21.1.19

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για το χαμό της 14χρονης - Το κατηγορώ του πατέρα

Προς ανατροπή βαίνουν τα στοιχεία για τον αιφνίδιο θάνατο μαθήτριας Γυμνασίου στη Λαμία.

Η 14χρονη εισήχθη το πρωί της Παρασκευής στο Νοσοκομείο Λαμίας με έντονο πόνο στην κοιλιά και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γύρω στις 19:00 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα.
Παρά το ότι η επέμβαση φαίνεται πως πήγε καλά, η αντιβίωση που χορήγησαν στο παιδί, φέρεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία να της προκάλεσε αλλεργικό σοκ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.
Η νεκροψία – νεκροτομή πρόκειται να γίνει αύριο, παρουσία δύο ιατροδικαστών που έχει ορίσει η οικογένεια, οπότε και θα επιβεβαιωθούν ιατρικά οι λόγοι που την οδήγησαν στο θάνατο.
Ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας πάντως στο lamiareport.gr, δεν επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος προήλθε από σοκ, την ώρα που μένει ανοικτό και το σενάριο περιτονίτιδας.
Σε κάθε περίπτωση, ο πατέρας της 14χρονης ξέσπασε, κατηγορώντας τα δύο νοσοκομεία για το χαμό του παιδιού του.
«Δεν ξέρουμε ακόμα από τι ‘έφυγε’ το παιδί μας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εν έτη 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη...», τόνισε μεταξύ άλλων ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.
Οι γονείς φέρονται να έχουν ήδη καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.
Σοκαρισμένη από τον απροσδόκητο θάνατο του παιδιού είναι τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και η σχολική κοινότητα, για το λόγο αυτόν κλήθηκαν στο σχολείο ψυχολόγοι, προς υποστήριξη των μαθητών.
Συμβουλευτικής Υποστήριξης) Φθιώτιδας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Γιάννη Μπαρμπάτση, οι οποίοι θα προσφέρουν στήριξη στα παιδιά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου