20.8.19

Ανεβαίνει 5-7 βαθμούς ο υδράργυρος από Τετάρτη

Θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς την Παρασκευή

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο έως και την Τρίτη προβλέπουν για την εβδομάδα αυτή οι μετεωρολόγοι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κόμβο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ΕΑΑ), τη την Τρίτη η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη του μέσου όρου. Ενδεικτικά, το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 35 βαθμούς (Καλαμάτα, Αγρίνιο), αντιθέτως θα πέσει έως τους 21 στα Ανώγεια της Κρήτης, στους 23 στη Νάξο και στους 24 στη Μύκονο.
Ωστόσο, στη συνέχεια ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο, η οποία θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 7 βαθμών, ανεβάζοντας έτσι τη μέγιστη τιμή της την Παρασκευή κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα, ενισχυμένο θα παραμείνει σήμερα  το μελτέμι. Ειδικότερα, σε αναγγελία θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε σήμερα, η ΕΜΥ σημειώνει πως στο Κεντρικό Αιγαίο και στο Στενό του Καφηρέα πνέουν άνεμοι βόρειοι 7-8 μποφόρ, ενώ βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι ίδιας έντασης σαρώνουν το νοτιοανατολικό Αιγαίο, το Ικάριο-θάλασσα Σάμου, το Καρπάθιο και το ανατολικό Κρητικό πέλαγος.
Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου