21.2.19

Αναβολή της δίκης για Κακούργημα του «Καναλάρχη » Νίκου Φλαούνα

ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ !!!

Να έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για κακούργημα  σαν απατεώνας και όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά να παριστάνει τον κήνσορα ηθικής και τον πολιτικό αναλυτή μέσα από τηλεοπτική συχνότητα που τον φιλοξενεί στην Πελοπόννησο ….

Για τις 11 Απριλίου 2019 ορίστηκε η συνέχεια της δίκης του Νίκου Φλαούνα στο Α Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας
Η υπόθεση ήταν να εκδικασθεί χθές είχε το Νο 1 στο πινάκιο αλλά οι συνήγοροί υπεράσπισης του κατηγορούμένου  οι οποίοι τυγχάνουν να είναι και νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη κατέθεσαν στο δικαστήριο ιατρική βεβαίωση ασθενείας του κου Φλαούνα από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και ζήτησαν την αναβολή της .
Το δικαστήριο δέχθηκε την βεβαίωση έδωσε την αναβολή αλλά διέταξε την συνέχιση της δίκης με την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου  στις 11 Απριλίου του 2019
Το ιστορικό
Με ομόφωνη απόφασή του (2039/2018), το Ζ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε στις 14 Νοέμβρη, αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αθώωσε κατά πλειοψηφία σε δεύτερο βαθμό τον «καναλάρχη » της Μεσσηνίας Νικόλαο Φλαούνα.
Σε πρώτο βαθμό ο Φλαούνας είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε κάθειρξη δώδεκα ετών για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου
Επί σειρά ετών, από το 1989 μέχρι το 2009, εμφανιζόταν ως υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας, μισθοδοτούνταν και προαγόταν κανονικότατα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφος της «Αυριανής» και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ της Μεσσηνίας !
Κι όμως, του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου, με μοναδικό στοιχείο το λευκό ποινικό μητρώο.
Ανεξάρτητα, όμως, από τον «ευγενικό» χειρισμό, της δικαιοσύνης  σημασία έχει πως ο Φλαούνας καταδικάστηκε ως απατεώνας .
Η πλειοψηφία του δικαστηρίου (3 προς 2) αθώωσε τον Φλαούνα, κάνοντας αναφορά κυρίως στη μαρτυρική κατάθεση του Τζουμάκα, επικαλούμενη «ορισμένες αμφιβολίες καθόσον αφορά την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση της αξιόποινης πράξης της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου»!
Ο Αρειος Πάγος  έκανε φύλλο και φτερό την αθωωτική απόφαση, σημειώνοντας ότι το Πενταμελές Εφετείο (η πλειοψηφία) «δεν έλαβε υπόψη του και δεν αξιολόγησε στο σύνολό τους όλα ανεξαιρέτως τα αποδεικτικά μέσα που είχε στη διάθεσή του για να διαμορφώσει την κρίση του, αλλά επιλεκτικά έλαβε υπόψη του και συνεκτίμησε μερικά μόνο από αυτά, καθώς και περικοπές κάποιων από αυτά»!
 Και αναφέρει χαρακτηριστικά στοιχεία του αποδεικτικού υλικού, που ανατρέπουν αυτά που επιστράτευσε το Πενταμελές για να αθωώσει τον Φλαούνα.
Σημειώνει ακόμα ο Αρειος Πάγος ότι «περαιτέρω, η προσβαλλόμενη απόφαση περιέχει αντιφάσεις», τις οποίες και καταγράφει.
Εκείνο που έχει σημασία είναι πως η αναιρετική απόφαση, μολονότι δε δικάζει επί της ουσίας, δικαιώνει απόλυτα τις αποκαλύψεις  για τον Φλαούνα.
Αυτό το «μπουμπούκι» δεν έχει καθήσει ούτε μια μέρα στη φυλακή, χάρη στην προστασία που του πρόσφεραν  διάφοροι ΠΑΣΟΚΟΙ με πρώτο και καλύτερο τον Στ,Τζουμάκα

Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα το 2019 να βάζεις φυλακή μια καθαρίστρια επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού, που στην τελική η γυναίκα δεν καθόταν αλλά καθάριζε δημόσιες τουαλέτες… χωρίς ρεπό και να αφήνεις ελεύθερο αυτόν που πληρωνόταν απο όλους εμάς χωρίς να κάνει τίποτε.

Να έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για κακούργημα και όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά να παριστάνει τον κήνσορα ηθικής και τον πολιτικό αναλυτή μέσα από τηλεοπτική συχνότητα που τον φιλοξενεί στην Πελοπόννησο

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου