13.11.19

Εκδηλώσεις του δήμου Σπάρτης για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών

«Ο Δήμος Σπάρτης σκοπεύει να διοργανώσει το 2020 σπουδαίες εκδηλώσεις, με αφορμή την συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος, Πέτρος Δούκας, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι «με αυτές τις εκδηλώσεις θα αναβαθμίσουμε το προφίλ και το αποτύπωμα της πόλης».
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει ο δήμαρχος, «συγκροτήθηκε μία διεθνής τιμητική επιτροπή, αποτελούμενη από σπουδαίες προσωπικότητες που αγαπάνε τη Σπάρτη, συμμερίζονται την περηφάνεια μας και δέχθηκαν εθελοντικά να αγκαλιάσουν τις προσπάθειές μας και να μας συνδράμουν με το παγκόσμιο κύρος τους, τις γνώσεις τους και τις διεθνείς σχέσεις και δικτύωσή τους στη διοργάνωση εκδηλώσεων πραγματικά αντάξιων της Σπάρτης, του Λεωνίδα και των 300».
Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, σε αυτήν την επιτροπή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Aziz Syriani, πρόεδρος του Olayan Group, ο Σπύρος Καπράλος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο μεγάλος ομογενής Γιώργος Σακελλάρης, ο δούκας του Κεντ, Γεώργιος, ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Shaukat Aziz, ο Paul Cartledge ακαδημαϊκός και καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο Bettany Hughes, ιστορικός, συγγραφέας και δημιουργός ιστορικών ντοκιμαντέρ και η Χρυσάνθη Γάλλου, καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, «η Σπάρτη, οι "300", ο Λεωνίδας και η Μάχη των Θερμοπυλών είναι μοναδικά και τεράστια global brand names, για αυτό πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, τόσο ως χρέος προς τους προγόνους μας όσο και για τη προβολή της χώρας μας».
Όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι, ο Δήμος Σπάρτης σχεδιάζει φεστιβάλ, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς ποίησης, χορού, μουσικής, γυμναστικής, πολεμικών τεχνών, σπαρτιατικής κουζίνας και παιδικού θεάτρου.
Επίσης, σχεδιάζεται και μικρή Απέλλα, όπου στην πλατεία της Σπάρτης θα στηθεί ένα μεγάλο σαλόνι, στο οποίο θα συζητούνται με τους υψηλούς καλεσμένους διάφορα θέματα φιλοσοφίας, ιστορίας, κοσμολογίας, ιατρικής, θεάτρου, τεχνών, ποίησης, γεωπολιτικής, κ.ά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου