6.10.18

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων

Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018, που ξεκινούν στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, είναι αφιερωμένο το doodle της Google. Γιατί θερινοί αγώνες τέτοια εποχή; Γιατί αυτή την εποχή στο νότιο ημισφαίριο (άρα και στην Αργεντινή) είναι αρχές καλοκαιριού. 
Στόχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που είναι συνδιοργανώτρια είναι νέοι και νέες απ’ όλο τον κόσμο, ηλικίας 15-18 ετών, που σε λίγα χρόνια θα «λάμπουν» στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, να βρεθούν σε μια μεγάλη - παγκόσμια διοργάνωση.  

Θα λάβουν μέρος έως 18 Οκτωβρίου περισσότερες από 200 χώρες με αθλητές.

Η Ελλάδα μετέχει με 14 αθλητές και 19 αθλήτριες.
-Στο στίβο: Δόση, Φιάσκα, Καλογεράκης, Καρύδη, Κεσσίδη, Κοσμίδου, Σάντας, Σπύρου, Ζιώγας, Κελεπούρης, Καμαρινός, Ιωαννίδου, Τζένγκο
-Στην κολύμβηση: Γεωργακόπουλος, Κοντογεώργου, Παυλοπούλου, Θώμογλου
-Στο Τεκβοντό: Σοφοτάσιος, Ιωάννου, Τζέλη
-Στην κωπηλασία: Μπούρμπου, Κυρίδου, Καράκογλου
-Στην ιστιοπλοΐα: Δίβαρη, Καλπογιαννάκης
-Στην άρση βαρών: Γαλιατσάτος, Καρδαρά
-Στην ενόργανη γυμναστική: Κατσάλη
-Στις καταδύσεις: Μόλβαλης
-Στο καράτε: Κυδωνάκη
-Στη ρυθμική γυμναστική: Μαγοπούλου
-Στο πινγκ – πόνγκ:  Σγουρόπουλος
-Στο τραμπολίνο: Σακελλαρίδου

Στον 67χρονο αγνοούμενο από το Μαντούδι ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στη Βλαχιά Εύβοιας

Στον 67χρονο ο οποίος αγνοούνταν από τις 30 Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή Μαντουδίου Ευβοίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ανήκει η σορός άνδρα που εντοπίστηκε τις μεσημβρινές ώρες της 04/10/2018 στη θαλάσσια περιοχή Βλαχιάς Ευβοίας, σε βραχώδη περιοχή επί της ακτογραμμής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας η σορός ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο εξέτασης κληρονομικής συμβατότητας (DNA) .
Εξακολουθεί να αγνοείται η σύζυγος του 67χρονου.

Απόπειρα αυτοκτονίας ανήλικης στην Κρήτη: Ο νεανικός έρωτας μετατράπηκε σε… εκβιασμό

Μία περίεργη υπόθεση ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου μετά από καταγγελία μίας οικογένειας ότι η κόρη της έπεσε θύμα… εκβιασμού από πρώην φίλο της με την ίδια να επιχειρεί να βάλει τέλος στην ζωή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χθες οι γονείς μίας 16χρονης κοπέλας πέρασαν το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος χωριού της ενδοχώρας και προχώρησαν σε μία καταγγελία σε βάρος ενός 28χρονος που ζει στην Θεσσαλονίκη.
Ο έρωτας που μετατράπηκε σε… εκβιασμό
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η 16χρονη ερωτεύτηκε τον 28χρονο και αποφάσισε να φύγει από το σπίτι της και να πάει να τον βρει στην Θεσσαλονίκη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το παράνομο αυτό ζευγάρι – όντας εκείνη ανήλικη – δεν τα πήγαινε καλά με αποτέλεσμα πολλές φορές η σχέση να διακόπτεται.
Τα σοβαρά προβλήματα ξεκίνησαν την τελευταία φορά που η κοπέλα αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτή τη σχέση.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο 28χρονος άρχισε να την απειλεί και να την εκβιάζει. Μάλιστα, της έλεγε πως αν δεν της δώσει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό τότε εκείνος θα δημοσιεύσει στο facebook γυμνές φωτογραφίες της.
Πήρε χάπια για να βάλει τέλος στην ζωή της
Η 16χρονη υπέκυψε την πρώτη φορά και του έστειλα τα χρήματα ωστόσο ο 28χρονος συνέχισε τους εκβιασμούς. Τότε, εκείνη δεν άντεξε και αποπειράθηκε να βάλει τέλος στην ζωή της καταναλώνοντας ποσότητα χαπιών.
Ευτυχώς η κίνησή της έγινε αντιληπτή από τους γονείς της που την «πρόλαβαν» και την μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η 16χρονη τότε εξιστόρησε στους γονείς της τι ακριβώς είχε συμβεί με αποτέλεσμα να πάνε στην αστυνομία και να καταγγείλουν το περιστατικό.
Αναζητούν τον 28χρονο
Οι αρχές του Ηρακλείου έχουν ήδη δώσει σήμα στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τον 28χρονο.
Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους αστυνομικούς να αναζητούν τον φερόμενο ως εκβιαστή.

 cretapost.gr

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ που αφορούν την Τριφυλία απασχόλησαν το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, καθώς εκτός από την έντονη κριτική προς την Δημοτική αρχή για έργα υποδομών, τα περισσότερα παράπονα αφορούσαν την δημοτική και αγροτική οδοποιία.
Σε ότι αφορά τα κυριότερα θέματα επανήλθε ξανά-εντελώς προεκλογικά- η έγκριση αποδοχής των όρων από το πράσινο ταμείο του έργου για την Ανάπλαση της Άνω πόλης με την ολοκλήρωση των μελετών, όπου στο σχετικό κωδικό περιέχεται το ποσό των 30.000 ευρώ για το 2018. Τέθηκε επίσης το θέμα των πρωτοκόλλων παραλαβής για την βελτίωση αθλητικού κέντρου στο Αγρίλι Φιλιατρών, η παραχώρηση θέσεων για το πανηγύρι των Γαργαλιάνων, αλλά και η επιτροπή παρακολούθησης για την παραχώρηση θέσεων στην κυριακάτικη αγορά του Κοπανακίου.
Ενδιαφέρον είχαν τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης όπου βγήκαν ειδήσεις. Πιο αναλυτικά το Σώμα πήρε ομόφωνη απόφαση για την ίδρυση παραρτήματος Κτηματολογικού γραφείου στη Τριφυλία για να διευκολύνει τους πολίτες στην κατάρτιση κτηματολογίου, με έδρα την Κυπαρισσία. Επίσης έγινε τυπικά η τροποποίηση απόφασης που αφορά την πλήρωση των 11 θέσεων των δικαιωμένων συμβασιούχων για προσωποπαγείς θέσεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου στο Δήμου που θα καλύψουν διοικητικές θέσεις στο Δήμο. 
Ενδιαφέρον πάντως έχει το γεγονός ότι απόφαση του Δήμου είναι η προμήθεια φωτιστικών σωμάτων για κάλυψη αναγκών σε κοινοτικά διαμερίσματα, ενώ στο Σώμα τέθηκε η μεγάλη καθυστέρηση με το έργο ηλεκτροφωτισμού κοντά στις εργατικές κατοικίες της Κυπαρισσίας. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

               ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στον Ιερό Ναό Γενεσίου τη Θεοτόκου για τον τιμώμενο πολιούχο των Γαργαλιάνων καθώς την Πέμπτη το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης με την συμμετοχή των αρχών, αιρετών και φορέων αλλά κυρίως των πιστών που ήρθαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις της περιοχής.
Το ίδιο πρωί ολοκληρώθηκε η Θεία Λειτουργία και με πομπή ακολούθησε  λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους της τριφυλιακής πόλης, με προορισμό την κεντρική
πλατεία, όπου έγιναν δεήσεις παρουσία πλήθους πιστών. Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος των κατοίκων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ρνώ ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκό και αναψυκτικό στους επίσημους προσκεκλημένους στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Γαργαλιάνων όπου οι αρχές αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές. Στις εκδηλώσεις εκτός από το Δήμαρχο κ. Κατσίβελα, έδωσαν το παρών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Τριφυλίας Στάθης Ανδρινόπουλος και πλήθος κόσμου. 
Γ.ΜΠ.

ΒΙΝΤΕΟ - Μαρία Μενούνος: Παντρεύτηκε τον καλό της στον Άκοβο

Η Μαρία Μενούνος παντρεύτηκε στο χωριό του πατέρα της, το Άκοβο Αρκαδίας, τον εκλεκτό της καρδιάς της, Κέβιν Αντεργκάρο.

Η Μαρία Μενούνος φόρεσε νυφικό που σχεδίασε η Σήλια Κριθαριώτη και πήγε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου με άμαξα. Μάλιστα, άφησε τον γαμπρό να περιμένει 1,5 ώρα!

Το γαμήλιο γλέντι έχει στηθεί στην αυλή του σχολείου του χωριού. Στα τραπέζια δεσπόζουν συνθέσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν τα λεμόνια, ενώ στα πιάτα έχουν τοποθετηθεί αναμνηστικά σουπλά με τα ονόματα του ζευγαριού και την ημερομηνία του γάμου σε πλαίσιο με φύλλα ελιάς.

Το μενού είναι του Δημήτρη Σκαρμούτσου και έχει έντονο άρωμα Ελλάδας με έντονες πινελιές από την τοπική κουζίνα διαφόρων περιοχών και εντονότερες από την Κρήτη.

Η Μαρία Μενούνος πριν τον γάμο της δημοσίευσε στα social media στιγμιότυπα από την προετοιμασία, στα οποία διακρίνονται και οι γονείς της να χορεύουν στην πλατεία του χωριού.

Η νύφη Μαρία είναι χαλαρή και χαμογελαστή ενώ σε βίντεο τραγουδά το «σε θέλω, με θέλεις».

«Πάντα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να κάνω τον γάμο μας εδώ. Η Ελλάδα σημαίνει τόσα πολλά για εμάς. Το ίδιο και το χωριό μας. Είναι οι ρίζες μας. Είμαι παραπάνω από ευγνώμων για όλους μας τους φίλους. Νιώθω ότι είμαι η πιο τυχερή γυναίκα του κόσμου. Έχω τον καλύτερο σύζυγο, την καλύτερη οικογένεια. Τίποτα δεν είναι τέλειο και τίποτα χωρίς προβλήματα. Αλλά είμαι τόσο ευλογημένη και ευτυχισμένη σήμερα που θα κάνουμε αυτόν τον εκπληκτικό γάμο σε αυτό το πανέμορφο χωριό. Είναι τόσο ήσυχα και όμορφα εδώ», είπε φανερά συγκινημένη η παρουσιάστρια.



Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARIA MENOUNOS (@mariamenounos) στις

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ !!!Αν πάτε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με τις Βρυξέλλες βάζει η Ρώμη, με αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της Λέγκας και του Κινήματος Πέντε Αστέρων.
Μάλιστα, από τα «στρατόπεδα» της ΕΕ και της ιταλικής κυβέρνησης έγιναν αναφορές και στο ζήτημα της διαχείρισης της ελληνικής κρίσης. 

«Αν προσπαθήσετε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή» προειδοποίησε την Παρασκευή ο βουλευτής και οικονομολόγος Κλαούντιο Μπόργκι, στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, και υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Λέγκας.

Ο Μπόργκι επέκρινε τους λάθους χειρισμούς στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι «κάθε απόπειρα να κάνουν το ίδιο στην Ιταλία θα προκαλούσε παγκόσμια πρόβλημα».

Ο ιταλός βουλευτής δήλωσε ότι το ανακύπτον χάος θα είναι «χίλιες φορές χειρότερο» από αυτό που σημειώθηκε  όταν «τα αφεντικά της Ευρώπης» υιοθέτησαν μια σκληρή πολιτική λιτότητας έναντι της Ελλάδας το 2010.

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο απείλησε ότι «αυτή εδώ η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες που θα γίνουν ευρωεκλογές, σαν τον πολιτικό σεισμό που συνέβη στις εκλογές της 4ης Μάρτιου στην Ιταλία θα γίνει πολιτικός σεισμός στις ευρωεκλογές του Μαΐου».

«Οι προβλέψεις δεν γίνονται υποθετικά. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα», τόνισε νωρίτερα από το Μιλάνο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Ματέο Σαλβίνι συνέχισε τον «πόλεμο λέξεων» με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τον για την «καταστροφή της Ευρώπης».

Την Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βαλντις  Ντομπρόβσκις απέστειλαν επιστολή στον ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, με την οποία  εξέφρασαν φόβους για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας.

Την ιδία ώρα, σε συνέντευξή του σε αυστριακές εφημερίδες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος μιας δεύτερης Ελλάδας για την Ευρώπη τόνισε ότι «αν έλεγα κάτι τέτοιο οι Ιταλοί θα αναστατώνονταν ξανά... Δεν συγκρίνω την  Ελλάδα με την Ιταλία, πρόσθεσε, πάρα τα υψηλή επίπεδα χρέους και το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου έφτασε την Παρασκευή στο 3,43% με άνοδο 0,76%.


skai

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ...ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ

ΟΜΑΔΙΚΑ πυρά δέχθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και η Δημοτική αρχή από την ελάσσονα αντιπολίτευση για τις τοποθετήσεις περί έργων που έρχονται και..επανέρχονται ενώ την κατάσταση στα κοινοτικά διαμερίσματα είχαν θίξει στο Δ.Σ. μέχρι οι συμβασιούχοι! 
Με αφορμή την συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση για το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου που υπερψηφίστηκε-παρά τις πολιτικές κορώνες με άδειασμα κατά της περιφέρειας Πελοποννήσου-μια αποστροφή του λόγου προκάλεσε πολιτική θύελλα. Καθυστερημένος όντως ερχόμενος στην αίθουσα ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος τόνισε ότι "φυσικά και θα έρθει δεύτερη φορά, μπορεί να έρθει και τρίτη (εννοεί το θέμα του αλιευτικού), όπως κι όλα τα θέματα έρχονται και δεύτερη φορά, έρχονται και τρίτη. Γιατί είμαστε οκτώ μήνες πριν από τις εκλογές γιατί όλα τα θέματα «πρέπει» να ξανάρχονται και να συντηρούνται..". 
ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 
Η επικεφαλής της ριζοσπαστικής κίνησης κα Γιάννα Μαραβελή για την "λογική του κ. Τσίγγανου"  είπε ότι "αποτελεί κυνική ομολογία θα μου επιτρέψετε να πω, γιατί θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο να έρχεται στο Σώμα αντιδήμαρχος ότι τα ίδια έργα είναι λογικό να έρχονται και να ξανάρχονται, επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο" για να προσθέσει ότι "δηλαδή τότε δικαίως ρωτάμε γιατί καθυστερούν τα stage, μήπως για να γίνουν οι προσλήψεις προεκλογικά και να το καρπωθείτε" . Απαντώντας στον κ. Τσίγγανο δήλωσε ότι "όποια ένταση δεν υπάρχει για άλλο λόγο πέρα του γεγονότος ότι δεν πήραμε σαφή απάντηση (για το αλιευτικό), αυτό που έχω να πω είναι ότι η περιφερειακή αρχή εμπαίζει τον Δήμο Τριφυλίας, ο Δήμος δέχεται τον εμπαιγμό από την περιφέρεια και το χειρότερο είναι αυτός ο εμπαιγμός μετακιλύεται στους κατοίκους". 
Ο ΕΝΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ...ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΧΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ
Ο κ. Σαράντος Κουκούμης τόνισε (απαντώντας στην πλειοψηφία) ότι "η Δημοτική αρχή με τον αντιδήμαρχο θέλουν να κουνήσουν κάποιες χάντρες στους ιθαγενείς για να πάρουν πάλι τα ψηφαλάκια, αλλά πολύ φοβάμαι ότι κι αυτό το έργο (αλιευτικό) θα έχει την ίδια τύχη με το Γαργαλιάνοι-Βάλτα καθώς έρχονται από το Δήμο με προχειρότητα όπως πάντα και θα επανέλθουν με άλλες δικαιολογίες" για να υπογραμμίσει ότι "περιφέρεια και Δήμος πρέπει να δώσουν προτεραιότητες για τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος με πόρους που αλλάζουν στη πορεία λες και τα χρήματα είναι μαρουλόφυλλα τελικά".
Νωρίτερα πάντως με αφορμή το θέμα της καθαριότητας η εκπρόσωπος των συμβασιούχων- παρατασιούχων στην καθαριότητα δήλωνε ότι "τα χωριά βρωμάνε και δεν είναι μόνο τα αστικά κέντρα που θέλουν αποκομιδή των σκουπιδιών". Το θέμα της καθαριότητας πάντως έχουν θίξει αρκετές φορές και σύμβουλοι της συμπολίτευσης τόσο για παραλιακές ή τουριστικές περιοχές όσο και στα μηχανήματα καθώς δεν έχουν προστεθεί νέα καινούργια απορριμματοφόρα στο στόλο του Δήμου. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ
Στις 2 Σεπτεμβρίου 2018 στην Άνω Πόλη , Πλατεία Πλατάνου δίπλα από το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζετε ο Σύλλογος, πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας η οποία συνεδρίασε με τα εξής θέματα:
  • Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. (διοικητικός– οικονομικός)Συζήτηση για την πορεία του Συλλόγου και θέματα που αφορούν  την Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας.
  • Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
  • Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και εξελεγκτικής επιτροπής.
Κατόπιν από την συζήτηση των παραπάνω θεμάτων και κυρίως των προβλημάτων λειτουργίας της Άνω Πόλης, και μετά από διαλογική συζήτηση και την διάθεση συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Πόλης για την λύση των προβλημάτων καθημερινότητας αλλά και για την περαιτέρω προώθηση και προβολή της Άνω Πόλης, διενεργήθηκαν οι εκλογές εν συνεχεία συγκλήθηκε στις 12/09/2018 το Δ.Σ. όπου απ’ την διαδικασία προέκυψε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία έχει ως εξής:
  • Πρόεδρος   Ιωάννης Σταθόπουλος
  • Αντιπρόεδρος   Αιμιλία Μπινίσκου
  • Γραμματέας   Σοφία Διώτη    
  • Ταμίας   Κών/νος Βλαχούλης    
  • Μέλος    Κών/νος Κωνσταντόπουλος    
  • Μέλος    Κική Κατσικάρη   
  • Μέλος    Βασίλειος Παναγόπουλος   
  • Αναπληρωματικά Μέλη
  • Ηλίας Γιαννόπουλος
  • Άγγελος Χριστόπουλος
  • Δήμητρα Χριστοδούλου

Και όλα κυλούν σαν να μην έγινε τίποτα.

Με το πέρας της αυτοδιοικητικής πενταετίας και φτάνοντας σχεδόν επτά μήνες πριν τις εκλογές στο δήμο Τριφυλίας, φαίνεται σαν άλλη Παρασκευή και 13 φαντάσματα να τριγυρνούν μυρίζοντας κάλπες και ψήφους.
Δυστυχώς κατοικούμε σε έναν  παραμελημένο δήμο, που η τοπική αρχή δε συνέβαλε στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά δεν παρουσίασε και κάποιο έργο - τομή για τα δεδομένα του Δήμου μας.
Δεν προβληματιζόμαστε όμως μόνο γι'αυτό.
Στην απραξία αυτή συνέβαλε και σε μεγάλο βαθμό η μείζων αντιπολίτευση που πραγματικά δεν ήταν πουθενά όλη αυτή την πενταετία.
Αντίθετα για να θυμόμαστε και ως κάτοικοι αυτού του τόπου, διότι εύκολα ξεχνάμε, η αντιπολίτευση του δήμου μας πέταξε στα σκουπίδια την μοναδική φορά που θα μπορούσε να μπλοκάρει ψήφισμα της πλειοψηφίας συναινόντας με τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Περνώντας λοιπόν ο καιρός παρατηρούμε σιγά σιγά ο καθένας να μπαίνει πάλι στο ρόλο του σαν καλοκουρδισμένος κομπάρσος και επτά μήνες πριν τις εκλογές να αρχίζει η αντιπολίτευση στα ΜΜΕ.
Εύλογα λοιπόν δημιουργείται η απορία αν στέκουν όλα αυτά σωστά στη νοημοσύνη του κάθε συμπολίτη μας.
Η νοοτροπία του τόπου μας πρέπει να ξεπεράσει λοιπόν γραμμές και παλαιοκομματικά παιχνίδια, πρέπει να αφήσει πίσω της τα δίπολα αριστεράς και δεξιάς και να ρίξει το βάρος στο συμφέρον του τόπου.
Μέσα σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης προτρέπω τον κάθε συμπολίτη να σηκώσει το κεφάλι ψηλά να κάνει ουσιαστικές επιλογές για τον τόπο του και να σχηματίσει άποψη.
Ένα μαζικό restart είναι αυτό που χρειαζόμαστε γιατί τα αξιώματα δεν είναι μόνο για να προφέρονται αλλά και για να λειτουργούν στην πράξη.
Ζω μόνιμα στην κοινότητα των Γαργαλιάνων, έχουμε συνηθίσει στην αδιαφορία αλλά για πόσο!? Το πρόβλημα με το νερό και τα σκουπίδια είναι αφόρητο πλέον.
Και αντ' αυτού σαν πολίτης βλέπω σήμερα να ασκούνται διώξεις σε ανθρώπους που κατά νου έχουν το δημόσιο συμφέρον και την εξασφάλιση μίας καλύτερης ποιότητας ζωής.
Είναι χρέος μας λοιπόν όσοι θέλουμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας και να πρωτοστατίσουμε σε μία νέα εποχή να συμμετέχουμε.
Όσο αφήνουμε τη μοίρα μας σε χέρια άλλων τόσο πιο αβέβαιο θα είναι το μέλλον μας.

Αντώνης Καρατζάς, 
εκπαιδευτικός και μέλος του Κινήματος Αλλαγής

ΕΕ: Εγκρίθηκε νέα θεραπεία για τον καρκίνο πνεύμονα

Μέχρι και το 89% των ασθενών με μη-μικροκυτταρικό καρκίνο πνεύμονα εκδηλώνει μεταστάσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δραστική ουσία durvalumab για τη θεραπεία ασθενών με τοπικά προχωρημένο, μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC).
Μέχρι και το 89% των ασθενών με αυτή τη μορφή καρκίνου εκδηλώνει μεταστάσεις.
Η έγκριση της durvalumab βασίστηκε στα δεδομένα της κλινικής δοκιμής PACIFIC (Φάσης ΙΙΙ), η οποία έδειξε συνολικό όφελος επιβίωσης και επιβίωση χωρίς εξέλιξη άνω των 11 μηνών.
Η απόφαση της ΕΕ επιτρέπει στους γιατρούς να χορηγούν το φάρμακο σε ενήλικες με NSCLC σταδίου ΙΙΙ, των οποίων οι όγκοι εκφράζουν το PD-L1 σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1% των καρκινικών κυττάρων και των οποίων η ασθένεια δεν έχει προχωρήσει μετά από χημειοθεραπεία με βάση την πλατίνα και θεραπεία ακτινοβολίας.
Η durvalumab αποτελεί ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα και λειτουργεί ως αναστολέας του σημείου ελέγχου του ανοσοποιητικού PD-1, προκαλώντας την αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος για να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα.
Ο τοπικά προχωρημένος καρκίνος μη-μικροκυταρρικός του πνεύμονα (σταδίου 3) είναι μία από τις συνήθεις μορφές της νόσου και συνδέεται άμεσα με το κάπνισμα. Γενικά, ο μη-μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα αντιπροσωπεύει το 80- 85% όλων των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα.
Αυτοί οι καρκίνοι ονομάζονται «μη-μικροκυτταρικοί», επειδή τα κύτταρα που βρίσκονται στον όγκο δεν φαίνονται μικρά κάτω από το μικροσκόπιο, σε αντίθεση με έναν άλλο λιγότερο κοινό τύπο καρκίνου του πνεύμονα που ονομάζεται μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα (ΜΚΠ), ο οποίος χαρακτηρίζεται από το μικρό μέγεθος των κυττάρων από τα οποία αποτελείται.

KATA THΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ Η WWF ΕΛΛΑΣ


Το WWF Ελλάς ξεκινά εκστρατεία ενάντια στη νέα μεγαλύτερη απειλή για τις ελληνικές θάλασσες & καλεί τους πολίτες να πάρουν θέση γύρω από ένα θέμα που αφορά το μέλλον μας
Σε συνέχεια των σημερινών μονογραφών (28-9-18) των συμβάσεων για παραχώρηση έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Κυπαρισσιακό Κόλπο, παρατίθεται δήλωση του Δημήτρη Καραβέλλα, Γενικού Διευθυντή του WWF Ελλάς.
«Σήμερα ήρθαμε ένα βήμα πιο κοντά στη μεγαλύτερη ίσως απειλή που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι θάλασσές μας, η οικονομία, αλλά και η κοινωνία μας. Οι εργασίες για την έρευνα και την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο φαίνονται πως προχωρούν, παρά τις καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες που θα έχουν στα θαλάσσια οικοσυστήματα των περιοχών, τις τοπικές κοινωνίες που εξαρτώνται άμεσα από αυτά, τον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην εθνική οικονομία και το μέλλον της χώρας μας.
Όποιος υποστηρίζει πως τέτοιου είδους εργασίες σε τόσο μεγάλα θαλάσσια βάθη, ευθυγραμμίζονται με την αειφορία, είτε δεν έχει επαρκή γνώση ως όφειλε, είτε προσπαθεί να δημιουργήσει μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας. Η έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι μία βαριά βιομηχανική δραστηριότητα που διαταράσσει την οικολογική ισορροπία των περιοχών, τα σπάνια θαλάσσια είδη που ζουν εκεί, και που είναι ασύμβατη με τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες που ήδη αναπτύσσονται στις περιοχές αυτές. Τα ατυχήματα – βάσει διεθνών στατιστικών και εμπειρίας – είναι ο κανόνας της βιομηχανίας πετρελαίου, ανεξαρτήτως ηπείρου και υποτιθέμενης περιβαλλοντικής μέριμνας. Η ιδέα ότι η χώρα μας θα γίνει η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα είναι πλήρως εσφαλμένη.
Αυτό που οφείλουμε, ως πολίτες είναι να αναρωτηθούμε αν αξίζει να επιτρέψουμε στην ελληνική φύση, αλλά και την οικονομία μας να περάσει μέσα από μια τόσο επικίνδυνη δοκιμασία, από την οποία μάλιστα, δεν αναμένεται να αποκομίσουμε παρά ελάχιστα οφέλη».
Το WWF Ελλάς ξεκινά εκστρατεία ενάντια στη νέα μεγαλύτερη απειλή για τις ελληνικές θάλασσες & καλεί τους πολίτες να πάρουν θέση γύρω από ένα θέμα που αφορά το μέλλον μας
Το WWF εκφράζει την έντονη αντίθεσή του γύρω από το θέμα της παραχώρησης θαλάσσιων και χερσαίων οικοπέδων σε πετρελαϊκές εταιρείες για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου (υδρογονανθράκων) στη χώρα μας. Με δεδομένο το κενό ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών και το έλλειμμα διαφάνειας γύρω από ένα τόσο επικίνδυνο εγχείρημα για το φυσικό περιβάλλον, τις τοπικές κοινότητες και την οικονομία της Ελλάδας, το WWF ξεκινά νέαεκστρατεία ενάντια σε κάθε σχέδιο εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας, με στόχο να ρίξει φως στα σχέδια κυβέρνησης και πετρελαϊκών, να διαψεύσει τους μύθους περί οικονομικής ανάπτυξης και εν τέλει να κινητοποιήσει τους πολίτες, ώστε να υπερασπιστούν όσα διακυβεύονται: ζωντανές θάλασσες και δάση, υγιείς τοπικές κοινωνίες, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. 
Σε πρώτη φάση, καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα (support.wwf.gr/action/say-no-to-oil), να ενημερωθούν γύρω από το θέμα, να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους οι εργασίες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την αειφορία και να αναλάβουν δράση ενάντια στη νέα μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι θάλασσες και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας.
Πέραν των περίπου 17.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ήπειρο και τη Β.Δ. Πελοπόννησο που έχουν δοθεί για εργασίες, έως σήμερα, μία θαλάσσια περιοχή σχεδόν 60.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει χωριστεί σε 9 οικόπεδα και έχει ήδη παραχωρηθεί σε πετρελαϊκές εταιρείες για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μάλιστα, επιπρόσθετα θαλάσσια οικόπεδα αναμένεται να παραχωρηθούν στο άμεσο μέλλον. Η θαλάσσια αυτή περιοχή που ισοδυναμεί με το 30% της ηπειρωτικής Ελλάδας, καλύπτει σχεδόν το σύνολο του Ιονίου Πελάγους και φτάνει ως τα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, περιλαμβάνοντας επομένως και την Ελληνική Τάφρο που χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλα βάθη σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελληνική Τάφρο, και συγκεκριμένα δυτικά- νοτιοδυτικά της Πύλου, εντοπίζεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου που ξεπερνά τα 5.100 μέτρα.
Η Ελληνική Τάφρος αποτελεί σπίτι για δεκάδες παγκοσμίως σπάνια είδη που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, όπως είναι οι φάλαινες (πτεροφάλαινες), τα κητώδη (φυσητήρες, ζιφιοί), τα δελφίνια (ρινοδέλφινα, σταχτοδέλφινα, ζωνοδέλφινα), οι θαλάσσιες χελώνες  και οι μεσογειακές φώκιες. Οποιαδήποτε ερευνητική ή εξορυκτική δραστηριότητα στην ανοιχτή θάλασσα και σε βάθη χιλιάδων μέτρων απειλεί όχι μόνο αυτά τα μοναδικά είδη που ζουν στην περιοχή, αλλά και τις παράκτιες κοινότητες, την εθνική οικονομία και κατ’ επέκταση, το μέλλον της χώρας μας.
Επιπλέον, ο κίνδυνος ρύπανσης από μία πετρελαιοκηλίδα είναι ιδιαίτερα μεγάλος όταν οι εργασίες έρευνας και εξόρυξης πραγματοποιούνται σε μεγάλα βάθη και κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικές και μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.
Με το ρίσκο ενός ατυχήματος να είναι άγνωστο, οι εργασίες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου απειλούν και τον τουρισμό, ιδιαίτερα στην περίπτωση που οι περιοχές, στις οποίες προγραμματίζονται τέτοιου είδους εργασίες, βασίζονται οικονομικά κυρίως στην τουριστική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΤΕ για το 2017, για τις περιοχές των νησιών του Ιονίου, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης οι επισκέψεις άγγιξαν τις 8,5 εκατ., ενώ οι εισπράξεις από τον τουρισμό ξεπεράσαν τα 5 δις €. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 14% του πληθυσμού (72.800 πολίτες) των συγκεκριμένων περιοχών απασχολείται επαγγελματικά στην αγορά τουρισμού.
Ο Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος Θαλασσίου Προγράμματος στο WWF Ελλάς, δηλώνει: «Σε μία χώρα το μέλλον της οποίας εξαρτάται από την καλή κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και των θαλασσών της, η πιθανότητα εξόρυξης πετρελαίου δίπλα στις μαγευτικές ακτές του Ιονίου, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης θα έπρεπε να θεωρείται αδιανόητη. Ποτέ στην ιστορία της η χώρα μας δεν είχε διακινδυνεύσει τόσα πολλά για να κερδίσει τόσα λίγα. Στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, η προστασία των θαλασσών μας οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτος όρος, και δεν αξίζει να γίνει  θυσία στον βωμό της φθηνής ανάπτυξης υπέρ του πρόσκαιρου κέρδους της πετρελαϊκής βιομηχανίας».
Το WWF Ελλάς καλεί την ελληνική κυβέρνηση να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και να εγκαταλείψει οριστικά το πρόγραμμα εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Παράλληλα, καλεί όλους τους πολίτες να ενημερωθούν για το θέμα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το WWF, διεκδικώντας θάλασσες ζωντανές, χωρίς εξορύξεις.
--

Διαρρήκτης σκέπαζε το βρέφος του με κλεμμένα 50ευρα και έβγαζε selfie


φμμμγ
νρτυφγδγ
Συνελήφθη 19χρονος διαρρήκτης στο Ηράκλειο της Κρήτης μέσα στην εβδομάδα, ο οποίος είχε ρημάξει όλο το νησί.
Το θράσος του διαρρήκτη όμως δεν είχε όρια καθώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, έκρυβε τα χαρτονομίσματα-λάφυρα κάτω από το στρώμα του παιδιού του, ενώ έβγαζε μέχρι και φωτογραφίες με το μωρό να είναι σκεπασμένο με τα κλεμμένα 50ευρα. Μάλιστα, όπως βλέπετε στις selfies φωτογραφίες πόζαρε με υπερηφάνεια δίπλα στη λεία του.
Σημειώνεται ότι ο 19χρονος είχε διαπράξει συνολικά εξήντα κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ηρακλείου. Παρά ταύτα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Δείτε τις selfie που τραβούσε:



Τραγικός θάνατος αγρότη στο χωράφι του στα Χανιά

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 67χρονος αγρότης, στον Ντερέ του δήμου Πλατανιά, στα Χανιά.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ekriti.gr, ο άτυχος αγρότης βρέθηκε νεκρός μέσα στο χωράφι του, ενώ εκτελούσε εργασίες.
Οι συνθήκες θανάτου διαλευκάνθηκαν σήμερα, καθώς αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άτυχος άνδρας έπεσε με το αγροτικό του στον γκρεμό.
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο 67χρονος ψέκαζε τις ελιές του, από την καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου, όταν αυτό, άρχισε να κινείται, καθώς το έδαφος είχε κλίση.
Ο 67χρονος έχασε την ισορροπία του, έπεσε και άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή, ενώ το αυτοκίνητο κατέληξε στον γκρεμό.
Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου άνδρα θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή.

Θες να δουλέψεις στο… Facebook; Η εταιρεία φέρνει 700 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Το να αποκτήσει η Facebook γραφεία στην Ελλάδα και να ανακόψει το brain drain της χώρας φαντάζει μακρινό όνειρο όμως σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS24/7, για λογαριασμό του αμερικανικού κολοσσού των social media δημιουργείται από την εταιρεία Teleperformance ένα από τα μεγαλύτερα “εργοστάσια” που θα εξυπηρετούν τις τοπικές σελίδες σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη.
Ήδη από τον προηγούμενο μήνα σε διεθνείς ιστότοπους εύρεσης εργασίας είχε αναρτηθεί αγγελία η οποία ενημέρωνε όσους έχουν μητρική γλώσσα ή μιλούν άψογα τα γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, σουηδικά, ουγγρικά, πολωνικά ή ρώσικα για ευκαιρία εργασίας ως “Social Media Content Editor” στην ηλιόλουστη Αθήνα για λογαριασμό του μεγαλύτερου online κοινωνικού δικτύου.

Η Facebook φέρνει μέσω Teleperformance 700 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, οι πρώτες θέσεις εργασίας αφορούν στον έλεγχο των διαφημίσεων που ανεβαίνουν στην σελίδα της Facebook και το κατά πόσο αυτές είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η εταιρεία, δηλαδή να μην “περνάει”, μεταξύ των άλλων, απαγορευμένο, ακατάλληλο ή παραπλανητικό διαφημιστικό περιεχόμενο. Πέρα από τον έλεγχο του περιεχομένου οι νέοι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν τους διαφημιζόμενους που “κόπηκε” το περιεχόμενο τους για την αιτία και να τους κατευθύνουν στις περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξει βελτίωση του περιεχομένου.
Ήδη έχουν φθάσει και εκπαιδεύονται στα κτίρια της Teleperformance στην Αθήνα ομάδες οι οποίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες να εργάζονται για λογαριασμό της Facebook. Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάθος χρόνου οι θέσεις που θα δημιουργηθούν θα φθάσουν και τις 700. Το NEWS24/7 επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Teleperformance ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία καθώς ανέφερε ότι πάγια πολιτική της εταιρείας είναι να μην παρέχει στοιχεία για τις συνεργασίες της.
Ποια είναι η Teleperformance
H Teleperformance Greece είναι μακράν η πλέον μεγάλη πολυεθνική – από άποψη εργαζομένων – και πολύγλωσση εταιρεία της χώρας. Απασχολεί περισσότερους από 7.000 εργαζομένους (σ.σ. ναι, τα μηδενικά είναι σωστά) από 91 εθνότητες οι οποίοι απαντούν σε 36 διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους. Παρέχει για λογαριασμό τρίτων πελατών της τεχνική υποστήριξη, εξυπηρέτηση πελατών, τηλεφωνική προώθηση πακέτων αλλά και χειρισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ανάμεσα στις “εργολαβίες” που έχει αναλάβει είναι η τεχνική υποστήριξη για τα προϊόντα της Apple για ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, ενώ άλλοι μεγάλοι πελάτες της είναι η Mastercard, η Sony, η Kaspersky, η Dell κ.α.. To 2017 είχε βραβευθεί ως Best Working Place στην Ελλάδα αλλά και ως Best Multi Lingual Contact Center στην Ευρώπη.



news247.gr

Αυτοί είναι οι έξι τύποι απιστίας - Πώς θα τους αναγνωρίσετε

Αυτοί είναι οι έξι τύποι απιστίας - Πώς θα τους αναγνωρίσετε
Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου αναλύει την τυπολογία της απιστίας στην Ελλάδα και «φωτογραφίζει» τους έξι τύπους απιστίας στα ζευγάρια. Τα ερωτηματολόγια αφορούσαν το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2018 και στις τηλεφωνικές συνεντεύξεις συμμετείχαν 350 ζευγάρια.
Τα καλά – και ίσως απρόσμενα – νέα είναι ότι η απίστία όχι μόνο συγχωρείται, αλλά και παραβλέπεται σε κάποιες περιπτώσεις, κάνοντας τα «στραβά μάτια», χωρίς να αποτελεί λόγο χωρισμού, όπως αναφέρει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Όλες οι απιστίες δεν είναι θάνατοι των σχέσεων, αφού μόνο δύο στα εκατό ζευγάρια χωρίζουν λόγω της γνωστής αυτής συνήθειας των ανθρώπων, σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας.
Το τέλειο ζευγάρι
Η σχέση χωρίς συγκρούσεις και ο φόβος για τη σύγκρουση με τον/την σύντροφο, κρύβει μια εφιαλτική και καταπιεστική κατάσταση, όπου τα θέλω δεν ονομάζονται για να μην ενοχλήσουμε, αλλά και για να μην προδοθούμε ως οι αδύνατοι κρίκοι της σχέσης˙ τα γνωστά όπως «τα αγόρια δεν κλαίνε» και «οι γυναίκες είναι πρώτα απ’όλα κυρίες και μετά όλα τα άλλα».
Ο κύριος και η κυρία Tέλειοι (Mr. and Mrs. Sunshine) κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να μη συγκρουστούν˙ τα θέλω τους απαγορεύονται, ζουν μια επιφανειακά καλή και ήσυχη σχέση, ενώ το ηφαίστειο καραδοκεί και όταν γίνει η έκρηξη, η λάβα θα αποκαλύψει πως το πρόβλημα δεν ήταν η απιστία, αλλά η πίστη πως σε μια σχέση όλα είναι ιδανικά ή τουλάχιστον πρέπει να δείχνουν έτσι…
Οι άπιστοι εδώ θέλουν μέσα από την απιστία να φωνάξουν ο ένας στον άλλον πως είναι ακόμα ζωντανοί και προτιμούν την κόλαση της αμαρτίας για να νιώσουν τουλάχιστον ζωντανοί.
Οικειότητα – Ντροπή – Ρομαντισμός
Δεν θέλω να τα ζητώ όλα από εσένα, δεν θέλω να ενοχλώ, μπορεί κάποιες από τις ανάγκες μου να διοχετευτούν και αλλού. Δεν θέλω να σε έχω τόση ανάγκη, θα είμαι ευάλωτος και εξαρτημένος από εσένα… Και οι δύο σύντροφοι φοβούνται την εξοικείωση και την συναισθηματική εξάρτηση, φοβούνται πως αν ανοιχτούν πολύ στην σχέση, θα πληρώσουν ακριβό τίμημα στην απόρριψη και τον χωρισμό. Δεν ανοίγω τα χαρτιά μου, δε λέω τα μυστικά μου, αποφεύγω την υπερβολική εξοικείωση και διατηρώ το μυστήριό μου, που ξέρω πως είναι πιο ελκυστικό από την αλήθεια μου.
Σεξουαλικός εθισμός
Υπάρχει όταν ο ένας των συντρόφων είναι καθ’ έξιν αμαρτωλός σεξουαλικά˙ ένα είδος δονζουανισμού, όπου αναζητά μέσα από την κατάκτηση μια ηδονή αλλά και αυτοεκτίμηση, πολλοί δε λένε και αγάπη και θαλπωρή.
Η σεξουαλική ηδονή όντας μειωμένης διάρκειας απόλαυση, δημιουργεί μια φυσική έλλειψη όπως η πείνα και η δίψα. Οι άνθρωποι είναι γενετικά εξαρτημένοι από την συχνότητα της ηδονής, που παράγει ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η τεστοστερόνη, η ωκυτοκίνη κλπ.
Άνδρες κυρίως με πολιτική και οικονομική εξουσία, είναι πιο επιρρεπείς σε απιστία γιατί ποτέ δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτά που ήδη κατέχουν. Αν ήταν ικανοποιημένοι, δεν θα πετύχαιναν στις δουλειές τους αλλά και στην πολιτική…
Η φυλακή των αισθήσεων και των ορμών
Μετά από χρόνια θυσιών της προσωπικής ζωής και των ηδονών στο βωμό μιας «τέλειας» οικογένειας όπως την φαντάζονται οι άνθρωποι, αλλά και όπως την διαφημίζουν τα κοινωνικά και πολιτισμικά πρότυπα, φτάνουν στο σημείο μηδέν όπου τα συναισθήματα έχουν στεγνώσει και ζουν όπως τα χρυσόψαρα στη γυάλα.
Ζουν κάτω από την ίδια στέγη, σε χωριστές κρεβατοκάμαρες και νιώθουν απελπιστικά μόνοι και δυστυχείς, άδειοι από αισθήματα.
Είναι οικονομικά ευκατάστατοι, αλλά ψυχικά ζητιάνοι αφού και στις εξωσυζυγικές σχέσεις αρνούνται να δώσουν πάθος για να μην χαλάσουν την οικογενειακή θαλπωρή και ασφάλεια του γάμου που προβάλλουν στους γύρω τους ως την απόλυτη καταξίωση. Δεν θα χωρίσουν ποτέ, ακόμα και αν διατηρούν μακροχρόνιες παράνομες σχέσεις. Συνήθως κλείνουν τα μάτια στην απιστία του άλλου, εξάλλου τα διαζύγια κοστίζουν ακριβά και οι έρωτες δημιουργούν άγχη και ανασφάλειες.
Απιστίες για απόδραση
Η σχέση έχει τελειώσει αλλά δεν ομολογείται, απλά αφήνουμε τον σύντροφο να πάρει το βάρος της τελικής ρήξης για να μην έχουμε ενοχές.
Η άλλη σχέση ξεκινά για να αποδείξουμε πως είμαστε ακόμα επιθυμητοί και συνήθως εμπλέκεται φιλικό πρόσωπο, εξομολογητής της κρίσης του ζευγαριού, αλλά και συνάδελφος στην δουλειά που παίζει τον ρόλο του καλού και συμπαραστάτη στην ανυπόφορη ζωή των συντρόφων. Αν και φαίνεται πως το τρίτο πρόσωπο είναι η αιτία, η αλήθεια είναι πως η σχέση χρόνια πριν ήταν στην εντατική με τεχνητή αναπνοή και ο άλλος ήταν απλά ο γιατρός που αποσωλήνωσε τον ασθενή.
Τα ζευγάρια αυτά βιώνουν ένα παράδοξο: να μην θέλουν να πληγώσουν τον σύντροφό τους ονομάζοντας την απόρριψη του άλλου, αλλά και δεν έχουν και καμιά διάθεση να δουλέψουν την σχέση για πιθανή επανασύνδεση. Ο απατημένος θα βιώσει θυμό, ενώ ο απατών θα προσπαθήσει να απενοχοποιηθεί κατηγορώντας τον άλλο για όλα και έτσι να φύγει πιο εύκολα από την σχέση.
Ο νικητής τα παίρνει όλα
Η εξουσία είναι μέγιστο αφροδισιακό, κοκαΐνη, ντοπαμίνη και ηρωίνη μαζί… Οι πολύ πετυχημένοι άνδρες είναι θύματα της ματαιοδοξίας τους, αλλά και θύτες της δικής τους δόξας. Με δεδομένη την αποτελεσματικότητά τους οικονομικά, πολιτικά και διανοητικά, νιώθουν πως οι καρποί που ωριμάζουν δίπλα τους πρέπει να δοκιμαστούν, αφού η ζωή τους αποδεικνύει πως δεν τιμωρούνται όπως στον Παράδεισο με τα φίδια και τα μήλα.

Δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε τα φρούτα σας σε ένα δοχείο με σόδα

Θέλετε να δώσετε υπέροχη «ανθρακούχα» γεύση στα φρούτα σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να το πετύχετε;
 Σας έχουμε ένα υπέροχο τρικ!
Βήμα 1ο: Γεμίστε μέχρι τη μέση ένα δοχείο (που σφραγίζει) με ανθρακούχα σόδα ή ανθρακούχο νερό.
Βήμα 2ο: Βάλτε μέσα τα φρούτα σας και βάλτε το δοχείο στο ψυγείο για 6 ώρες.
Βήμα 3ο: Μόλις περάσουν οι ώρες βγάλτε τα φρούτα από το δοχείο και δοκιμάστε τα! Θα εκπλαγείτε με τη γεύση τους καθώς πλέον θα έχουν αποκτήσει μια ζουμερή ανθρακούχα γεύση!
Tip 
 Κάντε αυτό το τρικ όταν θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας και βάλτε μερικά φρούτα σε μια πιατέλα συνδυάζοντάς τα με σαμπανιζέ κρασί. Το γευστικό αποτέλεσμα θα τους καταπλήξει και εσείς θα ακούσετε πολλά κολακευτικά σχόλια για τις όμορφες ιδέες σας.

spirossoulis.com

Ποιες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ταφύλλης κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για περιοχές:
- τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
- τις Δημοτικές Ενότητες Κορινθίων, Σαρωνικού και Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και
- τις Δημοτικές Ενότητες Δαφνουσίων και Οπουντίου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Στόχος είναι η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις ή στις 29-09-2018 στις παραπάνω περιοχές και προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.

Γιατί οι Ιταλοί πίνουν καφέ μόνο το πρωί

Ο καπουτσίνο πρόσθετα προκαλεί δυσανεξία, λόγω του γάλακτος, ειδικά σε αλληλεπίδραση με άλλα φαγητά

Όποιος έχει βρεθεί στην Ιταλία, ειδικά από την κεντρική Ιταλία προς το βορρά, θα έχει παρατηρήσει πως τα ιταλικά καφέ μετά το μεσημέρι αδειάζουν από Ιταλούς πελάτες.
Η πλειονότητα των Ιταλών πίνουν τον καφέ τους, ειδικά τον καπουτσίνο μέχρι τις 11 το πρωί, γιατί το θεωρούν πρωινό ρόφημα, δηλαδή αντικαθιστά το γεύμα.
Ο καπουτσίνο πρόσθετα προκαλεί δυσανεξία, λόγω του γάλακτος, ειδικά σε αλληλεπίδραση με άλλα φαγητά.
Για να ικανοποιήσουν τις συνήθειες των χιλιάδων τουριστών, που αναζητούν το δημοφιλές ρόφημα, προσαρμόστηκαν μέσα στα χρόνια, σερβίροντας τον καφέ με μία φέτα λεμόνι. 
Δοκιμάστε το, γιατί το λεμόνι αναδεικνύει τη γεύση του καφέ.

Δεν τον άφησαν να κοιμηθεί πλάι στην μάνα του κι… έδειρε δύο νοσοκόμες!

Ένα απίστευτο περιστατικό επίθεσης σε δύο νοσηλεύτριες έλαβε χώρα, στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Νιγρίτας.
Ένας άνδρας, του οποίου η ηλικιωμένη μητέρα νοσηλεύεται εδώ και μερικές ημέρες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης της Νιγρίτας Σερρών, βγήκε κυριολεκτικά εκτός εαυτού και ξέσπασε σε δυο νοσηλεύτριες, τις οποίες γρονθοκόπησε.
Μάλιστα, τα έβαλε και με τους αστυνομικούς, που τελικά τον συνέλαβαν.
Ο γιος της ηλικιωμένης απαιτούσε να διανυκτερεύσει μαζί με τη μητέρα του -κάτι το οποίο απαγορεύεται από τον κανονισμό- και οι νοσηλεύτριες του τόνισαν ότι εκείνες εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασθενών.
Μόλις άκουσε την αρνητική απάντηση, έγινε έξω φρενών και δεν δίστασε να επιτεθεί στις δύο γυναίκες χτυπώντας με γροθιά τη μία και σπάζοντας τα γυαλιά που φορούσε, ενώ έσπρωξε πάνω σε μια τζαμαρία την άλλη.
Στο ΚΕΦΙΑΠ κλήθηκε η Αστυνομία, αλλά όταν οι άνδρες της προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον μαινόμενο άνδρα, εκείνος δεν δίστασε να τους επιτεθεί και να τους χτυπήσει και αυτούς.
Τελικά, του πέρασαν χειροπέδες και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών κατηγορούμενος για πρόκληση σωματικών βλαβών, αντίσταση, απείθεια και διατάραξη κοινής ειρήνης.


 serraikanea.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - Ρώσος επιστήμονας φωτογραφίζει την ψυχή τη στιγμή του θανάτου

Η χρονική στιγμή της αστρικής απενσάρκωσης, κατά την οποία το πνεύμα αφήνει το σώμα, έχει συλληφθεί από το Ρώσο επιστήμονα Konstantin Korotkov, ο οποίος φωτογράφησε ένα πρόσωπο κατά τη στιγμή του θανάτου του με μια βιοηλεκτρογραφική κάμερα!

Η εικόνα λήφθηκε με τη μέθοδο της απεικόνισης εκκενώσεως αερίου, μια προηγμένη τεχνική της φωτογράφησης Kirlian, και απεικονίζει σε μπλε χρώμα τη δύναμη της ζωής του ατόμου που εγκαταλείπει το σώμα σταδιακά.
Σύμφωνα με τον Korotkov, ο ομφαλός και το κεφάλι είναι τα μέρη που πρώτα χάνουν την δύναμη της ζωής (η οποία ενδεχομένως είναι η ψυχή) ενώ η βουβωνική χώρα και η καρδιά είναι οι τελευταίες περιοχές που το πνεύμα εγκαταλείπει προς τον χώρο του απείρου!
Σε άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Korotkov: στις “ψυχές” των ανθρώπων που πεθαίνουν βίαια και απροσδόκητα, εκδηλώνεται συνήθως μια κατάσταση σύγχυσης στις “ρυθμίσεις” της δύναμης, οπότε επιστρέφει στο σώμα, κατά τις ημέρες που ακολουθούν το θάνατό του. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πλεόνασμα αχρησιμοποίητης ενέργειας.
Φωτογραφία: Oscar Burriel
Konstantin Korotkov
Η τεχνική που αναπτύχθηκε από τον Korotkov, ο οποίος είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Φυσικής Αγωγής, της Αγίας Πετρούπολης, έχει εγκριθεί ως ιατρική τεχνολογία από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 300 γιατρούς του κόσμου για το άγχος και την παρακολούθηση της προόδου των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία για ασθένειες, όπως ο καρκίνος.
Ο Korotkov λέει πως η τεχνική της απεικόνισης της ενέργειας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθήσει όλα τα είδη των βιοφυσικών ανισορροπιών και να διαγνώσει σε πραγματικό χρόνο, αλλά και για να δείξει αν ένα άτομο έχει ή δεν έχει ψυχικές δυνάμεις, οπότε είναι μια απάτη, όπως αναφέρει το periergaa.
Αυτή η τεχνική, η οποία λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και ενισχύει τη διεγερμένη ακτινοβολία από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, είναι μια πιο προηγμένη έκδοση της τεχνολογίας που αναπτύχθηκε για τη καταγραφή της αύρας από τον Semyon Kirlian.
Οι παρατηρήσεις του Korotkov επιβεβαιώνουν, όπως προτάθηκε από τον Kirili, ότι «το εξαναγκασμένο ηλεκτρο-φωτονικό φως γύρω από τις άκρες των δακτύλων του ανθρώπου περιέχει συνεκτική αλλά ολοκληρωμένη την κατάσταση ενός ατόμου, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.”

Άκοβο Αρκαδίας - Σήμερα ο γάμος αλά... ελληνικά της Μαρίας Μενούνος

Επιθυµία της Ελληνοαμερικανίδας παρουσιάστριας είναι να κρατηθούν όλες οι παραδόσεις και το χωριό ετοιμάζεται πυρετωδώς για το μεγάλο γεγονός

Στη γενέτειρα του πατέρα της, το χωριό Άκοβο της Αρκαδίας, θα παντρευτεί σήμερα η Μαρία Μενούνος τον σύντροφο της ζωής της Κέβιν Αντεργκάρο.

Το ζευγάρι έφτασε στην Ελλάδα την περασμένη Τετάρτη και ανυπομονεί να ζήσει μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του έχοντας κοντά του τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Kουμπάροι θα είναι το ζευγάρι Πατίτσα-Χρουσαλά, ο Δημήτρης Γιαννέτος και o Σωτήρης Κυρανάκος.

Επιθυµία της Ελληνοαμερικανίδας παρουσιάστριας είναι να κρατηθούν όλες οι παραδόσεις και το χωριό ετοιμάζεται πυρετωδώς για το μεγάλο γεγονός. Στην αυλή του δημοτικού σχολείου που θα πραγματοποιηθεί το γαμήλιο γλέντι όλα θα γίνουν παραδοσιακά, με κυρίαρχο το ελληνικό χρώμα, ενώ το μυστήριο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Στην εκκλησία, που απέχει λίγα μέτρα από το πατρικό της θα τη συνοδεύσει ο πατέρας της και θα φτάσουν με άμαξα. Θα τους συνοδεύσουν φυσικά και η μητέρα της αλλά και ο αδερφός της.

Όσον αφορά το νυφικό της θα φέρει την υπογραφή της Σήλιας Κριθαριώτη ενώ το make up και τα μαλλιά της θα επιμεληθεί ο κουμπάρος και κολλητός της φίλος, Δημήτρης Γιαννέτος.

Το μενού του γάμου θα είναι άκρως... ελληνικό με τοπικές γεύσεις που συνάδουν με τις προτιμήσεις του ζευγαριού.

Η Μαρία, μετά τον εντυπωσιακό πολιτικό γάμο στην Times Square στη Νέα Υόρκη, ήθελε να παντρευτεί και με θρησκευτικό γάμο κυρίως για τους συμπατριώτες της και τους συγγενείς της στην Ελλάδα.

«Ελληνικό» ήταν και το prewedding πάρτι που έκανε το ζευγάρι, το βράδυ της Πέμπτης, στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Το ζευγάρι ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείου και στη συνέχεια δείπνησε στο εστιατόριο του, μαζί με τους κουμπάρους τους, ενώ στην παρέα τους βρέθηκε και ο άνκορμαν του Alpha, Αντώνης Σροίτερ.

Δείτε τη selfie της διάσημης παρέας που ανέβασε η Μαρία Μενούνος στο Instagram:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου