16.4.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Tο πρόγραμμα του Ανοιχτού Δήμου για τον Αθλητισμό

Η ομάδα Αθλητισμού του Ανοιχτού Δήμου αποτελούμενη από τους  Νικηφόρο Ψυχογιάννη, Σταύρο Λάμια και Λεωνίδα Βέλλη παρουσίασε το πρόγραμμα του Ανοιχτού Δήμου για τον Αθλητισμό στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας παρουσία του γενικού γραμματέα αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού.
Όπως τεκμηριώθηκε και από τις αντίστοιχες εισηγήσεις ο Δήμος Καλαμάτας  έχει απολέσει πολλές χιλιάδες ευρώ για την αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και την κατασκευή νέων  λόγω της  έλλειψης σχεδιασμού και μελετών που οφείλεται στην πολιτική αδράνεια της  απελθούσας δημοτικής αρχής.
Ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε στην συνεχή παρουσία της δημοτικής μας  παράταξης  στην ανάδειξη των προβλημάτων του αθλητισμού στον Δήμο μας. Παράλληλα επισήμανε  την φιλοσοφία του προγράμματος μας για τον αθλητισμό, που είναι ο άνθρωπος και      επικεντρώθηκε  στα εξής σημεία:
«Την επόμενη της ανάληψης των καθηκόντων μας, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, συντάσσονται μελέτες, επισκευής, εκσυγχρονισμού και εμπλουτισμού των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών του Δήμου, έτσι μέχρι την εξάντλησή της θητείας μας, να έχει αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Ταυτόχρονα θέτουμε τις βάσεις για την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων( νέο κολυμβητήριο, νέο κλειστό στάδιο-εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο) σύμφωνα με τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων.
Δίνουμε ειδικό βάρος στο Σχολικό Αθλητισμό και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών Αθλητικών εγκαταστάσεων. (Open school )
Αναδιαμορφώνουμε συνολικά τον τρόπο λειτουργίας του Αθλητικού Οργανισμού τόσο ΔΟΜΙΚΑ όσο και ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ
Θεσμοθετούμε Γνωμοδοτικής Επιτροπής Αθλητικού σχεδιασμού
Δίνουμε μεγάλη σημασία να φέρουμε τον αθλητισμό στη γειτονιά και αυτό θα είναι το πρώτο έργο νέων υποδομών (άλσος Αλμυρού, πάρκο Γιαννιτσανίκων, πάρκο ΟΣΕ, Νησάκι)
Μέσα από συνέργειες του αθλητισμού κ.λπ., επενδύουμε στον Αθλητικό τουρισμό,
Ο Δήμος Καλαμάτας, συμμετέχει ενεργά σε μεγάλες Αθλητικές οργανώσεις, και αναλαμβάνει μέχρι το 50% του κόστους διοργάνωσης.
Εργαλείο χρηματοδότησης, για την συμμετοχή του Δήμου στις Αθλητικές δράσεις, είναι η μεταφορά του 30% από το πολιτιστικό τέλος, σε ειδικό λογαριασμό με δικό του Κωδικό
Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας, θα λειτουργούν σε αυστηρό πλαίσιο κανονισμού λειτουργίας.
Σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία καταπολεμούμε την παραγόμενη βία.
Ενισχύουμε τον Σωματειακό Αθλητισμό».
Όλο το πρόγραμμα για τον Αθλητισμό στο site anoixtosdimos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου