24.3.19

Αλλάζει ο καιρός μέσα στη βδομάδα

Με καλό καιρό θα ξεκινήσει η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. 

Στο χάρτη της ΕΜΥ η Μεσσηνία θα έχει μέχρι 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.   

Αναμένεται όμως πτώση μεσοβδόμαδα.   
Η γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που ισχύει από τη Δευτέρα 25 – 3 - 2019 έως και την Παρασκευή 29  - 3 - 2019 

Δευτέρα 25-03-2019 (εθνική εορτή): Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της δυτικής χώρας. Αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα δυτικά.  Οι άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις  3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. 
 
Τρίτη 26-03-2019: αραιές νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το
 βόρειο Αιγαίο θα είναι παροδικά πιο πυκνές. Σποραδικοί όμβροι και 
μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και τις μεσημβρινές
 
και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ορεινά. Ασθενείς χιονοπτώσεις από
 
το βράδυ στα βόρεια ορεινά.
 Οι άνεμοι: στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές απο νοτιες διευθυνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια. 
 
Τετάρτη 27-03-2019: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά
 στο βόρειο Ιόνιο, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις  υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χωρά πλην Θράκης και ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. 
 
Πέμπτη 28-03-2019: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα
 ανατολικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το βράδυ στα βορειοανατολικά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι: βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 
 
Παρασκευή 29-03-2019: Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις. στην υπόλοιπη χωρά
 νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονιά στα ορεινά καθώς και τα κεντρικά ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χωρά. Οι άνεμοι: στα δυτικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου