16.7.19

Γιατί είναι υποχρεωτική η αναγγελία γάμου στις εφημερίδες;

Καλοκαίρι λοιπόν και πολύ αποφασίζουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Και αφού το αποφασίσατε θα πρέπει να τακτοποιήσετε όλες τις διαδικασίες που πρέπει να προηγηθούν για να εκδοθούν τελικά οι άδειες γάμου. Μία από αυτές τις διαδικασίες είναι η αναγγελία γάμου στον τύπο.

Η αναγγελία δίνεται σε μια καθημερινή εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την ακριβή ημερομηνία, δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση αρκεί η δημοσίευση να γίνει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν το γάμο και όχι πάνω από έξι μήνες νωρίτερα, γιατί αλλιώς θεωρείται άκυρη.

Τα στοιχεία που θα δώσετε στην εφημερίδα για την αναγγελία γάμου είναι

    Tο όνομά σας
    Tο όνομα του /της συζύγου σας
    Tα ονόματα των γονέων σας
    Tα πατρώνυμα των μητέρων σας
    Την εκκλησία όπου θα τελεστεί το μυστήριο
    Tην περιοχή όπου θα γίνει ο γάμος.

Συνήθως δίνεται μια τυποποιημένη φόρμα για να συμπληρωθούν αυτά τα στοιχεία, στα γραφεία της εφημερίδας και αυτή στη συνέχεια θα τη συντάξουν με δική τους ευθύνη. Σε κάποιες εφημερίδες μπορείτε να το κάνετε και τηλεφωνικά, το κόστος γενικά είναι πολύ μικρό.

Το φύλλο της εφημερίδας όπου έγινε η δημοσίευση θα το προσκομίσετε στον ιερέα για να εκδώσει όλα τα χαρτιά που χρειάζεστε ώστε να βγουν οι άδειες. Ένας από τους λόγους που πρέπει η αναγγελία γάμου να δημοσιευθεί στον τύπο είναι καθαρά για προστασία. Έχει ως σκοπό να δουν όλοι ποιοι παντρεύονται και αν βρεθεί περίπτωση διγαμίας να υπάρξει ένσταση από συγγενικό ή άλλο πρόσωπο.

Το φύλλο της εφημερίδας όπου έγινε η δημοσίευση θα το προσκομίσετε στον ιερέα για να εκδώσει όλα τα χαρτιά που χρειάζεστε ώστε να βγουν οι άδειες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου