4.4.19

Μέχρι και ανήλικοι συνελήφθησαν σε επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Εύβοιας και της Φωκίδας πραγματοποιήθηκε  στον οικισμό του Πυρίου Θηβών, στον οποίο διαμένουν Ρομά.
Στόχος της επιχείρησης ήταν η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στην οποία αποδίδονται ληστείες, κλοπές και απόπειρες κλοπών κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου, κοντά στον οικισμό, και σε περιοχές της Θήβας και των Βαγίων Βοιωτίας.
Συνολικά έγιναν 11 συλλήψεις.
Για συμμετοχή στη σπείρα συνελήφθησαν και δύο ανήλικοι, 14 και 15 ετών, οι μητέρες τους, όπως επίσης και ένας 15χρονος ως συνεργός.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
Από την έρευνα της Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι από τις 5 Ιουλίου του 2018 την Δευτέρα, οι δράστες διέπραξαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση τη ληστεία με την απειλή μαχαιριού σε βάρος ενός υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Βάγια Βοιωτίας, 21 κλοπές από οχήματα, μια από σπίτι και μια από συνεργείο αυτοκινήτων, άλλες τρεις απόπειρες κλοπής από πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και διακεκριμένη φθορά σε διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο πέταξαν πέτρες. Τα θύματα των περισσότερων κλοπών ήταν οδηγοί διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων και η λεία της σπείρας περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κινητά, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 12.500 ευρώ.
Σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και ένα ένταλμα προσωρινής κράτησης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας για ληστεία, αντίσταση και διακεκριμένες κλοπές, με ποινή κάθειρξης 19 ετών και ενός μηνός, για την οποία οδηγήθηκε στην φυλακή με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών για ληστεία εκκρεμούσε και σε βάρος της 30χρονης.
Εκτός από αυτούς, συνελήφθησαν άλλοι δυο Ρομά ηλικίας 47 και 34 χρόνων για ρευματοκλοπή, ένας 21χρονος σε βάρος το οποίου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μια 39χρονη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών για ληστεία και μια καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου