17.11.19

5 τροφές που ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο

Βάζεις στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές και ξεγνοιάζεις!


Εάν ταλαιπωρείσαι συχνά από πονοκεφάλους, αργά ή γρήγορα θα φτάσεις σε ένα σημείο που τα παυσίπονα απλά δεν θα σε «αγγίζουν» και το «πέσε να κοιμηθείς και θα περάσει» θα σού ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο. 

Τι κάνεις λοιπόν τότε;
 Βάζεις στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές και ξεγνοιάζεις!

1. Νερό
Μην αποκλείεις το ενδεχόμενο για τον πονοκέφαλό σου να μην ευθύνεται «το μάτι» της γειτόνισσας, αλλά η αφυδάτωση του οργανισμού σου! Φρόντισε να έχεις πάντα ένα μπουκαλάκι νερό πάντα μαζί σου και να πίνεις την απαραίτητη ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός σου.


2. Καφές
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, Sarah Goldstein, για κάποιους ανθρώπους μικρές ποσότητες καφέ μπορούν να ανακουφίσουν από τον πονοκέφαλο. Έρευνες έχουν δείξει επίσης πως η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει τη δράση των παυσίπονων. Προσοχή όμως! Για άλλους, η Sarah λέει πως ο καφές λειτουργεί με τελείως αντίθετο τρόπο, προκαλώντας πονοκέφαλο.


3. Σοκολάτα
Για καλή μας τύχη, η λαχταριστή λιχουδιά είναι γεμάτη μαγνήσιο, το οποίο έχει αποδειχθεί πως ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους. 


4. Σαλάτα
Η διατροφολόγος επιμένει ότι είναι πολύ σημαντικό να τρεφόμαστε καλά για να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Προτείνει να τρώμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα οποία περιέχουν μαγνήσιο, αλλά και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, όπως τα φασόλια και «καλά» λιπαρά, όπως το ταχίνι. Τι καλύτερο από μια δροσερή σαλατούλα για να καλύψεις λοιπόν όλες τις ανάγκες του οργανισμού σου σε θρεπτικά συστατικά;


5. Αβοκάντο
Λες και θέλαμε άλλο λόγο για να απολαμβάνουμε το γουακαμόλε… Τα αβοκάντο, καθώς είναι πλούσια σε μαγνήσιο και «καλά» λιπαρά, μπορούν να ανακουφίσουν από τους πονοκεφάλους και να σταθεροποιήσουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Το ίδιο ισχύει και για τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου