24.8.19

ΑΝΤΙΟ ....ΚΑΛΑΜΑΤΑ ! Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 κατευθύνεται προς τη Μερσίνα της Τουρκίας

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 άλλαξε προορισμό και πλέον κατευθύνεται προς τη Μερσίνα της Τουρκίας, όπως αναφέρει ο εξειδικευμένος ιστότοπος MarineTraffic.com.
Το Adrian Darya 1 - το πρώην Grace 1 - αναχώρησε από τα ανοικτά του Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και αρχικά είχε δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα.
Ωστόσο τώρα το ιρανικό σούπερ τάνκερ, που αυτή τη στιγμή περνά νότια της Σικελίας, άλλαξε τον προορισμό του στο Αυτόματο Σύστημα Ταυτοποίησης (AIS) και τώρα φαίνεται ότι κατευθύνεται στη Μερσίνα.
Ωστόσο καθώς στο AIS μπορεί να εισαχθεί οποιοσδήποτε προορισμός δεν είναι βέβαιο ότι το Adrian Darya 1 θα πάει όντως στην Τουρκία.
Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο συνελήφθη τον Ιούλιο από τις αρχές του Γιβραλτάρ με την υποψία ότι μεταφέρει 2,1 εκ. βαρέλια πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της εμπόλεμης χώρας.
Οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης του δεξαμενόπλοιου με το αιτιολογικό ότι έχει δεσμούς με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, ένα επίλεκτο ιρανικό στρατιωτικό σώμα το οποίο η Ουάσινγκτον έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση, και έχουν ανακοινώσει ότι θα προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνουν απαραίτητη για το εμποδίσουν να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου