19.4.19

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΑΝ ΣΑΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ αλλα... .Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για αρχαιοκαπηλεία !

 ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΚΡΙΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ !
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Καλαμάτας οι 5 κατηγορούμενοι ως μέλη σε δύο ξεχωριστές συμμορίες αρχαιοκαπήλων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έκαναν παράνομες ανασκαφές και αρχαιολογικές έρευνες στη Μεσσηνία και την Αρκαδία.


Πρόκειται για έναν 59χρονο συνταξιούχο από τη Μεγαλόπολη, ο οποίος φέρεται ως αρχηγικό μέλος της μιας συμμορίας, μαζί με έναν 52χρονο άεργο από τη Βέργα Καλαμάτας και έναν 55χρονο ιδιωτικό υπάλληλο από το Αλμυρό Βέργας. Και έναν 54χρονο αγρότη από τη Στέρνα Μεσσήνης, ο οποίος φέρεται ως αρχηγικό μέλος της άλλης συμμορίας, μαζί με έναν 44χρονο αγρότη από τη Μεταμόρφωση.
Ολοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και για αρχαιοκαπηλία. Ο 44χρονος αγρότης κατηγορείται επιπλέον για παράνομη κατοχή όπλων, ενώ ο 52χρονος από τη Βέργα για παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών, Τελωνειακού Κώδικα, φωτοβολίδων - κροτίδων - παιδικών αθυρμάτων και ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Οι τρείς φέρονται ότι έκαναν 9 λαθρανασκαφές και παράνομες αρχαιολογικές έρευνες: η μία κοντά στην πόλη της Καλαμάτας, τρεις κοντά στο χωριό Τριπόταμος Μεγαλόπολης, μία κοντά στην πόλη της Τρίπολης, μία κοντά στο Νεοχώρι Φαλαισίας και άλλες 3 σε άγνωστες περιοχές.
Η κατηγορία  των δύο Μεσσήνιων αγροτών είναι  οτι διεξήγαγαν δύο λαθρανασκαφές στο Στρέφι και το Μηλιώτη.



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου