13.11.19

Το "Νότιο Τόξο", 24 Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό, (Όπερα της Γάνδης-Βέλγιο, Νυρεμβέργη, Ξάνθη, Αμπελάκια και Αθήνα), το «Νότιο Τόξο» έρχεται στο νότο της Ελλάδος, για μια εμφάνιση στο Αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στις 8:30μμ. 
Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» ανοίγει τα φτερά του στην μουσική του Νότιου Ελληνικού Τόξου και φιλοξενεί το σημαντικότερο σχήμα παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα, το «Νότιο Τόξο». Θα παρουσιαστεί ο πρόσφατος δίσκος “Notio Toxo-In Karpathos”, με τη χορευτική συμβολή του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη. Τον Οκτώβριο του 2018 το «Νότιο Τόξο» πραγματoποίησε ηχογραφήσεις στην Κάρπαθο, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών - εγχείρημα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα- για τον ψηφιακό δίσκο “Notio Toξo, In Karpathos”, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019.
Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια-άλλοτε αυτούσια, άλλοτε διασκευασμένα- από τις περιοχές του νοτίου ελληνικού τόξου, πάντα με την υψηλή αισθητική, αλλά και την τεχνική αρτιότητα, που διέπουν.
Το «Νότιο Τόξο» αποτελείται από τους:
Κατερίνα Παπαδοπούλου: τραγούδι, σύλληψη - επιμέλεια προγράμματος, επιλογή τραγουδιών
Στέφανο Δορμπαράκη: κανονάκι, φωνή
Γιώργο Κοντογιάννη: κρητική λύρα, udu, μπεντίρ
Κυριάκο Ταπάκη: ούτι, ισπανικό laud
Χαρίτωνας Χαριτωνίδης: χορευτικοί σχολιασμοί, τσαμπούνα
Τον ήχο θα επιμεληθεί ο Γιώργος Καρυώτης.
Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ, προπώληση Δευτέρα με Παρασκευή (4 με 8 το απόγευμα) στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, τηλ. 27210-21881
Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να «αγκαλιάσει» όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την παράδοση στην τζαζ και από τον κλασικισμό στη σύγχρονη δημιουργία. Φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου «Μουσικές του Κόσμου» έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου