13.11.19

Και νυχτερινός αγώνας δρόμου στο συνέδριο της Ν.Δ.

Στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου διοργανώνεται νυχτερινός αγώνας δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Κύριο σύνθημα φυσικά «Κακοποίηση γυναικών: Μην την προσπεράσεις». Όπως παρουσιάζεται
  • 1 στις 3 γυναίκες στον κόσμο θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία κάποια στιγμή στη ζωή της. Πολλά, αν όχι τα περισσότερα, περιστατικά βίας μάλιστα δεν έρχονται ποτέ στο φως, αφού δεν καταγγέλλονται στις αρχές ούτε αναφέρονται στις αρμόδιες οργανώσεις.
  • Οι γυναίκες 15-44 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από βιασμό ή ενδοοικογενειακή βία παρά από καρκίνο, τροχαία ατυχήματα, πόλεμο ή ελονοσία.
  • Κάθε εβδομάδα, 50 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση δολοφονούνται από νυν ή πρώην συζύγους ή συντρόφους ή από κάποιο μέλος της οικογένειας τους.
Ο αγώνας 4,1 χλμ. θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του εκθεσιακού κέντρου όπου θα γίνει το συνέδριο μετά το τέλος των εργασιών της 2 ης ημέρας. Προσωπικό ιατρικών υπηρεσιών και Α’ Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης – τερματισμού για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού (αν παρουσιαστεί) για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αθλητική περιβολή. Στο εσωτερικό του εκθεσιακού κέντρου έχει προβλεφθεί χώρος αποδυτηρίων καθώς και υπηρεσία φύλαξης των ρούχων. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα προμηθευτούν t-shirts με το λογότυπο του 13ου συνεδρίου και το σκοπό της πρωτοβουλίας. Σε όλες και όλους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 €.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου