16.6.18

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ –ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τέσσερα σημαντικά έργα ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης του δήμου Πύλου –Νέστορος προτίθεται να υλοποιήσει η δημοτική αρχή μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» προϋπολογισμού 3.414.253 ευρώ
 
Σε δηλωσή του ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης αναφέρει:
 
Εμείς προχωράμε μπροστά γιατι μας ενδιαφέρει μόνο το καλό των πολιτών , μαζι ξεκινήσαμε μαζι προχωράμε.
Την Παρασκευή το πρωί καταθέσαμε , σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ , πρόταση  με τίτλο "ΕΡΓΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ"  προϋπολογισμού 3.414.253 ευρώ , για χρηματοδότηση στο προγραμμα "Φιλόδημος" του Υπουργείου Εσωτερικών  
 .
Στη συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνονται τέσσερα σημαντικά έργα ύδρευσης του Δήμου μας .
 
1. Έργα ενίσχυσης δικτύου ύδρευσης ΔΕ Νέστορος 

( Χώρας , Κορυφασίου , Ρωμανου, Πετροχωρίου  και Costa Navarino) 

2. Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης ΤΚ Κυνηγού .

3. Αναβάθμιση  Δικτύων  Ύδρευσης ΤΚ Χωματάδας , Περιβολακίων .

4. Αναβάθμιση  Δικτύων  Ύδρευσης ΤΚ Μεθώνης και Οικισμού Πετροχωρίου . 

Συνεχιζουμε και προετοιμάζουμε τις μελέτες δικτύων ύδρευσης και άλλων ΤΚ του Δήμου μας ( Λαχανάδας , Εξωτερικό Δίκτυο ΔΕ Κορώνης κλπ )

Η νέα τεχνολογία στα ... σκονάκια

Στην Κρήτη μόνο, δέκα υποψήφιοι μηδενίστηκαν για σκονάκια και κινητά στις πανελλαδικές 2018.

Τα γραπτά δέκα υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, έχουν μηδενιστεί σε σχολεία - εξεταστικά κέντρα της Κρήτη, από την αρχή των  πανελλαδικών εξετάσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις αιτία δεν ήταν το κλασικό «σκονάκι», αλλά τα κινητά τηλέφωνα που μαθητές, τα οποία είτε είχαν ξεχάσει να απενεργοποιήσουν και να αφήσουν εκτός της σχολικής αίθουσας, είτε θελημένα τα είχαν μαζί τους με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν για να αποσπάσουν βοήθεια για να απαντήσουν σε θέματα.
Σε κάθε περίπτωση, τα γραπτά των υποψηφίων μηδενίστηκαν, όπως προβλέπεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιστατικά έχουν σημειωθεί σε όλους τους νομούς της Κρήτης.
Και «ανοικτή ακρόαση»  στην Κω.
Το πλέον σοβαρό περιστατικό όμως καταγράφηκε στην Κω. Μια 17χρονη  βρισκόταν σε… ανοικτή γραμμή με συγγενικό της πρόσωπο κι έπαιρνε  οδηγίες μέσω ακουστικού.  Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το περιστατικό έγινε αντιληπτό χάρη στην παρατηρητικότητα των καθηγητών που επέβλεπαν τις εξετάσεις.
H μαθήτρια είχε κρύψει πάνω της κινητό τηλέφωνο, ενώ στο αυτί της είχε τοποθετήσει μία ασύρματη «ψείρα» - ακουστικό, μέσω του οποίου βρισκόταν σε… ανοικτή γραμμή με συγγενικό της πρόσωπο που είχε αναλάβει να υπαγορεύει τις απαντήσεις των θεμάτων στην Ιστορία. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν η συνεργός δεν… πρόσεξε και μιλούσε ιδιαιτέρως δυνατά, με αποτέλεσμα εκτός από τη μαθήτρια να ακούσουν τη συνομιλία και οι επιτηρητές καθηγητές, οι οποίοι έπραξαν τα δέοντα.

15χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 13χρονη συμμαθήτριά του στην Ρόδο !

Eνοχος απόπειρας βιασμού μιας συμμαθήτριας του κρίθηκε χθες από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, ένας 17χρονος (σήμερα) υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ιαλυσού.

Το δικαστήριο του επέβαλε ως αναμορφωτικό μέτρο την ανάθεση εντατικής επιμέλειάς του στην υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων μέχρι συμπληρώσεως του 20ού έτους της ηλικίας του.

Είχε κατηγορηθεί δε για βιασμό και το δικαστήριο κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας και ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό τον έκρινε ένοχο απόπειρας βιασμού.

Πιο συγκεκριμένα ο 17χρονος εφέρετο σε ηλικία 15 ετών να βίασε μια 13χρονη συμμαθήτρια του.

Ο κατηγορούμενος φέρεται συγκεκριμένα την 7η ή 8η Δεκεμβρίου 2015 σε Γυμνάσιο της δυτικής πλευράς του νησιού να πήρε την τσάντα της συμμαθήτριάς του, τρέχοντας προς την σκάλα, που οδηγεί στην ταράτσα του σχολείου με σκοπό να την παρασύρει στο συγκεκριμένο σημείο.

Οταν έφτασαν στο πλατύσκαλο, πριν την ταράτσα, φέρεται να την έριξε με την βία στο έδαφος και εκεί να ασέλγησε σε βάρος της.

Τελικά το κορίτσι κατάφερε να πάρει την τσάντα της και να φύγει τρέχοντας.

Ο ίδιος εξεταζόμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι η συμμαθήτριά του είχε προκαλέσει με φωτογραφίες της τους συμμαθητές της.

Ισχυρίστηκε δε ότι την είχε προσεγγίσει μέσω του facebook της είχε προτείνει να συναντηθούν με ερωτικό σκοπό και ότι εκείνη δέχτηκε.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης του φέρονται να έπεσαν σε αντιφάσεις αλλά και να υπήρξε προσπάθεια υποβιβασμού της προσωπικότητας του θύματος, που δεν τελεσφόρησε.

dimokratiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!! Βιντεοσκοπούσε το παιδί της να κάνει ποδήλατο, όταν η κάμερα έπιασε κάτι μεταφυσικό

Μια 41χρονη μητέρα από το Ντέβον της Αγγλίας παρέλυσε από φόβο όταν έπιασε μια απόκοσμη μορφή στο φόντο.

Τον πεντάχρονο γιο της έγραφε που έκανε ποδήλατο, μόνο που αυτό που φάνηκε να κοιτά από το παράθυρο της έκοψε τα ήπατα.

Η ανατριχιαστική σκηνή καταγράφηκε σε παλιό μέγαρο (Oldway Mansion) της πόλης, που είχε χτιστεί στο 19ο αιώνα. Αυτό που μοιάζει με βικτοριανή γυναικεία σιλουέτα το είδε πολύ αργότερα στο βίντεο, μην μπορώντας να δώσει καμία λογική εξήγηση.

Και μιας και δεν τα πιστεύει αυτά, επικοινώνησε με το τμήμα της δημοτικής αρχής που είναι υπεύθυνο για τη συντήρηση του διατηρητέου μεγάρου, απ’ όπου της είπαν πως οι μόνοι που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο εσωτερικό του ήταν οι φρουροί ασφαλείας.

«Δεν είναι σίγουρα σεκιουριτάς, απ’ όσο είμαι σε θέση να πω», λέει η Louise σε τοπικό βρετανικό μέσο, «η φορεσιά της γυναίκας μοιάζει βικτοριανή»… 



newsbeast

Πώς θα καταλάβετε εάν το παγωτό έλιωσε και ξαναπάγωσε

Όταν το παγωτό μένει εκτός κατάψυξης και αρχίζει να λιώνει, ξεκινάει μια χημική διαδικασία που παράγει βακτήρια

Η εκ νέου κατάψυξη σε αποψυγμένο παγωτό αλλάζει όχι μόνο την υφή του, με αποτέλεσμα μια κοκκώδη και κρυσταλλωμένη υφή, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει βακτηριακή μόλυνση. 
Όταν το παγωτό μένει εκτός κατάψυξης και αρχίζει να λιώνει, ξεκινάει μια χημική διαδικασία που παράγει βακτήρια. Παρά το γεγονός ότι αν ξαναπαγώσει θα επιβραδυνθεί αυτή η ανάπτυξη βακτηρίων, εντούτοις δεν πρόκειται να σκοτώσει τα βακτήρια.
Η εκ νέου κατάψυξη στα παγωτά είναι ασφαλής μόνο αν είναι ελαφρά λιωμένα, και έχουν προηγουμένως διατηρηθεί κάτω από κατάλληλη ψύξη. Είναι επίσης σημαντικό ότι δεν εκτέθηκαν στο εξωτερικό περιβάλλον. Ωστόσο, αν είχαν σχεδόν λιώσει έξω από την κατάψυξη, τότε μάλλον υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σας αν τα καταναλώσετε. Ο βασικός κίνδυνος είναι η ταχεία ανάπτυξη των βακτηρίων.
Το παγωτό λιώνει περίπου στους -0,5 °C και, όταν το κάνει, επιβλαβή βακτήρια, όπως το Listeria monocytogenes, αναπτύσσονται ραγδαία στο ζαχαρούχο περιβάλλον. Η δηλητηρίαση από λιωμένα παγωτά που έχουν ξαναπαγώσει είναι πολύ συχνή, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.
Εάν αγοράζετε παγωτά από τοπικά καταστήματα, είναι πιο πιθανό να συναντήσετε περιπτώσεις, όπου έχουν εκ νέου καταψυχθεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πολλά μικρά καταστήματα δεν έχουν γεννήτριες με αποτέλεσμα, αν υπάρχει μια διακοπή ρεύματος στην περιοχή σας, τα παγωτά στα ψυγεία τους να έχουν λιώσει και να έχουν ψυχθεί εκ νέου, όταν επανέλθει το ρεύμα.
Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όλα τα τοπικά καταστήματα μπορεί να έχουν προβληματικά παγωτά. Αλλά υπάρχει κάτι απλό που πρέπει να ξέρετε, για να καταλάβετε αν ένα παγωτό έχει λιώσει και ξαναπαγώσει, ανεξάρτητα από το πού το προμηθευτήκατε. Το βασικό είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει αναπτύξει μεγαλύτερους, ορατούς κρυστάλλους πάγου. Θα είναι πιο σκληρό από το κανονικό παγωτό, πιο “ουδέτερο” στην γεύση και σίγουρα θα έχει αλλαγμένη υφή.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσει ότι μπορείτε κι εσείς να διατηρήσετε σωστά το παγωτό στο ψυγείο:
  • Κάντε χώρο: Τα παγωτά πρέπει να έχουν απόσταση από άλλα αντικείμενα μέσα στην κατάψυξη, επιτρέποντας κάποια ροή του αέρα κάτω και πάνω από κάθε ράφι.
  • Καλύψτε το: Βεβαιωθείτε ότι το έχετε σε δοχείο που κλείνει και δεν έχει σπάσει, για να μην υπάρχει φθορά από αλλαγές στην θερμοκρασία καθώς ανοίγετε και κλείνετε το ψυγείο.
  • Διασφάλισης ποιότητας: Αν και τα παγωτά μπορούν να αποθηκευτεί για έως και τέσσερις μήνες, οι κυμαινόμενες θερμοκρασίες από το άνοιγμα και το κλείσιμο του ψυγείου μπορούν να επηρεάσουν το προϊόν.

minusforty.com, theorganic.life

Γιατί μας επηρεάζουν τόσο πολύ οι υψηλές θερμοκρασίες;

Μάλιστα όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πλησιάζει ή φτάνει στα ίδια επίπεδα με την εσωτερική μας θερμοκρασία; 

Για ποιον λόγο αισθανόμαστε μεγάλη ζέστη και δυσφορία, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πλησιάζει ή φτάνει στα ίδια επίπεδα με την εσωτερική μας θερμοκρασία; Δεν θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να νιώθουμε απόλυτα άνετα;
Η ομάδα του Mental Floss αναλύει το γιατί η “ιδανική” θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι περίπου οι 22°C.
Αν ο υδράργυρος στο θερμόμετρο ανέβει ψηλότερα, το σώμα αρχίζει να υπερθερμαίνεται από όλες τις λειτουργίες των οργάνων σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμοκρασία. 
Τότε, το σώμα αρχίζει να εφαρμόζει διάφορες τεχνικές ψύξης, με την πιο γνωστή είναι φυσικά η εφίδρωση.

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο βιασμός παιδιού από τους θείους του – Η τράπουλα, η παγίδα και οι στιγμές φρίκης!

Ζάκυνθος και Πάτρα συγκλονίζονται από τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις. 
Ο πρώτος βιασμός ήταν μόνο η αρχή. 
Ξεσπάει το θύμα που περιγράφει τα όσα έζησε...

O βιασμός του ανήλικου παιδιού στη Ζάκυνθο, αναβίωσε χθες (15-06-2018) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Πάτρα. 
Στο εδώλιο κάθισαν τρεις άνδρες, πάνω από εξήντα χρονών, που κατηγορούνται για αποπλάνηση και βιασμό, με τους ίδιους να αρνούνται τις κατηγορίες. Προφυλακισμένοι είναι οι δύο από τους τρεις, που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες.
Η ιστορία εκτυλίχθηκε στη Ζάκυνθο από το 2007 μέχρι το 2016 οπότε και το παιδί αποκάλυψε στην οικογένειά του όσα είχε ζήσει. 
Συγκλονιστικό είναι ότι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενος έχουν συγγενική σχέση μαζί του (σήμερα είναι 20 χρονών) αφού έχουν παντρευτεί τις αδελφές του πατέρα του. 
Αφορμή για την γνωριμία με τον πρώτο κατηγορούμενο στάθηκε μία τράπουλα με παραστάσεις σεξουαλικού περιεχομένου. 
Ένας συμμαθητής του 9χρονου τότε παιδιού είχε στην κατοχή του αυτές τις τράπουλες. 
Ο 9χρονος μετά από παρότρυνση του φίλου του θέλησε να συναντήσει τον άνδρα που του τις χάρισε.
«Ο βιασμός έγινε μπροστά στον φίλο μου»
Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο 20χρονος, ο άνδρας οδήγησε τα δύο παιδιά σε ένα ερημικό χωράφι και αφού τον έγδυσε τον βίασε. 
«Όση ώρα γινόταν αυτό ο φίλος μου κοιτούσε. Όταν τελείωσε όλο αυτό, μας έδωσε κάρτες και μας γύρισε πίσω. Τον συνάντησα άλλες τρεις φορές ακόμα, σε διάφορα μέρη. Τις συναντήσεις τις κανόνιζε πάντα ο φίλος μου» ανέφερε ο 20χρονος στο δικαστήριο.
«Μου είχε προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα. Ντρεπόμουν και φοβόμουν την κοινωνία. Ότι θα έχουν λάθος εντύπωση για μένα» είπε ο 20χρονος ενώ ανέφερε επίσης ότι αν και δεν έχει στοιχεία είχε ακούσει ότι ο κατηγορούμενος έκανε τα ίδια και σε άλλα παιδιά. Μάλιστα σύμφωνα με όσα είπε στη κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος είχε προσπαθήσει να βιάσει και τον πατέρα του όταν ήταν σε μικρή ηλικία.
«Το ξέρανε ότι είμαι παιδί που φοβάται»
Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι γαμπρός του πατέρα του 20χρονου και τον βαραίνουν οι ίδιες κατηγορίες. Οι επαφές του με το παιδί κράτησαν περίπου από το 2013 μέχρι το 2016
Όπως περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου ο 20χρονος κάποια στιγμή ο θείος του, του ζήτησε βοήθεια για μία εργασία.  Βρέθηκαν σε ένα συνεργείο και όπως κατέθεσε εκεί βρίσκονταν και άλλα άτομα. Έγινε σύμφωνα με τον ίδιο, μία συζήτηση σχετικά με το αν έχει κάποια κοπέλα και τι κάνει μαζί της καθώς ήταν στην εφηβεία. «Θα του μάθω εγώ» είπε σύμφωνα με τον 20χρονο και λίγο αργότερα οι δυο τους βρέθηκαν, σύμφωνα με την κατάθεση του, σε ένα κρεβάτι.
Όπως ανέφερε οι επαφές τους ήταν συνολικά 35 έως 40. «Το ξέρανε ότι είμαι παιδί που φοβάται. Όλα έγιναν με το ζόρι. Φοβόμουν μήπως γίνει κάποιο έγκλημα, μη σκοτωθούν οι οικογένειες.»
«Ο 3ος κατηγορούμενος μου προκαλούσε τον μεγαλύτερο φόβο»
Ο 20χρονος δούλευε όπως ανέφερε στο συνεργείο που διατηρούσε ο γ’ κατηγορούμενος ο οποίος επίσης είχε παντρευτεί αδελφή του πατέρα του. Όπως υποστήριξε ο 20χρονος όταν ο ξάδελφός του έλειπε, του έκανε άσεμνες κινήσεις τις οποίες του ζήτησε να ανταποδώσει. Στη συνέχεια τον οδήγησε στην τουαλέτα και όπως υποστήριξε ο 20χρονος τον βίασε. Σύμφωνα με τον 20χρονο ήρθαν σε επαφή εφτά φορές.
«Με είχε πιάσει από το κεφάλι και με πίεζε» ανέφερε συμπληρώνοντας: «Το έκανα με το ζόρι. Μου έλεγε να μην πω τίποτα γιατί θα με σφάξει και ότι θα πάρει την καραμπίνα. Μου το έλεγε κάθε φορά πριν αλλά και μετά την πράξη».
Ξέσπασε λέγοντας: «Ήμουν αγαθός και με εκμεταλλεύτηκαν όλοι». Ανέφερε επίσης ότι με τον γ’ κατηγορούμενο αισθανόταν τον μεγαλύτερο φόβο. «Έτρεμα ολόκληρος. Μου ερχόταν να αυτοκτονήσω» είπε προκειμένου να περιγράψει την ψυχολογική του κατάσταση.
Η αποκάλυψη της φρικτής ιστορίας
Η ιστορία αποκαλύφθηκε το 2016. 
Όπως περιέγραψε ο 20χρονος, η οικογένειά του κατάλαβε ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ότι κάτι τον απασχολούσε και τον πίεσε να μιλήσει για ό,τι του συμβαίνει.
Μάλιστα από την πλευρά της υπεράσπισης του γ’ κατηγορούμενου αναφέρθηκε ότι υπάρχει ηχογραφημένη συνομιλία ανάμεσα στο παιδί, τη μητέρα του (έφυγε από τη ζωή το 2016) και τη σύζυγο του κατηγορούμενου όπου φαίνεται ότι ζητούν από τον κατηγορούμενο 10.000  ευρώ για μην τον καταγγείλουν στην αστυνομία.
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας του 20χρονου ο οποίος επιβεβαίωσε όσα κατέθεσε ο γιος του. 
Ο πατέρας ανέφερε ότι αποκλείεται να άρεσαν στο γιο του αυτά που γίνονταν ενώ εξήγησε ότι το παιδί τα κρατούσε όλα μέσα του γιατί ήταν φοβισμένο και δεχόταν εκβιασμούς. Μάλιστα διέψευσε ότι ζήτησε με την γυναίκα του, κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα από τον γαμπρό του. 
Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.


 thebest.gr, newsit.gr

Πιο έξυπνοι όσοι ξενυχτάνε...

Προσαρμόζονται, έχουν αντισυμβατικό πνεύμα, δίνουν πρωτότυπες λύσεις
Σύμφωνα με έρευνες Βρετανών επιστημόνων, οι άνθρωποι που κοιμούνται πολύ αργά το βράδυ, είναι πιο έξυπνοι από αυτούς που πάνε για ύπνο «με τις κότες».

Οι άνθρωποι σε αντίθεση με άλλα θηλαστικά, έχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν το βιολογικό τους ρολόι.
Ορίζουν μόνοι τους πότε θα κοιμηθούν και πότε θα ξυπνήσουν.
Όπως παρατηρήθηκε από τους επιστήμονες, οι πιο έξυπνοι καθώς μεγαλώνουν δεν υπακούν σε κανόνες, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν και άθεοι.

Επίσης, προέκυψε ότι αυτοί που αλλάζουν τις συνήθειες του ύπνου τους, είναι πιο ευπροσάρμοστοι στις συνθήκες της σύγχρονης εποχής.
Στις παραδοσιακές κοινωνίες οι άνθρωποι πήγαιναν για ύπνο με τη δύση του ηλίου και ξυπνούσαν με την ανατολή του.
Αυτό το έκαναν για να εκμεταλλευτούν το φως της ημέρας.

Ο ψυχολόγος Satoshi Kanazawa το 2010, έδωσε ως παράδειγμα τον πολιτισμό των Masaai στην Κένυα.
«Η μέρα τους αρχίζει με την ανατολή του ηλίου. Συνήθως το βράδυ κάθονται σπίτι και μιλάνε με την οικογένειά τους χαμηλόφωνα. Μετά από λίγο πέφτουν για ύπνο. Όταν έχει πανσέληνο, εκμεταλλεύονται το φως και κάθονται ξύπνιοι για να κοινωνικοποιηθούν.
Αυτός ο τρόπος ζωής όμως τους περιορίζει», λέει ο Kanazawa.
Και προσθέτει: «Οι νυχτερινοί τύποι συνήθως ζουν πιο ελεύθερα. Πάνε κόντρα στους κανόνες του ρολογιού. Κοιμούνται αργά και ξυπνάνε αργά, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό είναι ένδειξη ευφυΐας.
Εξελίσσονται και δεν ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής».

Παρόμοια έρευνα από επιστήμονες από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, δείχνει ότι όσοι κοιμούνται αργά το βράδυ είναι πιο δημιουργικοί. Η επικεφαλής Marina Giampietro δήλωσε πως «οι άνθρωποι αυτοί έχουν μη συμβατικό πνεύμα και μπορούν να βρουν εναλλακτικές και πρωτότυπες λύσεις».
Μπορεί οι νυχτερινοί τύποι να έχουν πιο υψηλό IQ, αλλά σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης αυτοί που ξυπνάνε πρωί είναι πιο παραγωγικοί.  Στην μελέτη συμμετείχαν 367 φοιτητές. Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Christoph Randler, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι πρωινοί τύποι είναι πιο δραστήριοι και δυναμικοί». Όπως λένε και οι Άγγλοι «το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι»


valueforlife.gr

Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ: Μονοψήφια ποσοστά σε Μακεδονία-Θράκη

Δημοσκόπηση με στοιχεία πραγματικά «κόλαφο» για το κυβερνών κόμμα, την συγκυβέρνηση αλλά και τους ΑΝΕΛ παρουσιάζει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σύμφωνα με την οποία το σκοπιανό, η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και το ξεπούλημα του ονόματος «Μακεδονία» δείχνει να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιάνει ξανά την αυτοδυναμία με ποσοστό 30,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 16,2%, αυξάνοντας έτσι τη διαφορά τις 14.4 μονάδες.
Με βάση την ίδια έρευνα, το Κίνημα Αλλαγής δείχνει να κρατάει την τρίτη θέση με 7,5%, ενώ οι ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν σίγουρα στη Βουλή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονία και Θράκη κυμαίνονται πλέον σε μονοψήφια νούμερα, ενώ βάση της ίδιας δημοσκόπησης το 73,2% λέει «ΟΧΙ» στο να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων και το 68,3% «ΟΧΙ» στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ - Πρέσπες: Εδώ θα πέσουν οι υπογραφές για το Σκοπιανό – Οι ετοιμασίες !

Σε ένα συμβολικό-ειδυλλιακό σημείο της Μακεδονίας θα επικυρωθεί η συμφωνία

Στις Πρέσπες και πιο συγκεκριμένα στο χωριό «Ψαράδες» θα γραφτεί η ιστορία, με την υπογραφή της ονομασίας των Σκοπίων.

Στο σημείο έχει στηθεί όπως θα δείτε και στο βίντεο μια μεγάλη εξέδρα περίπου 100 μέτρων ενώ φυσικά ο χώρος είναι προστατευμένος ακόμα και σε ενδεχόμενο βροχόπτωσης.....

ΒΙΝΤΕΟ - Μετανιώσατε για κάποιο τατουάζ; Δείτε πώς γίνεται αφαίρεση

Οι χρωστικές ουσίες κάποιων χρωμάτων, όπως το “κίτρινο #7”, είναι γνωστό ότι διασπώνται σε τοξικές και δηλητηριώδεις χημικές ουσίες στο σώμα κατά την έκθεσή τους στο φως, είτε μέσω υπεριώδους φωτός, είτε με την αποτρίχωση με λέιζερ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει αυτές τις τοξικές ουσίες να φτάσουν στα νεφρά και το συκώτι σας, σύμφωνα με το Natural News.

Από τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν κάποιο τατουάζ στο σώμα τους, είναι φυσικό να έχει αυξηθεί αντίστοιχα και ο αριθμός εκείνων που μετανιώνουν για την επιλογή τους αυτή και αναζητούν τρόπους να αφαιρέσουν το τατουάζ από το σώμα τους.
Ένας από τους τρόπους αφαίρεσης τατουάζ είναι φυσικά και η μέθοδος λέιζερ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι πολύ απλό. Από τη στιγμή που κάνετε ένα τατουάζ, τα λευκά σας αιμοσφαίρια προσπαθούν αφαιρέσουν τις “ξένες” χρωστικές ουσίες που εισήλθαν στο υπόστρωμα του δέρματος. Αυτό εξηγεί γιατί τα τατουάζ αρχίζουν να γίνονται πιο “θαμπά” συν τω χρόνω, αλλά όχι στο βαθμό που να απομακρυνθούν οριστικά.
Πώς γίνεται η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ
Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ “χτυπάει” τα βαρέα μέταλλα στα σωματίδια του μελανιού. Έτσι επιτρέπει στα πολύ πιο μικρά σε μέγεθος λευκά αιμοσφαίρια που αρχικά δεν μπορούσαν να περάσουν, να καταπολεμήσουν τα σωματίδια του μελανιού.
Στο 3':40” του βίντεο που ακολουθεί βλέπετε μια σύγκριση μεταξύ του μεγέθους των λευκών αιμοσφαιρίων και των σωματιδίων μελανιού. Η διαδικασία διάσπασης των μεγάλων αυτών σωματιδίων σε μικρότερα μέσω του “βομβαρδισμού” με λέιζερ φαίνεται στο 6':55”. Το λέιζερ βοηθά τα λευκά κύτταρα να μεταφέρουν τα σωματίδια μελανιού στο ήπαρ, ώστε να μπορούν να απομακρυνθούν.
Η αφαίρεση έχει και κάποιες παρενέργειες. 
Οι χρωστικές ουσίες κάποιων χρωμάτων, όπως το “κίτρινο #7”, είναι γνωστό ότι διασπώνται σε τοξικές και δηλητηριώδεις χημικές ουσίες στο σώμα κατά την έκθεσή τους στο φως, είτε μέσω υπεριώδους φωτός, είτε με την αποτρίχωση με λέιζερ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει αυτές τις τοξικές ουσίες να φτάσουν στα νεφρά και το συκώτι σας, σύμφωνα με το Natural News.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αφαίρεση με λέιζερ είναι μια επίπονη διαδικασία που πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές για να απομακρυνθεί επιτυχώς και πλήρως το σχέδιο. Ακόμα και μετά από αυτές τις προσπάθειες, όμως, το τατουάζ μπορεί να μην αποσυντεθεί πλήρως, ανάλογα με τις χρωστικές ουσίες και την πυκνότητα του μελανιού που χρησιμοποιήθηκε.


iatropedia

Συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας

Συνελήφθη στα νότια προάστια της Αττικής ο Αρτέμης Σώρρας.

Διέμενε σε διαμέρισμα και όλα δείχνουν πως βρισκόταν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν προέβαλε καμία αντίσταση και μεταφέρεται στα κεντρικά της ασφάλειας.

Ο Σώρρας φαίνεται πως είχε αλλάξει τα χαρακτηριστικά της εμφάνισής του, καθώς εμφανίστηκε με μακριά μαλλιά και γενειάδα.

Κρατείται στην Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


cnn

Δεκαπέντε συλλήψεις στη Λαμία για «μαϊμού» διπλώματα

Βαριές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης απέδωσε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών της Λαμίας Χάρης Λακαφώσης στα 15 μέλη του κυκλώματος το οποίο εξέδιδε «μαϊμού» διπλώματα και είχε κέντρο τη Λαμία.
Χθες το βράδυ οι 15 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από τη ΓΑΔΑ στη Λαμία και παρουσιάστηκαν αρχικά, ενώπιον του Εισαγγελέα και στη συνέχεια, του Ανακριτή όπου ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν με την έναρξη της βδομάδας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και επίορκοι υπάλληλοι από τη Λαμία και την Κόρινθο ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν και σχολές οδηγών από διάφορα μέρη της χώρας όπως την Κόρινθο, τη Σπάρτη, το Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, και άλλες πόλεις όπου οι ιδιοκτήτες τους είναι μεταξύ των συλληφθέντων.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας κινεζικής καταγωγής, που συνελήφθη στην Αθήνα καθώς φέρεται να είναι ο ενδιάμεσος του κυκλώματος με τους ομοεθνείς του που ήθελαν να εξασφαλίσουν δίπλωμα οδήγησης .
Περισσότερες από 7000 σελίδες είναι η δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και αποκαλυπτικοί διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ. Οι συνομιλίες αυτές ήταν ο «οδηγός» για το ξήλωμα του κυκλώματος.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η ταρίφα έφτανε και τα 1500 ευρώ ανάλογα με τη δυσκολία και την «εξυπηρέτηση». Ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσέφερε το κύκλωμα στους «πελάτες» με εξακτίνωση σε ολόκληρη τη χώρα ήταν ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις να παίρνουν το δίπλωμα στο σπίτι τους με κούριερ.
Περισσότερες από 190 περιπτώσεις διπλωμάτων που έχουν εκδοθεί εντοπίστηκαν από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ αλλά και από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που μετείχαν στην έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες διαρκούσε 8 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα οι «αδιάφθοροι» κατέγραφαν συνομιλίες και προσπαθούσαν να εντοπίσουν την εξακτίνωση του κυκλώματος σε διάφορες περιοχές της χώρας .
Όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά το κύκλωμα είχε τη βάση του στη Λαμία και εκπροσωπούνταν από πατέρα και γιο, που έχουν συλληφθεί. Μάλιστα ο ένας συνελήφθη στη Λαμία και ο δεύτερος στην Κόρινθο. Οι συγκεκριμένοι μαζί με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους από τη Λαμία και την Κόρινθο αντιμετωπίζουν τις πλέον βαριές κατηγορίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσαγωγή τους αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά ενώ όλοι τους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Έτσι τα «περιφερειακά στελέχη» του κυκλώματος, κυρίως ιδιόκτητες σχολών οδηγών, θα αρχίσουν να απολογούνται την ερχόμενη Δευτέρα. Οι απολογίες θα συνεχιστούν την Τρίτη και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη με τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος.
Την περασμένη Πέμπτη οι «αδιάφθοροι» μαζί με τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης συντονισμένα έκαναν έφοδο σε όλες τις υπηρεσίες συγκοινωνιών, ταυτόχρονα, προχωρώντας σε συλλήψεις ενώ σφράγισαν για 48 ώρες τις υπηρεσίες συγκοινωνιών για να κάνουν ελέγχους στα διπλώματα που είχαν εκδοθεί.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά πριν από περίπου έξι μήνες, με απόφαση του ο αντιπεριφερειάρχης της Φθιώτιδας άλλαξε τη διαδικασία συγκρότησης των επιτροπών για τις εξετάσεις, κόβοντας έτσι τη ροή αλλοδαπών και Ρομά, που ήταν οι κατ’ εξοχήν πελάτες του κυκλώματος, προς τη Φθιώτιδα, και αναγκάζοντας τα μέλη του κυκλώματος να αναζητήσουν λύσεις σε άλλες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα.

Σκοτώθηκε ζευγάρι σε φοβερό τροχαίο στην Κάρπαθο

 ΒΟΥΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 

Ολόκληρη η Κάρπαθος συζητάει για τη βουτιά θανάτου αυτοκινήτου σε γκρεμό, που στοίχισε τη ζωή στο νεαρό ζευγάρι. 

Οι σοροί των άτυχων νέων εντοπίστηκαν στο 10ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Αρκάσας – Φοινίκι μετά από  έρευνες που διενήργησαν κάτοικοι και αστυνομικοί.

Πρόκειται για τον Δ.Τ. 34 ετών και την Μ.Ν. 27 ετών. 
Η τραγική είδηση έχει συγκλονίσει την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο νέοι είχαν πάει για διασκέδαση στην Αρκάσα την οποία και ολοκλήρωσαν χθες τα ξημερώματα (15-06-2018).

Ουδέποτε όμως επέστρεψαν σπίτι τους, με αποτέλεσμα χθες το μεσημέρι οι οικείοι τους να ανησυχήσουν και να ενημερώσουν την αστυνομία. Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες στις οποίες συμμετείχαν και κάτοικοι της περιοχής.

Στις 19.00 χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε σε γκρεμό βάθους 50 μέτρων το αυτοκίνητο του ζευγαριού. Δυστυχώς οι ίδιοι δεν τα είχαν καταφέρει.

Το τροχαίο δυστύχημα έχει σοκάρει τις οικογένειες του ζευγαριού αλλά και την τοπική κοινωνία οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να αντιληφθούν το κακό που έχει συμβεί.

rodiaki.gr

Μεσσηνιακή Βραδυά του Αχαικού Συλλόγου Μεσσηνιων

Ο Αχαϊκός Σύλλογος Μεσσηνίων «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» που συστάθηκε το 1957 και είναι ιδρυτικό μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας,διοργανώνει το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00 την ετήσια εκδήλωσή του τη «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ».Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στον υπέροχο παραθαλάσσιο με γκαζόν χώρο του Φάρου Πατρών,  όπου θα γευτούμε Μεσσηνιακά προϊόντα και θα διασκεδάσουμε με την πολυμελή ορχήστρα του καταστήματος,με λαϊκούς και παραδοσιακούς ήχους και χορούς.
Το μενού περιλαμβάνει:
Ø  ατομικό ορεκτικό τεσσάρων γεύσεων
Ø  2 είδη σαλάτες ανά 4 άτομα ,
Ø  Φέτα χωριάτικη
Ø  πατάτες φούρνου
Ø  τζατζίκι
Ø  γουρνοπούλα παραγγελία από Μεσσηνία
Ø  απεριόριστο κρασί
Ø  φρούτα εποχής- γλυκό χορηγία του κ. Μπουλουλή
Στηρίζουμε ήθη,έθιμα και παραδόσεις και αποσκοπούμε στη σύσφιξη των σχέσεών μας.
Για συμμετοχή(τιμή κατ'άτομο 15 ευρώ) δηλώστε ως την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στα τηλέφωνα:6974722319,6932447958,6972144658,6986811587

Συλλαλητήρια γαι το Σκοπιανό σε Πρέσπες και Φλώρινα

Συλλαλητήρια ετοιμάζονται σε Φλώρινα και Πρέσπες

Αύριο Κυριακή, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες στις 11:00, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Ενώ, συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Το νέο συλλεκτικό μπουκάλι της Coca-Cola με έμπνευση από την πόλη της Θεσσαλονίκης


Το 2018, η Coca-Cola τιμά τη Θεσσαλονίκη μέσα από μια σειρά δράσεων που θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν στην πόλη. 

Στο πλαίσιο αυτό, φέτος το καλοκαίρι, το αγαπημένο μας αναψυκτικό, εμπνέεται από την αγαπημένη μας συμπρωτεύουσα και δημιουργεί ένα μοναδικό συλλεκτικό μπουκάλι, αντλώντας στοιχεία από τον πολιτισμό, την παράδοση, την αρχιτεκτονική, τα μνημεία αλλά και τη διαδρομή της Θεσσαλονίκης μέσα στους αιώνες και μας καλεί όλους να το ανακαλύψουμε.
Μουσική, τέχνες, γεύσεις και πολύχρωμες εικόνες, συνθέτουν μια ξεχωριστή πόλη, όπου το παλιό συναντά το νέο, συνδυάζοντας την ιστορία με την εξέλιξη και τη γνώση με τη δημιουργικότητα. Ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, ο ιστορικός Πύργος ΟΤΕ, είναι κάποια από τα στοιχεία που κοσμούν το συλλεκτικό μπουκάλι της Coca-Cola και αναδεικνύουν την κληρονομιά της Θεσσαλονίκης.
Ακολουθώντας το QR code που θα βρείτε στο συλλεκτικό μπουκάλι, μπαίνετε στο www.verymacedonia.com, και ένας πλούσιος τουριστικός οδηγός ξεδιπλώνετε μπροστά σας, γεμάτος προτάσεις για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.
Η νέα συλλεκτική συσκευασία της Coca-Cola μας καλεί λοιπόν να ανακαλύψουμε όλα εκείνα τα στοιχεία, μιας πόλης που σφύζει από ζωή και διακρίνεται από έναν απροσδιόριστο δυναμισμό και μια απλότητα που γοητεύει όποιον βρεθεί στους δρόμους της.
Οι Coke εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ! Το WOAH, η αγαπημένη εφαρμογή της Coca-Cola, ετοιμάζει τον πιο awesome καλοκαιρινό διαγωνισμό και μας προσκαλεί να ανεβάσουμε τη δική μας φωτογραφία με το συλλεκτικό μπουκάλι για να μπούμε στην κλήρωση για μοναδικά καλοκαιρινά αντικείμενα!

Και πειθαρχική δίωξη στον ιερέα που συνελήφθη με κοκαϊνη στη Βέροια

Παύεται από τα καθήκοντά του ο ιερέας που συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης στο Πλατύ Ημαθίας. 

Θα αποφασίσει το Συνοδικό Δικαστήριο λέει ο μητροπολίτης Βέροιας.
Παύση των καθηκόντων του, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, για τον 34χρονο ιερέα που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στο Πλατύ, με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης.
Ο μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων μιλώντας στο veriotis.gr είπε ότι οποιαδήποτε απόφαση για την καθαίρεση ή όχι του ιερέα
θα ληφθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο και ύστερα από την τελική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου, που θα εκδοθεί με βάση τη δικογραφία, τις ανακρίσεις και τις καταθέσεις μαρτύρων.
«Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει το Συνοδικό Δικαστήριο για το αν θα καθαιρεθεί. Υπάρχουν κανόνες και νόμοι τόσο στην δικαιοσύνη όσο και στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη και οι οποίοι θα εφαρμοστούν» δήλωσε.
Από την άλλη ο 34χρονος ιερέας φέρεται να είπε στον εισαγγελέα: 
«Ήταν για προσωπική μου χρήση, ήταν μια στιγμή αδυναμίας»

Το μουντιάλ φέρνει τηλεθέαση στην ΕΡΤ

Αυτός είναι ο επίσημος πίνακας τηλεθέασης της εταιρίας μετρήσεων, που μοιράζεται στα κανάλι κάθε πρωί,  όπως δημοσιεύτηκε στο πρακτορείο ειδήσεων newsit.gr
Είναι της Παρασκευής 15 Ιουνίου 2018 όπως αναφέρει πάνω αριστερά και διαβάστε με προσοχή την στήλη της ΕΡΤ 1. 
Όσο έχει ποδόσφαιρο ανεβαίνει δυό - δυό τα σκαλιά, με αποκορύφωμα ο δίωρο 9 με 11μμ.
Στο 27% έφτασε ο μέσος όρος τηλεθέασης στην σπουδαία αναμέτρηση Ισπανίας – Πορτογαλίας. 
Τα γκολ στα πρώτα λεπτά, η υπερπροσπάθεια του Ρονάλντο να μη φύγει ηττημένος από τους γείτονές του στην Ιβηρική χερσόνησο ήταν οι κύριες αιτίες που ανέβασαν το δείκτη τηλεθέασης.
Και να σκεφτεί κανείς πως είναι μόνον η αρχή. 
Αν την 1 η αγωνιστική πλησιάζει 30άρια η ΕΡΤ σκεφτείτε τι θα γίνει στα ημιτελικά και τελικά.     

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνει η περιοχή πίσω από τον σταθμό του τρένου, τις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος κλπ. 

Προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες αύριο Κυριακή, το πρωί, θα υπάρξει διακοπή ρεύματος  στο τμήμα που περικλείεται  από τις οδούς Νέδοντος - Ύδρας - Θεμιστοκλέους – Ξενοφώντος, αλλά και περιμετρικά του 4ου Γενικού Λυκείου. Εάν οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα απ΄ ότι έχει προγραμματιστεί, η κανονική ροή διανομής ρεύματος θα επανέλθει χωρίς ενημέρωση.

** Τη Δευτέρα θα μείνουν χωρίς ρεύμα, λόγω εργασιών, όσοι διαμένουν  σε Δένδρα, Πηγάδια και Κρύα Βρύση.

** Τρίωρες τμηματικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος θα έχει Δευτέρα και Τρίτη η Μεθώνη

Ο καιρός συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Ιουνίου 2018.  

Τα φαινόμενα ήταν ισχυρότερα στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, και την Εύβοια. 
Στον πίνακα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέσα από το meteo.gr, παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που καταγράφηκαν από τους σταθμούς του δικτύου έως τις 11.30 πμ .
Τις υπόλοιπες ώρες του Σαββάτου και την Κυριακή τα φαινόμενα συνεχίζονται και θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα, με τα ισχυρότερα να εντοπίζονται στις ηπειρωτικές περιοχές. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται πάλι βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα.
Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ, πρέπει όμως να σημειωθεί ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές.  
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ στη συνέχεια δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΟΙΧΑΛΙΑ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ, ΔΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Ο Οργανισμός Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Οιχαλίας καλεί τις ωφελούμενες μητέρες να προσέλθουν στους Παιδικούς και το ΚΔΑΠ του Δήμου Οιχαλίας προκειμένου να υποβάλουν αίτηση μέσω ΕΣΠΑ έως και την 2η Ιουλίου 2018 για να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους το σχολικό έτος 2018-2019. 

Με την ένταξή τους στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (πρόσκληση με αριθ. πρωτ. 5180/14-6-2018) η φιλοξενία των παιδιών στους Παιδικούς και στο ΚΔΑΠ θα είναι δωρεάν και θα έχουν προτεραιότητα στην εγγραφής τους.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής να ανήκει σε μια από τις κάτωθι κατηγορίες :

1.    Εργαζόμενη μητέρα – μισθωτή στον ιδιωτικό τομέα ή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο τομέα.
2.    Αγρότισσα ασφαλισμένη στον ΟΓΑ
3.    Ελεύθερη επαγγελματίας – Αυτοαπασχολούμενη
4.    Άνεργη με δελτίο ανεργίας σε ισχύ. 

Για περισσότερες πληροφορίες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα εξής τηλέφωνα :
Παιδικός Μελιγαλά, 2724022821, κ. Βαλαμβάνη
Παιδικός Διαβολιτσίου, 2724031300, κ. Αθανασιάδη
Παιδικός Δωρίου, 2765031491, κ. Κουρέα
1ο ΚΔΑΠ Μελιγαλά, 2724022821, κ. Βαλαμβάνη

Ο καπετάνιος Ρονάλντο έκανε τη διαφορά

Πως το έλεγε ο Συρίγος για τον Καμπούρη, στις βολές του Ευρωμπάσκετ (τέτοιες μέρες) 1987;  
 «Τίποτα, τίποτα δε μας σταματά».

Ε, αυτό λέει τώρα και ο 33χρονος πλέον Κριστάνο Ρονάλντο.
Τίποτα, τίποτα δεν τον σταματά σ΄ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Δεκάδες τα κοσμητικά επίθετα (ο μεγάλος, ο σούπερ, ο …, ο …. ) που βρέθηκαν δίπλα στο όνομα του Πορτογάλου στον παγκόσμιο αθλητικό τύπο.
Ο «καπετάνιος», όμως, ταιριάζει περισσότερο με τη φωτογραφία που υπάρχει στον επίσημο ιστότοπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Μπαίνει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, παρασύρει το πλήρωμα και το σκάφος σε ήρεμα λιμάνια. Αυτός μπροστά και οι άλλοι ακολουθούν.
Το βράδυ της Παρασκευής  συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα. Έκλεψε τις εντυπώσεις στο 3-3 με την Ισπανία που ήταν και το εναρκτήριο παιχνίδι στον  όμιλο.
Με πείσμα και θέληση για διάκριση παρέσυρε την ομάδα του και δεν επέτρεψε στους Ισπανούς να ανασάνουν. Μία ισοπαλία, με απώλεια ενός βαθμού και για τους δύο:
Για την Ισπανική ομάδα μετράει σαν ήττα αφού προηγήθηκε και δε μπόρεσε να κρατήσει την υπεροχή
Για τους Πορτογάλους έμοιαζε σαν νίκη πρόκριση σε τελικό. 

Ο "Βούδας" της Ραφήνας μίλησε για το Σκοπιανό !!! "Με κάλυψαν οι δηλώσεις της Ντόρας " !!!

Μοιάζει με δήλωση-παρέμβαση, αλλά δεν είναι !!!

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ονοματολογικό, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημαίνονται τα εξής:

«Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου