15.11.19

Αναλαμβάνει την ανακαίνιση δημοτικού σχολείου

Πιστός στην καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια επίσκεψή του στη Σπάρτη και το αρχείο του, (στεγάζεται στο δεύτερο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης), ο κ. Σπύρος Βέργαδος – Τόκας βρέθηκε για τις φθινοπωρινές διακοπές του στα πάτρια ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.
 Ο Λάκωνας ευπατρίδης, ο οποίος διέπρεψε ως εκπαιδευτικός στην τότε ομοσπονδιακή Γερμανία, συνηθίζει να συνδυάζει την παρουσία του στη Σπάρτη με σημαντικές κοινωνικές δράσεις και να δηλώνει με πολλούς τρόπους την ευεργετική του παρουσία στην περιοχή.
Όπως αποκαλύπτει το lakonikos.gr 
 Η τελευταία σημαντική κοινωνική προσφορά του έχει να κάνει με την ανακαίνιση – συντήρηση ενός δημοτικού σχολείου που έχει διακόψει τη λειτουργία του. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Σοχάς, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι εμφανή πάνω του.
Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Σπύρος Βέργαδος - Τόκας επισκέφθηκε τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα και παρουσία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Καλυβίων εκδήλωσε την επιθυμία  να αναλάβει ο ίδιος μαζί με τη σύντροφο της ζωής του κ. Erika Beier  τα έξοδα για την ανακαίνιση και συντήρηση του δημοτικού σχολείου. Ο κ. Δούκας ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Βέργαδο για την ευγενική και γενναία χειρονομία του και του δήλωσε ότι οι πόρτες του δημαρχείου είναι πάντοτε ανοικτές για εκείνον.
Σημειώνεται ότι η κ. Erika Beier,  κατάγεται από παραδοσιακά φιλελληνική οικογένεια της Γερμανίας. Διακρίνεται για τα φιλελληνικά της αισθήματα και επισκέπτεται ανελλιπώς τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ο παππούς της, καθηγητής Πανεπιστημίου της ελληνικής φιλολογίας, που ήταν φιλέλλην και λάτρης του σπαρτιατικού τρόπου ζωής είχε επισκεφθεί τη Σπάρτη στις αρχές του προηγουμένου αιώνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου