18.10.19

Τρέχουν να προλάβουν «αντάρτικα» βουλευτών ΝΔ για τις μεταφορές προσφύγων και μεταναστών

Σε εσωκομματικό μασάζ στους βουλευτές περιφέρειας της ΝΔ προκειμένου να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους για τις επικείμενες μεταφορές προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά επιδόθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Το κλίμα στο εσωτερικό της γαλάζιας ΚΟ και ιδιαίτερα μεταξύ αυτών που είναι από την περιφέρεια χαρακτηρίζεται από έντονη ανησυχία, δεδομένου ότι αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τις αντιδράσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες για τις μεταφορές προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, κινήσεις τις οποίες οι ίδιοι είχαν κατακρίνει σφόδρα στο παρελθόν από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Η συνάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη με τους βουλευτές έγινε την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης ασύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της δίωρης ενημέρωσης προς τους βουλευτές της ΝΔ δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους βουλευτές για τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.
Στο πλαίσιο αυτό επιχείρησε να τους καθησυχάσει, διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει ισοκατανομή των 20.000 ατόμων, κυρίως οικογενειών. Όπως είπε, 10.000 εξ αυτών θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και 10.000 σε δομές που θα έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές δηλαδή, θα πληρούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έκρυψε πάντως, την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει έκρηξη αξίξεων σε προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές το επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία.
«Το κλίμα ήταν εξαιρετικά καλό γιατί δόθηκε σε όλους τους βουλευτές η δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους, στις οποίες ο υπουργός απάντησε μία προς μια», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.
Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ και στη συνέχεια στους στόχους του νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου