22.10.19

Αφαντο μπλε διαμάντι αξίας 500.000 ευρώ στο Βόλο

Μια ιστορία μυστηρίου έρχεται στο φως, έπειτα από καταγγελία για κλοπή διαμαντιού αξίας 500.000€
Την τύχη της πριγκίπισσας Ντάλα που κληρονόμησε από τον πατέρα της το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, τον Ροζ Πάνθηρα, στην ομότιτλη ταινία του Μπλέικ Έντουαρντς -η ταινία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1963, έσπασε ταμεία και μπήκε στην λίστα με τις «100 πιο αστείες ταινίες»-, είχε μια Βολιώτισσα που κατά δήλωσή της κληρονόμησε ένα σπάνιο μπλε διαμάντι αξίας -πάντα κατά δήλωσή της- 500.000€. Το έκρυβε σε ένα βελούδινο κουτάκι μαζί με το πιστοποιητικό γνησιότητας, που επίσης κληρονόμησε, σε ένα συρτάρι, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, όταν άγνωστος ή άγνωστοι της το άρπαξαν και έκτοτε αγνοείται.
Ως επιθωρητής Κλουζώ, ο Πίτερ Σέλερς, αναλαμβάνει να βρει το χαμένο διαμάντι της Ντάλα, την οποία υποδύθηκε η Κλαούντια Καρτινάλε. Σήμερα οι αστυνομικοί της ασφάλειας Βόλου αναζητούν τον δράστη, έχοντας στη διάθεσή τους μόνο την καταγγελία της παθούσας. Όπως είπε η γυναίκα, ο δράστης μπήκε στο διαμέρισμά της, πήγε κατευθείαν στο συρτάρι του μπουφέ, όπου φυλάσσονταν το διαμάντι, το έκλεψε και εξαφανίστηκε, χωρίς να πάρει κάτι άλλο από το σπίτι. «Ήξερε καλά ότι βρισκόταν εκεί. Δεν χρειάστηκε περισσότερο από μερικά λεπτά της ώρας», αναφέρει στην καταγγελία της.
Από το 1963 η ιστορία του μπλε διαμαντιού «Ροζ Πάνθηρας» έχει…εμπνεύσει πολλούς δράστες, που σπεύδουν όπου ακούν ότι υπάρχουν μεγάλα διαμάντια. Στα διαμάντια και τους πολύτιμους λίθους γενικότερα επικέντρωσε την δράση της μια συμμορία που εξάρθρωσαν οι ισπανικές αρχές στην Καταλονία τον Μάιο του 2017. Η σπείρα είχε την κωδική ονομασία «Ροζ Πάνθηρας» και αποκόμισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ κλέβοντας σπάνια πετράδια. Η σύλληψή τους έγινε στην πλατεία Passeig de Gracia στην Βαρκελώνη, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν πέντε μέλη της συμμορίας σε ένα κοσμηματοπωλείο, γνωρίζοντας ότι ό ένας από τους δράστες είναι οπλισμένος.
Η συμμορία αποτελούνταν κυρίως από Σέρβους και σύμφωνα με τις αρχές η λεία της ξεπερνά τα 334 εκατ. ευρώ, από το 1999. Η φήμη της σπείρας είχε εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη και εκτιμάται ότι απαρτιζόταν από 800 μέλη, με 20-30 από αυτά να έχουν ηγετικό ρόλο. Χαρακτηριστικό στοιχείο της συμμορίας ήταν πως σε όλα τα χτυπήματα οι δράστες ήταν μασκοφόροι και ποτέ δεν άφησαν πίσω τους νεκρό.
«Μας αρέσει να ληστεύουμε τους πλούσιους που έχουν τα πάντα, όταν όχι απλά δεν το περιμένουν, αλλά ούτε καν το φαντάζονται», είχε δηλώσει στο παρελθόν ένας από τους «Ροζ Πάνθηρες».Από τις μεγαλύτερες «επιτυχίες» τους ήταν όταν το 2003 έκλεψαν από τον διάσημο οίκο κοσμημάτων Graff στο Λονδίνο 47 πολύτιμους λίθους και κοσμήματα, αξίας 20.000.000€, ενώ ένα από τα διαμάντια βρέθηκε κρυμμένο σε βαζάκι από κρέμα προσώπου…όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο σενάριο της ταινίας του Μπλέικ Έντουαρντς.

e-daily

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου