16.4.19

Μουσουλμάνοι πανηγυρίζουν την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

Παναγία των Παρισίων, ο ναός-σύμβολο για τους Παριζιάνους, το εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, το οποίο θαύμασαν εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον πλανήτη, στάθηκε όρθιο απέναντι σε πολέμους και βανδαλισμούς, αλλά «λύγισε» στις φλόγες που το τύλιξαν το απόγευμα της 15ης Απριλίου.
Ως ατύχημα αντιμετωπίζουν τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα από τη Νοτρ Νταμ οι εισαγγελείς του Παρισιού, που ανέλαβαν την σχετική έρευνα. Τα ξημερώματα της Τρίτης, σε δήλωσή τους, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι, για την ώρα, αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά ως ατύχημα. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκλείσει το σενάριο του εμπρησμού, συμπεριλαμβανομένης και της εκδοχής της τρομοκρατικής ενέργειας. Η έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορά σε «μη εσκεμμένη καταστροφή, που προκλήθηκε από φωτιά», σύμφωνα με το Bloomberg.
Μια από τις πιο συγκινητικές εικόνες ήταν εκείνοι με τους Γάλλους πολίτες οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί λίγα μέτρα πιο μακριά από τον ναό και προσεύχονταν για να σβήσουν οι φλόγες. Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, άρχισαν να τραγουδούν το ‘’Ave Maria’’ για τη σωτηρία του ιστορικού αυτού οικοδομήματος.
Την ίδια ώρα, οι τζιχαντιστές μπορεί να μην έβαλαν αυτή την καταστροφική φωτιά, αλλά σίγουρα το γιόρτασαν. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τη δράση του ISIS, πολλοί μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι τα ερείπια που άφησε πίσω της η καταστροφή μαρτυρούν την αλήθεια του Ισλάμ, καθώς το Κοράνι αναφέρει ότι οι κατεστραμμένοι ναοί των μη μουσουλμανικών πολιτισμών αποτελούν ένδειξη της τιμωρίας του Αλλάχ σε όσους απέρριψαν την αλήθεια του.
Στο διαδίκτυο, πολλοί άνθρωποι, με αραβικά ονόματα, βρίσκουν το τραγικό συμβάν στη Notre Dame πολύ αστείο.
Ο χρήστης του Twitter, Damien Rieu, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντέδρασαν σε ένα βίντεο, που δείχνει την καταστροφή της εμβληματικής εκκλησίας του Παρισιού, με ένα emoji πρόσωπο που δείχνει ότι γελά.


ethnos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου