16.9.19

Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας - Συναντήσεις με εκπαιδευτές οδηγούς και εκροσώπους ΑμεΑ του Στ.Αναστασόπουλου



Συνάντηση με το σωματείο εκπαιδευτών οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής Ν. Μεσσηνίας
Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο είχαν η πρόεδρος κα Σταυρούλα Μανούσου, ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Παπαμικρουλέας και ο γραμματέας κ. Μιχάλης Καντζιλιέρης του Σωματείου εκπαιδευτών οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής Νομού Μεσσηνίας και του εξέθεσαν το πρόβλημα που έχει προκύψει στη διαδικασία εξέτασης των νέων οδηγών. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει οδηγήσει 1500 περίπου υποψήφιους νέους οδηγούς σε πολύμηνη αναμονή.
Το σωματείο κατέθεσε αίτημα στον κ. Αναστασόπουλο να συνεχίσουν να διενεργούνται οι εξετάσεις από έναν εξεταστή έως 30 Απριλίου 2020, όπως άλλωστε προβλέπεται από το άρθρο 1 του Ν. 4625/2019, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.
Ο κ. Αναστασόπουλος παραδέχτηκε την αναγκαιότητα της παράτασης των εξετάσεων με έναν εξεταστή και δεσμεύτηκε να το συζητήσει με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έχει και το δικαίωμα υπογραφής της σχετικής απόφασης.

Συνάντηση με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑ ΠΕΛ.) και με συλλόγους ΑμεΑ του Ν. Μεσσηνίας
Επίσης, τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκε ο πρόεδρος κ. Νίκος Καραλής και η Γεν. Γραμματέας κα Αθανασία Καρούνου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑ ΠΕΛ.), συνοδευόμενοι από τους Προέδρους Συλλόγων ΑμεΑ και Χρονίως Πασχόντων του Νομού.
Σκοπός της συνάντησης ήταν κατ’ αρχήν η γνωριμία του Αντιπεριφερειάρχη με τους εκπροσώπους των ως άνω φορέων και η ενημέρωσή του σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ και Χρόνια Πάσχοντες στην Μεσσηνία και που χρήζουν άμεσης επίλυσης.  Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα αφορούσαν την προσβασιμότητα, την ίδρυση και λειτουργία δομών για τα παιδιά με Αναπηρία και τη δημιουργική τους απασχόληση, τους ανασφάλιστους, την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων κ.ά.
Ο κ. Αναστασόπουλος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλους τους εκπροσώπους των φορέων, δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους και ότι θα φροντίσει για την επίλυση των θεμάτων για τα οποία  αρμόδια είναι η  Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αξιοποιώντας ανάλογα προγράμματα του ΕΣΠΑ ή και απευθείας Ευρωπαϊκά.
Σημειώνουμε ότι οι εκπρόσωποι των συλλόγων που συμμετείχαν στην σύσκεψη ήταν:
  • Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία «Η Υπομονή» κα Λυκούδη – Κεράνη Καίτη
  • Ο Πρόεδρος Συλλόγου ΑμεΑ Μεσσηνίας κ. Σπυρόπουλος Δημήτρης
  • Ο Πρόεδρος Συλλόγου Νεφροπαθών Μεσσηνίας κα Καννά Άννα
  • Η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. κα Σπανού Αθηνά
  • Η Γεν. Γραμματέας Σωματείου Κωφών και Βαρήκοων Μεσσηνίας κα Κοστένκο Οξάνα και
  • Ο Πρόεδρος Ένωσης Τυφλών Μεσσηνίας κ. Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου