22.3.19

Χαλάνδρι: Εξερράγη χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Συναγερμός σήμανε στο Χαλάνδρι όταν χειροβομβίδα εξερράγη στο ρωσικό προξενείο στην οδό Τζαβέλλα, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.
Στις 3:20 το πρωί, μια μηχανή με δύο άτομα πέρασε έξω από το ρωσικό προξενείο και ένας εκ των αγνώστων πέταξε τη χειροβομβίδα κάτω από το κουβούκλιο του σκοπού. Αμέσως μετά, εξαφανίστηκαν.
Η χειροβομβίδα εξερράγη και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε φρουρός μέσα στο κουβούκλιο αλλά το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους υπαλλήλους του προξενείου.
Οι υπάλληλοι, που άκουσαν τον κρότο, γύρισαν πίσω το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, διαπίστωσαν ακριβώς τι είχε συμβεί και ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές με καθυστέρηση.
Η αστυνομία εντόπισε μια καμένη μηχανή στις 4 τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της επίθεσης στο ρωσικό προξενείο.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τη γύρω περιοχή και συλλέγουν στοιχεία ενώ τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.
Στο παρελθόν, η ομάδα «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε χτυπήσει με χειροβομβίδα τη Γαλλική Πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας.

cnn

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου