19.5.19

Νέα αύξηση της θερμοκρασίας

Νέα, περαιτέρω άνοδος του υδραργύρου αναμένεται τη Δευτέρα και την Τρίτη (20 και 21 Μαΐου). Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο υδράργυρος καθώς οι προβλεπόμενες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα ξεπεράσουν τους 30°C σε πολλές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών:  Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. 
Η μέγιστη θερμοκρασία τα επόμενα δύο 24ωρα, αναμένεται να ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 26-27°C και τοπικά τους 30°C, παρά τις αυξημένες νεφώσεις και τη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Πάντως σε κάποιες περιοχές δεν θα λείψουν και οι τοπικές σύντομες βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, και οι άνεμοι δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα πνέοντας από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ασθενείς έως μέτριοι, με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ίδιας έντασης.
Ήδη οι αυξημένες νεφώσεις (κυρίως με σκόνη από την Αφρική) επικρατούν από το πρωί της Κυριακής στην ανατολική χώρα και διατηρούν τη θερμοκρασία στα επίπεδα των 22-25°C.
·       Αρκετά ζεστό ήταν το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μαΐου 2019, με τη μέγιστη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου