1.9.18

Πυρκαγιά στο Μενίδι, στους πρόποδες της Πάρνηθας

Η φωτιά καίει δασική έκταση και στο σημείο έσπευσαν 30 άνδρες της Πυροσβεστικής με δέκα οχήματα

Πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα του Σαββάτου στην περιοχή του Μενιδίου, στην οδό Αγίας Παρασκευής, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και στο σημείο έσπευσαν 30 άνδρες της Πυροσβεστικής με δέκα οχήματα. Η πρώτη εικόνα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, όπως την μετέφεραν οι άνδρες από το μέτωπο της φωτιάς, είναι καλή.

Νεκρή από πυρά αστυνομικών διάσημη ηθοποιός

Η ηθοποιός έφυγε από τα ζωή, στα 49 της χρόνια, δεχόμενη αστυνομικά πυρά

Τραγικό τέλος για την ηθοποιό Βανέσα Μαρκέζ.

Η ηθοποιός έφυγε από τα ζωή, στα 49 της χρόνια, δεχόμενη αστυνομικά πυρά την Πέμπτη, όπως επιβεβαίωσαν σήμερα οι Αρχές της Νότιας Πασαντίνα, στην Καλιφόρνια.
Η Μαρκέζ, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στη σειρά «Στην Εντατική» (ER) με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνει, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με την Αστυνομία.
Το τραγικό περιστατικό της συμπλοκής συνέβη όταν οι αστυνομικοί έλαβαν κλήση για το σπίτι της από τον διαχειριστή, ώστε να ελέγξουν την κατάστασή της.
Όταν έφτασαν εκεί, η Μαρκέζ τους σημάδεψε με το πιστόλι που κρατούσε, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά τους.
Πριν από έναν χρόνο, η Μαρκέζ ισχυρίστηκε ότι εξοστρακίστηκε από τη σειρά «Στην Εντατική», λόγω φυλετικών διακρίσεων για τη μεξικάνικη καταγωγή της.
«Βρήκαμε το όπλο που κρατούσε η γυναίκα και αποδείχθηκε ότι ήταν μία ρέπλικα ημιαυτόματου όπλου χειρός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σερίφη.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για την περίεργη αυτή υπόθεση, ώστε να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες οι αστυνομικοί πυροβόλησαν την ηθοποιό της «Εντατικής».


ant1news.gr

Στους 36 βαθμούς o υδράργυρος την Κυριακή

Ιδιαίτερα "ζεστή" αναμένεται να είναι η Κυριακή (02.09.2018), μιας και η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Παρ’ ότι ο Αύγουστος έφυγε ο καιρός συνεχίζει να θυμίζει την «καρδιά» του καλοκαιριού, με το θερμόμετρο να «πιάνει» μέχρι και 36 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια κυρίως ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: Από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: Από 17 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 30 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: αίθριος.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κάιρο, «η πιο μολυσμένη πόλη στη γη», σύμφωνα με έρευνα του Forbes

«Ως την πιο μολυσμένη πόλη στη γη» παρουσιάζει το Κάιρο, μελέτη που παρουσιάστηκε από την ιστοσελίδα του περιοδικού Forbes και διεξήχθη από την εταιρεία The Eco Experts. 
Η μελέτη αναμεταδίδεται από την ιστοσελίδα της αιγυπτιακής «Egypt Independent».
Η μελέτη συγκρίνει τα επίπεδα ρύπανσης σε 48 πόλεις από 24 χώρες, όσον αφορά τον αέρα, το θόρυβο και το φως στην πόλη.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, όπως παρουσιάζεται στον αιγυπτιακό Τύπο, το Κάιρο παρουσιάζει το υψηλότερο συνολικό ποσοστό ρύπανσης, ακολουθούμενο από το Δελχί, το Πεκίνο, τη Μόσχα, την Κωνσταντινούπολη, την Γκουανγκζού, τη Σαγκάη, το Μπουένος Άιρες, το Παρίσι και το Λος Άντζελες.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αιγυπτιακή πρωτεύουσα θεωρείται ως η τρίτη πιο θορυβώδης πόλη στον κόσμο, μετά την Γκουανγκζού και το Δελχί. Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Αιγύπτου, που αναφέρεται στο άρθρο, η ηχορύπανση στην πόλη φτάνει κατά μέσο όρο τα 85 ντεσιμπέλ καθημερινά, που σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα συγκρίνεται -μάλλον κατά υπερβολικό τρόπο- με την ηχορύπανση ενός εργοστασίου.
Στην αντίπερα όχθη, η Ζυρίχη αποδεικνύεται ως η καθαρότερη πόλη του κόσμου, ακολουθούμενη από το Όσλο, το Μόναχο και τη Βιέννη.
Όπως επισημαίνει η αιγυπτιακή «Egypt Independent», «δεν είναι η πρώτη φορά που το Κάιρο κατατάσσεται στις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου. Τον Μάιο του 2018, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθέτησε το Κάιρο στη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των πιο μολυσμένων μεγάλων πόλεων - όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση μελετήθηκε παγκοσμίως μεταξύ 2011 και 2015.
Το 2017, το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων ισχυρίστηκε ότι 40.000 άνθρωποι σε όλη την Αίγυπτο πέθαναν από τη ρύπανση, επισημαίνοντας την απουσία δέντρων στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου ως πρωταρχικού παράγοντα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Παρά ταύτα, δεν παύει, ωστόσο, να αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις στον κόσμο -πράγμα που αποτυπώνεται στον αριθμό των εκατομμυρίων επισκεπτών της κατ' έτος- ίσως και λόγω ακριβώς των ιδιαίτερα φιλόξενων κατοίκων της.
Μια άλλη έκθεση τον Μάρτιο του 2018 από τον Παγκόσμιο Δείκτη Ακοής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Κάιρο είναι σχεδόν η πιο θορυβώδης πόλη στον κόσμο, με την Γκουανγκζού της Κίνας, το Παρίσι, το Πεκίνο και το Δελχί να ακολουθούν.
Τελικά, ως επίλογος, μας μένει το ερώτημα: θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί το Κάιρο χωρίς τους θορύβους του και την πολύβουη αλλά τελείως κοσμοπολίτικη και μοναδική του ατμόσφαιρα;

ΣΥΓΚΡΥΟ !!! Καταργούν τον ...ΕΝΦΙΑ και επιβάλλουν φόρο κατοχής .....κινητής και ακίνητης περιουσίας !!!

Σχέδια που προκαλούν… σύγκρυο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με έναν «φόρο κατοχής περιουσίας», ο οποίος θα αφορά όχι μόνο τα ακίνητα αλλά και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και εκείνων που διαμένουν στο εξωτερικό!
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο και τον συνάδελφο Γιώργο Παλαιτσάκη, αυτό κρύβεται πίσω από την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την επίσπευση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Το σχέδιο φαίνεται να έχει καταρτιστεί εδώ και πολύ καιρό και έχει αποφασιστεί πλέον να υλοποιηθεί το αργότερο έως το 2020. Ο νέος φόρος περιουσίας λοιπόν θα επιβαρύνει όχι μόνο τα κτίσματα, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια, που κατέχουν οι φορολογούμενοι, αλλά και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας που έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Στο «κόλπο» το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού θα υποστηριχθεί από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί εντός των προσεχών 2 ετών και θα περιλαμβάνει πληροφοριακά στοιχεία για όλη την ακίνητη και την κινητή περιουσία που κατέχουν οι Ελληνες φορολογούμενοι.

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί μέσα από το μέτρο αυτό να εισπράττονται κάθε χρόνο έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ, όσα ακριβώς και με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με απληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2020 και την αντικατάστασή του με έναν νέο φόρο που θα επιβάλλεται όχι μόνο στην ακίνητη, αλλά και στην κινητή περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων. Το σχέδιο προβλέπει ότι οι αξίες όλων των ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων κάθε φυσικού προσώπου θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με μία προοδευτική κλίμακα συντελεστών. Από τη συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων θα αφαιρείται ως αφορολόγητο ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο πιθανότατα θα κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη (έγγαμος, άγαμος, με ή χωρίς προστατευόμενα τέκνα).

Τι θα υπάγεται στον νέο αυτό φόρο

– Κατοικίες, κτίρια επαγγελματικής στέγης, αποθήκες και άλλων ειδών κτίσματα, καθώς και οικόπεδα, αγροί, αγροτεμάχια και λοιπές εδαφικές εκτάσεις που κατέχουν οι φορολογούμενοι κατά πλήρη κυριότητα, ψιλή κυριότητα ή επικαρπία.

– Αυτοκίνητα Ι.Χ., μοτοσικλέτες, μηχανάκια, τρίκυκλα, σκάφη αναψυχής ταχύπλοα ή μη, εναέρια μέσα μεταφοράς (αεροπλάνα, ελικόπτερα κ.λπ.).

– Κινητά αντικείμενα μεγάλης συνολικής αξίας, όπως έπιπλα κ.λπ.

– Συμμετοχές των φορολογουμένων σε επιχειρήσεις, καθώς και ορισμένες άλλες επενδυτικές τοποθετήσεις κεφαλαίων τους (π.χ. σε επενδυτικό χρυσό).

Τι θα «τσακώνει» η εφορία

α) τις αντικειμενικές αξίες των δηλωθέντων ακινήτων περιουσιακών στοιχείων,

β) τις αξίες αγοράς των κινητών περιουσιακών στοιχείων. Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα οι αξίες αυτές θα προσδιορίζονται με βάση τις διατάξεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα με συνυπολογισμό και της παλαιότητας. Ανάλογα, δηλαδή, με την παλαιότητα κάθε οχήματος, θα εφαρμόζεται ποσοστιαίος συντελεστής μείωσης της φορολογητέας αξίας. Για τον προσδιορισμό των φορολογητέων αξιών των σκαφών αναψυχής θα χρησιμοποιηθούν στοιχεία και πληροφορίες που θα προέρχονται από την αγορά. Τέλος, για τον προσδιορισμό της αξίας των λοιπών κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως για παράδειγμα τα έπιπλα και ο οικιακός εξοπλισμός μεγάλης αξίας, δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί το αντικειμενικό σύστημα που προβλέπει η νομοθεσία για τη φορολογία κληρονομιών. Δηλαδή ως αξία των λοιπών αυτών περιουσιακών στοιχείων να λαμβάνεται υπόψη ποσό ίσο με το 1/20 του συνόλου της αξίας των ακινήτων, των αυτοκινήτων, των δικύκλων και των σκαφών αναψυχής!

Πηγή πληροφόρησης για τις φορολογικές αρχές ώστε να καταφέρουν να εφαρμόσουν το φιλόδοξο σχέδιο επιβολής του νέου αυτού φόρου θα αποτελέσει, όπως ήδη προαναφέραμε, το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Πρόκειται για μια τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί και θα προστεθεί στις εφαρμογές του συστήματος ΤΑXIS το αργότερο έως τις αρχές του 2020. Σ’ αυτή την ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα συγκεντρωθούν πλήρεις και αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φυσικών και των νομικών προσώπων.

Τι εξαιρείται

Ωστόσο, στο νέο φόρο περιουσίας δεν θα υπόκεινται οι καταθέσεις στις τράπεζες και ίσως κι άλλες μορφές αποταμιεύσεων και επενδύσεων, όπως οι μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, τα μερίδια των αμοιβαίων κεφαλαίων, τα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου. Στο νέο φόρο θα υπόκεινται όμως τα ακίνητα και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι με την επιβολή του νέου αυτού γενικευμένου φόρου περιουσίας θα δοθεί η δυνατότητα μιας δικαιότερης ανακατανομής των φορολογικών βαρών στα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων. Υποστηρίζουν ειδικότερα ότι η επιβολή φόρου και στα κινητά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων, τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους, τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό, συνεπάγεται μια πολύ μεγάλης έκτασης διεύρυνση της φορολογικής βάσης που θα διασφαλίσει την είσπραξη σημαντικού ύψους πρόσθετων εσόδων και θα δημιουργήσει το δημοσιονομικό περιθώριο για την ουσιαστική ελάφρυνση της φορολογίας επί των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

Δεδομένου δηλαδή ότι ο εισπρακτικός στόχος της επιβολής και του νέου αυτού φόρου παραμένει ίδιος με του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή να εισρέουν κάθε χρόνο στα ταμεία του κράτους 2,65 δισ. ευρώ, όποια έσοδα κερδηθούν από το Δημόσιο με την επέκταση της φορολογίας στην κινητή περιουσία θα καλύψουν τις δημοσιονομικές απώλειες από τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία. Κερδισμένοι από την αναδιανομή αυτή θα είναι οι φορολογούμενοι που κατέχουν πολύ μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, η οποία περιορίζεται, συνήθως, σε ένα μόνο σπίτι μικρής ή μεσαίας έκτασης, είτε μονοκατοικία είτε διαμέρισμα.

Για το 2019 η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει και πάλι τον ΕΝΦΙΑ επί, αναπροσαρμοσμένων εκ νέου, αντικειμενικών αξιών ακινήτων και με προσαρμογές στις κλίμακες και τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου, παρόμοιες με αυτές που έγιναν φέτος. Αλλη μία αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών αναμένεται εξάλλου να συμβεί εντός του 2020, ώστε να επέλθει πλήρης εξομοίωσή τους με τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς. Ετσι, κατά την εφαρμογή του νέου φόρου περιουσίας, θα λαμβάνονται υπόψη ως φορολογητέες αξίες ακινήτων περιουσιακών στοιχείων οι πραγματικές τιμές τους.

 eleftherostypos

Ο δήμαρχος Λονδίνου με ....μπικίνι !

Ένα γιγάντιο μπαλόνι που αναπαριστά τον δήμαρχο του Λονδίνου με μπικίνι υψώθηκε κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο

Αντίπαλοι του Εργατικού δημάρχου του Λονδίνου Σαντίκ Καν ύψωσαν σήμερα κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο ένα γιγάντιο μπαλόνι που τον αναπαριστά με μπικίνι, ως απάντηση στο γιγάντιο μπαλόνι που αναπαριστούσε τον Τραμπ ως μωρό και είχε υψωθεί στο ίδιο σημείο τον Ιούλιο.
Στη σημερινή δράση πρωτοστάτησε ο Γιάνι Μπρουέρ, ο οποίος δηλώνει «οπαδός της ελευθερίας της έκφρασης».
Επικριτές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχαν υψώσει ένα μπαλόνι που τον αναπαριστούσε ως την καρικατούρα ενός θυμωμένου μωρού με φουσκωμένα μάγουλα κατά την επίσημη επίσκεψη που ο αμερικανός πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει τον Ιούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Ας φτιάξουμε ένα 'μωρό Καν' και ας δούμε αν η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ισχύει για όλους», έγραψε ο Γιάνι Μπρουέρ σε μια σελίδα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), συγκεντρώνοντας σχεδόν 60.000 στερλίνες (67.000 ευρώ) για το σχέδιό του.
Εξηγεί εκεί τις διαφωνίες του με την πολιτική του δημάρχου του Λονδίνου και καταγγέλλει αύξηση της εγκληματικότητας στη βρετανική πρωτεύουσα.
Το μαγιό που φορά το «μωρό Καν» αποτελεί αναφορά στην απαγόρευση, το 2016, μιας διαφήμισης για προϊόντα αδυνατίσματος στις συγκοινωνίες του Λονδίνου. Η διαφήμιση, η οποία θεωρήθηκε σεξιστική, παρουσίαζε ένα μοντέλο με αδύνατο σώμα που φορούσε ένα κίτρινο μπικίνι και ρωτούσε, «Είναι το σώμα σας έτοιμο για την παραλία;».
Η σημερινή εκδήλωση είχε πάρει την άδεια των αρχών και ο δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε στο ITV: «Αν θέλουν να περάσουν το Σάββατό τους κοιτώντας με να φοράω κίτρινο μπικίνι, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν -- αν και δεν πιστεύω πως μου πάει το κίτρινο».

Διαρρήκτες από την Καλαμάτα συνελήφθησαν για κλοπή όπλου από αστυνομικό

«Καταδρομικές» διαρρήξεις στην Ηλεία, έκανε μία τριμελής σπείρα με τον 32χρονο και τους δύο 19χρονους, αφού πρόλαβε να διαπράξει τέσσερις διαρρήξεις, όπου σε μια εξ αυτών έκλεψε και το όπλο συνταξιούχου αστυνομικού.

Οι αστυνομικοί έχοντας αρκετά στοιχεία, πραγματοποίησαν επιχείρηση στην Καλαμάτα για να «δέσουν» την υπόθεση και να φτάσουν στην εξιχνίαση των τεσσάρων διαρρήξεων.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με αυτούς του Α.Τ. Πηνειού, κατάφεραν να ξεσκεπάσουν τους δράστες των διαρρήξεων που έγιναν στην περιοχή το τελευταίο δεκαήμερο. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς όπου τα πλήρη στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί. Ως πεδίο δράσης είχαν επιλέξει τον Κάμπο της Ηλείας, χτυπώντας στην Κουρούτα, το Παλαιοχώρι και το Αρκούδι.
Συγκεκριμένα οι δράστες στις 17 Αυγούστου, παραβίασαν παράθυρο οικίας ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.040 ευρώ, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Τρεις ημέρες αργότερα στις 20/8, παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα και μια χορτοκοπτική μηχανή.
Στις 22/08 παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κοσμήματα και είδη ένδυσης και υπόδησης.
Τέλος στις 24/08, παραβίασαν πόρτα οικίας ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα πιστόλι, ένα γεμιστήρα, είκοσι τέσσερα φυσίγγια, καθώς και κοσμήματα.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και το Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού, το πρωί της Τρίτης, πραγματοποίησαν επιχείρηση έρευνας στο σπίτι του 32χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αργότερα αποδόθηκαν στους παθόντες.
Οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα και κατάσχεσαν δυο ζευγάρια γάντια και τρία μεταλλικά εργαλεία, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσα τέλεσης των κλοπών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Τι ψήφισαν οι Έλληνες για την κατάργηση της αλλαγής ώρας στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε εχθές πως θα προτείνει να καταργηθεί η εποχική αλλαγή ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από μια δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε εφέτος το καλοκαίρι με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών. 
Εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν διευκρίνισε στη συνέχεια πως η Επιτροπή δεν θα προτείνει να παραμείνει σε ισχύ η θερινή ώρα, αλλά μόνο να καταργηθούν οι δύο αλλαγές ώρας που γίνονται κάθε χρόνο.
Τα κράτη μέλη θα είναι ελεύθερα να παραμείνουν είτε στη θερινή ώρα είτε στη χειμερινή ώρα, αφού αυτό έγκειται στις αρμοδιότητές τους, συνέχισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πάντως ότι περιμένει πως οι συζητήσεις των πρωτευουσών για το ζήτημα αυτό θα οδηγήσουν σε ενιαία θέση.
Η ηλεκτρονική διαβούλευση, που διεξήχθη από τις 4 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου 2018, έλαβε 4,6 εκατομμύρια απαντήσεις από τα 28 κράτη μέλη, τον μεγαλύτερο αριθμό απαντήσεων που έλαβε ποτέ σε οποιαδήποτε δημόσια διαβούλευση της η Επιτροπή. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα το 84% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της λήξης της εξαμηνιαίας αλλαγής ώρας. Πώς ψήφισαν οι Ευρωπαίοι Η ηλεκτρονική έρευνα ζητούσε τις απόψεις των Ευρωπαίων, κυρίως σχετικά με τη συνολική εμπειρία τους όσον αφορά την αλλαγή ή την προτίμησή τους έναντι των κύριων εναλλακτικών λύσεων (δηλαδή διατήρηση του σημερινού συστήματος αμετάβλητου ή κατάργηση του για ολόκληρη την ΕΕ).
Οι δημόσιες διαβουλεύσεις αποτελούν ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί η Επιτροπή για να αξιολογήσει την πολιτική της, παράλληλα με άλλα στοιχεία όπως οι επιστημονικές μελέτες. Τα περισσότερα κράτη μέλη έχουν μια παλιά παράδοση ρυθμίσεων αλλαγής ρολογιού, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από τον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ή από την πετρελαϊκή κρίση στη δεκαετία του ’70. Από τη δεκαετία του 1980, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε σταδιακά νομοθεσία σύμφωνα με την οποία όλα τα κράτη μέλη θα συμφωνούσαν να συντονίσουν την αλλαγή ώρας και να τερματίσουν τα διαφορετικά εθνικά χρονοδιαγράμματα. Από το 1996, όλοι οι Ευρωπαίοι αλλάζουν το ρολόι τους κατά μία ώρα μπροστά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και μία ώρα πίσω την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Σκοπός των κανόνων της ΕΕ δεν ήταν η εναρμόνιση του χρονοδιαγράμματος στην ΕΕ, αλλά η αντιμετώπιση των προβλημάτων, ιδίως για τους τομείς των μεταφορών που προκύπτουν από την ασυντόνιστη εφαρμογή των αλλαγών ρολογιού κατά τη διάρκεια του έτους. Στη διαβούλευση συμμετείχαν όλα τα κράτη με τη Γερμανία να σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής: 3,79% του πληθυσμού. Ψηλά βρέθηκε και η Αυστρία με 2,94% ενώ ακολουθεί το Λουξεμβούργο με 1,78%. Συντριπτικά οι Γερμανοί ψήφισαν να εγκαταλειφθεί το μοτίβο αλλαγής ώρας με ποσοστό που φτάνει στο 84%. Το ρεκόρ αρνητικών ψήφων έδωσαν οι βορειότερες χώρες όπως η Φινλανδία και η Εσθονία. Πώς ψήφισαν οι Έλληνες Σχετικά μικρή ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων καθώς η χώρα μας σημείωσε ποσοστό συμμετοχής 0,34%.
Οι Έλληνες ψήφισαν να διατηρηθεί το μοτίβο αλλαγής ώρας αν και η διαφορά ήταν μικρή. Συγκεκριμένα, το 56% δήλωσε πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί.


Protagon.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Με αυτό το κόλπο με τον ανεμιστήρα δεν θα ξαναδείτε κουνούπι στο σπίτι σας

Μπορεί να σας φανεί πολύ περίεργο αλλά με το κόλπο που ακολουθεί μπορείτε να απαλλαγείτε μέχρι και από 4.000 κουνούπια μέσα σε μια νύχτα.
 Και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανένα χημικό αντικουνουπικό προϊόν.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπουκάλι με ανθρακούχο νερό και έναν καλό ανεμιστήρα δαπέδου.
Ξεκινήστε βάζοντας ένα προστατευτικό πλέγμα στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα εκεί όπου μαζεύει τον αέρα.
Έπειτα τοποθετήστε το μπουκάλι με το ανθρακούχο νερό κοντά στον ανεμιστήρα και ανοίξτε το.
Τα κουνούπια αγαπούν το διοξείδιο του άνθρακα και έλκονται από αυτό.
Βάλτε τον ανεμιστήρα σε λειτουργία. Τα κουνούπια θα πηγαίνουν προς το διοξείδιο του άνθρακα αλλά θα τα παρασύρει ο ανεμιστήρας και θα κολλάνε πάνω στο πλέγμα.
Δείτε στο video που ακολουθεί πώς ακριβώς θα πρέπει να εφαρμόσετε αυτό το κόλπο.

Φίλης: Επιστροφή στην αριστερή κανονικότητα, ή κακό τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην «αριστερή κανονικότητα» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Φίλης με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, προειδοποιώντας, ότι στην αντίθετη περίπτωση, το «πείραμα μετατόπισης στο Κέντρο θα έχει κακό τέλος». 
«Τέτοια πειράματα, με την εξάλειψη της αριστερής ταυτότητας, τη μετατόπιση στο Κέντρο και την επικράτηση αρχηγοκεντρικών μοντέλων, όπου επιχειρήθηκαν (πχ στην Ιταλία) είχαν κακό τέλος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της ένταξης στην κυβέρνηση της κ. Παπακώστα, της κ. Ζορμπά και της κ. Ξενογιαννακοπούλου.
«Η χώρα βγαίνει από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, δεν βγαίνει όμως ακόμη από την κρίση» διαμηνύει δε ο πρώην υπουργός, αποδομώντας το μεταμνημονιακό αφήγημα του πρωθυπουργού ενόψει ΔΕΘ.
Ο κ. Φίλης κάνει λόγο για «μνημονιακές δεσμεύσεις από τις οποίες πρέπει σταδιακά και με ρήξεις να απομακρυνθούμε» και ζητεί να ανανεωθεί ο «αριστερός ριζοσπαστισμός», με ανανέωση του πολιτικού σχεδίου του κυβερνώντος κόμματος και με συμμαχίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.
«Θα διεκδικούμε την εκλογή μας, όχι ως Αριστερά, αλλά ως ένα κόμμα που θα μπορούν να ακουμπήσουν περισσότεροι Έλληνες πολίτες», ανέφερε εξάλλου την Πέμπτη σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Η ανταλλαγή συντρόφων πήρε απρόβλεπτη τροπή στην Κεφαλονιά !

Όταν ο ιδιοκτήτης της βίλας στην Κεφαλονιά συμφωνούσε στα 1.200 ευρώ τη νύχτα με τους πελάτες του, σίγουρα δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν.

Ο κακός χαμός στο νησί, σε μια άκρως πιπεράτη υπόθεση

Το «έλα να δεις» έγινε σε όργιο μεταξύ swingers σε βίλα στην Κεφαλλονιά, αφού μετά τις στιγμές πάθους, πιάστηκαν στα χέρια! Το hot περιστατικό, που έχει διαρρεύσει στο νησί και έγινε το δημοφιλές κουτσομπολιό του καλοκαιριού, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο σε ένα από τα πολυτελή σπίτια που νοικιάζονται σε τουρίστες με μεγάλο πορτοφόλι, λίγο έξω από το Αργοστόλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Espresso», τα τέσσερα ζευγάρια Ελλήνων swingers νοίκιασαν τη βίλα αντί 1.200 ευρώ τη βραδιά, για να μείνουν περίπου μία εβδομάδα και να απολαύσουν τις διακοπές τους. Ταξίδεψαν στο νησί και έμειναν και οι οκτώ μαζί, για να κάνουν ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων.
Οι άντρες από 28 έως 40 ετών και οι γυναίκες από 25 έως 37 ετών έδειχναν να είναι έτοιμοι και έτοιμες για όλα. Μπήκαν μέσα στο αστραφτερό σπίτι που είχε θέα θάλασσα με απίστευτη διάθεση, ανυπόμονοι για αυτό που θα επακολουθούσε. Τα τέσσερα ζευγάρια είχαν φροντίσει να έχουν όλα τα απαραίτητα για να γίνει η διαμονή τους αξέχαστη.
H επεισοδιακή νύχτα των swingers στην Κεφαλονιά
Η ακριβή σαμπάνια έρρεε άφθονη στα κρυστάλλινα κολονάτα ποτήρια και οι πιατέλες είχαν χαβιάρι και φρούτα. Το κακό άρχισε όταν τα ζευγάρια επέστρεψαν στο σπίτι από νυχτερινή διασκέδαση. Ενθουσιασμένοι και έχοντας καταναλώσει μπόλικο αλκοόλ, έβγαλαν τα ρούχα τους και άρχισαν να επιδίδονται σε όργια σε όποιο μέρος του σπιτιού ήθελαν.
Ξαφνικά, μέσα στην ηρεμία της νύχτας, άρχισαν να ακούγονται μέσα από το σπίτι φωνές, ενώ έσπαγαν πράγματα χωρίς σταματημό. Κοντά στο πολυτελές σπίτι βρίσκεται εκείνο ενός τσοπάνη, ο οποίος μένει με τη γυναίκα του.
Το ανδρόγυνο λαχτάρισε μέσα στη μαύρη νύχτα όταν άκουσε τους περίεργους θορύβους και τα ουρλιαχτά και ειδοποίησε αμέσως τον ιδιοκτήτη της βίλας. Οταν εκείνος έφτασε, μπήκε μέσα και κόντεψε να λιποθυμήσει από αυτά που αντίκρισε. Το εσωτερικό της βίλας θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, αφού πιάτα, ποτήρια και διακοσμητικά ήταν σπασμένα και πεταμένα στο πάτωμα. Οι ένοικοι ήταν ολόγυμνοι, βρίζονταν και εκτόξευαν πράγματα ο ένας στον άλλον.
Με τα πολλά, ο ιδιοκτήτης κατάφερε να τους ηρεμήσει και να τους ζητήσει να φύγουν από τη βίλα του, όπως και έκαναν, ψάχνοντας πλέον για άλλη ερωτική φωλιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κεφαλλονίτης που νοίκιαζε τη βίλα του κράτησε τα χρήματα από τουλάχιστον μία διανυκτέρευση, για να πληρώσει τις ζημιές που έκαναν οι θερμόαιμοι swingers, οι οποίοι, εγκαταλείποντας το σπίτι, είχαν το θράσος να κλέψουν και δύο καρπούζια που είχε στην καρότσα του αγροτικού του ο τσοπάνης!


 Espresso

528 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου - 7.000 έως το τέλος του έτους !!!

Για την προσεχή Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 528 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει σε 2.400 μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ το τελευταίο τετράμηνο του 2018 θα τρέξουν 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.  

Οι τράπεζες επιταχύνουν τις πωλήσεις για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και μαζί επιταχύνουν και τις εξώσεις των ιδιοκτητών από εκπλειστηριασμένα ακίνητα
Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 14.500 και έχουν ολοκληρωθεί 7.500 πλειστηριασμοί. Από αυτούς κηρύχθηκαν γόνιμοι 4.500, δηλαδή οι έξι στους δέκα. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί.
Σύντομα το σκηνικό στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα αλλάξει, καθώς ενεργοποιούνται διαδικασίες fast track για επανάληψη των άκαρπων πλειστηριασμών, ενώ εκσυγχρονίζεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα προσομοιάζει με τις ιστοσελίδες των αγγελιών πώλησης ακινήτων, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν φωτογραφίες και περισσότερα χαρακτηριστικά των ακινήτων που θα βγαίνουν στο σφυρί.
Με τις νέες διαδικασίες, τα ακίνητα θα εκποιούνται γρηγορότερα σε νέες μειωμένες τιμές που θα κινούνται πολύ κάτω από τις εμπορικές τιμές. Ο στόχος, προφανής. Να βρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές για να φύγουν από τα χέρια των τραπεζών και του Δημοσίου τα ακίνητα των κόκκινων δανειοληπτών και οφειλετών.
Η νέα διαδικασία προβλέπει ότι εάν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, γίνεται νέος πλειστηριασμός μέσα σε 40 ημέρες και αν στον δεύτερο πλειστηριασμό δεν γίνει και πάλι κατακύρωση, τότε το αρμόδιο δικαστήριο, μετά από σχετική διαδικασία, μπορεί να διατάξει νέο πλειστηριασμό μέσα σε οκτώ εργάσιμες ημέρες (από 30 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς) με την ίδια ή κατώτερη τιμή.
Δηλαδή, ένα ακίνητο μπορεί πλέον να βγει για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό γρηγορότερα εντός 48 ημερών από 70 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς και σε πολύ χαμηλότερη τιμή.
Το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους δανειστές, οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Γαστρεντερίτιδα: Η σωστή διατροφή για ταχύτερη ανάρρωση

Αν έχετε γαστρεντερίτιδα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους διατροφή πρέπει να ακολουθήσετε, προκειμένου όχι μόνο να μην επιδεινώσετε τα συμπτώματα, αλλά και να δείτε τα συμπτώματα να υποχωρούν ταχύτερα. 
Το φαγητό βοηθά στην επένδυση του εντέρου, για να επουλωθεί γρήγορα και επιτρέπει στο σώμα να ανακτήσει την δύναμή του. Αντίθετα, αν δεν τρώτε τίποτα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να παρατείνετε την ταλαιπωρία σας.
Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε γαστρεντερίτιδα, ξεκινήστε με την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τροφής. Στη συνέχεια, αυξήστε σταδιακά τις ποσότητες ανάλογα με τη βελτίωση της κατάστασής σας. Και μην ξεχνάτε να παραμένετε επαρκώς ενυδατωμένοι.
Κατά το πρώτο 24ωρο πρέπει να ενυδατώνετε σταδιακά τον οργανισμό σας με μικρές λήψεις καθαρών υγρών (νερό, τσάι, ζωμό). Προσπαθήστε να μην φάτε τίποτα την πρώτη μέρα και να ξεκινήσετε με πολύ ελαφριά φαγητά (σούπα, φιδές κλπ) από τη 2η μέρα και μετά, πάντα σε μικρές λήψεις (1-2 κουταλιές κάθε 15 λεπτά) για να δείτε πώς θα αντιδράει ο οργανισμός σας.
Μετά από 2 ή 3 ημέρες και εφόσον ξεκουράζεστε και προσέχετε να ενυδατώνεστε καλά και να επανέλθετε αργά και σταδιακά στο φαγητό, τα συμπτώματα (διάρροια, έμετος, πυρετός, μυαλγία) θα υποχωρήσουν, αφού συνήθως η γαστρεντερίτιδα είναι βακτηριακή και όχι ιογενής.
 Τροφές που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να καταναλώνετε αν έχετε γαστρεντερίτιδα:
Ζυμαρικά
Ρύζι
Άπαχο κρέας
Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαγειρεμένο ψάρι
Αυγά
Ορισμένα φρούτα και λαχανικά (μπανάνες, μήλα σχάρες, καλά μαγειρεμένα καρότα)
Δημητριακά χωρίς ζάχαρη
Φρυγανισμένο ψωμί
Γιαούρτι
Τυρί με χαμηλά λιπαρά
Τροφές που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώτε αν έχετε γαστρεντερίτιδα:
Χυμοί φρούτων που περιέχουν πολλή ζάχαρη
Αθλητικά ποτά
Αναψυκτικά και κάθε αεριούχο ποτό
Καφεϊνούχα ποτά
Ζωμοί και κονσέρβες ή συσκευασμένες (έτοιμες) σούπες
Τηγανητά ή τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά (αλλαντικά, πατατάκια, τηγανιτές πατάτες, γλυκά)
Παγωτά, γρανίτες και ζελέ
Ξηροί καρποί, φρούτα σε κονσέρβα με σιρόπι
Δημητριακά με ζάχαρη
Καραμέλα και σοκολάτα
Πολύ πικάντικες τροφές
Γενικά
Αποφύγετε την λήψη αντιδιαρροϊκών φαρμάκων αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη. Οτισδήποτε μπαίνει στο στομάχι, ειδικά τις πρώτες 2 μέρες, θα σας ταλαιπωρεί. Επίσης, αν έχετε επίμονο πυρετό, επισκεφθείτε ένα γιατρό για να δείτε αν πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα. Σε αυτή την περίπτωση και μόνο αν ο γιατρός σας το κρίνει απαραίτητο, μπορεί να σας συνταγογραφήσει μια αντιβιοτική θεραπεία, την οποία και πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα. Είναι όμως πάντα καλό να αποφεύγετε να παίρνετε αντιβιοτικά χωρίς σοβαρή αιτία.

iatropedia

Ούτε μίνι ούτε μάξι -Αυτό είναι το μήκος στις φούστες που φορούν όλες

Οι μίντι φούστες με διαφορετικά και στιλάτα prints ήρθαν για να μείνουν και είναι το αντικείμενο λατρείας των fashionista, οι οποίες τις φορούν με κάθε δυνατό συνδυασμό. Κάθε influencer που μπορούμε να σκεφτούμε έχει φορέσει τη μεταξωτή φούστα του Réalisation, όμως οι Ganni, Rouje, Rixo και Topshop έχουν επίσης δημιουργήσει τις δικές τους midis.
Το καλύτερο σε αυτές τις μίντι φούστες είναι ο ευπροσάρμοστος χαρακτήρας τους. Καλύτερες ακόμα και από ένα sundress, ενώ μπορούν να φορεθούν και το φθινόπωρο με πλεκτά και statement μπότες.
Φυσικά οι αγαπημένες του Instagram έχουν ήδη ξεχωρίσει και εμείς τις εντοπίσαμε για να τις κάνετε δικές σας asap.
Aπό πολυτελή και δροσερά υφάσματα όπως το μετάξι, με βολάν, διακοσμητικά κουμπιά και αποκαλυπτικά σκισίματα που αποθεώνουν τα γυναικεία πόδια.
Όσο για τα print …δεν θα τα βαρεθείτε ποτέ!



bovary.gr

Απλές συμβουλές για να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί για τους περισσότερους μια μετάβαση από τη χαλάρωση του καλοκαιριού και των διακοπών στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται συνήθως και οι διατροφικές μας συνήθειες.
Συνήθως, επειδή οι διακοπές μας αφήνουν «παρακαταθήκη» κάποια παραπάνω κιλά, πρώτο μέλημά μας είναι η απώλεια αυτών. Αυτό είναι σημαντικό να γίνει με σωστό και οργανωμένο τρόπο,, ούτως ώστε και τα κιλά να χαθούν, αλλά και να μην σοκάρουμε τον οργανισμό μας με απότομες και αυστηρές δίαιτες. Ας δούμε λοιπόν κάποια εύκολα και πρακτικά βήματα για να επαναφέρουμε το σώμα και τα κιλά μας με εύκολο και ομαλό τρόπο:
1. Επαναφέρετε τον προγραμματισμό στα γεύματά σας.
Το καλοκαίρι οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί. Σηκωνόμαστε πιο αργά, με αποτέλεσμα να μην τρώμε πρωινό ή να τρώμε ένα καλό πρωινό μέχρι το βράδυ, όπου και μπαίνει το κυρίως γεύμα. Αυτά πρέπει να αλλάξουν.
2. Βάλτε ένα σωστό, ελεγχόμενο και ισορροπημένο πρωινό.
Εντάξτε ένα πιο μικρό (σε σχέση με τις διακοπές) αλλά πλήρες και ισορροπημένο πρωινό στο ημερήσιο διατροφικό σας πλάνο. Αυτό μπορεί να αποτελείται από μία μερίδα γάλακτος ή γιαουρτιού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μία μερίδα προϊόντων δημητριακών ολικής άλεσης και ένα φρούτο. Ή ένα τοστ ολικής άλεσης με τυρί και λαχανικά και ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
3. Έχετε μικρά σνακ ανάμεσα στα βασικά γεύματά σας.
Βάλτε μικρά σνακ στο ημερήσιο διαιτολόγιό σας μεταξύ των κυρίως γευμάτων, υπό μορφή φρούτων, χυμών, γαλακτοκομικών, ανάλατων ξηρών καρπών.
4. Τρώτε το κυρίως γεύμα σας στις σωστές ώρες.
Το βασικό σας γεύμα είναι σημαντικό να είναι το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα και όχι το βράδυ. Να είναι μια μέτρια μερίδα σπιτικού φαγητού και να συνοδεύεται πάντα με μια μεγάλη σαλάτα.
5. Αποφύγετε τα γλυκά.
Πολλές από τις θερμίδες των διακοπών προέρχονται από τα γλυκά ή/και τα παγωτά. Προσπαθήστε να τα περιορίσετε όσο μπορείτε και να τα αντικαταστήσετε με υγιεινές επιλογές όπως τα φρέσκα φρούτα, το γιαούρτι ή ένα παγωτό τύπου σορμπέ.
6. Τρώτε ελαφριά το βράδυ
Μια από τις πιο «κακές» συνήθειες των διακοπών είναι το βραδινό φαγητό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να το περιορίσετε. Μια ελαφριά σαλάτα λαχανικών με λίγο λάδι, μικρή ποσότητα πρωτεΐνης (τυρί, κοτόπουλο, τόνο, αυγό) και μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή μια φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, θα μπορούσαν να είναι κάποιες ελαφριές λύσεις.
7. Περιορίστε το αλκοόλ.
Οι θερμίδες του αλκοόλ, που τους καλοκαιρινούς μήνες ρέει άφθονο, ευθύνονται πολλές φορές σε σημαντικό βαθμό για την αύξηση του βάρους μας. Προσπαθήστε να το περιορίσετε μόνο στα… κοινωνικά, πάντα με μέτρο, όπου και να επιλέγετε ένα-δύο ποτήρια κρασί.

Επίθεση αγνώστων στην οικία του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, Άρη Πορτοσάλτε

 Η Ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό;.."
Την επίθεση στην οικία του από αγνώστους που βανδάλισαν την εξώπορτα της πολυκατοικίας που διαμένει, καταγγέλλει ο δημοσιογράφος του "ΣΚΑΙ", Άρης Πορτοσάλτε.
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε μήνυμα του στο Twitter, "φασιστικές επιθέσεις από τάγματα εφόδου δεχόμαστε εγώ κ η οικογένεια μου τα τελευταία 24ωρα με:
Αναρτήσεις Υπηρεσίας 0,60€ χυδαίου σεξισμού εναντίον της συζύγου μου
Συνεχείς βανδαλισμούς στην πολυκατοικία καθώς κ σε γειτονικές.
Προς Υπ.ΠΡΟΠΟ:
Η Ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό;..".
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης με δική του ανάρτηση στο Twitter, καταδίκασε την επίθεση.
"Η επίθεση των "γνωστών/αγνώστων" έξω από την πόρτα του σπιτιού του @ArisPortosalte αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης σε δημοσιογράφο και ξεκάθαρη απειλή κατά της οικογενείας του. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να επέμβει και η ΕΛΑΣ να τον προστατεύσει και μαζί του την Δημοκρατία", αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης στην ανάρτηση του. 

Σοκ: 55χρονος δάσκαλος παρενοχλούσε ανήλικους μαθητές

Ένας 55χρονος δάσκαλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ζακύνθου και κρατείται στο Α.Τ. Ζακύνθου, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία μετά από καταγγελία γονέων για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο άνδρας κατηγορείται ότι παρενοχλούσε ανήλικα παιδιά εντός και εκτός σχολείου, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν στους γονείς τους και εκείνοι με τη σειρά τους απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα Ζακύνθου.
Ο 55χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν την αστυνομία Ζακύνθου για ανάλογες υποθέσεις, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Συνελήφθη 73χρονος - Κατέγραφε τις ερωτικές του συνευρέσεις με ανήλικες !

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 73χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
 •   99 ψηφιακούς δίσκους
 •   139 ναρκωτικά δισκία και
•    Τρεις κάμερες
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, προέκυψε ότι ο δράστης τα τελευταία έτη στην οικία του, βιντεοσκοπούσε ερωτικές συνευρέσεις με γυναίκες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δυο γυναίκες, οι οποίες ήταν ανήλικες όταν είχαν τελεστεί οι πράξεις.
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνεχίζονται οι έρευνες στα κατασχεθέντα πειστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο δράστης είχε διαπράξει και άλλες πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας.
 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα σε εκείνες τις γυναίκες που πήγαινε σπίτι του ήταν ακόμα και ανήλικες.
 Όλα τα παραπάνω φυσικά εξετάζονται προσεκτικά από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας προκειμένου να διαλευκάνουν πλήρως και στο πραγματικό της "μέγεθος" την υπόθεση.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας έφτασαν στα ίχνη του μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών αλλά και την στενή παρακολούθηση του 73χρονου.
 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ΕΡΕΥΝΑ - Τονική ακινησία: Γιατί τα θύματα βιασμού δεν αντιστέκονται;

Τα στοιχεία της έρευνας καταρρίπτουν πολλές πεποιθήσεις

Τα θύματα που έχουν υποστεί σeξουαλική κακοποιήση, πολλές φορές στη διάρκεια της ανάκρισης, αλλά και στο δικαστήριο δέχονται την εξωφρενική ερώτηση γιατί δεν αντέδρασαν την ώρα της κακοποίησης. Έχει καταγραφεί σε υπόθεση ακόμα και αθώωση του κατηγορουμένου, επειδή το θύμα δεν αντέδρασε και οι δικαστές, έκριναν ότι είχε τη συγκατάθεσή της.
Η Κλινική για Θύματα Βιασμού στην Στοκχόλμη, πραγματοποίησε μια έρευνα με μεγάλο δείγμα κακοποιημενων γυναικών, με σημαντική λεπτομέρεια που παίζει σπουδαίο ρόλο στην έρευνα, ότι τα θύματα ερωτήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την κακοποίηση, πριν προλάβει ο εγκέφαλος και σβήσει ή αλλάξει κάποιες μνήμες.
Το αποτέλεσμα εξηγεί το φαινόμενο που πολλά θύματα δεν αντιδρούν την ώρα της επίθεσης. Είχε παρατηρηθεί και στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν στρατιώτες δεχόμενοι επίθεση, λόγω του φρικιαστικού θεάματος που αντίκριζαν, δεν αντιδρούσαν, ούτε αμύνονταν.
Το ίδιο συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο όπου το θήραμα, όταν καταλάβει ότι δεν έχει κάποιο αμυντικό μηχανισμό για να βοηθηθεί, απλά παραδίδεται. Με λίγα λόγια το κορμί του θύματος που δέχεται την επίθεση παραλύει, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί ούτε καν να παράγει ήχο. 
Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι όσες γυναίκες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν, υποφέρουν από μετατραυματική κατάθλιψη και κατηγορούν τον ευατό τους.
Αυτή η έρευνα θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω ψυχολογική βοήθεια στα κακοποιημένα άτομα, καθώς και σε δικαστικές πλάνες του παρελθόντος.

Ηλεία: Απατεώνες παρίσταναν τους εμπόρους ελαιολάδου - Απέσπασαν μισό τόνο απο 54χρονο

Από τους αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως σχηματίστηκε
δικογραφία για απάτη σε βάρος δυο ανδρών, ηλικίας 25 και 27
ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, πριν από έξι μήνες,
προσποιούμενοι τους εμπόρους ελαιόλαδου, απέσπασαν από 54χρονο αλλοδαπό,
550 λίτρα ελαιόλαδο, συνολικής αξίας 2.200 ευρώ.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΕ λαμπρότητα εορτάστηκε στο εκκλησάκι αφιερωμένο στην Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, στο περίβολο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας παρουσία αρχών της πόλης, δημότες μαζί με εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χοροστατούτος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ πριν την λιτάνευση έγινε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των μεγάλων ευεργετών,
δωρητών και ανακαινιστών του τοπικού Νοσοκομείου που λειτουργεί με μεγάλες δωρεές. Στην συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας εντός του προαυλίου και του ιδρύματος, με απόληξη τον ναό στο χώρο του νοσοκομείου όπου έγινε η Απόλυσις. Ευχές σε όλους με αφορμή την έναρξη από 1η του μήνα του νέου εκκλησιαστικού έτους αλλά και την μεγάλη γιορτή έδωσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας ο οποίος κατέληξε με την ευχή για το αγαθό της υγείας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...
Ο Διοικητής του ιδρύματος Παναγιώτης Μπασιάκος σε δηλώσεις του ευχήθηκε χρόνια πολλά στους κατοίκους της Κυπαρισσίας, στο προσωπικό του νοσοκομείου, "τιμώντας την εορτή κατάθεση της Τιμίας ζώνης, αλλά αξίζει πάνω από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δωρητές που μνημονεύτηκαν για την ίδρυση, την συμβολή του και λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά ιδιαίτερα το μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν την μάχη να υπηρετήσουν τον πολίτη" καταλήγοντας ότι "θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό ενισχύοντας όλες τις υπηρεσίες προς όφελος του λαού της περιοχής". 
Στις εκδηλώσεις εκ μέρους του Δήμου ήταν παρών ο Αντιδήμαρχος Γ. Μερκούρης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. κα Στ. Αλεξοπούλου, ο σύμβουλος κ. Κανελλόπουλος, ο διοικητικός διευθυντής κ. Θεόδ.Ντέντες, ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αρχής Γ. Μπακούρος, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου κ. Σεκλός και φορείς με λαό της περιοχής. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 
ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
 
Η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, απομένει για να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την ανακήρυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου σε προστατευόμενη ζώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» την Παρασκευή 31/8 , οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας παρέδωσαν πριν από μερικές ημέρες το τελικό κείμενο στον υπουργό Γ. Σταθάκη και τον αναπλ. υπουργό Σωκρ. Φάμελλο. Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας ΦΩΝΗ από τις 5 Ιουνίου 2018 ότι...τα μαντάτα δεν είναι τόσο ευχάριστα για τους περιορισμούς που θέτει το Προεδρικό διάταγμα στα 20 στρέμματα, αλλά οι εξαιρέσεις θα είναι ελάχιστες για οικοδόμηση σε ορισμένες μόνο περιοχές στα 10 στρέμματα.
ΟΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝ...ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ
 Ο ανασχηματισμός δεν επηρέασε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς τόσο ο κ. Σταθάκης όσο και ο κ. Φάμελλος αξιολογήθηκαν θετικά από τον πρωθυπουργό και παρέμειναν στις θέσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπει και οι 2 υπουργικές υπογραφές και ότι πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο να υπογράψει και ο κ.Παυλόπουλος, ώστε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό σχέδιο του Διατάγματος έχει λάβει υπόψη του –ως έναν βαθμό- τις εισηγήσεις των αυτοδιοικητικών της Ηλείας για το όριο αρτιότητας στη δόμηση των κατοικιών όπως υποστηρίζει η Ηλειακή εφημερίδα. Η γενική ρύθμιση προβλέπει τη διατήρησή τους στα 20 στρέμματα, σύμφωνα με την αρχική υπόδειξη του Συμβουλίου της Επικρατείας, ωστόσο θα υπάρχει ρητά διατυπωμένη διάταξη εξαίρεσης ορισμένων περιοχών, όπου το όριο θα πέφτει στα δέκα στρέμματα, για να μην αποκλείσει την πλειονότητα των μικροϊδιοκτητών από την οικοδόμηση κατοικίας. Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ορίου στα 10 στρέμματα ήταν η σημαντικότερη ένσταση των αιρετών Μεσσηνίας-Ηλείας, λόγω πολυτεμαχισμού του κλήρου στην περιοχή και λίγοι κάτοικοι έχουν στην ιδιοκτησία τους 20 στρέμματα για να μπορούν να χτίσουν. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΚΓΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΛΟΓΟ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
 
Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλογο τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Γιόλακα, της Ε.Ο. Φιλιατρών – Γαργαλιάνων.
Από την σύγκρουση το άτυχο ζώο βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός του οδηγού, με το όχημα να υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.
Οι τοπικές αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες για το συμβάν, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ζώου σύμφωνα με πληροφορίες όπως απεικονίζεται και σε φωτογραφία του filiatranet.

Ο λογαριασμός στην ταβέρνα έκρυβε εκπλήξεις – Το γιαούρτι με το μέλι δεν κόστιζε όσο νόμιζαν

Ένα μικρό εγκεφαλικό πρέπει να έπαθαν οι πελάτες ταβέρνας στην Κύπρο όταν ζήτησαν και έλαβαν τον λογαριασμό. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να φανταστούν το ποσό που κλήθηκαν να πληρώσουν.
Σε πολλούς από εμάς θα έχει τύχει να μας χρεώσουν περισσότερο από ότι αρχικά υπολογίζαμε, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πελάτες θα έπρεπε να πάρουν… δάνειο για να πληρώσουν!
Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, το σύνολο της απόδειξης ξεπερνούσε τα 6.000 ευρώ!
απόδειξηΠροφανώς από λάθος κατά την εκτύπωση της παραγγελίας, ξέφυγαν μερικά μηδενικά, και το γιαούρτι με το μέλι χρεώθηκε 6.002 ευρώ!


sigmalive.com

Μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών καταστρέφουν οι αγριόχοιροι στη Φθιώτιδα

Ολική καταστροφή αρκετών χιλιάδων στρεμμάτων..

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στο οροπέδιο Δομοκού καθώς και στις ευρύτερες περιοχές της Φθιώτιδας έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού του αγριόχοιρου. 
«Πρόκειται για ολική καταστροφή αρκετών χιλιάδων στρεμμάτων» αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και συμπληρώνουν «κάτι πρέπει να γίνει άμεσα για να σταματήσει αυτή η κατάσταση».
Χωράφια καλαμποκιού καθώς και ηλίανθου έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από την κατάβαση των αγριόχοιρων από ορεινές σε πεδινές περιοχές, με τους αγρότες να βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι, αυξάνοντας παράλληλα τα έξοδά τους. Οι ίδιοι δηλώνουν απελπισμένοι και εμφανίζονται απογοητευμένοι, καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά «κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς» και ζητούν να βρεθεί ένας τρόπος αποζημίωσης των καταστροφών από τον ΕΛΓΑ.
Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ενώ έχει υπογραφεί από τις αρχές Αυγούστου από το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας η απόφαση που επιτρέπει τη θήρευση μεγαλύτερου αριθμού αγριόχοιρων κατά την κυνηγητική περίοδο, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί το ΦΕΚ που θα επικυρώσει αυτή την απόφαση.
Ωστόσο, η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στις καλλιέργειες. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος τόσο για τα οχήματα όσο και για τους επιβαίνοντες που κινούνται στην περιοχή, ειδικά κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.
Δεν είναι λίγα τα τροχαία που έχουν σημειωθεί στην περιοχή με αποτέλεσμα υλικές ζημιές χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με το Δασαρχείο της Λαμίας η όλη κατάσταση είναι γνωστή εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια και οι καταγγελίες που έχουν γίνει δεν αφορούν μόνο το οροπέδιο Δομοκού, αλλά και άλλες περιοχές της Φθιώτιδας.
Μάλιστα, σημειώνεται πως στη μέση της περσινής κυνηγετικής περιόδου, είχε βγει απόφαση από το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας που αυξάνει την κάρπωση των κυνηγών, από έξι αγριόχοιρους σε δέκα. Ωστόσο, το πρόβλημα δε λύθηκε και ειδικά τη φετινή χρονιά έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερο.
Το πρόβλημα με τα αγριόχοιρους είναι γνωστό και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο και αναζητεί λύσεις για το πρόβλημα.
Σύμφωνα με ειδικούς, το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει από τον υβριδισμό. Πρόκειται για το ζευγάρωμα του αγριόχοιρου με τα ημίαιμα (σ.σ. χοίροι ελευθέρας βοσκής) που έχει ως αποτέλεσμα οι ετήσιες γέννες των «υβριδικών» αγριόχοιρων από δυο που είναι κανονικά να ανέρχονται συχνά σε τρεις, ενώ η κάθε γέννα αντί για έξι που είναι συνήθως τα νεογνά, να φτάνουν τα οκτώ και πολλές φορές και τα 10, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό πληθυσμό με ραγδαίους ρυθμούς.

Θ. Παπακώστας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου