14.10.19

Δήμος Πύλου - Νέστορος : Γνωστοποιεί και υπερασπίζεται το έργο του ο Δημ.Καφαντάρης

Με δύο διαδοχικές αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o Δημήτρης Καφαντάρης  αναφέρεται σε δύο σημαντικά έργα που "τρέχουν η θα τρέξουν "  στον δήμο Πύλου - Νέστορος τα οποία σχεδιάστηκαν ,ωρίμασαν και υλοποιούνται αυτή την περίοδο

Δείτε τις αναρτήσεις 

 Πρώτη Ανάρτηση
Διασφαλίζουμε την συνέχιση και ολοκλήρωση όλων των έργων που μελετήσαμε και εντάξαμε για χρηματοδότηση σε προγράμματα ως Δημοτικό Αρχή .
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας και το Γυμνάσιο Λύκειο Πύλου αναβαθμίζονται .
Την Τετάρτη συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δημου μας για να εγκρίνουμε τους όρους διακήρυξης του εργου " Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Αύλειων Χώρων" προϋπολογισμού 75.600 ευρώ . το οποίο εντάξαμε στο Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" το τέλος του 2018.
Το έργο βάση τς μελέτης που είχαμε εκπονήσει αφορά εργασίες συντήρησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας (προβλέπονται εργασίες για την υγρομόνωση του κτιρίου. Για το συγκεκριμένο κτίριο είχαν ήδη από την κατασκευή του γίνει εργασίες μόνωσης, ωστόσο τα δύο τελευταία χρόνια παρατηρείται εισροή νερών από το δώμα. Με την παρούσα, θα απομακρυνθούν οι υφιστάμενες ειδικές πλάκες (Polytile) που είχαν τοποθετηθεί για την θερμομόνωση του κτιρίου και θα φυλαχθούν παραπλεύρως αυτού για την επανατοποθέτησή τους. Θα απομακρυνθεί η άμμος που είχε τοποθετηθεί για την προσαρμογή των ειδικών θερμομονωτικών πλακών, καθώς και το χαλίκι που είχε τοποθετηθεί περιμετρικά των πλακών για την προστασία του ασφαλτόπανου. Θα αποξηλωθεί επίσης και το υφιστάμενο ασφαλτόπανο. Στη συνέχεια θα καθαριστεί η επιφάνεια και θα επιστρωθεί τσιμεντοειδές στεγανωτικό υλικό. Επί του τσιμεντοειδούς υλικού θα γίνει επίστρωση απλή με υαλούφασμα και θα ακολουθήσει επίστρωση δεύτερης στρώσης τσιμεντοειδούς στεγανωτικού υλικού. Τέλος θα επανατοποθετηθούν οι ειδικές πλάκες (Polytile), για την θερμομόνωση και την προστασία του τσιμεντοειδούς στεγανωτικού υλικού.) και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πύλου (εργασίες καθαιρέσεων των σαθρών σοβάδων, εξωτερικά του κτιρίου και στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. Στη συνέχεια θα επανεπιχριστούν τα συγκεκριμένα σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας με τσιμεντοκονίαμα και η τελική επιφάνεια με μαρμαροκονίαμα. Τέλος θα γίνει χρωματισμός των εξωτερικών επιφανειών, επιλεκτικά, όπου απαιτείται, με χρήση χρωμάτων ακρυλικής ή στυρενιο-ακρυλικής βάσεως).

 Δεύτερη ανάρτηση

Διασφαλίζουμε την συνέχιση και ολοκλήρωση όλων των έργων που μελετήσαμε και εντάξαμε για χρηματοδότηση σε προγράμματα ως Δημοτικό Αρχή .
0 Δρόμος Μεταξάδα - Χωρα βελτιώνεται με 110.000 ευρώ . Την Τετάρτη συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δημου μας για να εγκρίνουμε τους όρους διακήρυξης του εργου "Έκτακτη αποκατάσταση ζημιών της οδού Χώρα - Μεταξάδα" προϋπολογισμού 110.000 ευρώ . Χρήματα τα οποία εξασφαλίστηκαν το τέλος Φεβρουαρίου του 2019 απο το Υπουργειο Υποδομών μετα απο την δικη μας διεκδίκηση για την βελτίωση των ζημιών που προκλήθηκαν απο τον "Ζορμπά".
Το έργο θα εκτελεστεί στο δρόμο ανάμεσα στην Χώρα και τη Μεταξάδα.
 ​Οι εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την αποκατάσταση των ζημιών είναι: 1. τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα σε μήκος 1 Km της οδοποιίας, όπου έχουν γίνει ζημιές και είναι επικίνδυνη η οδική κυκλοφορία, με χρήση ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης, ισοπεδωτικής στρώσης κυκλοφορίας και τελικής στρώσης. 2. καθαρισμός και μόρφωση τάφρων και επένδυση αυτών με σκυρόδεμα για αποφευχθούν νέες καταστροφές από την ορμή των ομβρίων υδάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου