναίκα του. Όλα αυτά τα χρόνια που ήταν παντρεμένοι δεν είχε πάει ούτε ένα ταξίδι μόνη της και τώρα έφευγε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και επέστρεφε αργά.
Η γυναίκα ανακοίνωσε στον οδηγό την απόφασή της κι εκείνος, ξεπερνώντας το αρχικό ισχυρό σοκ, προσπάθησε να την πείσει να αλλάξει γνώμη. Εκείνη του ζήτησε να ηρεμήσει, λέγοντάς του πως θα το ξανασκεφτόταν.
Όμως την επόμενη φορά που συναντήθηκαν του είπε πως η απόφασή της δεν είχε αλλάξει, κάτι που εξόργισε τον 50χρονο. Το οριστικό «αντίο» της τον έκανε έξαλλο και αποφάσισε να πάρει την εκδίκησή του.
Από τότε η γυναίκα άρχισε να ακούει ψιθύρους στο μικρό χωριό και δεν ήξερε πού να κρυφτεί, ενώ η κατάσταση ξέφυγε όταν κάποια στιγμή που περπατούσε στον δρόμο άκουσε χυδαία επίθετα. Την καρδιακή προσβολή, όμως, κόντεψε να την πάθει όταν έμαθε ότι έχουν σταλεί από τον εραστή της μέσω
facebook, e-mail, ακόμη και με το ταχυδρομείο φωτογραφίες με την ίδια κατά τη διάρκεια των περιπτύξεων σε σχεδόν όλους τους κατοίκους του χωριού!
Οι «ροζ» φάκελοι εστάλησαν, φυσικά, και στον σύζυγό της, ο οποίος -όσο παράδοξο κι αν ακούγεται- τη στήριξε στο δικαστήριο που ακολούθησε έπειτα από μήνυση και αγωγή που έκανε η 42χρονη στον 50χρονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στη δικαστική αίθουσα (παρά τα όσα έγιναν και ακούστηκαν) της κρατούσε το χέρι με… συμπόνια κι εκείνη ο 46χρονος έκλαιγε στον ώμο του! Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Ένας Ιταλός "σουζάκιας" τρελαίνει το κοινό του

Του Κυριάκου Παρασίδη

Τα τελευταία 38 χρόνια η vespa αποτελεί προέκταση του σώματός του. Καταφέρνει να κάνει πράγματα μαζί της που κανείς άλλος δεν μπορεί να πετύχει. Ο λόγος για τον Nicola Campobasso τον άνθρωπο που έγινε παγκοσμίως γνωστός με το παρατσούκλι «Impennatore» που στην ελληνική γλώσσα σημαίνει “ σουζάκιας”. Θεωρείται ο πιο ακριβοπληρωμένος κασκαντέρ σε όλο τον κόσμο. Κάθε μήνα καταφέρνει να δίνει 3-4 παραστάσεις και να βγάζει έτσι χρήματα από το χόμπι του αλλά και να κάνει γνωστό το όνομά του σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο.
Πρόσφατα, ο απίθανος Ιταλός κασκαντέρ βρέθηκε για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη και έδωσε τέσσερα μοναδικά show στο πλαίσιο μιας έκθεσης μοτοσικλέτας στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Όλες οι επιδείξεις έκοψαν την ανάσα του κοινού και χάρισαν ανεξάντλητο κέφι και χιούμορ. Ο κόσμος απόλαυσε τις δεξιότητες του Ιταλού και τις μοναδικές τεχνικές του και του προσέφερε παρατεταμένα και ενθουσιώδη χειροκροτήματα.
“ Για μένα η vespa είναι τρόπος ζωής και προέκταση του σώματός μου. Κάθε μήνα δίνω πολλές παραστάσεις. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω”, αναφέρει στο περιοδικό ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Nicola Campobasso. Δεν ξεχνάει το περίφημο "CNG", μια λεωφόρο στα περίχωρα της Φλωρεντίας όπου κάθε Παρασκευή βράδυ συγκεντρώνονταν πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει "παράνομους" αγώνες δρόμου. “ Παλιά κάναμε κόντρες και βάζαμε στοιχήματα, ενώ κάναμε και επιδείξεις. Τα χρήματα που κέρδιζα τα έδινα για να αγοράζω μοτοσικλέτες τις οποίες στη συνέχεια ανακατασκεύαζα. Καθημερινά οδηγούσα πολλές ώρες. Άλλαζα πράγματα στις μηχανές, έκανα σούζες και έδινα παραστάσεις. Αυτό άρεσε στον κόσμο. Σιγά σιγά άρχισαν να με καλούν σε διάφορες εκδηλώσεις”...
Για τη ιδιαίτερη σχέση του με τη vespa, μας είπε πως οδήγησε την πρώτη όταν ήταν 16-17 χρονών και αμέσως έγινε το πάθος του. “ Όλα αυτά τα χρόνια έζησα μεγάλες στιγμές στη σέλα μιας vespa. Γενικότερα πάντως η μοτοσικλέτα έγινε πάθος μου και σύντομα απολάμβανα τη μεγάλη αποδοχή του κόσμου. Σύντομα οργάνωσα συγκεντρώσεις κοντά στο σπίτι μου στο Terrafino, στα περίχωρα της βιομηχανικής περιοχής του Έμπολι”, θυμάται.
Σήμερα ο “ σουζάκιας” παίρνει μέρος στα διασημότερα φεστιβάλ του πλανήτη, εμφανίζεται κάθε χρόνο στις μεγαλύτερες εκθέσεις μοτοσυκλέτας και συμμετέχει στα πλέον φαντασμαγορικά show. Η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε κάθε άκρη της γης. Στη Θεσσαλονίκη όμως αισθάνθηκε, όπως μας είπε, σαν στο σπίτι του. “ Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ όμορφη πόλη. Έχει ωραίες γυναίκες και πολύ ωραίο φαγητό”, επισήμανε. Επόμενος προορισμός του για παραστάσεις, η Ισπανία. “ Πηγαίνω σε όλες τις χώρες του κόσμου. Είναι η ζωή μου, είναι το επάγγελμά μου”.
Το πρόγραμμα που εκτελεί σήμερα περιλαμβάνει 30 διαφορετικές ακροβατικές ασκήσεις με vespa.
Για να τις εκτελέσει χρησιμοποιεί πέντε διαφορετικές βέσπες. Η μία από αυτές δεν έχει μπροστινή ρόδα, οι δύο επόμενες έχουν μόνο μπροστινές ρόδες οι οποίες στην πορεία πέφτουν και άλλες δύο μηχανές είναι κανονικές.
Ο Nicola υποστηρίζει πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έχει κάνει άλμα με ανάποδη πλήρη περιστροφή 360 μοιρών (backflip) με κλασική, μεταλλική Vespa. Στα κατορθώματά του περιλαμβάνει και το ότι έκανε συνεχόμενη σούζα επί 30 χιλιόμετρα.
Κι αφού μας μύησε στην ριψοκίνδυνη καθημερινότητά του, άφησε για το τέλος της συνάντησής μας, τις συμβουλές του προς χρήστες και λάτρεις των δύο τροχών: “ Ότι και να κάνουμε οφείλουμε να οδηγούμε με ασφάλεια και να τηρούμε τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης”, λέει και συμπληρώνει. Και φυσικά πάντα το κράνος, γιατί αυτό σώζει ζωές”.

ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ - Μοίρασε λεφτά για έργα στον Δήμο Πύλου –Νέστορος ο Αλ.Χαρίτσης !!!

Στο Κορυφάσιο του δήμου Πύλου –Νέστορος βρέθηκε σήμερα το απόγευμα  ο Αλέξης Χαρίτσης μαζί με την βουλευτή Παν.Κοζομπόλη και τον δήμαρχο Δημ.Καφαντάρη 

Ο κος Χαρίτσης εξήγγειλε σειρά έργων στον δήμο Πύλου –Νέστορος μεταξύ των οποίων το έργο της κατασκευής των δικτύων  αποχέτευσης των ΤΚ Κορυφασίου , Αμπελοφύτου προϋπολογισμου 3.500.000 ευρώ
 Το έργο  Ύδρευσης  Δ Ε Νέστορος προϋπολογισμου 1.100.000 ευρώ μαζί με τα έργα αλλαγής  σωλήνων ύδρευσης στις ΤΚ Κυνηγού , Χωματαδα Περιβολάκια , Μεθώνης και Πετροχωρίου που Προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ  όπου τα έχει  υποβάλει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος   σε προγράμματα για χρηματοδότηση

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δημ.Καφαντάρης δήλωσε :
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας Αλεξης Χαρίτσης παρουσία κατοίκων του Κορυφασίου και της Βουλευτού κυρίας Κοζομπολη  , το οποίο επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση μου και τον ευχαριστούμε γι αυτό , δεσμεύτηκε να τα χρηματοδοτήσει από πόρους  των προγραμμάτων στα  οποία τα έχουμε καταθέσει .
Η συνεργασία μας παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο .
Ο τόπος χρειάζεται συνέργειες  για να προχωρήσει .
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα !!

ΒΙΝΤΕΟ - Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα πρέπει να κάνετε γαστροσκόπηση

Η γαστροσκόπηση είναι η ενδοσκοπική εξέταση που επιτρέπει τον έλεγχο του εσωτερικού βλεννογόνου του ανωτέρου πεπτικού συστήματος. Το ανώτερο πεπτικό σύστημα περιλαμβάνει τον οισοφάγο (δηλαδή έναν σωλήνα μεταξύ του στόματος και του στομάχου), το στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο (δηλαδή το πρώτο μέρος του λεπτού εντέρου).
Η γαστροσκόπηση διακρίνεται σε διαγνωστική (που θέτει τη διάγνωση σε κλινικά ερωτήματα) και θεραπευτική (για την αντιμετώπιση κάποιας βλάβης όπως αιμορραγία, πολύποδας στομάχου, κιρσοί οισοφάγου κλπ).
Τα συχνότερα συμπτώματα και σημεία που κάνουν τη γαστροσκόπηση απαραίτητη είναι τα εξής:
  • Πόνος στο στομάχι ψηλά στην κοιλιά
  • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
  • Ναυτία και έμετος που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα
  • Θετικά αντισώματα Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού στο αίμα. Απαιτείται η λήψη βιοψιών για επιβεβαίωση αν η λοίμωξη είναι παλιά ή πρόσφατη και για έλεγχο του σταδίου της πρόκλησης βλάβης του στομάχου από το Ελικοβακτηρίδιο. Το Ελικοβακτηρίδιο προκαλεί 5 στάδια φλεγμονής-βλαβών στο στομάχι: α. Φλεγμονώδης γαστρίτιδα, β. Ατροφική γαστρίτιδα, γ. Εντερική μεταπλασία, δ. Δυσπλασία, και ε. Καρκίνος στομάχου (ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει το Ελικοβακτηρίδιο ως καρκινογόνο τάξεως Ι)
  • Κίρρωση ήπατος για έλεγχο κιρσών οισοφάγου ή πυλαίας γαστροπάθειας
  • Μαύρα κόπρανα, ή εμετός με πρόσμιξη αίματος
  • Δυσκολία στην κατάποση, ή αίσθηση ότι το φαγητό κολλάει στο λαιμό
  • Παθολογικά ευρήματα από άλλες εξετάσεις του πεπτικού συστήματος
  • Διερεύνηση αναιμίας (που συνοδεύεται από χαμηλό σίδηρο ή χαμηλή βιταμίνη B12) για αποκλεισμό κοιλιοκάκης ή άλλου συνδρόμου δυσαπορροφήσεως
  • Κατάποση ξένου σώματος (μεταλλικά αντικείμενα, κόκκαλα, κλπ)
  • Επανέλεγχος επί ιστορικού πεπτικού έλκους, καρκίνου στομάχου, οισοφάγου Barrett κλπ.
Στο παρακάτω βίντεο που ετοίμασαν οι Γαστρεντερολόγοι Χρήστος Ζαβός στη Θεσσαλονίκη (http://peptiko.gr) και Εμμανουήλ Γαβαλάς στην Κατερίνη αναλύονται όλα τα συμπτώματα και σημεία που οδηγούν τον γαστρεντερολόγο στην απόφαση να συστήσει στον ασθενή τη γαστροσκόπηση.

ΛΑΡΙΣΑ: Φυλακή για παρενόχληση 15χρονης

Εκείνος εφοριακός, λίγο πριν βγει στη σύνταξη, οικογενειάρχης και άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας. 

Εκείνη μια μαθήτρια με εύθραυστο ψυχικό κόσμο καθότι παιδί 15 ετών που είχε να διαχειριστεί και τον χωρισμό των γονιών της. 

Διατηρώντας αμφότεροι λογαριασμό με ψευδώνυμα στο Facebook άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα, το περιεχόμενο των οποίων αντιλήφθηκε κάποια στιγμή η μητέρα του κοριτσιού, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει έντονα. 
Την Παρασκευή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, μετά από μια ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη για την εποχή μας ακροαματική διαδικασία, τιμώρησε με πέντε χρόνια φυλάκισης τον Λαρισαίο εφοριακό, συνταξιούχο πλέον, γιατί ενοχλούσε τη 15χρονη μέσω του Facebook.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Λάρισας

ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !H νύφη έπιασε στα πράσα την πεθερά της με τον πατέρα της

Πάνω στη φούρια των ετοιμασιών για τον γάμο των παιδιών τους, οι συμπέθεροι ήρθαν πολύ πιο κοντά απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί κάποιος.

Η έλξη που ένιωσαν ο ένας για την άλλη ήταν ακατανίκητη, με αποτέλεσμα ο γοητευτικός χήρος πατέρας της νύφης και η 53χρονη μητέρα του γαμπρού από το Αγρίνιο να βρεθούν μαζί στο κρεβάτι. Την ώρα της απόλυτης ηδονής, όμως, τους έπιασε στα πράσα η νύφη, που έμεινε σαν κεραυνοβολημένη.

Η πιπεράτη ιστορία, που έχει προκαλέσει απίστευτο σούσουρο σε ένα ορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, απειλεί να τινάξει στον αέρα τον γάμο του μελλοντικού ζευγαριού. Η 27χρονη κόρη του 60χρονου και ο 35χρονος αγαπημένος της αρραβωνιάστηκαν τα περασμένα Χριστούγεννα.

Όλα πήγαιναν τέλεια για το ερωτευμένο ζευγάρι, που ήταν πανέτοιμο να ξεκινήσει την κοινή ζωή του με τη βοήθεια και τις ευλογίες των γονιών του. Η κοπέλα είχε χάσει τη μητέρα της, αλλά είχε στήριγμα τον πατέρα της, ο οποίος βρισκόταν πάντα στο πλευρό της και την προστάτευε.

Εντυπωσιακή ξανθιά

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», μάλιστα, ο 60χρονος ουδέποτε έδωσε δικαιώματα για σχόλια στο χωριό μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Από την άλλη πλευρά, η sexy ξανθιά μητέρα του 35χρονου, που μένει μόνιμα στο Αγρίνιο, ήταν ανέκαθεν μια γυναίκα που τραβούσε τα ανδρικά βλέμματα. Πάντα περιποιημένη, μακιγιαρισμένη, με μαλλί κομμωτηρίου και ντυμένη στην τρίχα, αποτελούσε αντικείμενο σχολιασμού (και όχι πάντα καλόβουλου).

Η 53χρονη και ο σύζυγός της γνωρίστηκαν με τον συμπέθερο λίγο πριν από τους αρραβώνες και από τότε η πεθερά είχε καθημερινές επαφές με τη νύφη για τις αγορές των επίπλων, των οικιακών συσκευών και για ό,τι άλλο χρειαζόταν το νέο σπιτικό του ζευγαριού.

Πριν από λίγες μέρες η πεθερά είπε στην κοπέλα ότι θα πήγαινε στο χωριό για να την πάρει και να πάνε μαζί να δουν έπιπλα. Ανυποψίαστη η 27χρονη δέχτηκε, δίχως να φαντάζεται ότι η μητέρα του αρραβωνιαστικού της είχε άλλα σχέδια στο μυαλό της. Πράγματι, η εντυπωσιακή πεθερά πήγε από το πρωί στο πατρικό της νύφης της, γνωρίζοντας ότι εκείνη έλειπε στη δουλειά της, για να περάσει λίγες ώρες με τον συμπέθερο.

Όμως η νεαρή γυναίκα έφυγε νωρίτερα από την εργασία της και πήγε μαζί με μια φίλη της στο σπίτι για να το καθαρίσουν. Οι δύο κοπέλες έμειναν άναυδες, καθώς έπιασαν επ’ αυτοφώρω το παράνομο ζευγάρι να ερωτοτροπεί, με την 27χρονη να χάνει τις αισθήσεις της από το σοκ.

Πατέρας και πεθερά προσπάθησαν άρον άρον να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα, αλλά το hot περιστατικό ξέφυγε γρήγορα από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού, με αποτέλεσμα τα σόγια να έχουν γίνει… μύλος και ο γάμος να βρίσκεται στον αέρα.

Άρχισαν τα στοιχήματα για τα «χατ-τρικ» στο Μουντιάλ


Τα μοναδικά «χατ-τρικ» πριν από τέσσερα χρόνια, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, «υπογράφηκαν» από τον Τόμας Μίλερ και τον Σερντάν Σακίρι. 
Φέτος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρωσίας, υπάρχουν τουλάχιστον δύο υποψήφιοι για μια «τριπλέτα».

Σύμφωνα με τους bookmakers ένας απ΄ αυτούς είναι ο Νεϊμάρ, ενώ ο δεύτερος είναι ο Λιονέλ Μέσι.
Πάντως, μαζί με τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο, η ομάδα του οποίου στη φάση των ομίλων θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, την Κόστα Ρίκα και τη Σερβία, οι «ειδικοί» του στοιχήματος τοποθετούν και τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος με την Εθνική Ισπανίας θα έχει μια καλή ευκαιρία στα παιχνίδια της ομάδας του εναντίον του Μαρόκου, του Ιράν και της Πορτογαλίας.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία SNAI δίνει απόδοση 4,75 για αμφότερους, για ένα ή περισσότερα «χατ-τρικ», ενώ για τον Μέσι, που μέχρι τώρα ουδέποτε έλαμψε σε τελική φάση της διοργάνωσης, η απόδοση βρίσκεται στο 5,25, στο ίδιο επίπεδο με τον Χέρι Κέιν (Αγγλία) και τον Ρομέλου Λουκάκου (Βέλγιο), ενώ λίγο πιο πίσω (5,75) βρίσκονται οι Αντουάν Γκριεζμάν και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η εκτόνωση των Πατρινών

Σε 25.000 υπολογίζονται οι Πατρινοί «πελάτες» γυναικών

Στην Πάτρα, σύμφωνα με το dete.gr, το 1/4 (περίπου 25.000) του ενεργού ανδρικού πληθυσμού είναι πελάτες σε τακτική ή περιστασιακή βάση σε οίκους ανοχής. 
Για ένα τμήμα αυτού του πληθυσμού ανακυκλώνεται η άποψη ότι δεν εκπληρώνει τα κυρίαρχα πρότυπα αισθητικής και άρα δεν έχει άλλη λύση από το να πληρώσει για να διεκπεραιώσει τη σεξουαλικότητά του. 
Αντίληψη άκρως υποτιμητική για τις γυναίκες που καλούνται να υλοποιήσουν αυτόν τον ρόλο, όπου κάποιοι εκτονώνουν τις ορμές τους.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως σύμφωνα με έρευνα που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, ελάχιστοι είναι αυτοί που επιλέγουν τους νόμιμους οίκους ανοχής.
Οι περισσότεροι προτιμούν τις αλλοδαπές στα μπαράκια ή και τις «φθηνές» ανήλικες Ρουμάνες.

Καμουφλάζ ή περιμένει τον πρόεδρο Τραμπ;

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται όλοι στη Σούδα λόγω άφιξης του AirForce 1.

Από το πρωί της Παρασκευής, έφτασε και προσγειώθηκε στην Αμερικανική Βάση της  Σούδας το «εφεδρικό» προεδρικό αεροπλάνο – γνωστό ως AirForce 1 –  το οποίο πάντα ακολουθεί τα ταξίδια του Αμερικανού προέδρου. Το AirForce 1 με τον Πρόεδρο Τραμπ αναμένεται να φτάσει στη Σούδα για ανεφοδιασμό τις επόμενες ώρες.
Όλα αυτά υπό την επιφύλαξη της  … παραπλάνησης που οι υπηρεσίες των ΗΠΑ συχνά χρησιμοποιούν για τις κινήσεις του Αμερικανού Προέδρου. 
Πάντως αν τελικά ο Τραμπ προσγειωθεί στη Σούδα, έστω και για ανεφοδιασμό, σύμφωνα με ρεπορτάζ, θα είναι ένα ακόμη δείγμα της «αναβαθμισμένης εμπιστοσύνης» της Ουάσινγκτον προς την Αθήνα. 
Δεν συνηθιζόταν οι Αμερικανοί Πρόεδροι να προσγειώνονται στα μέρη μας.

ΠΗΓΗ: militaire.gr ΦΩΤΟ: zarpanews.gr

Παρουσίαση σειράς γραμματοσήμων με θέμα τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της σειράς γραμματοσήμων «EUROPA 2018 - Γέφυρες», οργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με την «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.» στον εκθεσιακό χώρο της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», στο Αντίρριο.
Η εδική σειρά EUROPA εκδίδεται κάθε χρόνο στις 49 χώρες μέλη της PostEurop με κοινή θεματολογία. Το θέμα της φετινής έκδοσης, για όλες τις χώρες - μέλη, είναι οι γέφυρες και η ελληνική έκδοση EUROPA 2018 αποτελείται από ένα διπλό γραμματόσημο με τις γέφυρες Ρίου -Αντιρρίου και Πλάκας.
Εκ μέρους των ΕΛΤΑ, απηύθυνε χαιρετισμό η περιφερειακή διευθύντρια Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Βανδώρου τονίζοντας  ότι «πρόκειται για μία συλλογική δράση, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών, αλλά και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους», προσθέτοντας ότι «η σειρά γραμματοσήμων του 2018, που εμπνέεται από τις γέφυρες, μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, μάς γνωρίζει την ιστορία και την αρχιτεκτονική σημαντικών μνημείων της Ηπείρου, ενώ μας παρουσιάζει και τα σημερινά επιτεύγματα.» Αναφερόμενη στον ρόλο των ελληνικών ταχυδρομείων, είπε ότι «πιστά στο θεσμό, αλλά και στο χρέος τους, που δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση και την ανθρώπινη επικοινωνία, κυκλοφόρησαν στις 24 Μαΐου ένα  διπλό γραμματόσημο με τις γέφυρες Ρίου- Αντιρρίου και της Πλάκας.»
Ακόμη, είπε ότι «τα ελληνικά ταχυδρομεία ήταν και θα είναι γέφυρα επικοινωνίας, ενώ με τα γραμματόσημα θα είναι η γέφυρα για τα νοητά μας ταξίδια, όσο οι επιστολές και τα θέματά μας μεταφέρονται με ταχύτητα και ασφάλεια όπως ακριβώς επιθυμούμε».
Επίσης, ευχαρίστησε την καλλιτέχνιδα Μυρσίνη Βαρδοπούλου που φιλοτέχνησε τα γραμματόσημα.
Από την πλευρά του ο διευθυντής επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της «Γέφυρας ΑΕ» Γιάννης Φρέρης υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ότι σήμερα είναι «ημέρα τιμής για εμάς, διότι τα εθνικά μας ταχυδρομεία τιμούν την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου επιλέγοντάς την για να εκπροσωπήσει, μαζί με εκείνη της Πλάκας, την χώρα μας σε αυτή την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία την αφιερωμένη στις γέφυρες».
Ακόμη, ανέφερε ότι «οι γέφυρες με όλες τους τις εκφάνσεις, αυτές που έχουν τσιμέντο και ατσάλι και αυτές που έχουν μεταφορικές και αλληγορικές μεταφορές, είναι πολιτισμός διότι οι γέφυρες είναι αυτές που υπερβαίνουν τα χάσματα, τα προκαλούν και στέκονται στο τέλος νικήτριες»
Όπως πρόσθεσε, «οι γέφυρες είναι ένα εξέχον σύμβολο της Ευρώπης και της προσπάθειας ενοποίησης της και είναι βέβαιο πως είναι και αυτός ένας από τους λόγους που τα ευρωπαϊκά ταχυδρομεία επέλεξαν αυτή τη χρονιά να την αφιερώσουν στις γέφυρες».
Στην συνέχεια, ο Γιάννης Φρέρης μετέφερε χαιρετισμό του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «Γέφυρας Α.Ε.», Παναγιώτη Παπανικόλα, ο οποίος δεν μπόρεσε να  παρευρεθεί στην παρουσίαση, ενώ κλείνοντας υπογράμμισε, απευθυνόμενος προς στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ότι «εμείς οι άνθρωποι της γέφυρας, που κάθε μέρα με πολύ έντονη συνείδηση του ρόλου μας, κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατηθούμε στο ύψος των υποχρεώσεών μας, να κρατηθούμε στο ύψος των δικών σας δικαιωμάτων και απαιτήσεων να απολαμβάνετε από τη δικιά μας δουλειά  άριστη στη δημόσια υπηρεσία».
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπαλαμπάνης, φιλοτελιστές, κ.α.

Ενημέρωση των τριτέκνων στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Καλαμάτας (ΤΟΜΥ)

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, ενημερώνει ότι   ο  πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς  και μελή του ΔΣ πραγματοποιήσαμε στο γραφείο του συλλόγου ενημερωτική συνάντηση με την κα Κουτσούλη Γεωργία εκπρόσωπο της  1ης Τοπική Μονάδα Υγείας Καλαμάτας (ΤΟΜΥ) που  παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  σε κατοίκους  του Δήμου Καλαμάτας, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ενώ έχει ως πληθυσμό ευθύνης της τους εγγεγραμένους σε αυτήν πολίτες.
Η ΤΟΜΥ απαρτίζεται από τους κάτωθι Επαγγελματίες Υγείας:
 Έναν Γενικό Ιατρό (Οικογενειακός Ιατρός) .
Μία  Παιδίατρο (για παιδιά έως 14ετών) .
Δύο Νοσηλεύτριες .
Δύο Επισκέπτριες Υγείας.
Μία Κοινωνική Λειτουργό .
Και Δύο Διοικητικούς Υπαλλήλους.
Η Διεπιστημονική Ομάδα Υγείας παρέχει Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, τακτική Ιατρική Παρακολούθηση, αντιμετώπιση Οξέων Περιστατικών, διενέργεια προσυμπτωματικού ελέγχου (Έλεγχος Σακχάρου, Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, Καταγραφή Ιστορικού Υγείας κλπ.) , δημιουργία Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας , παραπομπές σε ειδικούς Ιατρούς εφόσον κρίνεται αναγκαίο , διενέργεια Εμβολιασμών σε παιδιά και ενηλίκους και επισκέψεις κατ’ οίκον εφόσον κρίνεται αναγκαίο.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε για την ενημέρωση και δήλωσε πως είναι μια πολύτιμη υπηρεσία παροχής υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη  επίσης υπογράμμισε πως η ύπαρξη ενός οικογενειακού γιατρού αποτελεί πάγιο αίτημα του συλλόγου μας και υποσχέθηκε να ενημερώσει τα μέλη για αυτήν τη νέα δομή στο χώρο της υγείας. 

Κυπαρισσία: Η πιο ζεστή πόλη την Παρασκευή

Είχε την υψηλότερη θερμοκρασία την Παρασκευή !

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, οι υψηλότερες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στα δυτικά τμήματα της χώρας.
 Οι περιοχές με την μεγαλύτερη θερμοκρασία ήταν:
Κυπαρισσία 37.8 β.,
Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας και Νεοχώρι Άρτας 37.5 β.,
Λάππα Αχαΐας 37.3 β., Ηγουμενίτσα και Λουσικά Αχαΐας 37.2 β. και Αμαλιάδα 37.1 β. Κελσίου.
τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ( 9/6/2018),οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Λίνδος Ρόδου 29.4 β., Φινοκαλιά Λασιθίου 25.7 β., Ανάφη 25.1 β. και Ανώγεια Κρήτης 25 β. Κελσίου.

Λαμία: Γιατρός "χούφτωσε" μαθήτριες στο δρόμο

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη μέρα μεσημέρι σε κεντρικό πεζόδρομο της Λαμίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες στο lamiareport.gr, ένας γνωστός γιατρός της πόλης, την ώρα που περπατούσε σε πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, «χούφτωσε» τρεις μαθήτριες που περπατούσαν αμέριμνες.
Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 12:00'  το μεσημέρι της Τετάρτης (6/6/18) στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Ροζάκη Αγγελή στη Λαμία μπροστά στο "Cafe Sketch".
Αρχικά ο γιατρός πλησίασε μια παρέα με τρία κοριτσάκια και «χούφτωσε» το ένα από πίσω και απομακρύνθηκε. Πριν αυτά συνέλθουν από σοκ ο γιατρός επέστρεψε και έβαλε χέρι και σε άλλα δυο.
Όπως ήταν φυσικό οι μαθήτριες έβαλαν τις φωνές, ενώ όσοι βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.
Ένας από τους επαγγελματίες αντέδρασε άμεσα και έτρεξε προς τον γιατρό και τον πρόλαβε την ώρα που απομακρυνόταν. Έπιασε τον γιατρό από τους γιακάδες και τον κόλλησε σε μια τζαμαρία καταστήματος. «Τι έκανες ρε αλήτη. Τι έκανες. Δεν ντρέπεσαι...», του φώναξε.
Ο γιατρός, που σίγουρα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, έβγαζε κάποιες άναρθρες κραυγές και τελικά αφού τον άφησε έφυγε τρέχοντας, ενώ αρκετοί από αυτούς που είχαν μαζευτεί στο σημείο του επιτέθηκαν φραστικά.

lamiareport.gr

Ηλικιωμένος προσέφερε λεφτά σε 16χρονη για σeξ

Το κορίτσι τράπηκε σε φυγή ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η αστυνομία

Μία περίεργη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ενός 16χρονου κοριτσιού από έναν ηλικιωμένο, απασχολεί τις τελευταίες ώρες τις αστυνομικές αρχές του Αγρινίου .

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ηλικιωμένος άρχισε να μιλάει σε μια 16χρονη έξω από σούπερ- μάρκετ στο Αγρίνιο και να προβαίνει σε ερωτήσεις, ξεπερνώντας… τα εσκαμμένα ενώ τις προσέφερε και χρήματα για να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί της

Ο ηλικιωμένος άρχισε να την παρενοχλεί και να γίνεται ιδιαίτερα πιεστικός με τις κουβέντες και τα λόγια και το κορίτσι τράπηκε σε φυγή ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη του ηλικιωμένου.


agriniosite.gr

Γιατί με την ζέστη έχουμε πιο συχνούς πονοκεφάλους;

Αυτό συμβαίνει,επειδή το σώμα σας αντιδρά στην μεγάλη έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη αφού αφυδατώνεται. 
Μάλιστα, ο πονοκέφαλος από τον ήλιο έχει συνήθως την μορφή ημικρανίας. Σύμφωνα με το iatropedia.gr, η αφυδάτωση προκαλεί ημικρανίες και πονοκεφάλους τακτικά σε εκείνους που είναι πιο ευαίσθητοι. 
Η έντονη κεφαλαλγία από την απευθείας έκθεση στις ακτίνες και το έντονο φως του ήλιου, προκαλείται επειδή ο ήλιος χτυπά τα μάτια σας. 
Η καλύτερη λύση για όσους δεν γίνεται να προστατευθούν από τις εξωτερικές εργασίες/δραστηριότητες στον ήλιο, είναι η άφθονη κατανάλωση νερού για να αποφύγουν την αφυδάτωση. 
Και μπορεί ορισμένα ροφήματα, όπως το παγωμένο τσάι και τα αναψυκτικά να σας ξεδιψούν, ωστόσο μπορεί να σας προκαλέσουν ακόμα πιο έντονο πονοκέφαλο το καλοκαίρι, αν είστε ευαίσθητοι στο κιτρικό οξύ. 
Επίσης, προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνετε καθημερινά.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ NEWSMESSINIA - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ:ΑΓΓΛΙΑ-1966:ΤΟ ΓΚΟΛ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΠΟΤΕ No8


Γράφει: Ο ΑΝΤΩΝΗΣ.Α.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
           Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ - ΠΣΑΤ
 
Η FIFA αποφάσισε να δώσει την διοργάνωση του Μουντιάλ του 1966 στην χώρα που οργάνωσε πρώτη το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι Άγγλοι  είχαν την ευκαιρία να αποβάλλουν το «στίγμα της ήττας τους από τους Αμερικανούς στην παρθενική τους εμφάνιση στο Μουντιάλ του 1950.Ο άνθρωπος που είχε ζήσει ως αμυντικός της Εθνικής Αγγλίας την «ντροπή» της ο Αλφ Ράμσεϋ που είχε γίνει ήδη Σέρ είχε αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Θιασώτης του αμυντικού ποδοσφαίρου έβαλε το στίγμα του όχι μόνο στην ομάδα του αλλά και στην διοργάνωση. Με στυλοβάτες της ομάδας τον κεντρικό αμυντικό και αρχηγό Μπόμπι Μούρ και τον συνονόματο του Τσάρλτον στο κέντρο του γηπέδου με έφεση στο γκολ ο Ράμσεϊ είχε δημιουργήσει μια ομάδα που δικαίως ήταν από τις πληρέστερες του θεσμού. Ο ανεπανάληπτος Γκόρτον Μπάνκς κάτω από τα γκολπόστ, ο απροσπέλαστος Νόμπι Στ’αιλς,ο «μαραθωνοδρόμος» Αλαν Μπόλ με τον Μάρτιν Πίτερς ,με τον επιθετικό Τζέφ Χάρστ που μέχρι σήμερα θεωρείται ως εθνικός ήρωας της Αγγλίας για το χατ-τρικ που επέτυχε απέναντι στους Δυτικό γερμανούς στο τελικό και χάρισε το κορυφαίο τρόπαιο όλου το κόσμου στη πατρίδα του.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΓΛΙΑ- Δ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ  4-2 (Παράταση)
 
Ο Χάρστ που μπροστά σε 93.800 θεατές του Γουέμπλεϊ πέτυχε στις 30 Ιουλίου στο 109’ εκείνο το γκολ-μυστήριο που παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα για το κατά πόσο η μπάλα πέρασε την γραμμή στο τέρμα του Τιλκόφκι. Ο Χάρστ σούταρε η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο χόρτο. Οι Άγγλοι ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς με τους Γερμανούς να αμφισβητούν την εγκυρότητα του γκολ. Ο Ελβετός διαιτητής Ντίνστ συμβουλεύτηκε τον βοηθό του Σοβιετικό Μπαχράμοφ και έδειξε σέντρα.

Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ
Ακόμη και σήμερα δεν έχει δοθεί κατηγορηματική απάντηση. Πάντως, φοιτητές του Κέιμπριτζ με υπολογιστή συμπέραναν ότι η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή. Λίγο αργότερα (120') ο Χάρστ σημείωσε κι άλλο γκολ και η Αγγλία του Αλφ Ράμσι γιόρτασε τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της. Ο αρχηγός Μπόμπι Μουρ πήρε το τρόπαιο από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου .
ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Το 1966 δεν ξεχάστηκε, όμως, για την Ιταλία των Σάντρο Ματσόλα, Τζιάνι Ριβέρα, Τζατσίντο Φακέτι, Ενρίκο Αλμπερτόζι, Ταρτσίζιο Μπούργκνιτς κ.α. Στο Μίντλεσμπρο, έγινε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού. Η 19η Ιουλίου του 1966 σήμανε για την ποδοσφαιρική Ιταλία ότι η 29η Ιουνίου του 1950 για την Αγγλία. Η Βόρεια Κορέα με τέρμα του Πακ Ντου Ικ, νίκησε 1-0 την Ιταλία αποκλείοντάς την από τον πρώτο γύρο και στέλνοντας πρόωρα τους Ιταλούς στην πατρίδα τους. Αποδοκιμασίες, ειρωνείες και σάπια λαχανικά περίμεναν τους «ατζούρι» στην πατρίδα τους. Οι Βορειοκορεάτες που ήταν και η παρθενική τους εμφάνιση σε Μουντιάλ, φάνηκαν ορεξάτοι και για νέα έκπληξη στον προημιτελικό. Στις 23 Ιουλίου, προηγήθηκαν στο 24' με 3-0 της Πορτογαλίας των Εουσέμπιο, Κολούνια, Σιμόες, Τόρες και Αουγκούστο. Αλλά τέσσερα γκολ του Εουσέμπιο και ένα του Αουγκούστο οδήγησαν την ομάδα τους στα ημιτελικά (5-3). Η Πορτογαλία στις 28 Ιουλίου νίκησε 2-1 τη Σοβιετική Ένωση και αναδείχθηκε τρίτη.
Ο άτυχος της διοργάνωσης ήταν ξανά ο Πελέ. Τραυματίστηκε στην πρεμιέρα από τον Βούλγαρο Ζέτσεφ και μία εβδομάδα αργότερα από τον Πορτογάλο Μοράις. Η προηγούμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία επέστρεψε άπρακτη στο Ρίο ντε Τζανέιρο καθώς ηττήθηκε με 3-1 από την Πορτογαλία, που είχε τον Εουσέμπιο, τον αποκαλούμενο και «Μαύρο Πάνθηρα», που με δύο προσωπικά γκολ οδήγησε την Πορτογαλία στο θρίαμβο.
Σημειώθηκε κι ένα ρεκόρ. Ο Μεξικανός τερματοφύλακας Αντόνιο Καρμπαχάλ μετείχε για πέμπτη φορά σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Εουσέμπιο, με 9 γκολ έναντι 6 του Χάλερ. Συνολικά σημειώθηκαν 89 τέρματα σε 32 παιχνίδια. Αποβλήθηκαν 5 παίκτες, κτυπήθηκαν 6 πέναλτι και κόπηκαν 1.563.135 εισιτήρια (μέσος όρος 48.848).
 Στα προημιτελικά:
Αγγλία - Αργεντινή 1-0
Πορτογαλία - Βόρεια Κορέα 5-3
Δυτική Γερμανία - Ουρουγουάη 4-0
ΕΣΣΔ - Ουγγαρία 2-1
Στα ημιτελικά:
Αγγλία - Πορτογαλία 2-1
Δυτική Γερμανία - ΕΣΣΔ 2-1
Στον μικρό τελικό:
Πορτογαλία - ΕΣΣΔ 2-1
Στον τελικό:

Αγγλία - Δυτική Γερμανία 4-2 (παράτ.) Χάρστ 18',98', 120', Πίτερς 78' - Χάλερ 12', Βέμπερ 90' 
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως η Αγγλία ευνοήθηκε κατάφορα από την διαιτησία σε αυτή την διοργάνωση. Και δεν μιλάμε μόνο για τον τελικό. Η αρχή έγινε στα προημιτελικά όταν αποβλήθηκε αναίτια ο αρχηγός της Αργεντινής, Αντόνιο Ρατίν, επειδή "αγριοκοίταξε" τον Γερμανό διαιτητή. Στα ημιτελικά, δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας, για χέρι των Άγγλων αμυντικών. 
Αξίζει να αναφερθούμε και στην κλοπή του τροπαίου Ζιλ Ριμέ, παρότι το φρουρούσαν έξι άτομα σε έκθεση στο Γουέστμίνστερ. Δεν υπήρχαν σχέδια για να φτιαχτεί ακριβές αντίγραφο, οπότε ο πανικός ήταν μεγάλος. Μια βδομάδα μετά την κλοπή σε μια γειτονιά του Λονδίνου, ο θρυλικός πλέον σκύλος, Πικλς, βρήκε το τρόπαιο κάτω από ένα φράχτη, τυλιγμένο σε μια εφημερίδα.
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΕΟΥΣΕΜΠΙΟ
Ο «Μαύρος πάνθηρας» γεννήθηκε στο Λορέντζο Μαρκές της Μοζαμβίκης (Τωρινό Μαμπούτο) άλλοτε πορτογαλική αποικία. Πέτυχε 9 γκολ σε 6 αγώνες. 
Με 41 γκολ σε 64 αγώνες μέχρι το 2005 ήταν ο πρώτος σκόρερ της Πορτογαλίας μέχρι να του πάρει τα σκήπτρα ο Παουλέτα για να τα πάρει εν συνεχεία ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η κορυφαία αυτή ποδοσφαιρική προσωπικότητα που δάκρυσε μέσα στο σπίτι του όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004 έφυγε από την ζωή τον Ιανουάριο του 2014 σε ηλικία 71 χρόνων.
ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
-Πριν από το ματς με την Ουρουγουάη επτά Άγγλοι διεθνείς είχαν ξεχάσει τα δελτία τους στο ξενοδοχείο.
-Οκτώ λεπτά διεκόπη ο αγώνας Αγγλία-Αργεντινή1-0 αφού ο αρχηγός των Νοτιαμερικανών Ρατίν αρνιόταν να δεχθεί την αποβολή του!!!
-Ο Γερμανός τεχνικός Χέλμουτ Σέν υποχρέωνε τους παίκτες να παλεύουν στην προπόνηση και να προκαλούν ο ένας τον άλλο.
-Το παιχνίδι Ουρουγουάη –Γαλλία διεξήχθη στο «Γουάιτ Σίτι» που οι άγγλοι χρησιμοποιούσαν για αγώνες στίβου και κυνοδρομίες και δεν ανήκε σε κάποια ομάδα.
Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΛΑ
1)Μπάνκς (Αγγλία),Κοέν  (Αγγλία)Σεστέρνιεφ(Σοβ.Ενωση)Μπεκενμπάουερ(Δ.Γερμανία)Μούρ(Αγγλία)
Τσάρλτον (Αγγλία)Βοροσίν (Σοβ.Ενωση)Χάλερ(Δ.Γερμανία)Σιμόες (Πορτογαλία)Χάρστ(Αγγλία) Εουσέμπιο(Πορτογαλία)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου