17.10.19

Έως 1.000 ευρώ το μήνα κοστίζει η “δωρεάν παιδεία”



Ακριβά κοστίζει για τις ελληνικές οικογένειες η «δωρεάν παιδεία» ενώ οι μαθητές της Γ’ Λυκείου χρειάζονται τουλάχιστον 17 ώρες την εβδομάδα ιδιωτικά μαθήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “τα ΝΕΑ”.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας φροντιστών Ελλάδας, τα μαθήματα στα φροντιστήρια φέτος αντί να μειωθούν αυξήθηκαν κατά δύο με τρεις ώρες εβδομαδιαίως.
Τη φετινή χρονιά, στην Γ’ Τάξη Λυκείου διδάσκονται εξάωρα μαθήματα την εβδομάδα ανά ομάδα προσανατολισμού, με μοναδικά μαθήματα γενικής παιδείας, τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα θρησκευτικά και τη Γυμναστική. Οι μαθητές στην τελευταία τάξη του Λυκείου, έτσι, δεν παίρνουν όλοι γενική παιδεία Μαθηματικών, Ιστορίας ή άλλων μαθημάτων καθώς το νέο σύστημα που ψηφίστηκε πέρυσι ορίζει ότι οι εγκύκλιες γνώσεις των μαθητών σταματούν στη Β΄Λυκείου. Ακολούθως στην Γ’ Τάξη οι μαθητές διδάσκονται βασικά τα μαθήματα στα οποία θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Παράλληλα, όπως προκύπτει από την έρευνα του Ινστιτούτου ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές δαπάνες των οικογενειών για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες των παιδιών τους (μαζί με τις δαπάνες για ιδιωτικά σχολεία) έφτασαν το 2017 τα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτή ήταν η κατώτερη τιμή που έφτασαν ποτέ, με το κράτος να «δίνει»επίσης σε δημόσιες επενδύσεις σχεδόν 5 δισεκατομμύρια για την εκπαίδευση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου